Snabb och knäckig äppelpaj
Hur har ni det? Är ni fredagspepp? Här kommer tips på en supergod äppelpaj jag måste baka idag. Enkel och så där knäckig och god. Jag älskar knäckiga äppelpajer och tar mandelmjöl istället för vitt mjöl. Kokos och lite havregryn gör den amazing!
Den doftar underbart, det finns ju små knep för att få den mindre onyttig, om inte ännu godare. Servera med vaniljkvarg eller lättvispad grädde till. Eller vaniljsås.
Så här gör jag min godaste äppelpaj! Lite mindre kalorier än den vanliga.
Knäckig äppelpaj 8 port
6 äpplen
150 gram smör
1,5 dl socker eller sötströ eller lite stevia
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl havregryn
3 msk kokosflingor
1/2 tsk bakpulver
nypa salt
kanel
2 msk mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, skala och kärna ur alla äpplen. Skiva dem och lägg i en form, eller mindre portionsskålar. Strö över kanel och ev ersättningssocker eller vanligt socker.
Smält smöret i en kastrull, dra bort den när smöret smält och rör ner alla ingredienser. Man kan minska smöret om man vill, funkar ändå.
Klicka över smeten över äpplena, ställ pajformen i mitten av ugnen i ca 25-30 min så pajen fått färg och blivit knaprig.
Servera med vaniljkvarg. Hur gott som helst!