• 2018-07-26, 09:59
  • 148

Vår middag igår avbröts av rena överfallet. Vi stod och väntade på bord när en kamphund plötsligt flög fram och attackerade en stackars liten hund som bara gick förbi. 

Den stora vidriga hunden högg tar över ryggen på den lilla stackaren och försökte döda den. Tjejen som ägde den lilla hunden skrek rakt ut och jag fick panik. Jag ville springa fram och sparka kamphunden, men allting var ett kaos där hundarna bara flög fram och tillbaka.

Den lilla hundens familj försökte desperat få bort de mordiska käftarna från sin lilla hund, men inget hjälpte. Allt var kaos och alla bara skrek. Det var fruktansvärt! 

Till slut ingrep den stora hundens ägare och klappade till den rejält.  Innan dess hade han bara hängt som ett snöre efter sin hund, den var starkare än honom och måste haft något fel i huvudet, den skulle bara döda. Inget snack om något annat. Sedan gick han bara tillbaka till sitt bord med sitt monster till hund. Jag har aldrig varit med om något värre och kunde inte sluta gråta. 

Jag sprang bort och på något vis hade den lilla hunden överlevt. Familjen höll om den där den skakade i panik medan matte var så chockad att hon inte var kontaktbar. Efter att ha sagt till dem att be måste ringa både veterinär och läkare så gick jag bort till kamphundens ägare och skällde ut honom. Han bara pekade finger åt mig när jag sa att han borde polisanmälas. Till sist gick jag, jag ville inte också bli anfallen av hans monsterhund. 

Ni som tar med hunden på uteserveringar eller andra ställen där det finns andra människor och djur: Ni måste ha ordning på er hund! Har ni inte kontroll över hunden så ska ni inte vara bland folk med den, eller inte ha hund över huvud taget! Särskilt inte en stor och farlig hund som den här. Jag kommer fortsätta kalla hundar som ska ha ihjäl andra hundar eller människor för kamphundar, ännu mer efter det här traumat. 

Vi som har små hundar måste vara rädda hela tiden för att en stor galen hund med lika galen ägare ska anfalla och försöka döda vår lilla älskling. Det här var inte ett slagsmål, det bara small och den lilla hunden hade inte en chans att försvara sig. Det händer oftare än man kan tro att just kamphundar dödar mindre hundar. 

Vi stannade kvar en stund hos den lilla hunden och dess ägare, sedan kramade jag dem ordentligt och sa att jag tänker på dem av hela mitt hjärta. 

Det gör jag fortfarande. Har inte sovit, gråter när jag tänker på hela traumat. 

Jag är så rädd för att den lilla stackaren inte ska överleva bettet från monstret. Nu vill jag så desperat krama min egen lilla Lucy och lova henne att inget stort monster kommer att få göra henne illa.

 

 

2018-07-26 Johanna Toftby

Kommentarer

Jonna Sailon 2 år sen

Jag blir fan rädd när jag läser det här!
Vart ifrån kommer denna okunskap?! Eller är det bara kul att provocera och skapa debatter?? Jag har haft diverse olika hundar och den absolut snällaste hunden jag haft var min mördarmaskin Jassie (Rottis). ALLT beror på ägaren!
Nu är det så att större hundar tyvärr har en tendens att missförstå små hundar och istället tror att de är ett annat djur (Råtta, Marsvin, etc). Därför sker detta! Det ligger i hundens natur att jaga, å samma gäller Pommar/Chihuahuor. Men du menar att, bara för att de är små å inte utgör lika stor skada så e det helt ok då lr?! Då e du ju fan mer efter en vad jag trodde!
Min AmAkita blev attackerad av typ 6 golvmoppar när hon var 16v… Där snackar vi att dom var ute efter att döda. Alla hundar har det i sig! Kan man som ägare inte avvärja en hundattack lr hålla sin hund borta från såna tillfällen så ska man inte ha hund enligt min mening.
Givetvis ska hundar gå kopplade och har man problem med stark hund, så kanske man borde byta till ett annat halsband, så man klarar av det. Men ärligt… Varför tar man ens med hundar på restaurang?!? Ni med mindre hundar verkar tro att det är ok å köra ner sin hund i väskan å att gå in i mataffärer… noll hänsyn!! Det finns allergiker å astmatiker, men dom tänker ni faninte på.

Ania 2 år sen

Haft kennel som liten med mindre hundraser så som mops, chihuahua, pomeransens(?). Där pomeransensarna(?) attackerade min lillebror så fort dem såg honom, riktigt högg honom så han blödde på flera ställen, dessa små liven kan bli extremt aggressiva och gå för att ”döda” dem med, så tro inte så gott om dem små hundarna då Chihuahuas har starkare och lättare för att bli aggressivare än Pitbulls. En Schäfer är farligare och kan orsaka så mycket mer skada än dessa underbara muskel hundar. Är så trött på folk som sprider dumma idiotiska trångsynta rykten.

Paula 2 år sen

Tack fina Johanna för att du finns och din blogg! Just nu blir jag så himla ledsen för jag sitter på bussen och framför mig sitter en ung kille med en kamphund. Killen stinker marujana och har en tuff och avvisande attityd mot sin hund. Hunden är världens gulligaste med de finaste ögonen. Det gör så ont när hunden tigger om ömhetsvetygelser men får inget från sin ägare. Den här hunden har mutat mitt hjärta.

Tina 2 år sen

Är så jävla trött på det här “det är så synd om oss med små hundar”. Så små hundar beter sig aldrig illa? Eller det kanske är så att det är okej att de beter sig illa för att det är små? Jag har mött så många små hundar som skäller, Morrar & drar efter min hund när vi är ute & går. Min tjej (rottis) är uppfostrad till att inte bry sig & det räcker med att säga “uppför dig så går det bra”. Kanske visar lite ragg men det är allt, anfalla skulle hon aldrig göra. Men det är klart som fan att hon reagerar ändå när den där lilla hunden bara står & skäller/morrar på henne. Varför skulle det vara okej? Kan ju säga att jag tycker min tjej beter sig väldigt bra jämfört med dem då hon inte ens tycker om små hundar. Summa sumaru – min “stora farliga muskelhund” beter sig bättre än de små hundar vi möter trots hon inte tycker om dem. Att hon inte tycker om dem beror helt & hållet på att hon blev attackerad när hon var mindre. Flera chiuchiuaor attackerade henne & den som hade henne då fick åka till veterinär & hon fick sys ihop för 10 000!! Mår bra idag tack & lov, kluven tunga & ett ärr över nosen. Men kom inte & säg att små hundar är så himla duktiga & inte kan göra någon skada. Har ärligt talat nog aldrig mött t.ex en chiuachiua som inte skäller/morrar & drar i kopplet. I princip alla jag mött är aggresiva. Inte hundens fel självklart utan ägarens precis som i det här fallet. Men är så trött på att vissa större raser får så himla mycket skit och de små målas upp som så himla bra när dem kan vara precis lika jävliga!

Svar på kommentaren:
Ania 2 år sen

Haft kennel som liten med mindre hundraser så som mops, chihuahua, pomeransens(?). Där pomeransensarna(?) attackerade min lillebror så fort dem såg honom, riktigt högg honom så han blödde på flera ställen, dessa små liven kan bli extremt aggressiva och gå för att ”döda” dem med, så tro inte så gott om dem små hundarna då Chihuahuas har starkare och lättare för att bli aggressivare än Pitbulls. En Schäfer är farligare och kan orsaka så mycket mer skada än dessa underbara muskel hundar. Är så trött på folk som sprider dumma idiotiska trångsynta rykten.

Malin 2 år sen

Usch vilken upplevelse, jag använder också ordet kamphund, precis som jag använder jakthund till de hundar som är uppfödda till att jaga olika vilt, travhäst osv… och en applåd till dig som gick fram och pratade med den förtvivlade tjejen, vi måste visa att vi bryr oss och man måste säga till när någon gör fel även om det känns obekvämt, Jag hoppas fler gör det .Hoppas den lilla hunden klarade sig ❤️

Christina 2 år sen

Väldigt otrevligt men många små hundar är oxå monsterhundar. Skäller som tokiga och fjompas med i husses och mattes famn. Jag äger ingen monsterhund utan en spaniel och vi har blivit attackerade av små bjäffsar. Så alla med hund borde ha bättre koll oavsett ras

Camilla Persson 2 år sen

Har med ägaren och inte rasen att göra! Ge dom vilken ras som helst så blir den förmodligen lika ouppfostrad. Det hemska är ju att en annan hund blir skadad, oavsett ras!

Maria 2 år sen

Jag har en stor hund men skulle aldrig falla mig in att ta med honom på restaurang. Oavsett hur snäll han än är så blir stora hundar mycket mer stressade i sådana miljöer. Har haft hund i hela mitt liv och det krävs utbildning anser jag när man har stora hundar. Det är inga leksaker!

Det är uppenbart att många inte är lämpliga att ta hand om hundar, och förvånansvärt många av dessa väljer kraftfulla raser.

Troligtvis bara för att lindra effekten av ett dåligt självförtroende.

Svar på kommentaren:
Ullis 2 år sen

Klockrent svar Henrik👍

Gabriel 2 år sen

Alla dagar i veckan!

Ullis 2 år sen

Man blir mörkrädd av alla svar här…jisses.
Ställ upp en sk muskelhund/kamphund/monsterhund kontra en “bjäffshund”/chihuahua/dansk gårdshund/papillon mm framför vilken människa som helst och fråga dem – Vilken av hundarna skulle du kunna bli rädd för? Svaret är ju inte bjäffshunden iaf…utan solklart den större hunden!
Förbjud alla sk muskelhundar åtminstone i stadsmiljö! De hör hemma på en gård el liknande! JAG vill iaf inte gå på stan och vara livrädd för att möta en sk muskelhund!!! PUNKT!
Ps. Varför får Johanna inte kalla dessa hundar för monsterhund när ni kallar små hundar för bjäffshundar? Skrattretande logik Ds.

Svar på kommentaren:
Ljus 2 år sen

Det är inte hunden det är fel på, det är slusken till ägare! Jag förstår vart du kommer ifrån. Det är givet att en person som är ovan med hur man hanterar hund hellre tyr sig till mindre små hundar. För ifrån sin egen bedömning så om något skulle ske så är de änklare att behärska.
Men jag håller inte med om att förbjuda vissa hundraser i städer bara för deras storlek. Man får aldrig glömma att hundar är flock djur! Deras instinkt oavsätt ras/storlek är att antingen följa eller leda. Som matte/husse är det ‘ditt’ jobb att leda och ge hunden struktur och se till att den lär sig att umgås och dela utrymme med andra hundar och djur, gör du inte det så händer sådana hemskheter.

Ullis 2 år sen

“Förstår vart du kommer ifrån” vadå LJUS(vad heter du egentligen)???? Ja jag bor i stan och vill inte vara rädd när jag går ut! Punkt!

Siri Larsen 2 år sen

Myndigheterna bör införa certifikat för att ha hund. ALLA raser inkluderade, schäfer, papillon eller pitbull. Jag har själv liten hund och är rädd för aggressiva hundar, av ALLA raser. Små hundar kan också ha fel energi och ägare bör alltid se til sin hunds psykiska välmående. Har flera gng:er fått försvara oss mot lösa hundar som kommer springande til oss. Stora hundar kan göra enorm skada! Små hundars beteende tas inte alltid på allvar, det är också fel. Det kan ge fel signaler till en annan hund. Ha balans på eran hund! Ta valptest. Träna hunden och ge den mycket motion och kärlek. När jag är ute med släktens halvstora hund är jag mycket observant. Den har själv haft aggressionsproblem, men är otroligt god med varan lilla, som hon känner. Flera gng:er har jag fått lyfta min lilla, i forsvar mot större hundar. Flera gånger har jag fått stoppa lösa småhundar som springer mot släktens större hund. Det läskigaste är lösa stora okopplade hundar som kommer springande. Inte kul att behöva förvara sina dyrbaraste på detta vis. Jag har alltid båda hundarna kopplade. Jag gamblar INTE.

Karin 2 år sen

Det är tragiskt det som hänt! Men det är ägarens ansvar att ha koll å ha hunden kopplad! Jag har en Så kallad “kamphund” staffe som vi tränar med dagligen! Det är en kärleksfull hund! Det är upp till ägaren att träna upp och ta hand om sin hund! Men att förbjuda el döma ut hundar pga sort är inte ok.

Karin 2 år sen

Hej Johanna!
Jag förstår verkligen att den händelsen var oerhört traumatiskt och hemskt. Jag hoppas även att den hunden som blev attackerad mår bra. Men jag måste säga. Snälla måla inte ut en speciell ras. Det handlar om ägarna och individer till hundar. De är så många raser som svartmålade pga av ras. Men tårar, tröst och gulliga ord hjälper föga. Anmäld då istället om det är så hemskt och farligt.

Svar på kommentaren:
Karin 2 år sen

Helt rätt! Blir så ledsen när man målar upp en speciell ras. Det är ägarens ansvar för hur man tränar upp sin hund!

Eva 2 år sen

Ingen har väl ens nämnt nån ras? Ni hundfanatiker är helt overkliga. Johanna skriver om en hund som angrep en annan. Och samtidigt blir en människa dödad av en annan hund. Och ni tycker synd om hundraser som ingen ens har nämnt. Kan inte vara friska!

Ullis 2 år sen

Älskar ditt svar Eva! De kan inte vara friska! “Sådan herre, sådan hund”

Gabriel 2 år sen

Jag tror inte att Karin menar att det är synd om “rasen” mer än att majoriteten av kamphundssläktet – oavsett specificerad ras – blir svartmålade på grund av att människor som inte har något innanför pannbenet väljer raser de regelrätt tycker ser coola ut, helt utan kunskap för vad just den rasen kräver i stimulans. Det kvittar om det är kamphund, aporthund, vallhund, sprinthund eller rakt igenom drillad familjehund till ras: ger du inte din hund rätt stimulans i form av både mental och fysisk träning, kommer hunden att slå över och så småningom bli aggressiv eller på annat sätt psykiskt sjuk. Det är fullkomligt skit samma vilken ras/typ av hund det är. För exempel är det skrämmande mycket vanligare att en Golden Retriever biter både hundar och människor utan förvarning än att en Pitbull, Amstaff, Rottweiler eller annan bitkraftig och muskulös hundras gör det. Dessutom nämns det ingen ras i kommentaren ni kritiserar, så vad försvarar ni er emot genom att hacka på det?

Yvonne Aronsson 2 år sen

Detta hände oss för några år sedan. En kväll när vi var ute sista turen så slet sig en pitbull. Tyvärr gick det inte lika bra för oss. Vi miste vår lilla Leo, knappt 1,5 år gammal. Polisen som kom tog inte ens med sig pitbullen. Det var det värsta jag varit med om. Att se våran älskling bli skakad som en disktrasa i dessa käftar som inte gick att öppna.

Monica 2 år sen

Lustigt läste nyss ditt inlägg, å så kommer det upp på tv4 nyheterna live att en man har dött av en hundattack just nu i Sverige så hemsk å fruktansvärt

Felicia 2 år sen

Monster? Hundar blir vad man gör dem till och så är d. Inget fel på hunden utan bara på ägaren rent generellt. Vissa ska ej ha djur och så kan jag ju känna om dig med efter att ha läst d här inlägget. Jävligt subjektivt sätt att se på d måste jag ändå säga, även om jag förstår att d var en traumatisk upplevelse. Kan ju säga att jag, under alla mina år, aldrig aldrig aldrig sett en stor hund anfalla och i princip aldrig ens sett dem reagera på ex barnvagnar, andra hundar, harar mm. Däremot små hundar bjäbbar i princip alltid mot sådant. Och d har ju enbart m att göra m att de ses på som för små och gulliga för att kunna göra skada så de uppfostras inte. Guess what, d är ej gulligt

Svar på kommentaren:
Lena 2 år sen

Håller helt med dig. Acceptansen på små hundars beteende skulle aldrig tillåtas för en större ras. Både de minsta och de största raserna har ett gemensamt och det är att de är hundar, som bör lära sig vad som är tillåtet.

Katja 2 år sen

Och nu har en pojke avlidit efter bett i halsen av en kamphund! Hemskt.

Linda 2 år sen

Du skrev precis det jag tänkte och ville skriva, tack!!

TinaMarina 2 år sen

Först så är det INTE hundens fel, det är ALDRIG hundens fel!!! Det är ALLTID ÄGARENS fel!!! Spelar ingen roll vilken ras du skaffar, kan du inte fostra el ta hand om hunden och ge det den behöver så blir resultat detta. Förstår dock rädslan (min stora grabb blev överfallen av en rottis, aldrig varit så rädd och resultatet blev hemflytt till Norrland, bodde i Skåne när det hände) men jag håller inte vare sig den hunden eller andra hundar ansvarig, jag håller ägaren ansvarig för det är dom som ska ha 100% koll på sin hund, oavsett ras! Men nu kanske med det som precis hänt i Stockholm med personen som avled att vi får hundkörkort, skattemärke el något annat som skyddar både hundar och bra ägare från sånt här. För detta är så vedervärdigt att ord saknas! Och många som har hund bevisar dagligen att dom inte ska ha hund! Men med ett införande av hundkörkort, skattemärke och att vissa raser faktiskt förbjuds så kanske vi kan skydda våra hundar och andra djur för sådana här attacker!

Svar på kommentaren:
Anonym 2 år sen

Jag har en liten hund och alltid med mig spray mot aggressiva hundar och ett ihopfällbart grillspett mina vänner tycker jag överdriver men det är aldrig fel att vara förberedd…alla ska inte ha hund

TinaMarina 2 år sen

Nått måste göras, man ska inte behöva va rädd när man är ute med sina hundar oavsett storlek el ras. Kanske inte så smart med grillspett eftersom du kan skada både hundar och dig själv, men jag förstår du garderar dig, jag gör det själv!

Carina H 2 år sen

Jag har inköpt Attack spray som jag alltid har med mig.men detta känns ju inte normalt,men man har inget val.

Helena 2 år sen

Vad tror ni om det här, stor eller liten hund, handväska eller monster, tänk snabbt!
http://www.gp.se/nyheter/sverige/man-död-efter-hundattack-1.7381604

Eva 2 år sen

Otäck händelse men vad är det för kommentarer här HERREGUD… Hur kan så många hundägare ta så illa upp?! – Hon kallar ju inte era hundar för monster eller kamphundar, hon kallar ingen särskild ras för det! Hon säger inte att små hundar är oskyldiga och kan gå lösa, eller att det inte är ägarens fel. Jösses tagga ner. Jag ser till o med en som skriver att hen vill radda upp alla småhundsägare och skjuta dem – och samma person har en hund som hen kan släppa lös så hugger den direkt – Alltså jag blir mörkrädd, såå obehagligt – Vad händer om den människan blir arg eller t.ex svimmar under en hundpromenad och hunden sliter sig lös? Skrämmande.

Jag som hundrädd – både små och stora – kan tycka många hundar små som stora är söta och fina MEN vill inte möta lösa hundar. Jag är rädd så fort jag går utanför min dörr ut i trapphuset eftersom grannar låter sina hundar både små och stora gå okopplade.

Jag säger bara till alla hundägare oavsett ras, små el stora – HÅLL ERA HUNDAR KOPPLADE! ALLTID!!!

Svar på kommentaren:
Agneta🌹 2 år sen

Bra skrivet av dig Eva.

Anonym 2 år sen

Håller fullständigt med!!!

Susanne 2 år sen

Oj så många negativa kommentarer, men jag förstår hur du kände i stunden Johanna. Jag har en stor hund ca 60kg som blivit angripen två gånger. Biten helt oprovocerat Man blir väldigt upprörd när det händer, adrenalinet flödar i en sån situation. Jag grät floder båda gångerna när jag kom hem. Har nu resulterat i att jag aldrig går här i våra kvarter. Jag åker till skogen där ingen annan hund är. Den ena hunden är borttagen efter att bitit en liten hund svårt. Men grannen går här som vanligt med sin schäfer som att inget har hänt.

Att känslorna flödar i ett sånt tillfälle är då verkligen helt försteligt

Linda 2 år sen

Skrattar faktiskt åt en del kommentarer här inne, allvarligt talat.

Ni försvarar en hund som skulle döda en liten hund?
Skiter i vems ansvar det är. Sånna hundar ska inte vistas med varken människor eller djur.
Punkt.

Svar på kommentaren:
Anna 2 år sen

Helt rätt! Kan man inte skydda allmänheten från sin farliga hund så ska hunden väck.

Levermedvärldensbästaschäfer 2 år sen

Visst att hunden nu har bevisat tendens att kunna anfalla och gå in för att döda. Men ni glömmer att det är inte ALLTID hundens fel, fastän det är hunden som gör detta. Det är ägarens ansvar att uppfostra och lära hunden rätt och fel. Sen kan dessutom problem komma från kenneln/hemmet där hunden är köpt.
Jag har en schäfer på 30kg som inte skulle skada en fluga och som blir utskälld av andra hundar i alla olika storlekar, tyvärr 80% småhundar på varenda promenad, vilket är tråkigt!
Och jag ser mycket det här med att en liten hundras inte uppfostras eller tränas och kan mycket ofta vara problemet till att en annan hund anfaller då hundar sänder signaler som många människor missar att läsa. Det bästa vore om hundkörkort infördes för alla raser, så alla hundar kan få en bra, vettig och anpassad ägare för deras välmående och användning av deras egenskaper som vi har avlat fram.

E. 2 år sen

Jag skulle önska mig att hundarna förbjuds (in the city). Alla. Stora som små. Orsakar oerhört mycket problem. Hundbajs, hundkiss överallt, hälsofara, livsfara, hundar skällande i timmar medans ägaren är borta och kommer hem från jobbet typ vid midnatt.

Lena 2 år sen

Jag har en väninna med två stycken chihuahua. Den ena av de två är hemsk vid hundmöten. Han blir helt tokig och skäller som en galning, skulle denna chihuahua vara en normal stor hund skulle den vara livsfarlig. Hunden ifråga kan trigga igång vilken hund som helst på långt håll då man ser hur den lilla chihuahua gör sig redo för att anfalla. Så att små hundar är oskyldiga är helt nonsens.

Svar på kommentaren:
Ann 2 år sen

Håller med dej Lena det handlar oftast om okunskap av föraren.
Dom små kan ofta vara ettriga… obs. då hundarnas språk.
Har själv alltid haft mellan hund men skulle aldrig acceptera
att dom skulle vara stöddiga mot varken större el. mindre hundar.
En liten sockersöt hund är också hund har inte med stl. att göra.

Eva 2 år sen

Lena – det är väl ingen här som påstått att små hundar är oskyldiga, varken Johanna eller någon annan. Du skriver själv att om Chihuahuan skulle vara stor så skulle det vara livsfarlig. Håll ordning på era hundar – skriver Johanna, gäller ju oavsett storlek.

Anonym 2 år sen

Eva läs på lite bättre Johanna skriver att vi som har
små hundar måste vara rädda hela tiden.
Och så kan det ju inte vara. Men många skaffar en liten
väskhund för att det är gulligt. Men glöm inte bort
en liten hund ÄR hund.Det är så mycket okunskap bland många hundägare.
Sen tycker jag inte någon kan uttala sej vad som blev fel som inte var på plats.

Eva 2 år sen

Men snälla Anonym, vad är det jag ska läsa på? – Det betyder inte att hon säger att små hundar är oskyldiga MEN det är större risk att en liten hund blir skadad el dödad om en stor hund angriper än om en liten angriper en stor. Vadå inte kan uttala sig vad som blev fel? – spelar ingen roll, det handlar om att en hund attackerade och skadade en annan hund och att inte ägaren hade bättre ordning på sin hund.

Alice 2 år sen

Blir så trött på människor som dig, människor som helt och hållet verkar sakna hjärna.

För det första finns inget som heter kamphund. Att kalla en hund kamphund eller mördarhund bevisar enbart att du verkligen saknar en hjärna eller åtminstone kapaciteten att använda den. Det finns små hundar som tyvärr är exakt likadana så lägg ner “stackars oss med små hundar”, det är löjligt.

Nu till det viktigaste, det är inte hundens fel. Det är ägaren som inte kan ta hand om och uppfostra sin hund. Så kampmänniska och mördarmänniska låter mer korrekta. Det är ju synd om hunden då den uppenbarligen har problem. Finns ingen hund som naturligt beter sig så. Under alla mina år med att vara fostermamma till hundar som fart illa och samtidigt haft egna så vet jag att det beror isåfall på något. Oftast som sagt tar inte ägaren hand om hunden eller så kan det bero på sjukdom. Exempelvis hade jag en fosterhund som från ingenstans gick till attack men visade sig att han hade en tumör i hjärnan.

Så snälla, lägg ner allt j*vla skitsnack och skriv något vettigt istället.

Svar på kommentaren:
Stella 2 år sen

Aggressiva människor då? Som du? Vad skyller ni på?

Anonym 2 år sen

Jag håller med dig, bättre hon sysslar med att fortsätta vara frisör, hon gör ju aldrig något fel, MS perfekt.

Evan 2 år sen

Först och främst kan man inte sakna hjärna. Himla onödig sak att kasta ur sig när man inte delar någons uppfattning om något. Sedan kan du väl ändå inte mena att en liten hund är lika farlig som en stor hund som gör ett utfall? Det är knappast logiskt, oavsett ägarens förmåga att handha sin hund. Hundar, stora som små, är levande varelser och kan inte styras i alla lägen. Det, om något, är viktigt att komma ihåg i alla lägen. Och att vara även mot människor som inte tycker som du. Kram på dig!

Alice 2 år sen

Stella: ?

Evan: Jag vet inte om jag tycker kommentaren var direkt onödig. Alla har absolut ha sin egen åsikt, jag gav bara min åsikt lika så som hon gav sin? Det jag menade med att små hundar kan vara likadana är också det jag menar. Storleken på hunden har ingen betydelse, är en hund oavsett storlek aggresiv är det något som inte stämmer. Det finns ingen ras eller storlek som är mer aggressiv. Jag var inte ute efter att jämföra något utan ville mer poängtera att hundens storlek har ingen betydelse.
Jag har en vännina vars barn blev attackerat och bitet i ansiktet av en liten hund, även om hunden var liten gjorde den stor skada och inte direkt så att hon tänker “men vilken tur att det inte var en stor hund”. Hur som helst så tycker jag att det är sorgligt att försöka få alla stora hundar att framstå som aggressiva. Alla hundar oavsett ras och storlek är i grund och botten godhjärtade.

Anneli 2 år sen

Nu vill jag få ett slut på ordet kamphund! vad är kamphund?
skällsord?
alla små ilskna/ättriga …?
varje dag får jag hålla in min amstaff pga mindre, understimulerade aggressiva hundar.
4 ggr på en kort tid har jag fått lyfta min hund ifrån marken.
För att han som större hund naturligtvis tillför större skada om han försvarar mig el sig sj.
Hur hade vi människor reagerat om andra människor gläffser och gapar/skriker oss i ansiktet?
jo, jag hade oxå blivit förbannad, hundar har inga händer som vi.
Ägare till små hundar tar inget ansvar för sina hundar alls, utan tror de är prydnad säker, lyfter dem vid hund möten??? drar och sliter i kopplet vid möten, el attityden skaffar en liten hund som inte behöver så mkt motion….fysiskt & mentalt.
är ägaren rädd= hunden rädd & beter sig där efter.
säkert 70 % av hudarna jag möter ute vet inte hur de ska bete sig med andra hundar, inte deras matte/ husse heller.
Men har ALDRIG mött en aggressiv amstaff, pitbull , labrador…ju större hund = bra kunniga hundägare.
Skaffa inte hund om du inte är intresserad av hur hundar fungerar & vad som får dem att må bra.
För de flesta ggr så peppar små hundar andra till att agera aggressivt
( inte hundens fel, utan ägaren)
Flexkoppel = låta hundägare!
För fan rör på dig som hundägare istället & använd ett kortare normalt koppel, så du har kontroll över din hund.

Svar på kommentaren:
Anneli 2 år sen

flexkoppel = lata hundägare!

Stella 2 år sen

Börja med att skriva till riksdagen som har förbjudit just kamphundar då.

Åsa 2 år sen

Filma hundägaren till den hund som anföll och lägg ut på sociala medier. Mycket mer effektivt än att polisamäla.

Svar på kommentaren:
Anette 2 år sen

Det är självklart att kan man inte fostra sin hund så skall man inte ha någon. Ingen skall behöva vara rädd för din hund oavsett ras. Tyvärr finns ägare som har hund bara för att vara macho och dölja sin egen dåliga självkänsla. Detta känner hunden och går i försvar ställning. Detborde finnas test för att se om man har tillräckligt ägaransvar för att äga en ras av typ kamphund!

Göteborgarn 2 år sen

Haha vilket dumt inlägg! Kom till götet och titta på alla våra kamphundar. Snälla som tusan. Småhundar räknas inte.

Rotwejler 2 år sen

Men herregud! Jag har haft hundar hela mitt liv – mest jakthundar. Ser man en stor bjässehund i samma lokal man befinner sig med en lite mindre så ser man ju som ägare till den mindre till att inget händer. Har man t.ex. en handväskehund så lägger man den väl i handväskan om man ser en som vad man tror är en “mördarhund”.

Hur dumma får vi människor bli. Var och en får hålla koll på sitt. Det är inte svårare än så.

Djur går på instinkt. Även stora djur kan bli provocerade och rädda. Sluta för över mänsklighet till hundar och andra djur.

Malin Andersson 2 år sen

Jag tycker så synd om den lilla hunden o familjen.Har skällv en liten hund och när vi skulle koppelträna kom en stor hund springandes.Jag lyfte upp min 4månaders gamla valp som skrek o kissade ner hela mig av skräck.Den stora hunden stod på baktassarna med framtassarna på mina axlar och stirrade jag titta bara bort o stod still.Lyckligtvis kom ingen till skada fysiskt men är fortfarande illa till mods när jag ser en lös hund eller någon som inte verkar ha kontroll….

Sandra 2 år sen

Monsterägare inte monsterhund. Jag har en amstaff som lever ihop med 3 katter och är ingenting men snäll mot alla andra hundar. Sluta hata.

Kate 2 år sen

För det första så är det aldrig hundens fel, just denna har inte rätt flockledare. Hunden är inte född som kamphund, men i detta fall har hunden blivit flockledare och gör som den vill. Vilket inte är ok alls!! Tragiskt och tråkigt att det händer, men tycker att man ska anmäla när det sker. Kanske har hunden tur och blir omhändertagen och att man hittar en annan flockledare som kan lära hunden hur man ska vara och agera. Har själv en schäfer som vet sin plats då den vet att jag bestämmer. En trygg och säker hund mår bra och agerar därefter. Som sagt, döm inte hunden 🐕

Sara 2 år sen

Oj så olika uppfattning man kan ha. Nu var ju det här du beskriver en fruktansvärd händelse och ägaren till den stora hunden borde ju inte få ha hund alls. Men angående stora vs små hundar (även om jag inte gillar jämförelsen) så upplever jag att det 9 av 10 ggr är sk småhundar som gör utfall och uppträder aggressivt. Jag rör mig rätt mycket i hundkretsar då jag både tävlar och tränar hund. Nu är de flesta hundar jag rör mig runt väldigt väluppfostrade, men är det någon som visar aggressivitet så är det i stort sett alltid de mindre hundarna. I andra sammanhang ser jag det ännu mer, att de är de små som är tyknare. Dessutom slarvar många med koppel på sina små hundar eftersom de är “så små så de kan ju inte skada någon”. Blir min hund biten av en liten hund kan det lik fan ge allvarliga skador. Sen kan jag ju erkänna att jag såklart tycker det är läskigare om en stor hund anfaller eftersom det inte är säkert att jag kan få bort den, en liten hund kan man antagligen slita eller sparka bort.

Svar på kommentaren:
Pia 2 år sen

Tänk jag upplever precis tvärtom att det är mest stora hundar som springer lösa..

Anonym 2 år sen

Jag hoppas att monsterhundens ägare blev polisanmäld. Det är hans sak att bevaka sin hund och dennes handlingar, även att stå för veterinärkostnaderna o dyl för den lilla hunden. Min hund blev överfallen när vi stod vid vår villas bro å en stor hund kom inspringande på tomten å greppade honom över ryggen, slängde honom som en vante fram å tillbaka. Jag drämde till den stora hunden i skallen med min hunds koppels handtag, å överfallaren släppte. Min hund svimmade i min famn, jag trodde han var död. Tur nog var det en bra hundägare, stod för alla mina kostnader hos veterinär, medicin å dyl. Jag förstår så väl att den lilla hundens ägare blev chockad.

Annika K 2 år sen

Monsterhund? Vidrig?
För det första så är det ägarens fel. Många som skaffar hund tror att det är såååå lätt osv. De skaffar biffiga hundar som de inte har enkng om hur de ska sköta. En hund kräver uppfostran o träning. Stor eller liten spelar ingen roll. Olika raser kräver olika mycket.
Koppel på alltid! Hatar lösa hundar.
Är sååå trött på att höra ”jamen den är ju sååååå snäll”.
Fattar inte varför hundar måste följa med på restaurang, marknader osv osv.

S 2 år sen

Ursäkta men va fan har du innanför pannbenet? Och detta eviga tjat om kamphundar. 2018 och ändå förstår inte folk att det är människan som skapar detta beteendet hos hundar, oavsett raser. Jag är trött på att få frågan om min hund är farlig. Vad är folks f*cking problem. Nej min hund är inte farlig, nej min hund ska inte förbjudas för att det finns idioter som inte ska äga eller ens få komma i närheten av hundar. Så tröttsamt att du själv som ägare skriver sånna hemska saker om en hund som du inte ens känner. Vad den har varit med om. Tänk dig för innan du dömmer. Rikta dig ilska mot ägaren som uppenbarligen misshandlar sin hund. Sen vet alla att det är småhundar som är dom värsta, att dom kanske inte biter hårdare än en större hund. Vad spelar det för roll? Det visar bara att om du har en liten hund så behöver du inte bry dig om hur din hund är, för den är så liten och gullig när den skäller och gör utfall. Pinsamt! Alla som använder uttrycket “kamphund” är okunniga och har nog 0 hjärnceller. I fel händer kan vilken hundras som helst bli aggressiv. Sluta gör inlägg som gör att vi hundälskare blir ännu mer drabbade för att vi har en ras som andra anser vara farliga. 2018 och människor förstår fortfarande inte varför vissa hundar blir som dom blir?!?!??!?! Om det är någon som är ett monster så är det människan själv.

Svar på kommentaren:
Frida 2 år sen

Nej, nu är jag trött på att folk hela tiden skyller på att det är personen som äger hunden som är problemet. Det ÄR till dels sant, men det går inte att kringgå det faktum att en kamphund är avlad av oss människor till att döda. Punkt. Det finns så många raser att välja bland i den här världen, varför vill man ha en hund som har dessa egenskaper? Jag har valt en hundras som passar mig, säg mig du som har valt en kamphund, på vilket sätt den passar dig?

Små hundars värsta mardröm 🖕🏻 2 år sen

Vilket land va detta i kan lova att det inte va i Sverige å du dricker heineken som e en världs känd sponsor av hundslagsmål du e en typisk små hunds ägare så full av skit va ni som har småhundar e så patetiska så det inte e sant va jag har en american bully XL hanne på 95 kg som e importerad ifrån Darkdynasty kennels i USA å jag har aldrig haft problem med han e en dröm hund om en småhund gör utfall mot han säger jag till ägaren ta kontroll på din hund annars släpper jag min å du får stryk alla ni som äger småhundar borde fatta att 98% av alla gångerna e det eran lilla förbannade skithund som triggar igång en reaktion ifrån en större hund å det e just därför som man borde radda upp alla ni som äger en liten och mellan stor hund å skjuta er alla för ni brukar oftast bara stå där å skratta för ni har ingen anning om hur man har kontroll på en jävla hund

Svar på kommentaren:
Stella 2 år sen

Oj har du en så stor hund? Då måste du vara jättetuff!

Eva 2 år sen

Vilken mysig person du verkar vara 😨 Kan berätta för dig att vi är många som inte hade en aning om att Heineken sponsrar hundslagsmål, bra att du har koll på sånt och bra att du har kontroll på din hund, fortsätt så. Är ju det Johanna skriver och önskar, att alla håller ordning på sina hundar.

Evan 2 år sen

Va???

Lena 2 år sen

Håller med Johanna 100%.
Varför tror ni det en gång kallats för monsterhundar?

Usch stackars lilla hund!

Svar på kommentaren:
MAriA 2 år sen

Det gör det inte. Förut var namnet kamphundar men nuförtiden kallas de muskelhundar.
Med det sagt tillägger jag att jag inte tar ställning kring någon sida i frågan.

Ann-Britt Ek 2 år sen

Varför skall vi med små hundar behöva vara rädda, de kommer med sina stora hundar och ser stöddiga ut, som en fråga mig (Är du rädd) klart jag är, orkar de hålla den stora hunden och min lilla har blivit huggen över ryggen och även bett insidan lår, fick ha dränage i flera veckor, har fortfarande mardrömmar från den händelsen, så klart blir man rädd.

E 2 år sen

Jag hoppas att du verkligen polisanmälde och inte bara så att det borde ske!

Jag som är hundrädd (biten i ansiktet av liten hund, som barn) bryr mig inte så mycket om det är ägarens eller hundens fel. Jag tänker att en liten hund kanske jag kan sparka bort, men med en större har jag ingen chans.

Sanne 2 år sen

Extremt tråkigt att du skyller på hunden när det uppenbarligen är ägarens fel i detta fall. Någon där borde ringt polisen. Att ingen gjorde det är ett misslyckande av samtliga på plats. Hunden kan mkt väl bli illa behandlad hemma och detta kmr isf fortsätta och därmed större chans att liknande händer igen.
Att vända små hundar mot stora verkar va många småhunds ägares specialiteer. Min stora hund har haft många småhunds vänner, storleken har ingen betydelse i hundvärlden så länge de inte handlar om bett. Min hund är livrädd numer för chihuahuor då hon oprovocerat blev attackerad bakifrån på en badstrand och biten i rumpan. Hon flydde platsen och skakade som bara den. Sen dess har vi kämpat med hundmöten då hon känner att hon måste verka framstå som farlig mot dessa så de inte ska komma nära., skäller gör utfall.. Om de kmr nära endå så slutar hon o gömmer sig bakom mig.. Har fått så sjukt mkt snea blickar av alla dessa okunniga småhunds ägare. Deras hund startar med o skälla, och min svarar men det är då min som är ouppfostrad. Tröttsamt.

Svar på kommentaren:
Anonym 2 år sen

Jag håller helt å hållet med dig dom på plats borde ha ringt polisen direkt och även det du skrev om din egna hund jag har en hanne på 8 år som e en blandning mellan american bully och american bulldog hans bästa vän e en tea cup chiuaua tik och han gillar dom mesta hundar men hon e han helt galen i men det är även ägarens fel till den stora hunden hadde det varit min å jag visste att den inte går i hop med andra så hadde jag haft munkorg på den

Mia 2 år sen

Håller med…. I 99% av fallen är det dom små som är ouppfostrade, för dom e ju så söta så dom behöver inte uppfostran. Sen ska den stora avlivas för att dom reagerar som djur gör!

Maria 2 år sen

Blir vansinnig när man skriver kamphund, mördarhund! Har du kollat vilken ras som leder bitstatistiken? Har en Amstaff och det är ÄGAREN det är fel på. Sedan kan jag även påpeka att när vi är ute på stan så är det 99% småhundar som gör utfall mot oss, men då är det en ägare i kopplet till den lille som skrattar och säger “den är nog en lite för stor för dig” utan att korrigera hunden. Alltid tråkigt när sådan här händer och hoppas den lille klarar sig, men är sjukt trött på orden mördarhund, kamphund. Den hunden jag har samt även rottisen jag haft har varit de mest stabila hundarna. En hund ska ses som ett djur, vilket den är och uppfostras därefter, oavsett storlek.

Lina 2 år sen

Jag har två så kallade “kamphundar” så löjligt namn för dom är dom bästa mysigaste hundar man kan ha. Ofta när jag är ute o går med dom o möter andra hundar, allra helst små hundar, så är det dom som gör utfall o skäller, ställer sig på bakbenen o morrar. Medan mina inte gör nånting, tittar lite o går vidare bara. En kamphund är ingen särskild ras, det är ägaren som gör den till en kamphund sen om det är en tax eller en golden spelar ingen roll. Självklart är den här händelsen jättehemsk o ägaren till hunden som anföll skall helt klart bli av med sin hund. Men att lägga så mycket skuld på hunden o på rasen är bara helt fel.

Svar på kommentaren:
maria 2 år sen

Helt korrekt Lina. Det är ägarens ansvar oavsett storlek på hunden, viket är sunt förnuft.

Lisa 2 år sen

Monsterhund?? Mer monster till ägare som uppfostrar dessa djur!!
Inga hundar föds till monster, det beteendet är inlärt från ägare som inte borde få ha med djur att göra!! LÄS PÅ INNAN!

Ofelia 2 år sen

Men du dricker Heineken öl som sponsrar hundkamper i världen?

Svar på kommentaren:
Akilles 2 år sen

Det e typiskt för en småhunds ägare dom e fulla av skit borde radda upp å skjuta dom allihop när en liten hund gör utfall mot min hanne så säger jag ofta till ägarna ta kontroll på hunden annars släpper jag min lös å nackar dig min hanne e en american bully importerad ifrån USA hans farfar e hulk ifrån darkdynasty kennels hulk e världens störta pitbull han finns på youtube om ni vill se han dom har en kanal där

Annika 2 år sen

Problemet är att när en såkallad “kamphund” skadar eller biter blir det större rubriker för att folk har fördomar. Tråkigt att du upplevde det. Men det kunde varit vilken ras som helst.
Har själv “monster hund”(amstaff)x2 och en chihuahua. Och om någon av dom är farlig så är det chihuahuan.

Maria 2 år sen

Monster till ägare, dock är hunden ett offer även den. Tyvärr. Många kriminella eller folk som inte förstår bättre, skaffar hund efter utseende men ser inte till deras kapacitet och vad de kräver. Ett ansvar, stort! Körkort för att vara djurägare skulle behövas. Hoppas så innerligt att lilla vovven klarar sig!

Ida 2 år sen

Om alla bara kunde respektera andra hundar förutom sin egen vore problemet obefintligt. Håll avstånd oavsett hur “duktig” din hund är med sina hundkompisar,

Caroline 2 år sen

Jag brukar oftast ignorera såna här inlägg där man tydligt märker det opålästa. Men jag blir bara SÅ TRÖTT! Jag vet bara inte hur många ggr det ska behövas sägas att epitetet KAMPHUND inte finns! ! De är HUNDAR! Likadant som att säga att hundar som din Lucy är en bjäbbhund. Det finns liksom inte. Och det är aldrig någonsin hundens fel. Det är vi ägare som ansvarar för vad våra hundae gör. Självklart så verkar det ju vara som så att den s.k. Kamphunden, som du envisas med att kalla dessa “raser”, har helt fel ägare. Sen att skriva att du ville sparka på hunden fick dig bara att sjunka lite i mina ögon. Bättre kan du Johanna!! Och att gå runt och vara rädd som ägare till en liten hund är verkligen ingen sund energi du sänder ut isf. Det är ju som att be om det i princip. Så nä, sluta upp med att kalla de för kamphundar för der låter faktiskt bara korkat och okunnigt i våra öron. Det är HUNDAR och inget annat.

Josefin 2 år sen

Du låter så sjukt jävla blåst i huvudet efter man läser dina inlägg. Läs på om hundar generellt innan du kallar en hund för vidrig. Det är i så fall ägaren som är vidrig som inte klarar av att uppfostra och hantera en hund på rätt sätt. Små hundar är dom som i statistiken biter mest och är mest aggressiva. Bara googla. Sen att ”kamphundar” är det enda som syns på internet och media är en annan femma, för ingen verkar bry sig när det är små chihuahuas eller andra små ”råttor” som biter och går till anfall.

Lena 2 år sen

Håller med helt Johanna.
Hemsk äckliga farliga hundar som ska döda andra.
Inte klokt! Fy fan😱
Inga små hundar vill sätta tänderna för att döda.

Svar på kommentaren:
Annika 2 år sen

Inte? Chihuahua är avlade för att jaga och döda råttor. Just saying.

Rebecca 2 år sen

Så oinformerat inlägg. Det finns inget som heter kamphund och om något är vidrigt så är det människor som har djur som inte borde.

Svar på kommentaren:
Emma 2 år sen

Kunde inte sagt det bättre själv

Kamphundälskare 2 år sen

De kanske handlar om att man inte kan uppfostra en hund. De handlar inte om att de är en kamphund, dom flesta hundar går att förvandla till ett hot för andra DJUR. Dom är ju djur inte våra lilla bäbisar eller något skit som vi stoppar i väskan och går på stan med….
Jag har haft många kamphundar. Den sista jag hade va en staffe, den bästa hund jag någonsin har haft. Nu har min sambo en räddnings hund som är en shih tzu. Han har blivit slagen av dina förra ägare och biten av andra hund som INTE är kamp hundar. Han morrar och biter en när de passar PGA att förra ägaren inte har gett en bra uppväxt till han så han tror att man ska bete sig så. Så innan du öppnar käften om kamphundar så köp en. Uppfostra den rätt . Så kommer du få en annan bild av vad dom är på riktigt

Svar på kommentaren:
Paddan 2 år sen

Håller med dig till 100%, har en staffe här hemma på 3år som har haft ett helvete sin första tid i livet, under dom 7månaderna han nu har varit min så har det hänt 5ggr att han blivit attackerad utav små “oskyldiga” hundar som har varit lösa.
Har även en schäfer på 10 som höll på att bli blind efter att en chihuahua kom framspringades och högg honom vid ögat.
Döm inte hunden, utan ägaren.

Alexander 2 år sen

Bra kommentar. Och det stämmer till 100%det du säger. Själv har jag en 12 år gammal
amstaff, aldrig gjort någon illa varken människa eller andra djur. Så det stora problemet är som du säger inte hunden utan ägaren.

Mia 2 år sen

Enl svensk lag så har den bitande hundens ägare fullt ansvar oavsett omständigheter och skall betala för alla utgifter i samband med ett sådant. Detta har man oftast på sin hemförsäkring.
Har precis råkat ut för detta 19/7 då min lilla hund blev oprovocerat attackerad av större hund (dock ingen sk kamphund) och kämpar nu med svåra infekterade bitmärken och skelett skada i bogen. Den attackerande hunden hade inget normalt hundspråk såsom att skälla eller varna innan utan kom tyst smygande från sidan och högg min kopplade hund som inte märkte den, inte vi heller för den delen då vi tittade åt ett annat håll några sek. Trots allt var ägaren moralisk nog att fatta sitt egna ansvar och kommer ge full ersättning för de utgifter vi får.
Vi vet dock inte än idag om han kommer klara sig

Jessica 2 år sen

Tyvärr är det personen som har hunden det är fel på . Skulle vilka veta vad för hund som du kallar kamphund . Var det en golden retriver eller någon annan mindre hund för precis som tidigare har skrivit så är det just dessa hundar som är den värsta typen av hundar som man kan ha som familjehundar för dom har ett sämre psyke pga av sönder avling . Ska du ha en bra familje hund så ska du ha en pitbull den har ett otroligt bra psyke så länge du kan med hundar precis som med de flesta andra hundar .

Svar på kommentaren:
Stella 2 år sen

Det är väl ingen som kallar en golden retriever för kamphund?

Kat 2 år sen

Otroligt dåligt skrivet inlägg, uppenbarligen har du dålig koll på hur det faktiskt ser ut statistiskt. För den statistik som finns visar att det du kallar kamphundar inte alls står för de flesta bitattackerna. För nån månad sen blev en staffordshire bullterrier ihjälbiten av två schäfrar, de enda hundar jag blivit biten av är pudlar och min fd. kamphund bet aldrig någon, varesig människa eller djur trots att han två ggr blev påhoppad och huggen i halsen av en liten pudel och nån annan liten hund. Det jävliga är att ni som har små hundar kan bete sig hursom, som den lilla som bet mot strupen 4 (!!!) ggr på min utan att ägaren försökte få tag på den. Hade min då gett tillbaka hade den lilla troligtvis blivit illa skadad. Och det hade varit mitt fel eftersom jag ägde den kopplade kamphunden trots att det var hennes hund som kom springandes lös och gick till attack. På grund av exakt den här typen av inlägg kan vi aldrig nånsin göra minsta lilla fel utan att bli lynchad. Precis som vilken annan rasism som helst.

Lene Dollerup 2 år sen

Inget fel på hunden ,men kanske fel ägare…. vad tänkar du när du skriver ” kamphund ”
Har själv en mycket trevlig Rottweiler, som med rätt ouppfostran är hur trevlig som helst. Låter som att du tycker det är hundens fel, och inte ägarens.
Blir så ledsen över att vår älskinger blir kategoriserad som monsterhundar.

Anonym 2 år sen

Inget fel på hunden ,men kanske fel ägare…. vad tänkar du när du skriver ” kamphund ”
Har själv en mycket trevlig Rottweiler, som med rätt ouppfostrad är hur trevlig som helst. Låter som att du tycker det är hundens fel, och inte ägarens.
Blir så ledsen över att vår älskinger blir kategoriserad som monstethundar.

Elin 2 år sen

Små hundar kan va lika mycket monsterhundar som stora!Den hunden som attackerade är en av dem snällaste och lojalaste hundraserna jag har mött om man uppfostrar dem rätt,ägaren till den lilla hunden skulle vissnat den stora hunden vem som bestämmer!Din text var värkligen inte bra skriven..

Carina 2 år sen

Fruktansvärd upplevelse det förstår jag med,son har haft stor hund som gärna attackerade först “omifallatt” den andra tänkte äta upp honom.
Allt grundade sig i att jag gjort fel från början när han som unghund blev påslagen.
Hur som helst ni glömmer en sak till.
Hundar har ett språk..kroppsspråket.
Ingen av ägarna hade uppenbarligen koll på sina hundars språk.
Stirrande liten hund i koppel kan lätt trigga stor hund som inte backar.
Sen JA det varje hundägare ansvar att ha koll på sin hund så att inte såna här olyckor händer!
Omoget beteende av hundägaren att visa finger men han kan ha hamnat i chock också det är ju ingen som vet
Hoppas den lille klarar sig och att den andra hunden kan få ha nå form av munkorg på sig på allmän plats eller t om få stanna hemma r man ska ut så där.

Helene 2 år sen

Usch fy vad hemskt, stackars lilla vovven. Hoppas den klarar sig. Vilken hemsk attityd på den andra hundens ägare då, skrämmande.

Saga 2 år sen

Hej. Jag vill bara tillägga det här i diskussionen så att du kanske slutar tänka att alla stora hundar är “monsterhundar”. Min kompis har en liten chihuahua och när jag hemma hoss henne för någon månad sen så bet den hunden mig 3gånger helt oprovocerat, Han låg i mitt knä när jag klappade honom och vände sig bara om och attackerade. Alla hundar och människor, likaså alla andra varelser kan vara helt opålitliga så jag tycker att du ska tänka på det varenda gång din minihund skäller på en katt eller någon annan varelse som han eller hon antagligen ofta gör, tänk på att de minskt sagt måste bli lika rädda som du blev.
En annan gång så var min mamma hemma och grannens båda hundar sprang in på våran tomt och attakerade min mamma med flera bett, mina två hundar var då kopplade men försökte att ta sig loss å skada de hundarna som tagit sig in på deras revir och även skadar en i deras flock, somsagt så spelar storleken eller rasen någon roll, det som spelar roll är hur de blivit uppfostrade och vad de är vana vid

Elin 2 år sen

Det är helt fel att beskylla hunden för hur ägaren har uppfostrat den! Att kalla hunden för monsterhund och få det att låta som att alla hundar av raser som ibland kallas för kamphundar är mordiska är bara opåläst och orättvist. Det är ägaren som gör hunden och inte hundens fel. Bli arg på mannen inte hunden den har antagligen inte haft det lätt om den ter sig till sådant aggressivt beteende.

Svar på kommentaren:
Saga 2 år sen

Håller med till 100 procent

Lena 2 år sen

Hej snälla Johanna!

Det är första gången jag kommenterar på din blogg, men jag följer din fantastiska blogg , du är helt otrolig Johanna.

Jag vill dela med mig vad gällande detta inlägg, vad som kan gå riktigt illa som många inte tänker på när det gäller dessa kamphundar…..

Mars 2012 så gick jag o min springerspanielvalp på 12 veckor (hans första riktiga promenad) 200m hemifrån, så smäller det till på vägen, utrusande kamphund från ett hus ( kände inte till att det fanns hund där) och min lilla älskling sitter fast som i en rävsax i dessa käkar på en kamphund, hela bakdelen i käften sönderhuggen o han stackarn skriker oavbrutet, trodde att det var slut med honom, jag har aldrig skrikit så mycket i hela mitt liv som då… efter lång stund så släpper kamphunden ( får då upp min hund i famnen)för att börja om på nytt att hoppa o hugga efter oss, då ser jag dessutom hundägaren stå o titta på hela händelsen o inte agera??? Efter ca: 1 timme så kopplas hunden upp o jag tog mig till veterinär där flera ingångshål i bakdel med infektion fastställdes o han blev jättedålig men det BÄSTA ÄR ATT HAN KLARADE LIVET. Sen tog inte händelsen slut där till ER ALLA SOM FÖRSVARAR ALLA DESSA KAMPHUNDAR!
Jag hade tydligen blivit sönderhuggen OCKSÅ i händerna o kläder söndertrasiga som visar att 7 ingångshål i vänstra tumme som blev akut operation o dessutom så är det så illa att det inte gick utföra kommande 3 operationerna,, för min hand är så död så det finns ingen läkningsprocess kvar så amputation skulle bli omgående om övriga operationer skulle utföras, Dagsläget så har jag handen kvar än så länge med allvarlig nervskada hand o arm o kraftig nedsatt styrka o känsel, kan ej utföra arbetsmoment som innan. Jag gjorde allt i min makt efter alla konstens regler gällande polisanmälan-vittnen mm…Polisanmälan lades ner. Dessa Djurägare tog inte ansvar för händelsen. Denna hund finns fortfarande kvar 200 m hemifrån oss!!

Så här illa kan det gå när dessa MONSTERHUNDAR får leva sitt egna liv med IDIOTER till HUNDÄGARE.

Vi har fortfarande jobbigt med andra hundar 6 år efter händelsen.

Men det viktigaste är att vi har livet i behåll o vi ÄLSKAR varandra MYCKET.

STOR KRAM TILL ER ALLA

Svar på kommentaren:
Paddan 2 år sen

Då är chihuahuor också monsterhundar eftersom en kom framspringades och attackerade min staffe och den slutade inte även fast min hund inte gjort ett skit tillbaka, han fick åka in till vet och jag fick mitt lillfinger sönderslitet och det är en idag förstört.

DET ÄR OCKSÅ SJUKT!
Hur dom små “monsterhundarna” kan attackera/vara ouppfostrade/ lösa och det ska inte göra något?!

Amanda 2 år sen

Detta är mina åsikter och jag var inte där men själv tycker jag att ägaren till den lilla hunden gjorde lite fel för att den inte visade den stora hunden att hon var ” alfan ” och tog fajten ist. Själv är jag 12 och har chihuahuor och om jag får säga det själv är jag lite mer alfa än vad många tror. Om det skulle hända någon av mina så hade jag hoppat på den stora hunden och visat den att man inte hoppar på min flock och att jag är alfa eller vad man ska säga. Hundarna vi har hemma är inga små hundar som man bara kan kappa och inte leka lite hårdare med för min hund kiwi brukar jag leka med som om hon var en större hund och hon tycker bara det är kul. Som sakt är jag bara en liten 12 åring som många tror men en sak jag kan lova är att i min familj så skulle många hundar välja mig framför andra då jag har efter några timmar kunna hålla och mysa med hundar som har bitit andra. Det säger jag inte för att skryta utan för att jag som är 12 kan ha så mycket mer rätt än en vuxen. Hoppas ni förstod vad jag menar.

Svar på kommentaren:
Karin 2 år sen

Tror inte ett dugg på dig , Amanda ! Varför skulle du som är 12 år läsa Johannas blogg ?

Susanne 2 år sen

Så dumt svar!! Du är ju inte 12 år!!

Fredrik 2 år sen

Ni är ju då bevisligen inte medvetna om hur en smartphone kan hitta intressanta “artiklar” baserat på dina intressen. Jag har aldrig sett denna bloggen men jag är hundägare. Därför får jag denna som förslag. Ta det lugnt Karin och Susanne, detta är internet, alla har access hit.

Annki larsson 2 år sen

Jag har en dobermann o han har det inte lätt av andra små hundar som sitter i hasorna på honom. Jag tror om vi ska vara ärliga att det är mest små hundar som är ettriga o hoppar på andra hundar, men skadorna blir inte desamma som när en stor angriper en liten därför hör må inget om det. Jag blir lika skärrad jag när vi får en liten hund efter oss. Det är tyvärr inte hundens fel.

Svar på kommentaren:
Nathalie 2 år sen

Jag håller med dig till 100%

Johanna 2 år sen

Usch vilken skräck för den lilla hunden och dess ägare. Jag har varit med om precis samma sak. En liten hund attackerades av en kamphund utanför ICA, när ägaren lyckades få loss hunden ( efter en lång stund) var det tyvärr försent. Jag cyklade skakandes därifrån.

Ana 2 år sen

Jag har en så kallad kamphund och hon är som sagt som en knähund, samma sak min kusins Pitbull som är bästis med familjens kanin och de äter t.o.m tillsammans i köket.
Min hund bryr sig inte ens om andra hundar allra minst små hundar. Min hund vart faktiskt attackerad av en liten hund som gick lös utan koppel (för det är ju typ ok när man har en liten hund tycker många) som försökte bita henne både vid ljumskarna och benen min hund bara hoppade runt . Där fick jag faktiskt sparka bort hunden och samtidigt försöka få bort min hund. Tycker det är synd att man pratar om vissa hundar som kamphundar.
Fel ägare kan få vilken hund som helst att bli aggressiv. Allt från en chihuahua till en pitbull

Svar på kommentaren:
Maria P 2 år sen

Så sant. Pitbull/amstaff är helgosiga hundar med rätt ägare 👍🙂

Annki 2 år sen

Vi ska hålla i sär begreppet kamphund. Det är en hund som är tränad att kämpa med en annan hund o ägaren lönar pengar på detta. Så kalla inte alla amstaff o pitbull för det, då det inte stämmer. Dom kan vara hur trevliga som helst med rätt ägare.

Eva-Lena 2 år sen

Måste få sägs att jag håller med dig till 100 % .Det är ALDRIG hundens fel stt den är en kamphund som ni kallar det.
Utan den har en ägare som har gjort den till det
En ägare som aldrig skulle eller ska ha hund överhuvudtaget .

Det är aldrig hundens fel att den attackerar för att just döda..
Tycker synd om dessa hundar som hamnar fel .
Rätt uppfostran är dom trevliga o goa ..

Camilla 2 år sen

Men hallå! Nu är Johanna hårfrisörska och ingen hundexpert. Lite överseende kanske?

Teresa Hentilä 2 år sen

Hände mig med min hund och de är en otäck känsla när man inte får ut sin hund från munnen på den andra hunden. Utan får slita ut sin hund 😨

MariaP 2 år sen

Håller med många här, det är inte hunden det är fel på utan ägaren. Jag har haft med många s k kamphundar att göra då min son haft omplaceringsverksamhet. SÅ goa hundar, gosiga och mysiga, riktiga knähundar, amstaff och pitbull. Tyvärr har dom fått sin stämpel pga sina ägare, fel uppfostran men även av folk som bara rakt av skriker om “kamphundar”. Det finns SÅ många hundar som fått fel uppfostran och det gäller små bollar till stora muskelberg till hundar. Ser ofta små bjäbbiga saker som får göra som dom vill, springer lösa och fram till andra hundar…”men den är så liten och kan knappt bita” 🙄 nähää, men min stora hund vill kanske inte ha nån bjäbbig sak hängande i sina ben eller nån annanstans och den säger ifrån.
JA sen finns det sönderavlade raser oxå där det kan slå slint i huvudet, men även där är det människans fel. Sluta avla hårt på ALLA raser. Till slut går det snett.
Sammanfattningsvis: finns för mycket fördomar om amstaff, pitbull osv…och det finns för många okunniga hundägare…
Det finns två små chihuahuor här i familjen på 2 kg vardera tillhörande min dotter och dom är då rakt inte uppfostrade som små ömtåliga pälsbollar utan som…hundar. Fasta bestämda regler är det som gäller och en sjuhelsikes massa kärlek 🙂
Sen är det JÄTTEVIKTIGT att lära sig att läsa av sin hund…och även kunna läsa av andra hundar.

Malin 2 år sen

Fy vad hemskt, det är min mardröm! Jag har själv en mindre hund. Hoppas verkligen att den lilla hunden som blev attackerad överlever, men det skall fan inte ens behöva hända, lämna era jävla vidriga monsterhundar hemma om den inte är snäll mot ALLA levande varelser! Punkt slut! Blir så jävla förbannad!!!

Ullis 2 år sen

Det är inte rasen utan fel ägare som gör hunden farlig. Vi har två så kallade “kamphundar” som är som knähundar och älskar att leka med andra hundar. Finns inget farligt i våra hundar för vi har uppfostrat dom rätt. Vi är istället väldigt anti mot ägare till små hundar som oftast låter sina hundar springa lösa och helt plötsligt kommer det fram en sån till oss. Ofta har vi fått höra det är ingen fara han gillar stora hundar. Det dom inte tänker på är att våra hundar kanske inte uppskattar att en okänd hund springer fram snabbt. Då är det vi som åker på det och man får höra vilka jävla farliga hundar man har. Fast det är ägaren till den lilla hunden som är orsaken pga att ägaren låtit den springa lös. Det är tur att våra accepterar små hundar även fast dom bara springer fram.

Cecilia Engvall 2 år sen

Helt fruktansvärt när hundar slåss, det går fort och paniken och pulsen kommer snabbt. Det är helt hemskt precis som det beskrivs här, eller faktiskt ännu värre. Det som glöms är att det är djur och inte människor. Och att små hundar också kan ställa till det. Jag som ägare till flera stora hundar tycker det är lika obehagligt när ägare till små hundar låter dem springa vind för våg och inte tar något ansvar för vad som händer om de springer fram till en större hund.
Sätt er in i detta: Jag är med min schäfer hemma på min egen tomt, en väldigt mycket mindre hund kommer i full attack mot min hund, jag gör allt för att hålla min egen hund högt upp och långt ifrån den lilla hunden samtidigt som jag sparkar mot den lilla. Hur tror ni detta slutade? Jo, min egen hund får ett bett i buken och behöver veterinärvård. Jag själv blir kraftigt biten av min egen hund rakt i knät, när jag försöker sparka bort den lilla hunden eftersom min egen hund helt enkelt försöker försvara sig samtidigt som jag sätter upp mitt ben. Jag själv får uppsöka sjukhus och sy ihop skadorna.
Med det här vill jag säga, det har inget med hundarna att göra utan den ägaren som håller eller inte håller i snöret. Jag blir rädd för dessa människor, inte för hundarna.
Hundar är djur, precis som en häst, eller katt, allt kan hända.

Svar på kommentaren:
Birgitta Ånsehn 2 år sen

Tyvärr stannar det vid detta för det mesta. Ta fram mobilen. Ta flera bilder av ägare och hund. Ta tel.nummer av vittnen. Sezan ring till polisen.

Cecilia Engvall 2 år sen

Birgitta, det finns uppriktigt sagt inte en chans i helvete att hinna filma i de här situationerna. Som hundägare har man fullt upp att avstyra situationen och rädda hundars liv plus att undvika att bli skadad själv.

Karin 2 år sen

Vilken hemsk upplevelse ! Har inte hund själv och vet inget om hundar , men stackars lille hund som blev anfallen ! Har stor respekt själv och rädsla för kamphundar , håller helt med dig Johanna !

Nathalie 2 år sen

I morse när jag var ute med mina två små shih-tzu mötte jag en tjej som var ute med sina två hundar LÖSA. Den ena en megastor hårig bjässe och den andra något mindre. Hon ser oss och hinner få på den store hunden ett koppel men den mindre rusar mot oss och börjar skälla och hoppa på mina. Mina hundar blir rädda och börjar rusa runt och jag trasslas in i deras koppel och ramlar. Lyckas dra in mina hundar till mig men har så jäkla ont att jag inte kan ställa mig upp. Blev så chockad att jag inte ens kunde säga till henne att hundarna ska va kopplade, hade gjort det normalt sett. Tjejer piper fram -”ursäkta mig” och går därifrån. Jag själv sitter bara och gråter. Mina hundar klarade sig, men vi blev ganska omskakade. Blir så trött på alla hundägare som säger -”jag har pli på min hund” när man säger (skriker) koppla hunden!! Mina små kan reta upp dom och så är det kört!!! Kram från Skåne

Jenniefeer Månsson 2 år sen

Hua vilken upplevelse :/ asså som någon säger ovan så skyller man allt på hunden o kalla dessa hundar för kamphund alla hundar kan va kamphundar så även golden hundar som ligger högt i statistik på att bita exempel samt små hundar som med hugger men dom gör dock ej så mycket skada som en större hund gör. Jag själv som är ägare av två amstaff och älskar den rasen o är världens goaste familjehundar. Men allt hänger på ÄGAREN/föraren bakom djuret. Man kan få vilket djur som helt till ett monster. O tycker att har man sånna raser som har mer styrka samt muskler så ska man absolut klara av dessa hundar man ska också lära sig hundes signaler samt ha i åtanke att många personer har väldig respekt för dom . Och tycker som någon skrev att i Spanien tror jag de va så måste man ha ett intyg osv . Dock tycker jag inte att man ska behöva ha munkorg på just bara vissa raser då ska man ha det på alla raser i offentlig miljö . Då jag även anser som schäfer är total farliga hundar då jag är rädd för dom . Då jag
Blivit ordentlig biten av 2st som liten och en kompis hanhund som skulle va jätte snäll men han kände antagligen av min rädsla och det gick inte alls . Så man ska lägga skulden på ägaren inte hunden sen är det så sjukt ledsamt när sådant här händer då man blir rätt handfallen om man inte vet hur man ska handskas eller känner djuren som gör anfall .. men jag hoppas det gick bra med mycket om o men med den lilla hunden . O hoppas ägaren till den andra får sig en omgång själv någon gång så han förstår pust

Agneta🌹 2 år sen

Fruktansvärd upplevelse!!!
Hundägares mardröm!

Linda 2 år sen

Det är inte svårt att lära sig läsa av hundens kroppsliga beetende eller så finns dressyrkoppel på biltema man sätter högt upp vid öronen o början på struphuvudet som sedan kontrollerar hundens plötsliga rörelse förmåga det blir som en spärr när man går med dom inte stypa hunden utan bara knycka till rakt upp en gång o dom hajar till har haft många aggresiva hundar som blivit helt ok med rätt avläsning o träning

Anette 2 år sen

Helt rätt Johanna att fokusera och hjölpa de som blev attackerade.
Många blir så chockade av en sådant trauma att ingen klarar agera.

Kallar också dessa hundar för kamphundar för de är avlade till att döda tyvärr sedan gammalt!

Stackars lilla hund 😭

Carina H 2 år sen

Detta har igentligen inte med hunden att göra,utan uppfostran fattas, du kan få vilken hund som helst att attackera,Var med om detta förra året vid påsktiden. jag var ute med mina 2 små tjejer och min väninna hade sina 2 små doggar,vi passerar förbi en karl som hade en amstaff blandning, men när vi hade gått ca 100 meter så hör jag hur han skriker kom hit.denna stora hund kommer med en full fart in i vår flock och plockar min ena tik. inte direkt kul att ligga i leran och kampa med en hund som denna karl hade haft 2 dygn och köpt på blocket,en 4 årig hane. bara där är ett fel,normalt så stannar en hund upp och väljer ut sitt offer,men detta slutade med en dyr nota för denna ägare ca 100000:- fick dom betala.min lilla tik blev av med en njure och livmodern,och en lång rehabilitering som påföljd.hunden som anföll är död genom hundpolisen. Idag mår min lilla tjej bra och är inte rädd för andra hundar,men denna upplevelse vill jag inte uppleva igen.tänker bara på vilka käftar dessa hundar har och styrkan. rent ut sagt Fy Fan för en del hundägare.vore bra om en del vet vad dom har på andra sidan kopplet,om det nu finns något,för här springer det lösa hundar jämt trots koppel tvång i kommunen och landet.

Camilla 2 år sen

Hunden är inte galen den gör bara vad den är avlad för. Lär er skillnad på djurbeteende och människo beteende innan du förmänskliga alla djur. Tycker inte man tar med sig djur på en restaurang öht oavsett storlek på dem.

Svar på kommentaren:
Linda 2 år sen

Det är inte svårt att lära sig läsa av hundens kroppsliga beetende eller så finns dressyrkoppel på biltema man sätter högt upp vid öronen o början på struphuvudet som sedan kontrollerar hundens plötsliga rörelse förmåga det blir som en spärr när man går med dom inte stypa hunden utan bara knycka till rakt upp en gång o dom hajar till har haft många aggresiva hundar som blivit helt ok med rätt avläsning o träning

Caroline 2 år sen

Håller helt med dig. Ska du äta på restaurang så lämna husdjuren hemma!

Eva 2 år sen

Nu är det inte hundens fel, för det är hur den är fostrad desaa hundar är väldigt familjära om dom växer upp med RÄTT ägare. Tragisk händelse o visst blir man rädd jag har fler på nära håll amstaff ..kanske psyket är dåkigt inavlad? Man vet inget o den idioten som hade den borde buras in!! Fy så hemskt att se det, borde anmält aset. Han borde inte ha hund alls!!! Hoppas du måt bättre Johanna stor kram

Svar på kommentaren:
Eva 2 år sen

Ser nu att jag stavat fel glömde brillorna hoppas ni kan läsa 👈Eva

Malin 2 år sen

Så hemskt! Stackars liten. Eloge till dig igen Johanna som röt ifrån och att ni stannade kvar hos den lille och ägaren.
💝

Ninni 2 år sen

Ni borde omedelbart ha ringt polisen! En sådan hund kanske till och med måste avlivas.

Karin 2 år sen

Håller med dig till fullo! Här nere där jag bor numera i Spanien så är det hårda regler. Äger du en av de raser som anses farliga ( finns en lista ) så ska du som ägare ha en licens för din egen del att du klarar av din hund, den ska vara registrerad, försäkrad, du ska inte ha någon brottslig bakgrund eller psykiska problem, hunden måste bära munkorg och kopplet får inte vara längre än en meter på offentliga platser. Jag hoppas verkligen att den lilla hunden klarade sig. Förfärligt!!

Anneli 2 år sen

Så jävla vidrigt beteende!
Man undrar varje gång det händer vems ansvaret är. Det är ju knappast hundens fel, sen att ägaren med sitt beteende borde ha fått en smäll på käften.
Och nu är det ju tyvärr inte bara små hundar som drabbas. Vi har haft flera fall där kamphundar attackerat både barn och vuxna…

Maria 2 år sen

Men fy fan rent ut sagt. Den jäkla ägaren till den hunden ska då fan i mig inte ha något djur överhuvudtaget.
Hoppas verkligen den lilla vovven klarar sig och att allt blir bra igen ❤
Fy fasen vad otäckt.

Lotta 2 år sen

åh fy FAN!!! :-(

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Den här lövbiffgrytan gjorde jag idag på vad jag hade i kylen, älskar ta lite vad som finns hemma, snabbt ska det gå. Detta tog 30 minuter från jag började skära grönsakerna.…