• 2018-08-12, 22:47
  • 7

Vilken helg! Jag har mest suttit och signerat alla böcker men vi har även varit iväg på Way out west! Vi fick en trevlig inbjudan från Coop för en middag i deras pop up restarang. Coop är huvudsponsorer på Way out West och deras tema i år är att motverka matsvinnet. Både jag och Janne tycker det är viktigt och det gör ont i själen att se hur mycket mat vi inte tar hand om.

Vet ni hur mycket mat vi slänger? Ca en tredjedel av all mat som produceras slängs. Att slänga mat är inte bara oekonomiskt. Det är ohållbart och otrendigt. Inte bra för miljön.

Middagen hos Coop var inspirerad av råvaror som annars skulle slängas och middagen komponerad av duktiga matinspiratören Sara Berner i spetsen. Och vilken god middag.

Tomater tex som man kanske kastar för de blivit lite skrynkliga, det är inget fel på dem  för det. Vi fick en underbar avocadosoppa, kan inte fatta man slänger avocado man kan göra så mycket med.

Kålrätten vi fick var ljuvlig. Jag  älskar kål! Ha hellre kål hemma än sallad, det står sig mycket längre och det är så nyttigt.

Vi träffade Daniel Paris och Annika Englund som vi har hängt med på flera middagar, alltid lika kul att ses.

Här med duktiga Sara Berner. Hon säljer galet, galet mycket kokböcker. Jättefina vegorecept tex.

De hade gjort så mysigt! Träffade även radioprofilerna Emma knyckare och Josefin Johansson, alltid lika märkligt att se radioprofiler som man känner igen tydligt på rösten. Dessa två är härliga och roliga att lyssna på. Kul i verkligheten också.

Efter några timmar med det här gänget och god mat gick vi ner och kikade på banden och strosade runt, mysigt med festivaler. Men vi gick gick bort till den mysiga dungen där det var DJ som spelade, betydligt mer vår musik. Haha. Många som ogillar det när man går på festival men jag tycker det är mest konstiga band som inte alls är min typ av musik.

Jag drömmer om signeringar, men det är en overklig känsla att sitta med så mycket böcker runt omkring mig överallt. Så tacksam och glad ska ni veta.

Ikväll har jag och Lucy tagit en riktig långrunda när Janne spelade hockey. Skönt när man kan motionera utomhus i svalare väder och Lucy kan vara ute mer.

 

Hoppas ni mår bra, i morgon laddar vi för ny vecka, många som börjar jobba och visst är det skönt när vardagen är igång!

 

2018-08-12 Johanna Toftby , ,

Kommentarer

Lina 2 år sen

Du är ju löjligt starstruck…

Svar på kommentaren:
Anna 2 år sen

Lina jag är en som fotat med Johanna, så hon är nog van åt det andra hållet också.

Gourmettjejen 2 år sen

Sara Begner är grym. Hon var med och föreläste på min träningsresa jag gjorde i Maj. Så mycket inspiration 👌

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Verkligen! Så inspirerande!!

CeciliaSkor 2 år sen

jag måste ge italienarna “credit”, för det slänger mindre mat än vad vi gör här i Sverige. Kanske för att Italien har varit ett fattigt land i många år.
Från Gbg men aldrig varit på festivalen, den krockar med skomässorna :-( .
Kram C

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja så är det kanske?

Skomässor låter inte fel det heller ;)

Kram!

Petra 2 år sen

Hej Johanna!
Vill först tacka dig för en bra blogg👍🏻
Sedan undrar hag om inte du skulle kunna ge några restaurangtips. Vi är några avdankade tanter (42åringar)…som ska ut och äta. Men det var typ 100år sedan vi fick ihop det.
Sökte i sökmotorn men fick inte upp så mycket. Vet att du skrev ett inlägg om gäng restauranger. Kanske kan du länka dit?
Ha det så fint😊

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…