• 2018-07-14, 17:59
  • 12

Innehåller annonslänk

Hallstatt i Österrike, vackert som en saga. Den här lilla pärlan är utsett till en av Europas vackraste orter och Kina har byggt en exakt kopia! Det är så magiskt vackert så man inte tror det är på riktigt.

Detta är andra gången vi är här, den här gången gick vi på upptäcksfärd och stannade två nätter så vi hann se lite mer än bara en övernattning på vägen.

Jag får massor med frågor både på instagram, mail och här inne. Ni är så många som redan är på väg ner och stanna på alla stopp vi tipsat om. Det är så kul! Älskar att inspirera och tipsa er, hoppas ni andra som inte åker gillar våra reseinlägg och kanske kan få andra tips.

Det kommer fler inlägg till från Hallstatt men vill tipsa snabbt här för jag vet flera är på väg ner idag.

Det är väldigt mycket bilar så var ute i tid om ni bara ska vara över dagen. Man ställer bilen i deras parkeringsgarage, följ skyltarna när ni kommer fram till tunneln. Kostar ca 17€ per dygn.

Kolla med era hotell om de har shuttelbuss.

Strosa omkring och bara njut av allt vackert, missa inte den kända utsiktsplatsen, gå förbi kyrkan vid torget och längs vattnet upp på vägen. Där fångar ni vackraste bilden.

-Gå alla trappor upp till kyrkan som är på berget ovanför torget. Ni måste se alla kranium som ligger förvarade där. Låter inte klokt men så vackert och speciellt på samma gång. De grävde upp de som inte fick plats på kyrkogården. Ska visa mer i nästa inlägg. Kyrkan öppnar vid 10 och kostar 1.50€ att gå in.

-Saltgruvan Så häftigt! Gå till den stora bergbanan vid vägen, ni ser detta direkt när ni kommer in i Hallstatt på höger sidan. Går inte att missa.

(Kommer bilder i nästa inlägg) Man åker en snabb bergbana ca 850 meter rakt upp. Där får du se härlig utsikt över hela Hallstatt. Missa inte guidade turen in i gruvan som tar ca 1,5 timma. GALEN upplevelse, så kul att få se hur de slet inne i gruvan för 7000 år sedan. Kostar 30€ per person, värt det!

– Five fingers Kommer också i nästa inlägg. Ligger i Dachstein som är fem minuter från Hallsatt. Ta linbanan upp till toppen. Över 2000 m. ö h och gå ut på five fingers, utsiktsbryggorna.

Vi stannade tre dagar i Saalbach och sedan körde vidare mot Hallstatt som bara låg ca 150 km bort.

Men att sitta i bil är inte jobbigt för det är en semester i sig. Jag älskar Alperna! Det är så mäktigt med alla höga berg och alla hus på alpsluttningarna.

Vi bodde på Braugasthof, stor kontrast mot Alpine Juwel i Saalbach men vi gillar det. Skulle inte klara av att bo på stora gigantiska hotell, detta har 8 rum och alla balkonger utsikt över sjön. Enkelt och knarriga golv med gamla vackra möbler. Love it!

Från vår balkong, här satt vi hela kvällarna efter vi varit och ätit. Alla restauranger stänger tidigt, du måste äta senast åtta tiden för att få bord. Som Fort Myers i USA. Efter 21 får du ingen mat. Haha. Men skönt.

Alla turister som är på besök över dagen med buss åker hem runt 17 tiden så efter det är det underbart. Lugnt och skönt, så stanna gärna minst en natt extra.

Klänning HÄR. Favorit, en underbar klänning,  svartblommigt som jag använt mycket här nere. Sitter fint och är skön på. (Joelle som är designad i samarbete med Caroline Winberg.)

Lilla torget, små enkla restauranger överallt.

Missa inte gå alla trappor upp mot lilla kyrkan, så kan du se allt från ovan och den stora vackra kyrkan bakom mig. Fantastiskt vackert.

Vi cyklade runt sjön, har ni inte cyklar ska ni kolla om ni kan hyra. Det var så fina cykelvägar! mycket uppför men man måste ju inte ta hela vägen runt.

Så skönt bränna av några mil och få känna kroppen får röra på sig, jag mår så mycket bättre. Vill ha träning i vardagen, inte ta paus i flera månader och sedan köra på som många gör. Försök hitta något som just du gillar så det blir kontinuitet. Då minimerar du skador och får bättre resultat så slipper du känna att du är ”tvingad” att träna.

Cyklingen runt sjön var otroligt fint, det går inte fånga på bild. Älskar flyga fram och få se så mycket.

Blandat underlag, broar, men fina vägar, jag var rädd inte min cykel skulle fixa gruset men det gick fint.

En bars som mellanmål måste jag ha efter ett par mil. Sedan en kall cykelöl på något mysigt ställe.

Efter cyklingen åt vi en riktigt god pasta på hotellets restaurang. Det var en fullpott.

Så många bilder jag vill visa er, men vet det blir långa inlägg, ska dela upp så det blir kortare.

Kommer mer från Hallstatt del två snart. (Även med alla kläder)

Nu är vi i Italien!

 

Kommentarer

Stina 2 år sen

Underbara bilder, vilken natur och vilka byggnader. Jag måste dit!

Anne 2 år sen

Vad åkte du från och var landade ni? Var bodde ni och vad ingick? Har funderat att åka till Hallstatt tillsammans med min man på vår 20 åriga bröllopsdag. Var det dyrt? Bodde ni där? Berätta gärna mer och ge gärna tips?

Sandra 2 år sen

Vilka härliga bilder från ett fint Österrike.
Vackra vyer 👌🏽💫
Kul att ni är i Italien nu 😊
Ha det fortsatt bra och njut.

Kram Sandra

Ulla Gustafsson 2 år sen

Fina bilder bag gillar Österrike har varit där många gånger bag tycker bäst om Tyrolen en by som heter kolsassberg ligger 2mil ifrån innsbruck

Anonym 2 år sen

Ät o njut….

Annika 2 år sen

Härliga bilder. Så kul att få följa dig och Janne på era roliga strapatser😀

AnnaE 2 år sen

Underbara bilder! 😎

Karin 2 år sen

Ahha då harr jag fel för när vi var i Fussen beställde in öl och det var starköl men skulle inte vara det
.Bars är ju så gott.Men triggar mitt sötsug.tyvärr.
Måste htita bra sådana.
Förr fanns det proteins bars kommer inte ihåg märket men dom var toppen.
Vin till maten är aldrig fel.

Linda 2 år sen

Så fint! Kan inte sluta titta på bilderna.
Wow 😍tack för alla inlägg.
Vilket jobb!

Britt-Marie 2 år sen

Vilka underbara bilder. Så vackert. Och så mycket ni får vara med om. Ha en fortsatt trevlig resa och kör lugnt på vägarna.

Karin 2 år sen

Ser så mysigt ut.Alltid kul att resa.Man får nya ideer till resor.
Fast jag hade nog tagit frukt vatten och ölen sen på kvällen.
En sak som vi märkt är att ölen är så mycket starkare en vad vi är vana hemma.
Ha en fortsatt bra resa.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja det är underbart! Nej där har du fel, ölen är faktiskt svagare. Men man kan välja. Detta är som folköl.
Supergott!

Frukt ger mig bara snabbt sockerras, jag behöver mer fibrer och bra energi som jag står mig på, därför är bars perfekt.

Vi cyklar ibland hela dagen, är ute många timmar. Klart vi inte kan dricka starköl och alkohol uppe i bergen och sedan cykla nerför där det är stup.
Du ska se alla cyklister överallt, alla tar en kall öl och mat. Man förbränner den på en gång, du svettas massor.
Vi tar nästan inte alkohol alls på kvällen, däremot på dagen. Vill inte dricka alkohol sent, ett glas vin till maten är gott däremot.

Tack, nu är vi framme i Italien!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk Nu är vi på flygplatsen och softar på loungen, flyget är försenat mot Frankfürt där vi mellanlandar så hoppas vi hinner med nästa flyg mot Insbrück. Vi gör ännu en…

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…