ANNONS
Integritet på Tailsweep

Krämig pastagratäng med fläskfile och ädelost

/


Innehåller annonslänkar 
God morgon fredag! Hur många går på semester idag? Strålande väder och kvartsfinal i morgon!
Nu sitter jag på tåget ner mot Göteborg och ska lämna Lucy hos våra uppfödare som ska ha hand om henne när vi är borta. Så roligt för henne att leka med sina kompisar, nu var det längesen. I kväll går färjan mot Tyskland och där börjar vår roadtrip ner genom Europa.
Men först ett riktigt gott middagstips! Krämig pastagratäng med fläskfilé och ädelost, den var så galet god! Fredagsmiddag kanske?
Jag gillar gratänger, perfekt bjudrätt, bara att ställa fram och allt går att förbereda.


Fina gratängformar HÄR. 

Krämig pastagratäng med fläskfile och ädelost 4 port
Penne pasta ca 400 gram (Jag tog ett paket)
500 gram fläskfile
150 gram ädelost
10 soltorkade tomater i olja
3 dl grädde
200 gram färska champinjoner
1o babytomater
1 tsk basilika (kryddan)
100 gram riven ost
Ruccola
Parmesan
Salt och peppar
Gör så här: 
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Putsa fläskfilén och skär i knappt 1 cm tjocka skivor, stek i smör, salta och peppra. Ta upp köttet och putsa svampen och skär i bitar, jag gillar hellre små champinjoner som man inte skär. Fräs svampen i pannan på högre värme utan olja eller smör. När de fått färg och krympt, lägg i lite smör och salt för smakens skull.
Skär soltorkade tomater i mindre bitar, dela babytomaterna och vänd ner pastan, köttet, svampen, tomaterna i en stor form. Blanda ihop allt, häll grädden över och smula ädelosten över allt, blanda om. Salta och peppra, lägg riven ost över hela gratängen. (Jag tar inte mycket ost över)
Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader ca 15 minuter.


Lägg lite ruccola över och servera med en god parmesan man kan riva själv. Detta är supergott, för vegetariskt ta bort köttet, gorgonzola funkar också istället för ädelost, blir lite starkare smak bara.
Njut av en underbar rätt!Tillägg, fick en fråga direkt om klänningen. Den har jag visat förut men kan finnas någon kvar HÄR. Är ni 38 kan ni ta en storlek större för den är stretch och band man knyter. Fin på!

13
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00