Kycklingssallad med fetaost och pinjenötter
Lovade er recept på den här goda kycklingssalladen med syrlig dressing. Här kommer den! Inte så fotovänlig men vansinnigt god. Skönt att vara tillbaka i vardagen med hemmalagad och nyttig mat.
Jag hade i fetaost och pinjenötter, även rödbetor som är nyttigt och passar perfekt till fetaost. Jag älskar även sparris och steker dem i olja med havssalt och peppar.
Blir riktigt gott och mättar bra.
Kycklingssallad med fetaost och pinjenötter 2 port
2 kycklingfileér
100 gram fetaost
2 små kokta rödbetor
1 citron
100 gram salladsmix
6-8 sparrisar
1/2 chili
Smör
3 msk vitvinsvinäger
1/2 msk dijonsenap
1 dl olivolja
Pinjenötter: Jag steker dem i torr panna några minuter så kommer nötsmaken fram mer.
Gör så här:
Stek kycklingen i smör på medelvärme, (gärna i ugnen så blir den saftig 200 grader) salta och peppra. Skär ner den färska chilin och fräs med kycklingen det sista. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan. Ugnsbaka rödbetorna eller köp färdigkokta, man kan även riva råa rödbetor över salladen. Vill man inte ha rödbetor skippar man det, jag tycker det är gott.
Stek den färska sparrisen i en panna med lite olivolja, salta och peppra.
Vispa ihop vitvinsvinäger med dijonsenap, häll 1 dl olivolja/jungfruolja i en stråle och vispa under tiden. Smaka av med salt och peppar.
Lägg salladsmix på tallriken, pressa lite citron över. Lägg på rödbetor, fetaost, kycklingen, sparris och ringla dijonvinegrette över.
Otroligt fräscht och gott! Gillar den syrliga smaken ihop med kyckling och pinjenötter.