• 2018-07-29, 19:36
  • 5

Innehåller annonslänkar

Nu ska jag visa er vart vi bodde igår! Vi har bott på Castello Di Tagliolo som är vackert slott i Piemonte och ligger drygt 1,5 timma från Portofino.

Vi blev inbjudna att bo på slottet av Madelene som är från Sverige och bor med sin familj och jobbar på slottet. Så kul att få se detta pampiga slott, vilken upplevelse! Som att kliva in i en saga.

Det är fördelen med att köra roadtrip. Vilka platser vi får se!

Här poserar vi med Markisen, Luca Pinelli Gentile som bor på och äger slottet. Slottet är från 900-talet och kom i hans familjs ägo på 1400-talet. Luca bor på slottet med sin familj och har egen vinodling och producerar vin själva.

Vi fick en fin rundvandring genom hela slottet, det var så häftigt att få gå ner i vinkällaren där de lagrar vinet. Spännande mörka gångar och Markisen berättade utförligt hur de tillverkade sitt vin som vi även fick smaka på sen.

Men det bästa av allt! Slottet har sex mysiga lägenheter som man kan boka. Alla är på slottet och väldigt mysigt inrett, ingen är den andra lik.

Här är hemsidan: http://www.castelloditagliolo.it

Man kan bo flera personer och en lägenhet kostar ca 120€ per natt för två personer. Då ingår en rundvandring av markisen på slottet och även vinprovning av deras goda vin om man vill. Det är en upplevelse kan jag säga. Så gott vin och Luca berättar med sån inlevelse och är intressant att lyssna på.

Ska ni åka neråt, boka in detta! Ni kommer älska det. Så gulligt och vackert där man bor och det är häftigt att bo på ett slott i den här miljön. Man kan bo här och åka på dagsutflykter, så fina omgivningar runtomkring.

Här bodde vi!

Det är självhushåll i rummen där man bor men det finns allt så du kan laga mat och kyl, fräscha duschar. Rent och fräscht, vi sov så skönt och hade ett magiskt dygn i den vackra miljön.

Många har frågat efter min röda klänning på instastory.

Jag älskar den och kommer från italienska Ganni. Ni hittar den HÄR. Supersnygg festklänning, bandet på ena sidan kan man ha under om man enbart vill ha off shoulder. Men jag tycker bandet blir festligt. Kul att variera.

Kika på flera av Ganni HÄR  Det är från Ganni som en del av mina leopardklänninngar kommer från.

Efter vinprovning så satte vi oss i den vackra trädgården med Madelenes man och hans vänner, vilken mysig kväll! Alla ville vara kvar så vi beställde pizza och drack slottets goda rödvin till. Älskar sånt!

Avslappnat är det bästa.

Man kan förstå varför det är bröllop här varje helg. Romantiskt!

Köpte med oss goda viner, det ska bli kul att få bjuda vännerna hemma.

 

Vi kommer tillbaka! Vi älskade den här miljön.

Thank you Luca for your nice and friendly hospitality, you made our visit extraordinary.

Tack Madelene för inbjudan!

2018-07-29 Johanna Toftby, Resor

Kommentarer

Carina H 2 år sen

Så härlig resa Ni haft. Ni är så välkomna hem till Swedenland.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack snälla!

Malin 2 år sen

Vilken långresa ni gjort! Varit så kul att följa er och du är som alltid bedårande fin hela tiden!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja verkligen!

Tack fina du, så gulligt sagt.

Anna 2 år sen

Hej
Blev det inget Venice. Har förstått att ni är på väg tillbaka till Sverige nu. Så blev det Portofino och vinslottet istället för Venice

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Efter 9 dagar runt Gardasjön var det dags att köra vidare mot Verona och äntligen få se Scorpions konsert på Amfiteatern! Vår kompis Mikkey som är trummis i bandet frågade…

Igår kväll kom vi till Saltholmen efter fyra ljuvliga dagar ute med båten. Vilket väder augusti bjuder på, helt underbart! Vi stannade tre nätter med båten ute på Käringön och vilken idyll.…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…