• 2018-07-09, 23:54
  • 19

Läs föregående inlägg före detta så hänger ni med mer om ni inte läst det innan.

Vi stannade till i vackra Garmish-Partenkirchen och det visade sig vara en osas. En riktigt liten pärla. Helt ljuvliga omgivningar och så fina cykelvägar. Höjden låg på över 700 m.ö.h  vid start så det känns redan på andningen när man börjar cykla uppför.

Lätt att självförtroendet knäcks annars, så dålig kondis har jag ju inte tänker jag varje gång, sedan kommer jag på att det är höjdskillnad redan från början, plus att allt går uppför.

Det är speciellt att cykla i alperna. Inte bara för att luften är så tunn och det är mycket uppför, det är något speciellt med alla vackra omgivningar. Kanske tjatar om det, men man måste bara uppleva det.

Idag började vi ganska lugnt och cyklade på fina cykelvägar bland annat till en by som var som en saga, minns inte nu men måste skriva ner den. ca 1 mil från Garmisch. Stannade även till vid den minsta kyrkan jag sett. Älskar kyrkor.

Har ni sett? Tre bänkrader på varje sida.

Kan ni tänka er, det gick fint med foten. Kunde inte ens simma för det gjorde ont när vattnet tryckte på när jag tog simgtag men hård cykelsko funkade. Haha. Ganska mental det där, vad man vill klara av tror jag.

Efter lunch checkade vi ut och åkte vidare till nästa pärla. Saalbach i Österrike! Vi bor på ett hotell som heter Alpin Juwel, oj oj oj. Vi blev knockade. Ska visa er bilder i morgon.

Har bara hängt på hotellet och fått varsin skön massage på över 1,5 timma så vi lär nog känna varenda muskel i morgon när vi vandrar. Vi ska nämligen upp på toppen med ett gäng här från hotellet. Håll tummarna att foten även funkar i kängorna.

Nu stupar vi i säng, kommer sova så skönt efter den här dagen.

Stor kram och god natt. Tack för att ni följer vår resa, det är så kul med alla era hälsningar.

Kommentarer

Nomaderna 10 månader sen

Vilka grymma bilder, ser helt magiskt ut! :) Vi älskar alperna även om vi bara hunnit upptäcka lite ställen i Österike än så länge, men det ska li mer. Tack för att härligt inlägg! :)

Ulla 2 år sen

Har tittat på era foton allra bäst är dom ifrån Österrike d et hade inte gjort saken sämre ifall ni hade foton ifrån Tyrolen Innsbruck kolsassberg Wattens m.m. önskar er en fin o trevlig resa i fortsättningen

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Ulla, vet du? Vi har från Insbruck, Ladis, Fiss, Serfahus, kolla på bloggen och sök dessa orter i mitt sötfält så hittar du :)

Kram Johanna

Liselotte Johansson 2 år sen

Vilken härlig resa ni gör. Ha en fortsatt trevlig resa.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Liselotte! kram till dig

Sandra 2 år sen

Åh vilka härliga bilder från er resa. Så fint i Tyskland. Vilken söt liten kyrka med bara 3 bänkrader. Säger som andra, man blir verkligen inspirerad och sugen på att åka till Tyskland.
Kul att få följa er på er resa 😊

Ha det fortsatt bra
Kram Sandra

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Sandra, Tyskland är så vackert! Ni måste åka hit någon gång.

Visst var kyrkan söt? Helt underbar!

Kramar Johanna

Agneta🌹 2 år sen

Hej😊vackra bilder från er semester.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Agneta! Kram på dig

CeciliaSkor 2 år sen

Man blir glad av att följa er resa! Så positivt och kärleksfullt! Bor vid Comosjön och tänk att jag varken cyklar eller åker skidor! Vardagslivet tar över :-(
Ha en underbar semester!
Kram från Skaftö
C

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tusen tack, vad glad jag blir!
Bor du vid Comosjön? Åh så härligt, där var vi förra året! Så fint.

Ha den så bra, kram från oss

MariaP 2 år sen

Så härligt ni har det och vad underbart vackra omgivningar 🙂 trevligt med alla tips ni ger, vad ligger rumspriserna på…cirka? 🙂 är inte intresserad av vad NI ger utan vad det kostar överlag, kan vara bra att veta 🙂 billigt? mellandyrt? dyrt? ruggigt dyrt? 😀
Ser fram emot att njuta av fler vackra magiska vyer…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Maria!

Svårt att säga för allt beror på hur du bor och var, när osv….

Astoria tex i Gönningen betalade vi 923kr /dubbelrum inkl frukost. Billigt i Tyskland och bra hotell, förutom deras renovering just när vi var där.

Garmisch dyrare 1700kr men vi valde ett SPA hotell för vi ville ha något annat. Riktigt bra hotell!

Österrike Hallstatt kostar ca 1500kr natten men sjöutsikt, vissa veckor kostar det 1000kr så det går inte säga exakta priser, allt beror på efterfrågan och åtgång…

Stor kram!

Jessica 2 år sen

Det ser ut som ni har en helt fantastisk resa för både kroppen och själen! Får verkligen inspiration till en aktiv semester, det får nog läggas in i nästa års semesterplanering.
Ha en fortsatt härlig resa! ☀️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack, ja de är det verkligen! Bästa kombon!
Tycker ja du ska göra :)

Kram Johanna, nu blir det vandring! Foten gick ner i kängan, ont men det släpper nog :)

Britt-Marie 2 år sen

Vilken resa ni gör. Fantastiska bilder. Känns nästan som man är med på resan. Så roligt att följa er.
Britta

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Vad roligt att du känner så!
Nu blir det frukost och sedan vandring. :)
Kram Johanna

Lotte 2 år sen

Det måste vara häftigt att se allt från cykel och när barnen är stora kan jag med tänka mig att cykla sådär. Härlig resa :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja det är magiskt! Så vackert så man blir tårögd.

Kram från Österrike

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hemresan blev inte riktigt som planerat. Igår kväll lämnade vi en magisk vecka i Serfaus-Fiss-Ladis och skulle lyfta från Insbrück vid 19 mot Frankfurt där vi hade byte hem mot Sverige. Redan…

Igår kväll kom vi till Saltholmen efter fyra ljuvliga dagar ute med båten. Vilket väder augusti bjuder på, helt underbart! Vi stannade tre nätter med båten ute på Käringön och vilken idyll.…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…