Nachos på en plåt!


Idag gäller det! Kom igen Sverige! Ska ni samlas ett gäng för att kolla matchen har jag ett supergott tips! Nacho med tacofärs, jalapenos, salsasås och riven ost. In i ugnen 10 minuter sedan klart!
Vi har gjort det många gånger, speciellt om ungdomar samlas, det brukar gå hem hos dem. Janne älskar det och är vårt helgsnacks ibland.
Vill du inte ha köttfärs kan du skära ner ölkorv och hälla över salsan osten, blir också gott.Nacos på en plåt 
-Lägg nacochips på en plåt med bakplåtspapper
-Stek nötfärs med tacokrydda
-Häll på tacosås/salsasås
-Lägg på jalapenos och den stekta tacofärsen
-Stö rikligt med stark riven ost
Gratinera allt i ugnen 200 grader  10 minuter tills osten smält.
Kall sås med sting:
2 dl creme fraiche,
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilikrydda
Nypa cayenepeppar
2 tsk sweet chilisås
Smaka av med salt och peppar
Gott att ringla över tacoplåten eller ha en skål vid sidan om.
Så gott helgsnacks!


Vi har sovit gott på färjan över mot Kiel och var framme 9, nu kör vi neråt och om ett par timmar ska vi stanna, vi letar efter en större stad som har sportbar där vi kan se matchen.
Kom igen Sverige!!

10
1

Österrike och Italien 2018


Innehåller annonslänkar 
Nu är vi på väg! Vi är just nu på färjan mot Kiel för att sedan bila ner i Tyskland. Självklart är alla Sverigeprylar med för att heja fram Sverige i kvartsfinalen. Janne har hittat ett bra ställe vi ska stanna på för att se matchen. Kanske inte så poppis bland alla tyskar, haha.
För fjärde året i rad bilar vi ner i Europa och ska cykla nere i alperna, vandra i Österrike och sedan vidare mot Italien. Älskade Italien!
För att få mer uppdateringar och fler filmer, följ oss på instagram Johanna Toftby heter jag där eller Janne_fors eller på stories, man klickar på profilbilden på instagram.


Vi kommer vara en vecka runt Gardasjön och i år blir det även Venedig. Kanske även Comosjön, vi får se vart vi hamnar, älskar att inte ha resan planerad till 100%! Vi ska även se Scorpions i Verona, så kul att hälsa på vår kompis Mikkey som är trummis i bandet.
Vi har många favoritställen som vi hittat genom åren men letar alltid nya ställen varje gång, jag vet att ni är väldigt många som gärna vill ha tips och som gör samma resa, det är så kul att ni inspireras! Fråga gärna ska jag komma med så mycket tips jag kan.
Måste visa en söt blus, alltid blått och vitt till havs.


Blusen finns HÄR. Jag har S, man kan gärna gå upp en storlek om man tvekar, den sitter fint på. Snyggt till vita jeans eller vita shorts. Man kan förstås ha den ovanför axlarna, också fint. Favvoshortsen HÄR. 
Glasögon Gucci, jag har mörkbruna. Kan vara skönaste jag haft.


Min fot undrar många över, alltså den är så jobbig! Men jag har verkligen suttit med foten i högläge hela dagarna, även kylt. Nu är det bättre men dessa sandaler är det enda som funkar. Den är blå överallt, svullen och gör ont. Hade det varit vinter hade jag fått gå i dessa.
Men tryckte faktiskt ner foten i min cykelsko idag, gick bra! Tänker inte ge mig, Janne sa att om du kommer cykla med den foten i cykelskor kommer jag hylla dig. Haha. Värt att kämpa alltså.
Hade mysiga dagar hemma med Marilyn, så skönt att få ta hand om henne när hon var så sjuk efter Palmaresan. (hon fick öroninflammation där nere)
Hon mår bättre nu men väldigt trött. Finns inget som gör att man måste kasta sig iväg när ens barn är sjuka även om mina är så stora.
Fick boka om färjan med Stena Line till dyra biljetter men sjukdom går före.


I morse innan jag åkte tåget ner mot Göteborg öppnade jag en lapp i min låda jag fick av tjejerna när jag fyllde år.

För er som inte såg det så fick jag en kärleksask kan man säga, i den låg massor, hur många lappar som helst som de hade skrivit till mig. Vackra ord, så fina kärleksförklaringar, jag blir fortfarande gråtfärdig när jag pratar om det. Vackraste presenten jag fått.
Idag stod det detta på dagens lapp.

Blir alldeles varm i hjärtat. Äskar er mina sötfisar.
Lucy min lilla sladdis körde jag ut till våra uppfödare Black Oranges, världens bästa, proffsigaste uppfödare, gissa om hon var alldeles tokig när vi kom fram. Hon älskar leka med sina bästa kompisar.


Sedan gjorde jag fransar och vid 17 packade vi ihop allt för att åka mot färjan. Så kul!


Så här ser det ut när man bilar nere i Europa. Cyklar, alla träningskläder i en väska, finkläder, bad och strandkläder och en väska med kläder för ett jobb jag ska göra för Ellos där nere. puh. Tur vi har stor bil.Här har vi precis kört på färjan och är uppe på soldäck. Älvsborgsbron över oss.
Vi hade så mysigt uppe på soldäck där de hade en bar och grillade goda hamburgare.


Snygg kille!Ska tipsa er om läppstift och snygga glans, det kommer i morgon, vet ni ofta frågar efter det.
Nu är klockan 23 här, vi har suttit och kikat på fotbollen, tagit ett glas rött i baren och suttit med datorn en stund. Bloggare är inte lika glammigt som man kan tro. Massor med jobb varje dag på resan men det är en livstil och jag älskar det.
Skräm inte upp mig nu att foten inte kommer bli bra, jag är världens hypokondriker som ni vet.
Puss och kram!
11
0

Krämig pastagratäng med fläskfile och ädelost


Innehåller annonslänkar 
God morgon fredag! Hur många går på semester idag? Strålande väder och kvartsfinal i morgon!
Nu sitter jag på tåget ner mot Göteborg och ska lämna Lucy hos våra uppfödare som ska ha hand om henne när vi är borta. Så roligt för henne att leka med sina kompisar, nu var det längesen. I kväll går färjan mot Tyskland och där börjar vår roadtrip ner genom Europa.
Men först ett riktigt gott middagstips! Krämig pastagratäng med fläskfilé och ädelost, den var så galet god! Fredagsmiddag kanske?
Jag gillar gratänger, perfekt bjudrätt, bara att ställa fram och allt går att förbereda.


Fina gratängformar HÄR. 

Krämig pastagratäng med fläskfile och ädelost 4 port
Penne pasta ca 400 gram (Jag tog ett paket)
500 gram fläskfile
150 gram ädelost
10 soltorkade tomater i olja
3 dl grädde
200 gram färska champinjoner
1o babytomater
1 tsk basilika (kryddan)
100 gram riven ost
Ruccola
Parmesan
Salt och peppar
Gör så här: 
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Putsa fläskfilén och skär i knappt 1 cm tjocka skivor, stek i smör, salta och peppra. Ta upp köttet och putsa svampen och skär i bitar, jag gillar hellre små champinjoner som man inte skär. Fräs svampen i pannan på högre värme utan olja eller smör. När de fått färg och krympt, lägg i lite smör och salt för smakens skull.
Skär soltorkade tomater i mindre bitar, dela babytomaterna och vänd ner pastan, köttet, svampen, tomaterna i en stor form. Blanda ihop allt, häll grädden över och smula ädelosten över allt, blanda om. Salta och peppra, lägg riven ost över hela gratängen. (Jag tar inte mycket ost över)
Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader ca 15 minuter.


Lägg lite ruccola över och servera med en god parmesan man kan riva själv. Detta är supergott, för vegetariskt ta bort köttet, gorgonzola funkar också istället för ädelost, blir lite starkare smak bara.
Njut av en underbar rätt!Tillägg, fick en fråga direkt om klänningen. Den har jag visat förut men kan finnas någon kvar HÄR. Är ni 38 kan ni ta en storlek större för den är stretch och band man knyter. Fin på!

13
3