ANNONS

Minska matsvinnet!

/


Vilken helg! Jag har mest suttit och signerat alla böcker men vi har även varit iväg på Way out west! Vi fick en trevlig inbjudan från Coop för en middag i deras pop up restarang. Coop är huvudsponsorer på Way out West och deras tema i år är att motverka matsvinnet. Både jag och Janne tycker det är viktigt och det gör ont i själen att se hur mycket mat vi inte tar hand om.


Vet ni hur mycket mat vi slänger? Ca en tredjedel av all mat som produceras slängs. Att slänga mat är inte bara oekonomiskt. Det är ohållbart och otrendigt. Inte bra för miljön.
Middagen hos Coop var inspirerad av råvaror som annars skulle slängas och middagen komponerad av duktiga matinspiratören Sara Berner i spetsen. Och vilken god middag.
Tomater tex som man kanske kastar för de blivit lite skrynkliga, det är inget fel på dem  för det. Vi fick en underbar avocadosoppa, kan inte fatta man slänger avocado man kan göra så mycket med.
Kålrätten vi fick var ljuvlig. Jag  älskar kål! Ha hellre kål hemma än sallad, det står sig mycket längre och det är så nyttigt.


Vi träffade Daniel Paris och Annika Englund som vi har hängt med på flera middagar, alltid lika kul att ses.


Här med duktiga Sara Berner. Hon säljer galet, galet mycket kokböcker. Jättefina vegorecept tex.


De hade gjort så mysigt! Träffade även radioprofilerna Emma knyckare och Josefin Johansson, alltid lika märkligt att se radioprofiler som man känner igen tydligt på rösten. Dessa två är härliga och roliga att lyssna på. Kul i verkligheten också.Efter några timmar med det här gänget och god mat gick vi ner och kikade på banden och strosade runt, mysigt med festivaler. Men vi gick gick bort till den mysiga dungen där det var DJ som spelade, betydligt mer vår musik. Haha. Många som ogillar det när man går på festival men jag tycker det är mest konstiga band som inte alls är min typ av musik.Jag drömmer om signeringar, men det är en overklig känsla att sitta med så mycket böcker runt omkring mig överallt. Så tacksam och glad ska ni veta.
Ikväll har jag och Lucy tagit en riktig långrunda när Janne spelade hockey. Skönt när man kan motionera utomhus i svalare väder och Lucy kan vara ute mer.


Hoppas ni mår bra, i morgon laddar vi för ny vecka, många som börjar jobba och visst är det skönt när vardagen är igång!

7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00