Pasta med kräftstjärtar och saffran


Måste tipsa er om pastan vi lagade i helgen, jag älskar kräftor och skaldjur och vad passar bättre än krämig pasta till. Den här är med saffran och chili, den är så god och trevligt med kräftor den här tiden.
Ta bönpasta om ni vill ha mer protein, passar både till fest och vardag. Ett gott vitt vin till ska vi ha nästa gång, nu hade vi citronvatten då vi skulle träna efter. Funkar lika bra.

Kräftpasta med saffran 4 port

 • 400 g kräftstjärtar i lake
 • 3 dl grädde
 • 0,5 g saffran
 • 1 dl färska sockerärtor
 • 1 färsk gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 färsk röd spansk peppar, chili
 • olivolja
 • salt och ev. svartpeppar
 • Persilja för att strö över, finhackad

Gör så här: 

 1. Hacka lök och vitlök, skiva chilin tunt
 2. Låt kräftstjärtarna rinna av
 3. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna, lägg i lök, vitlök och chili och stek dem på låg värme i ett par minuter.
 4. Tillsätt grädde, saffran, sambal oleak, salt och peppar och låt allt puttra i ca 5-10 minuter. Ställ pannan åt sidan och tillsätt kräftstjärtarna (de ska inte kokas)
 5. Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen. När 2 minuter av pastans koktid återstår, lägg i ärtor och låt dem koka tillsammans med pastan.
 6. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pasta, bönor och ärtor i kastrullen. Rör sedan snabbt ner såsen.
 7. Blanda noga
 8. Servera pastan rykande het. Toppa med ett par kräftstjärtar, en nypa persilja och lite citronriv.
Vilket väder, jag får inte nog av den krispiga luften, äntligen kan man andas! Vi går varje morgon, idag blev det 8 km och ikväll blir det gym. Vi körde yoga på lunchen igår, nu är vi igång med träningen även på gymet. Vardag och rutiner är så skönt.Jag har kört järnet med möten hela dagen, nu närmar det sig release, signeringar och Nyhetsmorgon. Ska berätta när allt är klart vilka dagar och tider som gäller. Tacksam ha folk som är proffs vid min sida, virrig som jag är.
Nu ska jag iväg igen för att hämta en klänning på måndag, möten, intervjuer, mailen svämmar över.
1,2,3 andas och en sak i taget så blir det nog bra.
Kram!

16
9

Så mycket hat!


Ni som är mycket på nätet har säkert sett allt bråk kring Magdalena Graaf. Jag tänker inte lägga mig i själva grälet, men jag kan inte låta bli att fundera på vad vissa människor egentligen vill. Att Maggan gjort något dumt och bett om ursäkt… borde inte det räcka?
Men hatet fortsätter att välla in från människor som bestämt sig för att bli kränkta å någon annans vägnar. Se vad hon själv skriver HÄR 

Jag blev också inblandad genom att skriva ”Word” på Maggans Instagram. De fyra bokstäverna räckte för att hatet skulle skölja över mig också. Men det Maggan utsattes för hade inga gränser. Folk verkade vilja ta livet av henne, trots att hon snabbt bad om ursäkt för att hon trampat i klaveret. Det hade ingenting med vad hon sagt eller gjort att göra, det handlade bara om att få hata.

Känns som att många bara älskar att få rikta sitt hat när en offentlig person gör fel. De fullkomligt exploderar.
Jag mår så dåligt av vad alla skriver på hennes instagram. Ingen hade någonsin betett sig så i verkliga livet, men bakom datorskärmen verkar alla hämningar släppa för vissa. 

Alla som följt min blogg ett tag vet att helt plötsligt blir kommentarsfältet invaderat. En gång var det diabetiker och en annan var det kamphundsägare som blev otroligt kränkta och arga och därför kunde vräka ur sig precis vad som helst. Döda, vidrig mamma, hjärndöd, och det enda fulordet efter det andra. Inte speciellt hög nivå på en diskussion. 

Att diskutera med kränkta människor på nätet är omöjligt. De hetsar varandra och tar i så de nästan kräks för att skriva så hemska saker som möjligt. Däremot är de inte mycket för att läsa vad andra tycker.

Jag vet ju inte vad varje läsare varit med om, vad som är helt harmlöst för mig kan vara jättekänsligt för någon annan. Att vara bloggare betyder inte att man är expert på allting, det är väldigt lätt hänt att använda fel ord och såra någon.

Vad jag inte förstår är alla som letar efter saker att bli kränkta av. Hundratals människor har skickat hemska och hotfulla meddelanden till Magdalena nu. Vad är de ute efter? Tyvärr förmodligen bara att göra henne illa.

Ni som beter er så illa borde se er själva i spegeln och fundera på om ni verkligen skulle orka att öppna er mail och se att det är massor av människor som hatar er. Att ha en blogg betyder inte att man slutar vara en människa med känslor. Och en människa som kan göra fel. 

Nej, nu ska jag skriva något om feta kamphundar som fått diabetes av för mycket socker för att se precis hur kränkta människor kan bli. 

49
0

Välkommen höst!


Innehåller annonslänkar
Har ni en fin helg? Jag vet knappt vilken dag det är, men lite skönt ändå. Har kört järnet med signeringar, vi har kört iväg böcker hela dagarna och är så tacksam för att vi har Mailbox runt hörnet som vi anlitat att packa och skicka alla böcker.
Boken kommer snart ut i butiker, bland annat på akademibokhandeln så ni som inte vill beställa kan alltså snart köpa min bok ute i handeln. Så häftig och märklig känsla. Signerar förresten i Skövde nästa helg, kommer även köra i Göteborg. Återkommer!
Tack, tack, tack alla som beställt min bok!


Önskar ni beställa signerad bok? Det finns några böcker kvar i vårt egna lager HÄR. Två stora pallar är sedan signerade och ivägskickade.
Som andra författare säger som får sina första böcker i sin hand, det är som sin bebis. Klämmer och känner och kan inte sluta på den.


Tack Henrik på Mailbox för ett fantastisk jobb den här veckan.
Rosa linne och byxor HÄR och HÄR. Skönaste jag haft. Batic är snyggt, visade dem från resan på instastories och många som frågade.


Härligt med Pride! Allas människors lika värde. Fantastiskt att det blir större och större. Läste att den stora arabiska stjärnan Nancy Ajram vägrade uppträda på Götaplatsen med regnbågsflaggor så Göteborgs stad fick plocka ner dem. Synd att de inte avbokade stjärnan istället.


Vi såg förstås på Prideparaden i Göteborg igår. Såg ni? Visst var det häftig stämning. Clarion Post hade den snyggaste vagnen, det säger jag inte för att jag ska ha min releasefest där, de stack ut rejält med sina tusentals ballonger och ballongprinsessan som gick längst fram. Coolt! Jag gillade även folkdansarna med häst och vagn, dragspel och fiol, vacker gångmusik.
Alla stolta föräldrar.Vi tog en sväng till vårt favorittak här i Göteborg. TaKet på hotel clarion vid stenpiren. Inte varit där på länge så det kändes kul att hälsa på vår kompis Daniel och njuta av solnedgången. Daniel är bartendern i SVTs succeprogram Första dejten som även är nominerade i Kristallen. Så kul!


Ponchon! Som jag använder alla mina, har grå, blå, rosa och beige. Haha! Älskar dem! Missa inte rabattkoden hos Ellos nu 30% på allt HÄR!  Snygga Ponchos HÄR. 


Välkommen älskade höst! Tränar utomhus så länge vi kan, men ser fram emot många pass på gymet.


16
0