• 2018-07-20, 11:30
  • 14

Vi äter en del pasta här i Italien, det är ju ett måste när man är här. Igår åt jag en grym skaldjurspasta till lunch och på kvällen när vi åt middag med våra vänner tog Daniel en Pasta som var den läckraste jag sett. Skulle fotat men missade det.

Här är vi på Restaurang Lido Paina som ligger vid vattnet, borgen bakom och alla vackra berg runt om. Vi äter alltid minst två luncher här när vi är i Malcesine. Ett bord vid vattnet är ett måste, vi väntar hellre en stund tills det blir ledigt.

Och en jättegod skaldjurspasta.

Även gott med musslor som vi åt på restaurang Colomba sista kvällen i Desenzano, Herregud så gott det var. Missa inte den restaurangen som ligger vid den lilla hamnen mitt inne i stan. Jättemysigt.

Men man kan äta lika god pasta med skaldjur hemma och det måste jag tipsa er om nu!

Den här rätten är vansinnigt god, festligt och enkel. Jag gratinerar havskräftorna med jättegott örtsmör. Vill ni inte ha pasta är det gott med gratinerade kräftorna och en skiva rostat bröd till.

Pastan blandar man ihop med den krämiga såsen. Lägg kräftorna över pastan på ett stort fat och ställ fram. Tål ni inte skaldjur, byt ut tex mot mozarella som du delar i två delar och lägger en halv på varje tallrik.

Pasta med gratinerade havskräftor 4 port

8 stora havskräftor eller 2 humrar
2 klyftor vitlök
1 ask babytomater
2 dl creme fraiche
1 msk smör
1 msk honung
2 tsk vitvinsvinäger
400 gram spagetti
Färsk basilika
Olivolja
Flingsalt
Salt och svartpeppar
Skvätt vatten

Parmesanost

Pasta: Jag hade barillas Bucatini för det är tjockare än spagetti.

Örtsmör till kräftorna: 

200g smör (Rumsvarmt)
4 pressade vitlöksklyftor
1-2 msk ljus fransk senap
2 krm cayennepeppar
2 tsk dragon
1 tsk basilika
1 tsk italiensk salladskrydda
4 msk finhackad persilja
Salt och peppar

Gör så här:

Gör örtsmöret och låt det stå i kyl en stund. Dela kräftorna mitt i tu. Lägg i en form och klicka över allt smör på kräftorna.

Koka pastan i saltat vatten ca 10 min

Pastasåsen: 
Skiva vitlöken och fräs med olja i en gryta. Skär tomaterna i halvor och lägg i dem med vitlöken och fräs. Sänk plattan.
Tillsätt honung, vitvinsvinäger och koka ihop, tillsätt creme fraiche och späd med lite vatten. Låt det puttra ihop, smaka av med salt och peppar.
Gratinera kräftorna mitten av ugnen i 225 grader 4 minuter tills smöret smält. Det går snabbt. Smöret ska bara smälta.

Blanda ihop pastan med tomatsåsen, skär köttet från några kräftor i bitar och rör ner. (Ingen värme på plattan) Lägg sedan en kräfta som dekoration, toppa med färsk basilika.

Lägg allt på ett stort vackert fat och servera.

Riv parmersan och njut!

 

 

 

Kommentarer

Susanne 11 månader sen

Ser väldigt gott ut. Men vi hade skaldjurskväll här igår med räkor å havskräftor. Måste vara dålig säsong för havskräftor nu, pyttesmå och mjuka. Men så är det ju med kräftor…
Vilken härlig resa ni gör!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Tack! Ja så är det faktiskt, skaldjuren är bäst alla månader med R i ;-) Men det stämmer faktiskt, även fisk.
Så efter sommaren är de som bäst! Men man vill ju ändå äta skaldjur på sommaren för det hör till.

Kram och tack!

Barbro 11 månader sen

Vill bara säga grattis på din namnsdag idag Johanna!
Alltid kul att få följa med på ett hörn på eran resa.
Kram o ha en fortsatt bra kväll o resa.💕

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

ÅH tack snälla, vad gullig du är! KRAM

Liselotte Johansson 11 månader sen

Ser gott ut. Ha en fortsatt bra resa i Italien.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Tack Liselotte! KRAM

Siv 11 månader sen

21/7!Grattis på namnsdagen Johanna!Njut av er resa☀️💐Kram: Siv

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Tack snälla, vad snäll du är. Kramar

Anonym 11 månader sen

Lagar ni egen mat där också?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Nej det gör vi inte. Finns för mycket gott att äta ute. Men plock och god ost mm äter vi på balkongen.

Sandra 11 månader sen

Låter gott det och pasta är ju ett måste i Italien 😋

Kram Sandra

Karin 11 månader sen

Så gott det ser ut , blir så sugen på både pasta och skaldjur ikväll !

Anneli 11 månader sen

Ja visst är det konstigt, i Italien äter vi pasta, lasagne, pizza och glass, dricker öl och vin. Skulle jag hålla samma “diet” hemma så skulle jag rulla fram :)

Trevlig helg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Vi älskar pasta och äter det på helgerna hemma, men på semestern är det annat! 😁✌🏻

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Har ni en skön söndag? Vilken fin välgörenhetsmiddag på Lindholmen vi var på igår, ni kan se filmer på min instastorie, klicka på min profilbild på instagram kommer man dit. Johanna Toftby…

Innehåller annonslänkar  Sitter på tåget mot Göteborg, ska till Valentina på Main och få håret fixat, jag är så mörk i botten och ska fixa färg och lite folie, jobbade där förut…

Midsommar närmar sig, vad ska ni göra? Håller ni på att förbereda och fixa så har jag lite inspiration om ni vill ha lite tips. För mig betyder midsommar sill och potatis,…