• 2018-07-06, 09:12
  • 13

Innehåller annonslänkar 

God morgon fredag! Hur många går på semester idag? Strålande väder och kvartsfinal i morgon!

Nu sitter jag på tåget ner mot Göteborg och ska lämna Lucy hos våra uppfödare som ska ha hand om henne när vi är borta. Så roligt för henne att leka med sina kompisar, nu var det längesen. I kväll går färjan mot Tyskland och där börjar vår roadtrip ner genom Europa.

Men först ett riktigt gott middagstips! Krämig pastagratäng med fläskfilé och ädelost, den var så galet god! Fredagsmiddag kanske?

Jag gillar gratänger, perfekt bjudrätt, bara att ställa fram och allt går att förbereda.

Fina gratängformar HÄR. 

Krämig pastagratäng med fläskfile och ädelost 4 port

Penne pasta ca 400 gram (Jag tog ett paket)
500 gram fläskfile
150 gram ädelost
10 soltorkade tomater i olja
3 dl grädde
200 gram färska champinjoner
1o babytomater
1 tsk basilika (kryddan)
100 gram riven ost
Ruccola
Parmesan

Salt och peppar

Gör så här: 

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Putsa fläskfilén och skär i knappt 1 cm tjocka skivor, stek i smör, salta och peppra. Ta upp köttet och putsa svampen och skär i bitar, jag gillar hellre små champinjoner som man inte skär. Fräs svampen i pannan på högre värme utan olja eller smör. När de fått färg och krympt, lägg i lite smör och salt för smakens skull.

Skär soltorkade tomater i mindre bitar, dela babytomaterna och vänd ner pastan, köttet, svampen, tomaterna i en stor form. Blanda ihop allt, häll grädden över och smula ädelosten över allt, blanda om. Salta och peppra, lägg riven ost över hela gratängen. (Jag tar inte mycket ost över)

Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader ca 15 minuter.

Lägg lite ruccola över och servera med en god parmesan man kan riva själv. Detta är supergott, för vegetariskt ta bort köttet, gorgonzola funkar också istället för ädelost, blir lite starkare smak bara.

Njut av en underbar rätt!

Tillägg, fick en fråga direkt om klänningen. Den har jag visat förut men kan finnas någon kvar HÄR. Är ni 38 kan ni ta en storlek större för den är stretch och band man knyter. Fin på!

 

 

 

 

Kommentarer

Maj-Lis Ståhl 1 år sen

Jättegod bytte ut svampen mot knaperstekt bacon blev bra det ochså

Lena 1 år sen

Åhh såååå god denna gratäng var, hallelulja ;)))
Den kommer jag göra många gånger framöver, mums 😍

Svar på kommentaren:
Katja 1 år sen

Inga n_kyssar??

Charlott 1 år sen

Provade gratängen ikväll, och den var supergod!! Vi har provat många av dina recept och alla har varit väldigt goda! Toppen att du lägger ut recept så man får lite inspiration när fantasin tryter👌🏼😃

Maria 1 år sen

Testade ikväll att göra denna gratäng utomhus på våran murrika, det gick fint! Kanongott!
Ha en underbar resa
Kram

Barbro 1 år sen

Alltid gott med gratänger när man har allt i ett.Så man behöver göra en god sallad till och ha lite gott att dricka till.
Nu önskar jag dej o Janne en bra cykelsemester .
Kram o ha en bra kväll.

Karin 1 år sen

Gratängen ser jättegod ut , men den får nog vänta tills hösten .Skall bli så roligt att följa er på resan ! Trevlig semester till er ! Kram

Malin 1 år sen

När kommer “Toftbys kokbok” ut? Dags snart ;)

Den lär jag köpa, allt du gör ser smarrigt ut!

Trevlig sommar!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Vad gullig du är!
Det kommer faktuskt en del recept med i boken som kommer nu i augusti!

Ha en riktigt skön helg!

Kram!

Gourmettjejen 1 år sen

Det receptet måste jag testa 👌 Själv åt jag en krämig Carbonara igår!
https://nouw.com/gourmettjejen/pasta-carbonara-34149690

Agneta🌹 1 år sen

Önskar er en härlig semester😁

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Tack Agneta! Kram till dig

Sofie 1 år sen

Klänningen?

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Pasta äter vi en gång i veckan, krämig pasta kan vara det godaste som finns. Detta är med kyckling och blå Castello, blåmögelost. Osten passar perfekt till pasta, det blev så galet…

De godaste lussekatterna får man med extra mycket saffran och smör! Gör de extra fina med pärlsocker så har du de godaste lussebullarna till andra advent. Lisa-Marie önskade sig lussebullar till frukost…