• 2018-08-08, 13:16
  • 20

Jag hatar hatar hatar alla förbannade fimpar rökare slänger överallt. Det är alltid vidrigt, men nu är det farligt för alla som inte drabbas av passiv rökning också när det är så torrt överallt.

Har ni rökare missat att halva Sverige redan brinner? (Självklart inte alla rökare tack och lov) 

Kärringen flög i mig häromdagen när en äldre dam nonchalant bara kastade iväg sin upprökta pinne på marken. Hon gick bara vidare utan ens se om den var släckt. 

Jag ropade att hon inte får slänga fimpar på marken, speciellt inte nu när det är stor risk för brand, men hon bara blängde och gick vidare. 

Varför slänger man fimpar på marken oavsett eldförbud eller inte? Har inte rökare tv och har sett hur stora skogsbränder det är på flera ställen nu? 

Foto: Mikael Jansson. Hemska men verkliga bilder från branden på Björkö.

Lucy hatar också fimpar, hon tycker nog att det luktar hemskt illa. Dessa raser går gärna med nosen rakt ner i marken, det är deras instinkt. Precis som kamphundar, fågelhundar, grythundar och så vidare.

När de går rakt ner med nosen i marken är det lätt de får i sig skit som de inte ska ha, speciellt som valpar. Det är katastrof om de får i sig en fimp och kan dö på grund av att folk är lata och korkade. 

Bara härom dagen brann det på Björkö. Fruktansvärt! Jag hade varit där dagen innan och var tvungen att kolla med mina Facebookvänner så de var säkra. Trädgårdarna brann och alla hjälptes åt. Vilken grannsamverkan och gemenskap, alla hade gått man ur huse. Vilken sorg att få sitt hus helt förstört men samtidigt kunde det gått mycket värre. 

Foto: Carolin Ekberg

Foto: Carolin Ekberg

Även om branden på Björkö orsakades av en nödraket från en båt borde alla hjälpas åt, släng inte era fimpar. Grilla förstås inte, de är fortfarande grillförbud. Tänk lite extra, var försiktiga. Krossat glas kan också ta eld, så snälla nu måste alla hjälpas åt.

2018-08-08 Johanna Toftby

Kommentarer

Anonym 1 månad sen

släng inte fimpar meeeer

Stina 2 år sen

Hur många rökare fattar att det är plast i skiten de drar in och slänger, gräver ner eller trampar på?

Petra 2 år sen

Tack för ett mycket bra och lägligt inlägg! Jag blir så ledsen av att se dessa fimpar, har tänkt på det mer i sommar vid eldningsförbudet. Vistas nästan dagligen i naturreservat och skyddade områden under terrängträning och ser fimpar på marken!!!??? Vem och vilka gör såhär, vistas i skör natur och helt respektlöst verkar strunta i att plocka med skiten hem? Tack Johanna, heja dig!! Kram!

Sussie 2 år sen

HÅLL SVERIGE RENT!!!!!
Gynnar ALLA!!!!!!

Eva 2 år sen

Håller med! Alltså huur korkad är man när man slänger fimpar på marken när det är så torrt! Detsamma när folk ska ifrågasätta grillförbudet som gäller i dom flesta kommuner! Men hallå vad är det dom inte fattar!!
Laga maten inne på spisen, hur svårt kan det vara.
Det är snustorrt i marken! Jag blir arg på riktigt på folk som är så tröga!

Lindmarla 2 år sen

Vidrigt med fimpar , hörde någon säga “men alla gör ju det”….men va?? Nääää ta upp de efter er…skitäckligt !! 🙈🙈

Ewa 2 år sen

Ja det är vidrigt och helt ofattbart att rökare inte kan tänka som andra – inte skräpa ner i naturen. Så nu dessutom med brandfaran. Helt obegripligt! Mycket bra att du tar upp det i din blogg.

Anonym 2 år sen

Jobbat med många rökare dom har gått ut varje timma, då får man jobba även för dom när man jobbar på en stressig vårdavd😥 det här varit skitjobbigt…
Men nu har det blivit ändring!!

Marie Thorsson 2 år sen

Håller med!!! Kan ju tänka att det är hyfsat vuxna människor som röker. Borde man inte som vuxen veta och både förstå vad det kan orsaka och hur lång tid tar det inte för en fimp att försvinna i naturen… Blir mörkrädd varje gång jag ser någon tömt sin “askkopp” från bilen rakt på marken eller alla dessa äckliga fimpar som lämnas i sanden på stranden. Jag gräver ner den så finns den inte mer liksom. Tänk om gör rätt!!!!!

Satu 2 år sen

Absolut inte bra , men som inom allt , vad det än är , så finns det de som sköter sig och de som inte gör det! . Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Så är det med allting, men ska man då inte kunna tycka det är för jävligt med alla dessa vidriga fimpar, det går ju inte tycka eller skriva något om man skiter i det bara för att det FINNS de som sköter sig?

De som inte kastar fimpar ska ju istället sträcka på sig och inte ta åt sig.

Lisa 2 år sen

Helt enig!!!jag har nästan fobi för fimpar sååå äckligt o ofräscht jag avskyr tex att ligga på en strand full med fimpar o sen ska barnen dessutom leka där🙈🙈

Helena 2 år sen

Rökare är lågbegåvade och korkade. Dem saknar empati och kan heller inte tänka logiskt om vad det får för konsekvenser för andra när de röker och kastar sina äckliga fimpar överallt.

Svar på kommentaren:
Susanne 2 år sen

Det var det dummaste jag läst här inne tror jag. Jag är rökare sen många år men utsätter aldrig någon annan för min cigarettrök, har aldrig heller slängt fimpar på marken.
Tänk lite innan du skriver och dra inte alla `över en kam`. Då blir du i mina ögon lågbegåvad och korkad

Charlotte 2 år sen

Hahaha vem är de som är lågbegåvad här? Rökare saknar empati? Nu slitande jag för 20 år sedan, men om det är någon som besitter empati så är det jag OCH de få vänner jag har som fortfarande röker. Skojar du? Tråkigt skämt i så fall. Kom med nåt roligare nästa gång.

Marita 2 år sen

Rent ut sagt för jävligt och sen ser det fruktansvärt ut , borde snart bli böter på detta precis som folk som grillar trots att det är grillförbud 😢

Linda 2 år sen

Bra skrivet! Hemskt 😡😡😡

Eva 2 år sen

Tänkte även på när det är rökförbud i busskur, så ställer sig folk o röker där utan att skämmas!! hur svårt kan det vara??

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Vidrigt!

Eva 2 år sen

BRA JOHANNA!!! detta har jag tänkt på nu extra då det är torrt ute o ciggen blåser iväg, fy detta går under PLAST kan man inte ha med sig en burk finns för fimpar eller på anvisad plats?? jag har varit rökare själv, men detta handlar om att det är nedskräpning…ser trist ut med …man kan vara en bra eller en dålig rökare tack för bra inlägg kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg