• 2018-07-09, 23:25
  • 11

Innehåller annonslänkar 

Vårt nästa stopp blev Garmisch-PartenKirchen i sydtyskland, inte långt från gränsen till Österrike.

Ni vet där det är backhoppning på nyårsdagen. Här skulle det vara väldigt vackert och vi hittade en mysigt SPA hotell som heter Staudacherhof! Och vilket mysigt hotell, vilka omgivningar med berg överallt. Otroligt! När vi kom dit igår eftermiddag kände vi lugnet på en gång.

Vi fick ett glas bubbel när vi kom fram och de visade runt oss, sedan satt vi en stund på deras vackra terass. Tyst och fågelkvitter, höga berg runt om, det var magiskt att få sätta sig där och bara njuta. Vi älskar verkligen alperna. Det är något speciellt.

Att köra neråt Europa och blåsa på är inget vi föredrar. Vi stannar hellre på vackra ställen på vägen, de finns dessutom runt varje hörn nere i Bayern, istället för att stressa ner och sitta många timmar i bil.

Jag kommer tipsa er under vår resa med så fina pärlor vi upptäckt. Fråga gärna om ni vill ha mer tips. Lägg detta hotell på kartan.

Blå klänning med blommor HÄR. Skönt med lång ärm, denna är normal i storlek, det är ett band i sidan man kan knyta, fick flera komplimanger på hotellet igår. Riktigt fin på. Billig.

Min fot är fortfarande lite svullen och jätteont, bor i dessa sandaler fortfarande men testade att få ner foten i cykelskon- det gick bra! Hurra! Det är ju karborre så hade de öppna :)

Spa i deras utomhuspool innan middag på stan.

Åt den godaste schnitzel någonsin, kalv förstås och stekt i smör och man behöver egentligen ingeting mer. Så gott, så gott. Restaurangen heter Zum Wildschütz.  Åk till Garmisch om ni bilar neråt och ät på den här restaurangen. Ni kommer inte bli besvikna. Riktigt billigt också.

Mina älskade “Johanna klänningar” är förstås med. De heter faktiskt så, haha. Jag har visat dem förut, en i svart jag hade i Florida ofta och den här i prickigt. Så gullig och skön! Ett riktigt kap.

Man kan knyta bandet runt nacken men också bak som jag gjort här eller fram. En riktigt skön strandklänning som man även kan ha till fest.

Normal i storlek, ni hittar den HÄR.

Svarta ser ut så här, klicka HÄR så hittar ni den. Jag har dem både till vardag och fest. Älskar kläder man kan använda till många tillfällen.

Tog även ett stopp där de har backhoppning. Hjälp alltså.. Vilken galen sport.

Blir så långa inlägg så lägger ett direkt efter från dagens cykling.

Puss och kram!

Kommentarer

Anonym 2 år sen

Jag var där förra året. Helt fantastiskt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Förstår det! Underbart!

Carina 2 år sen

Ser otroligt härligt ut nästan overkligt vackert! Har ni bokat boendet innan? Bör man göra det eller vågar man chansa att det finns lediga rum där man spontanstannar?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Visst är det vackert? Man måste bara uppleva detta.
Beror lite på… vi bokar alltid de första stoppen, sedan ser vi vart vi vill åka.

Det är underbart att ta dagen som den kommer, beroende på väder osv! :)

Maria Bodingh Johansson 2 år sen

Jättekul att följa er resa speciellt då vi snart drar iväg på en liknande. Vad är det för pris på boendet där i Garmish- Partenkirchen? Ser jättefint ut.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack, vad kul!

Vi betalade ca 1700kr för dubbelrum men det är varierande beroende på vilken dag. Inkl frukost, hela SPA anläggningen, lunchbuffe.

Så prisvärt och en riktig pärla. Kom inte dir försent, detta hotell vill man vara på. Vi kom dit runt 16 tiden och fick lunch och bubbel direkt. :)

Kram Johanna

Marie 2 år sen

Hur har du knutit bandet på den prickiga….har oxå ett par såna och det ser ut som du snott bandet ovanför? Ser superfint ut, får inte till mitt band på bra sätt. Kan du visa eller förklara?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Jag tar banden bara bakåt, så blir det som en bandeau. Visst är det snyggt?!
Man kan alltså ha klänningen på många sätt, jag har den alltid så banden går bakåt, inte tvärtom, jag tycker det är snyggare.
Vissa har den åt andra hållet, men det är inte kortare längd på fram eller bak så man kan variera.

Marie Frändén 2 år sen

Aha tack då fattar jag…. har 3 st olika färger hemma

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Visst är de fina? Älskar klänningarna!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk Nu är vi på flygplatsen och softar på loungen, flyget är försenat mot Frankfürt där vi mellanlandar så hoppas vi hinner med nästa flyg mot Insbrück. Vi gör ännu en…

Hoppas ni har en fin helg! Älskar fredagar och har röjt och städat hela dagen, kanske inte låter som det roligaste en fredag men jag älskar verkligen att städa. Upp med musiken…

Ni var många som reagerade när jag skrev om kaoset på badstranden jag skrev om här.Tyvärr är det lika illa på uteserveringar, stränder och många andra ställen nu. Hur tänker ni som trängs och…