• 2018-07-30, 15:51
  • 143

Efter att ha varit med om ett hundöverfall i Italien och att ha läst om den stackars pojken som blev ihjälbiten i Sverige har jag bytt uppfattning. Jag har tyckt det verkat onödigt med “körkort” för hundägare, men nej, det är uppenbarligen nödvändigt. Inte minst efter att ha läst alla kommentarer från arga ägare till kamphundar här på bloggen.

Ni som ylat om hur hemskt det är att era älsklingar kallas för kamphundar, ni skrämmer mig lika mycket som era arga hundar gör. Att en pojke blivit dödad av en hund nämner ni inte ens, ni är så insnöade på att ordet kamphund inte får användas.

Att det finns i både ordböcker och lagtexter spelar ingen roll. Inte att hundar som era skrämmer, skadar och till och med dödar djur och människor heller. Bara att ingen får säga kamphund.

Så empatilösa människor som är så fixade vid sig själva och sina djur borde absolut inte få ha en stor, stark och livsfarlig hund. Ni som skriver så visar jättetydligt att ni lever i er egen lilla värld.

Era hundar är vapen och så aggressiva som ni blir för att någon använt ett ord på en blogg så kan inte hundarna känna sig trygga heller. Är husse eller matte så arg så blir hunden rädd och går i försvarsställning. Då blir den livsfarlig på riktigt.

Man får inte köra bil eller ha vapen hur som helst, då borde man inte få ha en farlig hund bara för att man kan betala för den heller. Ett test är det minsta man kan begära. Både att man kan sköta en hund och att man har lämplig läggning för att ha hund.

Att få utbrott över ett ord ni inte gillar är tecken på att ni inte borde få lov att ha en kamphund.

2018-07-30 Johanna Toftby

Kommentarer

Jenny 1 år sen

Väldigt tragiskt med pojken, det är det verkligen.
Men på 70-talet ansågs schäfer vara en sån hund, det blev senare rottweiler och senare amstaff.
Oavsett vilken stor hund som man anser vara kamphund, kommer det bli en ny om man förbjuder en viss ras.
Min åsikt (vilken är fri) anser jag att det är ägaren det är fel på, inte hunden.
Hunden fostras till det den blir.
Man får ha precis vilka åsikter man vill, precis som min är att jag hellre föredrar en större hund än ett litet skällpaket till hund.

Moa 1 år sen

Då är det väll så att det testet som tycks ska användas ska utföras på blivande ägare för alla hundraser inte bara ”kamphundar” för att en chihuahua kan också döda en person det kanske inte förekommer så ofta men det är möjligt.

Svar på kommentaren:
Katrin 1 år sen

Den ene är knäppare än den andra här 😂😂

Camilla 1 år sen

Hurdå? Är chihuahuan självmordsbombare eller nåt?

Bianca 1 år sen

Okej men vad är kamphund för en ras? Hittar den nämligen inte bland alla raser.
Ägaren formar hunden, så lågt av er att enbart skylla på hunden. BARA för att den har lite mer muskler och är större. Är alla muskelknuttar på gymmet farliga våldtäktsmän?

Svar på kommentaren:
Lena 1 år sen

Vem har skyllt på hunden? Berätta gärna för jag tror inte de finns en enda kommentar om de. Att man säger att det finns hundar med ett större muskelomfång o är kraftfull nog att ha ihjäl en människa betyder väl inte att man skyller på hunden?

Camilla 1 år sen

Det finns nåt som heter google. Testa det för att hitta definitionen av kamphund. Ingen har sagt att det är en ras.

Anna 1 år sen

Jag är ägare till en pitbull och jag förstår att folk tycker att den kan vara skrämmande. Jag ser direkt när någon jag möter känner sig rädd o då brukar jag gå över gatan innan hon/han hinner haha.. Jag är oxå fullt medveten om att han besitter egenskaper jag har en väldig respekt för. Det är inget snack om annat än att det har hänt olyckliga insidenter med dödlig utgång av denna ras. Ville bara säga detta till er som tycker att vi har läskiga hundar att jag förstår er helt och hållet.

Agnetha 1 år sen

@Kim. Tack för det 😁 är själv Rottisägare och blir så trött på alla fördomar om rasen. Ok jag har ett muskelpaket på nästan 60kilo hans bästis är en Fralla på ca 5kg han lever med 4 katter finns inget ont överhuvudtaget i min Rottis och att kalla dom kamphundar är bara okunskap läs på lite innan ni uttalar er . Sen är det ALDRIG hundens fel utan den som håller i kopplet

Svar på kommentaren:
Susanne 1 år sen

Någon som påstått nåt annat? Är det inte de johanna menar? Varför fullständigt rasar ni om detta? Ingen har sagt nåt annat. Klart att de är hundägaren som har ansvar. Läser ni inte vad johanna har skrivit? Det kan väl inte handla om att du o många andra här som ständigt skriver att de är ägaren de är fel på har inlärnings problem att läsa texter? Börjar tro de. Finns ju ingen annan förklaring.

maria 1 år sen

Fruktansvärt tragiskt. Mitt hjärta blöder för den killen som miste livet. Själva lever vi med traumat från campingen i Örebro för 3v sen då en lös amstaff/ pitbull gick till attack mot vår sovande Bichon Havanais. Vår 13årige son var med och bevittnade kampen om överlevnad. Jag hade tur. Har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Trodde jag skulle bli biten gång på gång när jag försökte hålla hunden i halsbandet som var för stort. Han backade ur flera ggr och sneglade mot min arm mellan attackerna. (Jag har hundvana. Det hjälper föga mot TRAUMA.) Vi skakade i flera timmar efter allt frenetiskt tuggande. Även ägaren insåg allvaret när han kom skakandes för att undersöka vår hund. Det gick bra fysiskt med änglavakt. Vår hund och familj får leva med osynliga sår….

Cattis 1 år sen

Det är ÄGARNA som är farliga, inte hundarna! Det är inte hundarna som ska förbjudas utan MÄNNISKOR som inte kan handskas med hundar! Alla hundraser kan bli farliga vid fel hantering, även en chihuahua!!

Svar på kommentaren:
Tilda 1 år sen

Ok cattis, så då bör jag bli rädd även för små chihuahuas nu oxå då? Jag har ju inte varit de innan. Mer rädd för stora hundar med mycket muskler. Något säger mig att de är starkare. Ok, detta var ett knäppt inlägg jag vet, men det är väl så här ni hundfanatiker som inte ännu har fattat Johannas poäng med inlägget resonerar. Ni är ju inte kloka!

Älskar hundar 1 år sen

Det har inget bed raderna att göra
Även små sällskapps hundar kan cara farliga
Det hänger på ägaren
Hur den gör med hunden & inte
Jag ser mest småhundar som är dåligt upofostrade som går till attack mot sina omgivning.
Ett körkort är nog bra
Det kommer inte att funka.
Jag har ett rescuecentret vet vad jag pratar om
Att denna hunden hade dom slagit så självklart kommer hunden att göra något till slut
Samma är det för oss mäniskor som blir misshandlade.
Har väldigt lång efarenhet av hundar som är av den rasen som den hunden som gjorde detta.
Får dom rätt uppfostran som alla hundar behöver på samma vis som barn behöver lika dant en bra uppfostran.
Barn blir odrägliga dom med om dom inte får på rätt sätt.

Sara 1 år sen

Ok men då ska det även införas körkort för folk som skaffar barn. Finns väldigt många människor med både alkohol problem, droger mm som skaffar barn och dessutom har kvar vårdnaden. Även människor med svår psykisk sjukdom.

Svar på kommentaren:
Älskar hundar 1 år sen

Eh för fan det är ju inte samma sak.

ALLT handlar om farliga, muskelhundar som ALLTID har kallats för kamphundar.

Fattar vem som helst att dessa hundar borde utrotas för de ÄR avlade för att döda och slåss. Spelar ingen roll vad ni säger.

Maria 1 år sen

Hahaha, Sara vinner priset för dummaste kommentar! Om jag inte får ha en livsfarlig hund så ska minsann inte andra få ha barn!

Charlotte 1 år sen

Ja folk är verkligen inte kloka i skallen! Blir ju fasiken skraj alltså. Vad är det för sjuka jämförelser här? Detta har ju blivit helt galet. Får ju hoppas att de är ungdomar på tillväxt som skriver så här idiotiskt som denna Sara o må ga fler ned henne. Hjälp!!

Elisabet 1 år sen

Hur skulle körkort på hund fungera? De som vill kan gå massor av kurser men hur gör man med den gruppen som inte vill? De som vill ha/ göra en farlig hund, kan hur lätt som helst skaffa en. Lika tandlöst som registrering på Jordbruksverket. En lag som kom till just för att man trodde sig kunna få koll på farliga hundar.

Svar på kommentaren:
Bosse 1 år sen

Och hur gör man med gruppen som inte vill ta körkort för bil? De kan skaffa en bil i alla fall! Man kanske, jag vet inte, skulle ha en yrkesgrupp som bevakar att lagar följs? Vi kanske kan kalla dem “poliser” eller nåt?

Nicki 1 år sen

Att få utbrott över ett ord ni inte gillar är tecken på att ni inte borde få lov att ha en kamphund…… så avslutar du din bloggpost. Undrar hur du tänker här, du får ju själv utbrott över vad dina följare skriver som du också tjänar pengar på. Borde du ens få ha en liten hund då?
En liten hund som ofta startar bråk, det är vist ok. Otroligt tråkigt när en människa som uppenbart saknar kunskap om hundar skriver inlägg om hundproblematik i samhället. För problem i samhället har vi helt klart, men att börja en sån här onyanserad debatt det tycker jag är riktigt dåligt och visar brist på att värna om djurets bästa.

Svar på kommentaren:
Charlotte 1 år sen

Men nu får ni väl ge er!! Det handlar inte om vilken hund som “startar bråk”, de handlar om att kraftfulla hundar som kan döda människor och djur är i fel händer på ägarna. Fattar ni inte på riktigt?

Jessica 1 år sen

Håller med dig Charlotte. Blir mörkrädd, hahaha.
Hundfolk är fan galna. Riktigt galna.

Elinor 1 år sen

Jag förlorade min älskade (kamphund)om ni nu vill kalla henne det. En rednoise pitbull. Hon gjorde inte en flyga illa ens. Visst tycker det borde finnas hundkörkort.För alla är inte lämpade att ha en hund oavsett ras. Många hundar behöver mycket motion och stimulans för att vara en bra sällskaps hund..hon älskade människor och barn men hade lite svårt med andra hundar då hon blivit attackerad..det är hundens ägare och ansvar att se till att hunden får bästa disciplin/kärlek/respekt/etc

JL 1 år sen

Jag är definitivt inte mot ett körkort för alla. Men oxå ska ägare bötfällas stort vid en attack mot annan hund eller människa. 20 000 minst för en “kamphund” då dessa skador oftast resulterar i stora räkningar och 2 000 av andra raser. Då kommer ingen jävel våga ha sina kamphundar lösa

Kim 1 år sen

Blir så trött på människor och folk som går runt och har fördomar. Folk som går runt och påstår att det finns raser som det bör krävas körkort för bara för att de är av en specifik ras.
Alla hundar är potentiella vapen eller mördare. Punkt slut.
Allt handlar om föraren och hur denna tränar och uppfostrar hunden. Ras, eller storlek har ingen som helst betydelse.
Jag har rehabiliterat hundar i flera år och har ägt flera raser som människor har synpunkter om. Alla mina hundar har gått okopplade och jag använder mig aldrig av kommandon. Hunden ska helt enkelt veta vad som ska göras eller vad som händer utifrån mitt kroppsspråk.

Kamphund betyder att hunden tränats av sin förare för kamp. Alla hundar oavsett ras och storlek kan bli en kamphund. Hundkamp är redan förbjudet enligt svensk lagstiftning.
Jag håller med att det bör krävas körkort eller lämplighetsintyg men inte för en specifik ras utan att få inneha hund överhuvudtaget. Hade gärna önskat att det även krävdes omprövning av detta ungefär var 5e år.

Läste längre upp ett inlägg om att golden var den ras där det rapporterats flest bitningar. Ja, det stämmer. Men det man glömmer skriva med att det är även Sveriges vanligaste hundras. Går med andra ord inte att hänvisa till det. Det är ungefär som att säga att Volvo är Sveriges farligaste bil för att den är med i flest olyckor. Inte så konstigt med tanke på att det är den mest vanliga modellen.

Svar på kommentaren:
JL 1 år sen

Låtsas du bara vara dum eller? Om du har så stor hund erfarenhet borde du veta att t.ex rottweilers käftar låser sig och de släpper inte sitt byte. Det är en jäkla skillnad på hundar som hugger i luften och med en väldig otur kan de döda men är ganska ovanligt. Har varit med om hundslagsmål och det går inte jämföra. Min pudel hade fruktansvärd tur som överlevde medans andra slagsmål mest varit att de låter och hugger i luften även om de var allvarligt så var det inte ens nära dödligt så nej alla hundar kan inte bli mördar maskiner. Det är ett löjligt påstående. De har inte samma mekanismer och är inte avlade för det

Kim 1 år sen

Svar till JL:
Hahaha!
Trodde inte på allvar att folk faktiskt gått på att vissa raser som rottis kan låsa käkarna. Det är en myt. Det finns ingen ras som kan låsa käkarna eller liknande. Varsågod och googla det eller prata med någon som faktiskt kan hundar.
Intressant att du nämner att du har en pudel. Vet du vilken ras som var den mest vanliga bland SS soldater under 2a världskriget. Jo, pudel. Varför? Jo, för att dom är ganska lätta att styra samtidigt som dom ofta är ganska envisa.
Varsågod och gör gärna ett experiment. Sätt en rottweiler i ett rum tillsammans med exempelvis en Jack Russel. Båda av samma kön och ålder. Vilken av hundarna tror du är mest troligt att vika sig eller dra sig undan? Jo, rottisen. Jack Russel är en liten hund men med ett enormt psyke. Samma sak med exempelvis chihuahua. Rottisen är inte riktigt lika stark i psyket utan är istället en ras som älskar att tjäna sin förare.
Ledsen att göra dig besviken i den egna lilla drömvärld men jo, alla hundar kan bli mördarmaskiner. Allt handlar om föraren och hur denna uppfostrar hunden. Hundarna ser inte och förstår inte storlek. I deras värld är dom alla lika stora. Dom delar upp sin hierarki efter kön (tik går först) och ålder. Inte storlek.

Linda Larsson 1 år sen

Jag vill säga en sak. Tack Johanna för en rolig, inspirerande blogg jag läser varje dag.
Gillar din blandning av ämne. Tänk vad trist det hade varit med lull lull och klämkäcka inlägg varje dag.

Ser fram emot din bok!

Liselott Fransson 1 år sen

Som sagt kamphundar är tränade i att fightas med andra hundar.och det ska vi inte ha i Sverige. Stiff hundar som är underbara vakt hundar speciellt barn, andlades fram på 1800~talet som familjehund. Men som hund ägare ansvarar man för sin hunds betende och vet du inte eller kan du inte hund ska den vara kopplad utomhus till ägaren behagas gå hundkurs, som borde bli oblikatorisk. Djur och barn är inga assocciarier.

Ellen Herrlin 1 år sen

Gud vilket påhopp! Tycker verkligen att du drar alla över en kam här. Den allra största majoriteten av “kamphund-ägare” är ju faktiskt vettiga (hund) människor. Blir också väldigt nyfiken på var du drar gränsen för farliga hundar. Vem ska bestämma vilka raser/blandningar som bör ingå. Benämningen kamphund är ju faktiskt inte rasrelaterad utan används för att nämna en hund som tränats för kamp. Och exakt vilka raser som är s. k. Kamphundsraser är inte direkt bestämt. Vill passa på att nämna att Golden Retrievers länge var skyldig för flest bett på människor. Tror att de fortfarande är det men är inte säker. Det är ju en stor hund som faktiskt också kan göra stor skada. Ska dessa räknas in? Utveckla gärna hur du tänkt för jag förstår det inte riktigt….

Svar på kommentaren:
Rebecca 1 år sen

Ja min första hund hade blivit ihjälbiten om inte min pappa varit hemma å kunde rädda min hund å de va en golden som bet honom så ja håller med dig i de du skriver att de e inte bara vissa raser som kan bita ihjäl å om man kollar hur många hundar som finns reggade i Sverige av de raser som går att regga i skk eller i annan rasklubb så inser man ganska snart att de är en liten klick hundar som biter mot va de finns reggade men de har blivit väldigt poppis att skriva om de i media å då under namnet Kamphund å tex Rottweiler som många anser är en kamphund är ABSOLUT inte avlad för kamp utan som vakt å boskapshund så vad är kamphund å vilka raser eller är de bara alla stora raser som ska bort. Själv har ja blivit biten av en schäfer å en Howavart eller hur de stavas så kanske de ska förbjudas oxå fast de e ju inte kamphundar å inte avlade för de heller???

Mia 1 år sen

Men guuud lägg av… Ägaren var ju en kvinna i 60 år åldern som bor i en kommun med mest nyanlända i Sverige. Vad gjorde 15 åringen där och varför attackerade hunden? Varför skaffade kvinnan hunden? Skydd? Äsch men tänk efter lite nu eller kör på med ditt PK snack. Hunden ville bara skydda, skulle inte din hund gå till attack om han kände att matte blev hotad?
Katjing i kassan lilla du… alla har någon form av relation till hundar likaså cancer… Money money money

Svar på kommentaren:
Stina 1 år sen

Vänta nu… du menar att pojken fick skylla sig själv som blev ihjälbiten? Du kan ju inte vara frisk!

Rebecca 1 år sen

Johanna de e människor som du som förstör för oss hundmänniskor som är seriösa med ditt jävla skitsnack. Med ditt resonemang vore de ju som att ja skulle säga att ALLA som heter Johanna är dumma i huvudet eftersom du anser att alla kamphundar är det. Har du ens träffat en hund av de raser som kallas kamphundar??? Jag själv har ju en kamphund som du då vill kalla dem å han är supersnäll men bedöms som allmänt farlig i mångas ögon å de har inte ens gjort sig besväret att träffa min hund. Han är varken aggressiv mot människor eller andra djur å ja har stenkoll på han å vet vad jag har i snöret så sluta för fan upp å dra alla hundar över en kam å ägare dessutom för jag är varken kriminell eller missbrukare utan en 43 årig kvinna som träffade en trevlig hund som ja blev förälskad i å valde att skaffa. De a absolut tragiskt att olyckor händer men ingen av oss vet ju VARFÖR hunden anföll pojken så därför är de ju inte rätt att döma varken hunden eller pojken för de som hänt eller ens ägaren till hunden.
Mvh en hundägare

Svar på kommentaren:
Mona 1 år sen

Eller som du Rebecca, inte låter oss som vet att kamphundar är tyvärr de som dödar att vi får säga det rakt ut.

Jag har sett flera attacker, konstigt nog av dessa kamphundar. Jag tycker det är bra att en så stor bloggare som Johanna är säger rakt ut vad hon tycker, dags att vi snart får en förändring i Sverige.

Kanske du kan svara på varför Norge och Danmark har förbjudit dessa raser?

Varför tror du de gjort det, Rebecca?

Rebecca 1 år sen

Ja du Mona, vad är en kamphund blir min fråga till dig då alltså vilka raser räknar du in där??? Min första hund blev nästan ihjälbiten av en Golden Retriever så ja de e inte bara kamphundar som biter ihjäl. Jag själv anser att ingen hund är farlig utan de hänger på den som är bak i snöret å sen absolut aveln spelar roll om du avlar på instabila hundar å sedan är de ju så att stora hundar gör större skada än en liten hund absolut men ska man då hårddra de så borde ju alla hundar över ca 15 kg förbjudas då de gör stor skada om de biter. Ja har själv haft å även jobbat på ställen där de funnits raser av skarpare karaktär å de har alla varit trevliga hundar med rätt ägare som vet va de gör. Tyvärr är de ju så att idioter finns å de gör saker som inte är bra men med de tänk många har angående just kamphundar blir ju galet, de vore ju som att säga att ALLA män ska kastreras för de finns de män som våldtar människor eller att ALLA människor ska sluta köra bil för de finns de som väljer att köra onyktra å då riskerar andras liv. De med varför andra länder väljer att ha förbud mot vissa raser tänker ja inte kommentera för ja är inte insatt i varför de valt att ta ett sånt beslut.

Mona 1 år sen

Rebecca googla. Klicka på Johanna länkar på förra inlägget- där står det tydligt vilka som är kamphundar.
Ingen som något hittat på..

Rebecca 1 år sen

Fast nu frågade ja dig Mona eftersom du hade en åsikt om ämnet å svarade på min kommentar

David 1 år sen

Aso vadå vapen? Det är vakt hundar som är vapen inte kamphundar som är hur snälla som helst och alla hundar är inte fan likadan man blir så himla arg när man läser ditt inlägg pågrund av att du tror att alla kamphundar är likadana en American bulldog är en vakt hund ingen kamphund. Kamphundar härstammar från American bulldog men dom är inte alls lika nuförtiden, och en kamphund har inte vakt i sig och dom är hur snälla som helst mot människor bara man är snäll tillbaks. Kan inte du känna lite empati för hundar istället för sånna som du trycker ner dessa raser till max för att någons hund dödade en pojke man kan inte dra alla hundar över en kam.

Svar på kommentaren:
Anette 1 år sen

Det är ju inte första gången som någon blir attackerad av en kamphund….denna gång med tragiskt slut. En hund med dåligt lynnigt sinne tillsammans med en svag och dålig ledare ger katastrofala följder.

Lotta 1 år sen

Be någon hjälpa dig stava så det går att läsa istället.

Håller med dig Anette. Inte första gången dessa jävla raser attackerar. Nu en dödlig utgång för den stackars stackars pojken. Så fruktansvärt.

Hoppas raserna utrotas.

Eva 1 år sen

Vissa har hund som outfit från pitbull dog till chihuahua .
Vissa hundar kräver mycket tid i form av träning och arbete för att må bra, andra kräver mindre träning aktivitet för att må bra. Vissa är lämplig hundägare andra inte.
Människor skaffar barn och kanske också borde ha en form av ”körkort” vissa är lämpliga och en del är olämpliga som föräldrar.
Livet är komplext.
,

C 1 år sen

Helt rätt ! Det är hundägarna ansvar och hålla dessa hundar i schack så att säga . De ä framavlad till att vakta och försvara sin ” flock till 100% . I fel händer kan set bli en katastrof. Och Tyvärr är det mycket idioter som skaffar dessa hundar, kriminella och missbrukare … de har inte en labrador eller Chihuahua vid sin sida? Och då blir ju denna hundras farlig och ofta aggressiv . Så genom denna hunds avel och fel ägare så kan / blir denna hund livsfarlig .

Ja, ett hundkörkort vore verkligen efterlängtat – men jag vill även se att föräldrar får genomgå ett test (ta det inte personligt).

Det är trots allt ingen som helst rättighet att skaffa hund eller barn – det är ett ansvarsåtagande, och man bör därmed också visa att man är lämplig.

Rån, misshandel, stöld och även grövre brott begås av unga tvåbenta idag, och man undrar hur lite koll vissa föräldrar har på sin avkomma.

Värst är föräldrar som till varje pris försvarar sina barn, och därmed också aldrig lär dessa att handlingar får konsekvenser.

Den som älskar sina barn tillåter inte vad som helst.

Tess 1 år sen

Och innan någon gapar om att jag inte nämnt något om pojken som dog, om ni tror att empati bara finns om den skrivs i en blogg (eller i kommentarerna) då är jag uppriktigt orolig.

Svar på kommentaren:
Mona 1 år sen

Tess dina kommentarer är på riktigt patetiska.

Tess 1 år sen

Det var ett sakligt och välgrundad inlägg i debatten Mona. Hur var det nu med att anklaga kamphundsägare för att ha agressionsproblem?

E 1 år sen

“Ni som ylat om hur hemskt det är att era älsklingar kallas för kamphundar, ni skrämmer mig lika mycket som era arga hundar gör”

Jag kände likadant när jag lästa de kommentarerna. Jag vill aldrig, aldrig komma i kontakt med såna människor, även medans de är utan sina hundar; för oberäkneliga människor är farliga för andra.

Viveca 1 år sen

Licens för att äga hund borde absolut införas. Det finns många som inte borde ha varken djur eller barn. Om livens infördes skulle många stackars djur slippa lida för människors dumheter. Att licensen skulle förbehållas vissa raser tror jag inte alls på, men att ha hund som snoppförlängare eller accessoar borde gå att undvika. Då kanske vi även skulle slippa se hundar i väskor med kläder och felavlade aggressiva småhundar som föds upp i burar.

Sofia 1 år sen

Blabla Golden bits mest… blabla små hundar gläfser… blabla min hund är sååååå snäll. Ingen av kamphundsdårarna tycker det är värt ett enda ord om den stackars pojken som bets ihjäl av ett monster till hund. Galningar! Både ni och hundarna!

Emma 1 år sen

Jag jobbar inom djursjukvården och av alla hundattacksrelaterade skador/dödsfall jag har sett kan jag inte minnas att en enda orsakats av att hundar attackerats av ”kamphundar”. Och jag har sett en hel del.

Jag rekommenderar att du läser på innan du bidrar till fördomarna och hysterin som finns kring vissa raser.

Svar på kommentaren:
JL 1 år sen

Jag har en hund som blev attackerad oprovocerat av en “kamphund” hade inte det varit 2 som bänt upp käften på den hade han dött direkt. Enorma skador och amputation. Håll era “kamphundar” kopplade tack. Om det händer en gång till då kommer jag vara skoningslös och kräva direkt avlivning Ber och hoppas att jag aldrig träffar en okopplad kamphund för jag vet inte vad jag gör om det sker igen. Folk som inte har vett att förstå att deras “kamphund “som attackerat hundar förr kommer till slut döda..

Lena Johansson 1 år sen

JL, fy fan jag ryser. Har också sett detta med egna ögon, man förstår inte förrän man varit med om det. Den ska bara döda. Punkt.
När ska ni fatta det????
Skiter i vems ansvar det är. Detta raser dödar!!
Blir galen på alla kommentarer från er som försvarar. Sjukt!

JL 1 år sen

Lena, det folk som försvarar inte fattar är att dessa hundar släpper inte sitt byte utan deras käft låser och så skakar det sitt byte tills det dör. En golden har inte den mekanismen eller en småhund som kamphunds förespråkare vill svartmåla som djävulska elaka varelser som tydligen borde skylla sig själva för att de är så lätt byte . Jag förstår att dessa raser finns och jag accepterar det men håll dom kopplad. Smäller det så är de dödliga och ingen kan säga något annat. Varför ens riskera det?

Sanna 1 år sen

1) alla hundar av alla raser kan användas som kamphund det är en beskrivning av en hund som används till ett visst ändamål dvs kamp lika väl som att brukshubd används till bruksgrenar, vakthund vaktar, jakthund jagar osv osv

2) anser att ett hundkörkort vore på sin plats men då inte för vissa raser utan för alla raser och alla som vill ha hund. Finns ett hundkörkort man kan ta idag (jag har och fick full pott) dock är det mest en rolig grej och långt ifrån så omfattande som de borde vara. En licens för att äga hund skulle dels ta bort impuls inköpen utav hund samt sålla ut de som absolut inte ska ha hund eller djur alls, då det skulle gå att bli av med på samma vis som körkort för bil och bli ett helt nytt regelverk med nya konsekvenser vid regelbrott

Svar på kommentaren:
Viveca 1 år sen

Bra kommentar, saklig och faktagrundad.

Lisen 1 år sen

ORKAR inte med vissa kommentarer, de allra roligaste är-
Jobbar statligt, bor med familj och barn.

Vad fan har det med en kamphund att göra?

Heja dig Johanna som vågar säga vad vi andra tycker. Vi är många som vet vad dessa kamphundar går för.

Svar på kommentaren:
Elisabeth 1 år sen

Det här det eftersom någon i kommentarerna frågade just hur ägandet ser ut

Emelie 1 år sen

Tjena

Joff 1 år sen

Håller helt med och tycker att vi rakt av borde kopiera spaniens lagar kring dessa hundar (hundar med förmåga att allvarligt skada – kalla dem vad ni vill).
Psyk-test och obligatoriska kurser för ägare och hund, samt alltid munkorg på allmän plats.

Madelene 1 år sen

Jag äger 2 st hundar som är placerade just i kamphundsfacket sedan 10 år tillbaka. Jag har alltid känt ett större ansvar att träna och fostra mina hundar mer. Även om jag vet att dom är snälla. Alla hundägare borde ha ett sånt kort så man tar bort möjligheten från “vem som helst” att föra hund. Det är alltid ägarens/förarens fel INTE hunden.

Elisabeth 1 år sen

Hej. Har två staffar – 50 pr gift villa liv o två barn som växt upp med dessa vovvar. Jobbar som köksarkitetkt o således varken knarkare eller uteliggare. Två famikjehundar vi valde edmfter mycket övervägande från en seriös uppfödare ingen blandras. Men vi har respekt vet att folk är rädda därav har vi dom aldrig lösa på promenad. Vi har gått lydnadskurser spårkurser mm mm. Det är en underbar hundras med rättbuppfostran. Men jag har en klok hund instruktör där mantrat är ” det är ett djur – en hund- en staffe-en Elvis ” i den ordningen. Alltså djur – ingen bebis . Vilket tyvärr är fallet för många med små hundar som inte uppfostrar dom som djur. Jag är full medveten om vad jag har i kopplet men tror ändå vad som är i ändan påverkar hunden. Johanna önskar du fått träffa våra någon gång o inte dra alla över en kam. Å ja körkort för hund definitivt det är inga leksaker

Tina 1 år sen

Men va skriver du? Stora farliga hundar. Jisses alltså! Det är folk som dig som gör att dessa stackars hundar får så dåligt rykte. När en hund attackerar kan det bero på många olika saker. Den kan va aggressiv, det kan ha blivit sjuk och något gått snett = det slår slint i huvudet (precis som det kan göra för en människa). Att en hund blir/är aggressiv har inte med vad det är för ras att göra & det är inte hundens fel! Ingen föds till att vara aggressiva. Det är ägarens fel, som uppfostrar den fel & jobbar på den så att den då blir en kamphund. Något man kan göra med vilken hund som helst, det går att uppfostra vilken hund som helst till att bli aggressiv & gå till attack. Du skulle t.o.m kunna få din lilla Lucy att bli aggressiv om du ville. Sen är det så att med pitbull o amstaff, dem släpper inte när dem väl har bitit. Deras ras biter för att döda, absolut & det är inte bra. Det säger jag inget om. Men en fullt frisk hund som blivit uppfostrad på rätt sätt attackerar inte bara från ingenstans. Återigen felet ligger hos ägaren & det kvittar vilken hund dem än här så kommer det att bli fel, så sluta ge hundarna skiten! Det kan vara hur underbara & goa hundar som helst. Sen som sagt det kan slå slint i huvudet av olika anledningar. Vilket inte är någon fel eller något man kan göra åt. Det är också något som kan hända vilken hund som helst! Blir så trött på människors som ska klanka ner på dessa hundar. Absolut är det bra att införa ett körkort så att fel människor inte får dessa hundar & då kanske folk också skulle få upp ögonen för hur fina hundar det är. Ägar ingen själv men har en rottis/schäfer här hemma som är världens finaste. Många backar tyvärr För henne Men hon skulle inte göra fluga förnär. Tvivlar inte en sekund på henne & vet hon aldrig skulle göra någon illa med vilje. Sen kan det absolut slå slint för henne med Men det kan man inte oroa sig för, då kan jag inte ha någon hund alls. Väldigt dålig & dömande text du skrivit. Förstår att folk blir upprörda!

Svar på kommentaren:
Sofia 1 år sen

Men att en pojke bitits till döds bryr ni hunddårar er inte ett skit om. Bara att ingen får kalla era såååååå snälla voffsar för kamphundar. Galningar!

Anne 1 år sen

Snälla Sofia det är inte bara dessa så kallade kamphundar man behöver körkort på i så fall. Alla hundar från chiahuahua till mastiff kan bli farliga hundar om dom hamnar i fel händer. Men skadorna efter dom blir ju olika, självklart. Men ska vi ha hundkörkort ska det vara för alla hundar,så att människor som inte borde ha hund överhuvudtaget inte kan skaffa en. Vet stora hundar som du är rädd för som är hur snälla som helst i rätt händer och chiahuahor som jag inte skulle sticka fram lillfingret åt.

Ivana 1 år sen

Golden som folk kallar för “familjehund” är farligare än det du kallar för kamphund. Tycker du borde läsa lite om hundar innan du uttrycker dig som du gör. Visar bara hur okunnig du är. Allt handlar om ägaren hur den dreserar sin hund . Det är som att säga att det är barnets fel, big no no det är föräldrarnas. Att man borde införa licens för att skaffa djur det håller jag med om. Men då ska det gälla för exakt alla djur . Det är dom som drabbas när dem får fel ägare.

Kristina 1 år sen

Hej! jag har en amstaff blandis på två år. Älskar denna ras pga att den är lätt att uppfostra, rolig att träna med. Men det bästa är att han är världens mysigaste familjehund och älska barn, människor, hästar och katter. Och så är han ju bara så snygg

Elisabeth 1 år sen

Herregud Johanna, du blir ju mer o mer löjlig i mina ögon 🙄
Du gillade väl inte att jag sa att även din hund kan gå till attack och bita i från om den blir trängd. Och eftersom den då är farlig så ska den avlivas direkt, eller beror det på dig som ägare?
Tänk efter lite mer innan du slänger skit på andra. Du är ingen gudinna nånstans även om du tycks tro det!
Jag gissar att du blockar mig helt och inte släpper igenom min kommentar, men det är ju du som bestämmer 😂

Bettan 1 år sen

Finns en anledning till varför Norge Danmark förbjudit dessa kamphundar.

Ni som förvarar och är galna här:
Berätta gärna varför ni tror det är så?

Svar på kommentaren:
Tess 1 år sen

Man har lyssnat på folks rädsla. Att folk är rädda är dock inte samma sak som att rädslan är befogad. I Sverige får vi hoppas att politikerna ser saken mer nyktert och lyssnar på SKK.

Ullis 1 år sen

Jag tycker att det borde införas körkort för alla hundraser. Inte bara de som ni kallar för kamphundar. Alla är inte lämpliga som hundägare och det är dagens sanning. Sen ligger faktiskt Golden retriever väldigt högt upp i bitstatistiken så tänk på det.

Jessica 1 år sen

Jag håller verkligen med dig Carina Hoch jag har Ingen Sk kamphund som Johanna skriver att man har bara för att man säger att det inte finns en ras som heter kamphund eller har förutfattade meningar . Dock har jag haft en labrador tidigare och känner flera som har haft både pitbulls , rottweiler osv och aldrig haft några problem med dom hundarna . Däremot blev min far faktiskt biten och attackerad av en hund häromdagen Och det var ingen av dessa hundar utan en mindre just pga att det var en person som inte skulle ha hund . Känner flera veterinärer som säger precis samma sak är det fel ägare så spelar det ingen roll vad det är för hund för alla kan attackera och även om det är en liten hund så kan den attackera och tyvärr även denna ha ihjäl folk vilket också har hänt . Men att du Johanna har så förutfattade meningar om hundar och deras ägare och skriver att dom lever i sin egen lilla värld är väl ändå lite larvigt med tanke på att du gör det samma med din hund och inte tror något illa om den . Och sen skriva att ordet kamphundar står med i olika ordböcker ja visst det kanske det gör . Men det gör även andra ord osv som man kan kalla personer för vilket jag verkligen hoppas att du inte gör. Har man en blogg så får man nog tänka lite på hur man uttrycker sig och inte vara så dömande .Tycker att du har en bra blogg i övrigt men anser i detta fall att du har varit lite väl dömande i detta . Och jag kan hålla med om att man som hundägare borde få göra ett test även om man har tänkt köpa en liten hund både för sin egen skull och hundens .

Svar på kommentaren:
Louise 1 år sen

Men även du hänger upp dig, Johanna menar kamphundar- de som dödar- ingen liten dödar. De är inte avlade till det.

Jag har haft stora och små hundar, men är livrädd för dessa muskelhundar för jag har sett för mycket attacker.

Jessica 1 år sen

Louise !
Sorry men man kan avla även små till att bli hundar som dödar . Och bara nu i maj 2018 var det en kvinna som blev dödad av Taxar . Fast det kanske räknas som en stor hund för dig ?
Jag tycker det är otroligt tragisk händelse som hänt nu igen i Sverige men som sagt alla hundar kan bli farliga hundar och biter en mindre hund fel ja då kan det vara kört på en gång . Så återigen det måste vara rätt personer som skaffar sig hundar och är beredd på att ägna mycket tid åt uppfostran , träning osv precis som när vi uppfostrar våra barn .

Monika 1 år sen

Jag blir mörkrädd. Hur i helvete kan ni alla bli galna på detta, på ett ord?
varför skriver ingen att det är sorgligt att den stackars unga pojken blev biten till döds?
Jag fattar det inte.

Ge er för fan!!

Camilla 1 år sen

Att kalla sina läsare för insnöade och att vi ylar är väl inte så trevligt??

Svar på kommentaren:
Trogen läsare 1 år sen

Snyft snyft.
Ni som ylade skrev hon.

Jag tror Johanna skrattar åt er som hänger upp er på ett enda ord.
Ganska roligt att läsa här faktiskt.

Eve 1 år sen

Kamphund=Ras som har avlats för att slåss
Era pitbulls och rottweilers är kamphundar oavsett hur snälla de är. Det är rasen och inte personligheten som avgör vilken hund som är en kamphund. Raser som collie eller labrador är inte kamphundar då de inte har avlats för att slåss. Många som inte fattar detta.

Svar på kommentaren:
Annsofie 1 år sen

Eve hur får du nu för dig att Rottweiler är en hund som avlats för att slåss? Det är en bruksras och avlad för att jobba för människor. Kanske dags att sätta sig ner och läsa lite rasstandarder så du vet vad nu en “kamp” hund är… Det finns inte många raser som är avlade för kamp. Sedan att det borde finnas någon licens för att äga hund har jag tyckt i många år men det gäller även små hundar. Personligen gillar jag inte små hundar pga att de har alltid mattar/hussen som tycker att det “gör” inget den är så liten…. Inte konstigt att större hundar biter de små när det inte är uppfostrade och går på en stor hund eller biter denns matte/husse.
Det som har hänt med pojken är absolut helt fruktansvärt men man skall veta att hunden kan varit sjuk.

Tess 1 år sen

Som redan nämnts är Rottweiler en brukshund. Bedlington terrier däremot, det är en ras med bakgrund i kamp.

Ina 1 år sen

Du är ju uppenbarligen så urknullad i huvudet så det är synd åt dig, och fler med dig.
Du menar alltså att varenda stor snäll hund ska kallas kamphund endast för att den är av en viss ras?
Att en hund som inte ser farlig ut, inte är farlig hur aggressiv och farlig den än faktiskt är?
Men en stor snäll hund oavsett ras måste kallas kamphund endast för att den är… stor?
Hoppas din lilla hund biter ihjäl någon av dina döttrar så du får se själv. Idiot.

Svar på kommentaren:
Lena Johansson 1 år sen

Vänta lite nu.

“Hoppas din hund biter ihjäl någon av dina döttrar?”
Det där ska du nog inte skriva för du kan bli anmäld. Önskar du livet av Johannas barn?

Är du inte frisk människa?
Jag tror vissa hundägare tappat vettet totalt. Men är inte förvånad. Värsta packet.

Anne 1 år sen

Ina det är nog inte så lätt för Johannas Lucy 2 kg att kunna döda någon även om du hoppas.

Pinsam kommentar.

Ulrika 1 år sen

Där har vi en som inte skulle klara uppkörning för hund. Borde inte få ha tangentbord heller. Sök hjälp för dina utbrott.

Charlotte 1 år sen

Ja fy fasiken vilken vidrig jävel du är Ina! Jag fixar inte att läsa fler kommentarer nu. Det knyter sig i magen på mig. Jag blir så jäkla arg så jag bara känner att om jag fick tag på denna jävla människa så skulle jag banka dig gul o blå. Men vem är jag då? Inget annat är en likadan idiot som Ina.

Anette 1 år sen

Urknullad i huvudet!!!!! Hoppas att hennes barn ska bitas ihjäl!!!!!Du verkar ha både en eller två skruvar lösa….Och jag hoppas verkligen att du varken har hund eller barn heller för den delen..Vilken vidrig människa du är

Stina 1 år sen

Håller helt med dig Johanna, verkar som att ordet kamphund upprör er mera än vad dessa hundar kan ställa till med.
Inte klokt i min värld iaf

Therese 1 år sen

VEM är Du?.. precis som nån skrev här i kommentarerna. Vem är Du som äger en pitbull och varför rasen..osv. Berätta!
Det är lätt att profilera ägarna till dessa består som unga arga män..eller knarkare..
Men utifrån alla dessa kommentarer..är det medelålders kvinnor?? Som är läsare till en mode/reseblogg…? Eller är Johannas läsare unga arga män??…Så…träd fram!! :D :D
JAG vill veta OM det är medelålders kvinnor som vill ha vovvar som kan skrämma vem som helst ur skinnet..hundvan eller ej.. Individer som ser lömska ut som krokodiler…eller är dom “söta” utställnings/agility vovvar..som ni gärna kallar “bullar😍” .. Berätta..! Hur ni ser dom!!! Och ägarprofil…vem är Du?..Varför valde du Just!! denna ras…..
Kram!

Svar på kommentaren:
Maria 1 år sen

Jag har amstaff, en åttaåring med lite dogo argentino i sig, dvs en hund som betraktas här i Johannas inlägg som mördarhund. Min hund är en hane. Jag är en mamma till tre döttrar i åldrarna 0-7 år. Jobbar på statlig myndighet och är ingen knarkare eller annat som johanna förknippar med mördarhundar
Hunden har jag tränat i lydnad och har kopplad utom när det är imhängnat eller när den leker med andra hundar efter överenskommelse. Min hund har blivit påflugen av mindre hundar och där det börjat spruta blod men aldrig attackerat någon annan individ. Valde hund pga utseende samt att det är en lojal, social och familjeliv hund, i usa kallas den nannydog. Mysigaste vovve får man leta efter.

Marie Eriksson 1 år sen

Hej Therese, jag har en Staffordshire bullterrier vid namn Rigmor. Klassar in i din benämning medelålders kvinna, speciellt arg är jag inte. Tycker för övrigt att det är hemskt att någon fått sätta livet till för att någon haft dålig koll på sin hund! Jag valde min staffe utifrån att rasen är helt fantastisk, lättlärd, intelligent, en av få raser som har i sin rasstandard benämningen familjehund också kallad nanny dog. Ett kraftpaket i liten förpackning. Rasen blev registrerad 1935 i England. Alla som träffat Rigmor älskar henne och speciellt barn.

Tina 1 år sen

Jag har varken pitbull eller amstaff, men en rottis (som tydligen också får en del skit i kommentarena). Mitt ex fick ta över henne så var inget val så egentligen. Men jag skulle välja rottis före andra hundar vilken dag som helst! Uppfostrar man dem rätt är dem lojala & trogna hundar. Det är en perfekt familjehund. Dottern älskar våran tjej & dem myser i hundsängen utan problem. En vän som alltid finns där vid ens sida. Sen tycker jag också om större hundar som man kan ta lite i när man busar. En mini som piper för minsta lilla är inget för mig! Det är en perfekt hund att motionera med (nu har vi en trött “tant” men annars så). Sen för mig som liten tjej är det ett plus för mig med en större hund när jag går ute själv. (Skulle dock aldrig välja en ras av den anledningen, det är bara ett plus). Hon skulle aldrig göra någon & är absolut inte uppfostrad till att varken skälla, morra eller attackera någon. Hon vaktar heller inte mig & beter sig inte dåligt. Men det är en säkerhet för mig. & det är inte för att det är en rottis, hade dugit med i princip vilken hund som helst så länge det inte är en mini. Nu har det bara fallit sig naturligt att jag älskar just rottweiler. Just för att dem är så fina, både i utseende o personlighet <3

Jenny 1 år sen

Hej min man och jag har en femårig amstaff. Vi är 24 och 31 jobbar båda två statligt, vi såg en bild på blocket på en 10v valp som behövde omplaceras och vi hämta hem henne samma vecka. Tugga på pinnar, bollar, bada, sitta i knäet (extrem knähund) och gosa är hennes favorit sysslor. Jag har växt upp med utmanade raser som doberman och dalmatiner, min man växte upp med shellties. Det är en utmanande ras när hon fick kli i tänderna som valp välte hon en köksstol och började tugga på stolsbenet.. men hon är otroligt snäll och kärleksfull! hon har blivit biten av andra hundar och vetrinärerna säger till henne våran lilla prinsessa att hon måste försvara sig att hon är alldedess för snäll för sitt egna bästa.
Personligen ogillar jag allt negativt prat om kamphundar för jag är rädd att Sverige ska göra som vårt grannland och förbjuda dem. Att pga människor har misslyckats med sina hundar för att dem inte vet vad dem gör. Inkl småhundsägare som anser att när deras 5kg hundar gör utfall så gör det inget men när 20kg försvarar sig med rätt eller fel person i kopplet får 100% skuld ist för 50%. Vill inte att någon person eller djur ska skadas, men vill inte heller att vår lilla prinsessa ska förbjudas.

Tess 1 år sen

Jag är 35 år, bor i en större stad och äger 2 omplaceringar med mestadels Staff. Renrasiga APBT är inte särskilt vanligt i Sverige (några hundra) och ägs ofta om entusiaster. Jag tillhör inte bloggarens målgrupp, ytliga tankar och resonemang tilltalar mig sällan. Istället är jag en riktigt hundmänniska. Tränar mest Agility och Nosework men även lite Rally och Tävlingslydnad. På promenaderna vävs det in lite Parkour. Staffarna är glada clowner i lagom stor förpackning. Träningsvilliga utan att vara rena brukshundar och utan att sakna egen vilja. Dessutom tål jag deras korta päls bättre än långhåriga raser (allergi är dock någon individuellt.)

Carina H 1 år sen

Då jag vart med om en hundattack så ställde jag frågan på Djursjukhuset vilken hund som ligger överst på listan när det gäller attacker? blev lite förvånad av svaret som var schäfer och golden retriver,så man kan ju inte kalla alla stora hundar för kamphundar,för du kan ju få vilken som helst att bli detta.

Svar på kommentaren:
Golden Forever 1 år sen

Hej vill kommentera det där med Golden retriever! Jo det är en mycket snäll, tålmodig och foglig hund som många tror man kan göra lite hur man vill med och varför blir de bitna jo troligen för de överträder alla gränser som vilken annan individ/djur inte hade tålt. Min Golden Retriever blev helt utan anledning och förvarning attackerad av en amstaff och hade varit död om inte min sambo hade tagit ett stryptag på amstaffhunden och ägaren som var en ung kille gjorde inget för att ingripa! Dessutom har en ”kamphund” ett helt annat sätt att bita på än en Golden som skall kunna hantera byten på ett varsamt sött vid jakt.
Tycker också det är olustig att man hänger upp sig på ordet kamphund och inte läser på vad de avlas till istället.

Sofia 1 år sen

Du har inte funderat på att bli reporter😀. Mycket åsikter som du sätter stora rubriker till! Tycker din blogg är bättre när du håller dig till ditt liv, visar kläder, träning etc😀😀

Svar på kommentaren:
Sofia 1 år sen

Sofia det som är bra. Slutat läsa bloggar som skriver enbart om mat, kläder, bla bla bla.
Roligt med starka ämnen och åsikter.

Bra Johanna, mer sånt. Minns dina krönikor i GT, de var bra!

Tess 1 år sen

Brukar bli bättre om man håller sig till saker man vet något om.

Charlotte 1 år sen

Vad är det inte johanna vet menar du? Hon vet liksom jag att folk dödas av vissa raser ja. Inget konstigt alls. Der finns att läsa om detta lite överallt om du skulle vilja det. Detta är inget johanna har hittat på vettu!

Sylvia 1 år sen

Hahaha, riktigt bra det du skriver Johanna! Blir folk förbaskade pga ett ord? Har själv min åsikt så fort jag ser en “kamphund” och dess ägare. Förvånad över att vissa köpt hund, som aldrig varit intresserade, och just en viss ras! Tränat och tävlat med mina hundar, så jag har erfarenhet.

Svar på kommentaren:
Tess 1 år sen

Tränar och tävlar också med mina kamphundar. Lyckligtvis bryr jag mig inte om andra människors åsikter. Är inte för deras skull jag skaffade mina hundar.

Ingela Ersson 1 år sen

Det är sällan jag skriver kommentarer men nu måste jag, vilka är” ni” som har kamphundar? Vad är en kamphund? Gärna en nyansering tack! Mig veterligen finns ingen ras som är ”kamphund”!? Din hund Johanna kan precis lika gärna bli en farlig hund, beror precis på hur den blir uppfostrad och behandlad. Kamphund är ju ingen egen ras!!
Körkort för farliga hundar? Kanske snarare körkort för idioter till hundägare!
Tack för din fina blogg som jag följt i flera år, men nu lämnar jag den.

Svar på kommentaren:
Lena Ekman 1 år sen

Fick puls av att läsa ditt inlägg – hon förlorade dig som följare, men just nu fick hon en ny följare i mig…Till Johanna! Bra att du lyfter något som alla vi andra egentligen vet vad det handlar om…men som spårade ut på vägen!

Ann-Louise 1 år sen

Håller med dig Lena, helt rätt att våga säga ifrån till alla jävla hundägare som blir kränkta så fort man nämner kamphund. Fattar ni inte att en amstaff eller annan muskelhund är avlade för att slåss. Spelar ingen roll vad ni säger eller att ni har kamphundar med era barn.

Fattar vem som helst.

Sofia 1 år sen

Håller med. Johanna har många åsikter och tycker väldigt mycket. Hon har ingen känsla för att folk kan tycka annorlunda och att allt inte är svart eller vitt. Alla måste hålla med henne och vad hon tycker, gör etc

Ullis 1 år sen

Alltså hur fan orkar ni bry er om att hon skriver kamphund?!?! Jag har själv hund men reagerar inte! Säger precis som Johanna….inte en enda av er har skrivit hur fruktansvärt hemskt det är att en hund har bitit ihjäl ett stackars barn. Vad gjorde pojken? Ingen aning och det ska fan inte spela ngn roll. Inget rättfärdiga att hunden bet ihjäl barnet. Tror absolut inte på att allt hänger på ägaren, hunden kan ha haft ngn sorts hjärnskada likaväl som vi människor!! Sluta häng upp er på ordet kamphund, ingen har väl anklagat er och eran hund.

Shirley 1 år sen

Alla borde göra lämplighetstest oavsett hundras. Alla hundar kan bli farliga oavsett ras om de uppfostras på fel sätt.

LoJo70 1 år sen

Nu får du faktiskt ta att nyansera dig här Johanna! Små hundraser är också per definition “kamphundar” då många av raserna ursprungligen avlats fram för att jaga råttor o.dyl. smådjur.

Min katt blev attackerad av en ngt större hundras än din….inte fan kallar jag henne för kamp-/ monsterhund för det! Och jo, min katt är dresserad och går alltid i koppel ute, så den diskussionen eller den om hund vs. katt kan vi skippa helt.

Lena 1 år sen

Vad säger du förresten om Maggans “kamphund” som är upplärd till att vakta ? Är det oxå en monsterhund och är du rädd för den ?

Svar på kommentaren:
Linda.S 1 år sen

Upplärd till att vakta ja, men det är ju en kamphund ändå.

Helene 1 år sen

Helt rätt, vissa människor borde icke få vara hundägare. Så är det bara, punkt.

Carina H 1 år sen

Tycker det skall vara typ hund licens i sverige,frågan har visst tagits upp med Svenska kennelklubben,men dom vill inte införa detta som tyskland har.håller med dig till fullo,krävs ju leg på allt annat,

Lena 1 år sen

Jag skrev i min kommentar att olyckan är verkligen tragisk o att det är fel ägare till just den hunden. Men att du skriver nu i detta inlägget “hur hemskt det är att era älsklingar kallas för kamphundar, ni skrämmer mig lika mycket som era arga hundar gör”. Då har du inte tagit in vad många har skrivit och drar alla över en kam. Tror inte att dom som har vad du kallar “kamphundar”att alla har arga hundar. Åter igen, så är det ägaren som formar hunden (vill tillägga att jag har en springer spaniel om du får för dig att jag försvarar “kamphundar”).
Där emot så hundkurser till alla hundägare hade varit toppen, svårt där emot att genomföra det.

Paddan 1 år sen

Men det är okej, att jag oavsett om jag är själv med hunden eller går med min 6åriga bonusson ska behöva ta emot dödshot, spott i ansiktet eller få saker kastat efter mig pga att jag har en så kallad kamphund?
Helt främmande folk kan komma fram och önska livet ur både mig och hunden helt obefogat.
Jag har inget emot körkortsiden utan har länge tyckt att det ska införas på ALLA hundraser. För du måste ju trots allt ha körkort på bil oavsett om du kör en SUV eller en Mini Cooper.

Svar på kommentaren:
Camilla 1 år sen

Ingen har skrivit något alls om dig, beklagar.

Paddan 1 år sen

Är ju “kamphundsägare”, så då skrivs det väl bla om mig?
Eller förlåt kan omformulera mig, är det rätt att VI.
Jag är ju trots allt inte ensam om detta.
Men nu tog JAG åt mig utav texten och undrar hur folk kan tycka att det är rätt att ordet kamphund används.
Men jag förnekar INTE deras ursprung, dom är avlade för att hålla fast och hantera boskap, sen så har det gått en väldigt lång tid och seriösa kennlar avlat fram stabila hundar.

Min amstaff är omplacerad. Han har blivit utsatt för såna hemskheter under 2 år i sitt liv.
Nu är han 3, och har varit hos mig i 7månader.
Trots att han har blivit slagen, attackerad, svält och jag vet inte allt så ÄLSKAR han människor.
Till andra hundar är han osäker, men det har inte just med rasen att göra, han är i en trotsperiod och hane.
När han väl för mig får hälsa på en annan hund fungerar det hur bra som helst.
Jag har själv haft förutfattade meningar, men jag kan tänka mig att det kan vara (skillnad)(förstå mig rätt)
På en renrasig med stamtavla och en blandras/renras utan stamtavla.
Stamtavlan hjälper ju en att få veta vad man har i kopplet

Therese 1 år sen

Är det inte dags att släppa detta ämnet om hundar nu….

Svar på kommentaren:
Susanne 1 år sen

Men hallå!! Detta är väl ett viktigt ämne eller? Man blir ju mörkrädd att det ska slutas att prata om detta…En ung kille dog för nån dag sen p ga hundbett….???

Kicki 1 år sen

Vem avgör vad som är en kamphund och vilka raser man ska ha körkort på? Ska det bara gälla på vissa raser?
Ni inser att det aldrig kommer att hända i Sverige va? :)

Malin 1 år sen

Det beror alltid på ägaren om en hund biter.
En hund föds inte aggressiv.
Så att välja ut några raser och ha “körkort” för dom är ju fel.
Då ska det vara på alla raser och alla som skaffar hund.
En stor hund som biter orsakar stor skada men en liten hund biter oftare.
Men ingen tar upp det eftersom det på nåt sätt är ok eftersom skadorna blir små.
Men beteendet på hunden är ju ändå fel.
Inte bra att dra alla av samma ras/storlek över samma kam.
Hundar är individer precis som människor och uppfostran betyder mer än generna när det gäller uppförande.

Svar på kommentaren:
sussi 1 år sen

Heja Malin EXAKT!

Shirley 1 år sen

Du tog orden ur min mun. Ska gälla alla raser och alla ägare.

Mia 1 år sen

Det är läskigt hur många det finns som inte läst på och gjort sin läxa innan de skaffar hund. Hundar i alla möjliga storlekar far illa pga människors okunskap . Alla hundar kan bli farliga om den inte uppfostras. När jag va ung hade jag hundskräck pga att jag blev biten sv en liten hund som barn (den hunden fick avlivas), men på senare år har min skräck försvunnit tack vare både amstaff, madtiff och pitbull och deras underbara ägare. Licens av nåt slag borde absolut införas för ALLA hundägare.

Svar på kommentaren:
Susanne 1 år sen

Så rätt

Linda 1 år sen

Det spelar ingen roll vilken ras till hund du har. Det beror i största del på ägaren inte hunden. Sen vet man inte vad som gjorde att denna hund gjorde som den gjorde. Men att hunden bara gått till attack är ganska osannolikt. Tråkigt att så fort det är en bulldog pitbull straff ras så benämns dom som mördarhund eller kamphund. Men nej det är en underbar ras om man gör rätt. Absolut körkort på hundägare föräldrar licenser för allt. Sen ska alla hundar mentaltestas oavsett ras.

Hanna 1 år sen

Är ingen dum idé. Vissa borde ju definitivt inte ha hund.
Men resten av ditt inlägg är lite …bjäbbigt faktiskt 🤣 Lite överdrivet, och såg inte så många som ”ylade”, utan andra synvinklar på det hela …som inte du vekar kunna ta in iofs. Du är verkligen svart eller vit :)

Helena 1 år sen

Ibland spelar storlek på hund ingen roll på hur farlig den kan bli. Alla de som har små hundar och måste släpa med sig dom på restaurang mm. bara för att de är tillåtna där, det kan bli katastrof för vissa människor som inte tål pälsdjur. Det borde oxå ingå i körkortet.

Susanne 1 år sen

Du skriver precis det jag sa till min man igår. Ja inför `körkort`på blivande hundägare med en obligatorisk kurs innan köp.
Så bra att detta kommer fram i ljuset!!
Finns inte i min värld att ha mina hundar lösa där man kan möta andra, vi åker till en skog där ingen går när vill släpper hundarna.
Finns många hundrädda, en granne var livrädd för vår Nöffe som då var 8 veckor. Detta måste respekteras!!
Tack för att du belyser detta Johanna

Maria 1 år sen

“Mördarhundarna” som toppat bitstatistiken…
1) Tax
2) Chihuahua
3) Jack Russel terrier
4) Akita
5) Australisk boskapshund
6) Pitbull
7) Beagle
8) Engelsk springerspaniel
9) Bordercollie
10) Schäfer

Vilka raser som biter mest kan ju variera mellan länderna och tiden när undersökningen görs. Beror på vilka raser som är populärast just där och då och om man har tagit hänsyn till antalet hundar, alltså hur stor procent av en ras som biter. Håller med om att lämplighet borde införas för ALLA djurägare.

Svar på kommentaren:
Annika 1 år sen

Orka……..

Stella 1 år sen

Ingen skillnad på hur mycket skada betten gör heller, va? Sluta gnälla nu.

Ullis 1 år sen

Men HALLÅ Maria, nu snackar vi inte BITSTATISTIK utan hundar som faktiskt har ihjäl människor och andra hundar. Länka till det fallet där en tax el Chiuvauva har haft ihjäl någon! Du kan inte ha läst något vad Johanna och vi andra skrivit. Jisses…

Hundkär 1 år sen

Tål inte att du skriver kamhund dock.

Svar på kommentaren:
Stella 1 år sen

Är det en hund som måste kammas ofta?

Anette 1 år sen

Och vem fan bryr sig om vad du tål eller inte…..

Maria 1 år sen

Inför det på alla hundar, oavsett ras och storlek isåfall. Punkt slut. Alla hundar är olika och så även människor.

Maria 1 år sen

Det borde vara körkort på att få ha alla typer av hundar och djur överhuvudtaget.
Vissa människor skulle inte ens ha en vandrande pinne.

Svar på kommentaren:
SUSSI 1 år sen

Håller fullständigt med. PUNKT PÅ DEN

Liselotte 1 år sen

Vandrande pinne, nu snor du Johannas utryck, det skrev hon ju i förra inlägget.

Till er som inte kan ha ansvar över djur, skaffa en guldfisk eller vandrande pinne.

:-)

tina 1 år sen

och inte skaffa barn hur som helst inför körkort på detta också så mycket tokiga människor som finns ute och vandrar omkring i vår värld…….

Anna 1 år sen

HAHA!
Älskar att Lucy räcker ut tungan ;-)

Svar på kommentaren:
Maria 1 år sen

😂😂😂😂

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg