• 2018-08-14, 11:57
  • 42

I går kväll började jag höra om bilar som brann här i Göteborg. Sedan har det bara fortsatt. Nu är det runt 80 bilar som bränts av galningar som förstör för sig själva, sina familjer och helt oskyldiga människor.

Om ni nu är missnöjda med era liv, gör något åt det! Det här är inga små bustrick som att palla äpplen eller skrik på hjälp, det är helt livsfarlig vandalisering. Har ni inte lärt er någonting hemma? Nej, förmodligen har ni inte det. Något måste vara jättefel med hur ni blev uppfostrade, ni har inte lärt er att skilja på rätt och fel. Ni sitter och väntar på att någon annan ska lösa saker åt er och tills dess tänker ni förstöra så mycket som möjligt.

Jävla idioter!!

Att vi har områden i Sverige som har sina egna lagar är fruktansvärt, jag trodde aldrig att det kunde gå så långt. För varje bil som brinner blir det värre. Jag gråter när jag tänker på hur alla de vettiga, laglydiga människor som bor i områdena känner sig.

Vad händer i Sverige?? Det är ofattbart! Blir så arg, frustrerad och tycker så synd om alla drabbade.

Hoppa alla ni bilbrännande idioter hamnar i fängelse!

 

2018-08-14 Johanna Toftby

Kommentarer

Jenny 2 år sen

Verkar som att många utlandsfödda saknar det som är så vanligt i deras länder, nämligen skandaler av detta slag som johanna skriver om. Inte mig emot om de flyttar tbax.

Monika 2 år sen

Dom kan stanna i Turkiet Vill inte betala för dom i våra fängelser och rehabilitera dom

Linda 2 år sen

Tror det ligger nån tanke bakom det från deras håll. Valår. De vill få dessa reaktioner från oss.

Svar på kommentaren:
Maria 2 år sen

Det är kriminella handlingar och dessa är ständigt pågående. Även om det inte är valår. Vi ser det, vi som är i dess omedelbara närhet och ser hur områden, människor, djur drabbas. Här går inte att vara trygg längre någon dag på året. Polisen har idag gått ut med info om att det dessutom inte är politiskt, utan kriminella som sedan innan är kända för brott.

Maria 2 år sen

Kriminella utlänningar som förstör och sätter skräck i befolkningen på detta sätt är inget nytt. Jag är uppvuxen i Frölunda och har följt utvecklingen, i 44 år. Det är inget att hymla om att det kommit enorma problem med den stora invandringen där kriminella tagit över delar av förorterna.

Ingela 2 år sen

Det är ju val år…Rösta rätt allesammans!

Ewa 2 år sen

Hej Johanna, Instämmer i vartenda ord du skriver. Man blir mörkrädd! Inte någon vågar ta i problemet på riktigt så det kommer bli värre om inget görs nu.

[email protected] 2 år sen

3 är gripna i Turkiet . De säger väl allt , eller ??

Lisa 2 år sen

Stämmer, detta problem har vi haft i Frölunda de senaste 10 åren till och från.. är inte så många år sedan de brände bilar i Tynnered och vid Frölunda torg samt stenkastning mot polis

Malin mattiasson 2 år sen

Tyvärr tror jag ej att dessa idioter läser din blogg…

Helena 2 år sen

Bara för 20 år sedan var det inte då här. Anledningen till ökad kriminalitet beror till stor del av invandringen. Jag har inget emot andra kulturer och religioner om man bara beter sig. Det värsta är att dessa ligister förstör för andra som flytt hit för att hitta ett bättre liv. Människor som är genuint goda och vill vara en del av samhället.

Sofia 2 år sen

Var i Göteborg i somras och hann med att uppleva en blottare och ett rån på 2 dagar. Trevligt värre..nej fy ngt måste göras!

Marie 2 år sen

Så fruktansvärt onödigt. Jag hoppas innerligt, att dessa ungdomar nu inte kommer undan med någon månad på något behandlingshem, eller i fängelse. De skulle fasiken blivit återbetalningsskyldiga för varenda krona som försäkringsbolagen nu måste punga ut, och denna skuld skulle förföljt dem hela livet tills den är avbetald.

Nu lär väl försäkringspremierna bli högre… :-(

Svar på kommentaren:
Jessica 2 år sen

Bra skrivet.

Jessica 2 år sen

Bra skrivet!

Karin 2 år sen

Så sjukt ! Vad är meningen med detta , alla dessa bilbränder ? Man undrar ju vad dom får ut av det . Jävla idioter ! Så hemskt för alla drabbade !

Iréne 2 år sen

Dessvärre inget nytt. Bor i Helsingborg och min son bor på ett område där de bränner bilar för jämnan. En och annan lägenhet har de också sprängt. Väpnade rån i den lilla kvartersbutiken har också hänt. Inga gärningsmän gripna. Oroligt är förnamnet. Ibland syns polisen i området men alltför sällan uppenbarligen.

Jessica 2 år sen

Det är så fruktansvärt upprörande och frustrerande!! Vad har de här ungdomarna med sig för värderingar hemifrån?
Snart kommer ropen skalla att det är samhällets fel ska du se..

Mona 2 år sen

VåldDetäckter,misshandel,bilbränder,mord,skjutningar och inte många blir straffade. Dem som utför brotten är enligt svensk lag barn. Upp till 40 år behandlas dem som barn. Därför fortsätter det.En skam av advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg att uppmana till brott,det gör hon varje dag. Enligt henne blir offret förövaren och förövaren blir offret, Så tro inte brotten kommer sluta. Det ska till mycket innan det kommer ske

Svar på kommentaren:
Maria 2 år sen

Vad menar du med att de som bränner bilar behandlas som barn tills de är 40?

Katja 2 år sen

Kan bara hålla med! Fruktansvärt vilken utveckling det blivit. Och så unga några verkar vara. Så bra att du skriver om detta i din stora blogg!

Sandra 2 år sen

Håller med dig Johanna. Så idiotiskt det är!!!
Hoppas dom får sitt straff med råge de som förstör för andra! Usch och fy vad arg jag bli!

Kram Sandra

anonym 2 år sen

Dom ska straffas för detta måste bli tuffare tag mot kriminella.

Gourmettjejen 2 år sen

Man blir verkligen så arg!!!!

Jessica 2 år sen

Håller med dig till 100 %. Idioter. Respektlöst. Att förstöra för andra så. Enligt mig handlar detta om uppfostran i huvudsak. Sen är det så att i vissa delar av städerna råder ” egna lagar” skrämmande.

Sarah 2 år sen

Lyssnade just på ekot på radion. De har gripit två killar i över tonåren boende i området (Gbg) som gjort detta enbart för att det var kul. Man blir mörkrädd!!

Margareta 2 år sen

Håller helt med.Våld och kriminalitet löser ingenting.

Läser om vännen Annica..Jag vet något om hur det är att förlora någon man älskar i denna fruktansvärda sjukdom.
Kram från Margareta

Paula 2 år sen

Tack för att du finns Johanna och för ditt samhällsengagemang som lyser starkt! J
ag är på riktigt rädd för att de här ungdomarna som inte har blivit sedda faktiskt gör allt för att skapa anarki och i grunden har stöd hos andra kriminella.

Christina 2 år sen

Detta är förmodligen SD anhängare som försöker göra ett strategiskt drag.. Titta på filmerna som finns från Göteborg, detta är troligen inte frustrerade förortsungdomar som är arga på samhället utan en ” valkampanj”

Svar på kommentaren:
C 2 år sen

Konstig kommentar Christina varför just SD??????????????????????

Jonna 2 år sen

Skämtar du nu ??????

Lise 2 år sen

Det var du som forsökte göra ett strategiskt drag!! Tre unga män har anhållits misstänkta för bränderna i Frölunda torg. De är samtliga kända av lokalpolis i området sedan tidigare !!

christina 2 år sen

Det är väldigt tråkigt det som händer i vårt Land.
Idag Johanna har jag varit o beställt din bok på
vårt Bibliotek här i Landskrona.

Louise Petersson 2 år sen

Det gäller att rösta med huvudet i kommande val.
Detta är resultatet av dagens politikers val och arbete de senaste åren. Kom inte och säg annat.
Det är därför det finns parallella samhällen runt om i landet som nu är laglösa.
Ryggradslös politik kallas det.

Svar på kommentaren:
Cissi 2 år sen

Ursäkta men jag tycker mer det handlar om ett gäng ouppfostrade fullkomliga idioter.
Tror inte man behöver göra politik av allt. En idiot är en idiot oavsett vem som styr landet.
Sen är valet ju såklart också viktigt ;)

Hille 2 år sen

Så fruktansvärt detta är! Man blir både ledsen och fly förbannad ! Måtte de skyldiga åka fast !

Per 2 år sen

Ja vart är Sverige på väg.. man blir så arg. Tänker på dom drabbade. Som vart utan bil…

Anki 2 år sen

Jag har min bror som bor i Trollhättan, ett av de andra områden som brann i natt..Där det var 40 ungdomar som höll på och kastade sten på blåljuspersonal…kan säga att för tillfället är det många som vill flytta därifrån pga detta….helt fel…egentligen är det de som håller på som ska flytta på sig….hörde nyss på nyheterna att det var minderåriga som var ute i det området under den aktuella tiden…hur tänker föräldrarna???? Inget är OK..

Svar på kommentaren:
Cecilia 2 år sen

Och jag ska snart till mitt jobb här i Trollhättan som ligger i det området. Ska göra ett kvällspass, min första dag efter semestern…. Känns helt galet att behöva känna sig orolig och rädd när man ska gå till bilen ikväll, men så är det tyvärr. Nej håller med dig till fullo, detta är inte ok!!!

Ann Bengtsson 2 år sen

Helt sjukt!! Man blir riktigt förbannad och rädd samtidigt. Vad är det som händer!!

Malin 2 år sen

Man känner ju sig lite halvt orolig när man bor i Göteborg. Här är vi så beroende av våran bil… Hoppas det får ett slut.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Det är fruktansvärt! :-(

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Vilken härligt fredag! I Skövde hade vi flera minusgrader i morse men det känns som vi närmar oss jul mer och mer. Underbart! Nu får det mer än gärna komma snö också. …

Innehåller annonslänkar till Blueco. Här kommer mer tips på riktigt bra rabatt, i morgon är det Black Friday och jag vet många gillar att fynda om man letar efter julklappar eller har…