ANNONS

Pasta med kräftstjärtar och saffran

/


Måste tipsa er om pastan vi lagade i helgen, jag älskar kräftor och skaldjur och vad passar bättre än krämig pasta till. Den här är med saffran och chili, den är så god och trevligt med kräftor den här tiden.
Ta bönpasta om ni vill ha mer protein, passar både till fest och vardag. Ett gott vitt vin till ska vi ha nästa gång, nu hade vi citronvatten då vi skulle träna efter. Funkar lika bra.

Kräftpasta med saffran 4 port

  • 400 g kräftstjärtar i lake
  • 3 dl grädde
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl färska sockerärtor
  • 1 färsk gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 färsk röd spansk peppar, chili
  • olivolja
  • salt och ev. svartpeppar
  • Persilja för att strö över, finhackad

Gör så här: 

  1. Hacka lök och vitlök, skiva chilin tunt
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av
  3. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna, lägg i lök, vitlök och chili och stek dem på låg värme i ett par minuter.
  4. Tillsätt grädde, saffran, sambal oleak, salt och peppar och låt allt puttra i ca 5-10 minuter. Ställ pannan åt sidan och tillsätt kräftstjärtarna (de ska inte kokas)
  5. Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen. När 2 minuter av pastans koktid återstår, lägg i ärtor och låt dem koka tillsammans med pastan.
  6. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pasta, bönor och ärtor i kastrullen. Rör sedan snabbt ner såsen.
  7. Blanda noga
  8. Servera pastan rykande het. Toppa med ett par kräftstjärtar, en nypa persilja och lite citronriv.




Vilket väder, jag får inte nog av den krispiga luften, äntligen kan man andas! Vi går varje morgon, idag blev det 8 km och ikväll blir det gym. Vi körde yoga på lunchen igår, nu är vi igång med träningen även på gymet. Vardag och rutiner är så skönt.



Jag har kört järnet med möten hela dagen, nu närmar det sig release, signeringar och Nyhetsmorgon. Ska berätta när allt är klart vilka dagar och tider som gäller. Tacksam ha folk som är proffs vid min sida, virrig som jag är.
Nu ska jag iväg igen för att hämta en klänning på måndag, möten, intervjuer, mailen svämmar över.
1,2,3 andas och en sak i taget så blir det nog bra.
Kram!

16
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00