ANNONS

Krämig kycklinggratäng med chili

/


Lördag och härligt med lite regn, jag och Lucy har varit ute en sväng, skön och fräsch luft ute!
Här kommer ett tips på en riktigt god kycklingratäng, jag gjorde den när jag var hemma i torsdags och tjejerna älskar den. Kyckling med grönsaker och svamp, en krämig chilisås med mycket smak. Byt ut kyckling mot fläskfile om du vill ha kött, eller aubergine för vegetariskt.
Supergott!



Älskar gratänger, det går snabbt att svänga ihop och sköter sig själv i ugnen. Bra med lunchlådor också. Jag äter sallad eller gärna kål till, ris är också gott.


Recept kycklinggratäng med sambal oelek

 6 portioner
4-5 kycklingfileér
1/2 purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
10-12 champinjoner
2 tsk sambal oelek
2 msk chilisås
1 msk soja
1 msk mango chutney
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl stark riven ost
Gör så här: 
-Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i lite olja med salt och peppar. Lägg kycklingen i en form.


-Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen.
-Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av.
-Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.

18
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00