Paolo Roberto","groupedIngredients":[{"header":"","ingredients":[{"name":"bavette eller annan lång pasta","unit":"g","amount":"350-400","amount_info":{"to":400,"from":350},"main":false,"ingredient":true},{"name":"kräftstjärtar i lake","unit":"g","amount":"400","amount_info":{"from":400},"main":false,"ingredient":true},{"name":"grädde","unit":"dl","amount":"3","amount_info":{"from":3},"main":false,"ingredient":true},{"name":"saffran","unit":"g","amount":"0,5","amount_info":{"from":0.5},"main":false,"ingredient":true},{"name":"haricots verts, små, tunna och färska","unit":"g","amount":"150","amount_info":{"from":150},"main":false,"ingredient":true},{"name":"färska sockerärtor","unit":"dl","amount":"1","amount_info":{"from":1},"main":false,"ingredient":true},{"name":"färska gula lökar","amount":"2","amount_info":{"from":2},"main":false,"ingredient":true},{"name":"vitlöksklyfta","amount":"1","amount_info":{"from":1},"main":false,"ingredient":true},{"name":"färsk röd spansk peppar, chili","amount":"1","amount_info":{"from":1},"main":false,"ingredient":true},{"name":"olivolja","main":false,"ingredient":true},{"name":"salt och ev. svartpeppar","main":false,"ingredient":true},{"name":"Persilja för att strö över, finhackad","main":false,"ingredient":true},{"name":"citron, rivet skal","amount":"0,5","amount_info":{"from":0.5},"main":false,"ingredient":true}]}],"image":{"id":26273,"name":"Kräftpasta med chili och saffran","photographer":"Tv4","url":"images/kraftpasta-med-chili-och-saffran-2.jpg"},"video":{"id":"10995065","type":"tv4play"},"name":"Kräftpasta med chili och saffran","type":"recipe","id":33044,"key":"kraftpasta-med-chili-och-saffran","url":"/kraftpasta-med-chili-och-saffran","portions":{"from":4},"source":{"id":4436,"name":"Kökets middag","url":"/tv-program/kokets-middag","image":{"url":"images/kokets-middag.jpg","name":"Kökets middag","id":19717},"logo_image":null,"source_type":"tv"},"tv_publish_at":"2018-08-14T03:00:00.000Z","tags":"kräftor,pasta med skaldjur,skaldjurspasta,huvudrätt,pastarätter,Paolos pasta,paolo roberto pasta,paolo roberto","description":"

Härlig kräftpasta med saffran och chili av Paolo Roberto. En riktigt färgrik rätt som passar lika bra som vardagsmiddag som till fest!


Paolo Roberto","groupedIngredients":[{"header":"","ingredients":[{"name":"bavette eller annan lång pasta","unit":"g","amount":"350-400","amount_info":{"to":400,"from":350},"main":false,"ingredient":true},{"name":"kräftstjärtar i lake","unit":"g","amount":"400","amount_info":{"from":400},"main":false,"ingredient":true},{"name":"grädde","unit":"dl","amount":"3","amount_info":{"from":3},"main":false,"ingredient":true},{"name":"saffran","unit":"g","amount":"0,5","amount_info":{"from":0.5},"main":false,"ingredient":true},{"name":"haricots verts, små, tunna och färska","unit":"g","amount":"150","amount_info":{"from":150},"main":false,"ingredient":true},{"name":"färska sockerärtor","unit":"dl","amount":"1","amount_info":{"from":1},"main":false,"ingredient":true},{"name":"färska gula lökar","amount":"2","amount_info":{"from":2},"main":false,"ingredient":true},{"name":"vitlöksklyfta","amount":"1","amount_info":{"from":1},"main":false,"ingredient":true},{"name":"färsk röd spansk peppar, chili","amount":"1","amount_info":{"from":1},"main":false,"ingredient":true},{"name":"olivolja","main":false,"ingredient":true},{"name":"salt och ev. svartpeppar","main":false,"ingredient":true},{"name":"Persilja för att strö över, finhackad","main":false,"ingredient":true},{"name":"citron, rivet skal","amount":"0,5","amount_info":{"from":0.5},"main":false,"ingredient":true}]}],"image":{"id":26273,"name":"Kräftpasta med chili och saffran","photographer":"Tv4","url":"images/kraftpasta-med-chili-och-saffran-2.jpg"},"video":{"id":"10995065","type":"tv4play"},"name":"Kräftpasta med chili och saffran","type":"recipe","id":33044,"key":"kraftpasta-med-chili-och-saffran","url":"/kraftpasta-med-chili-och-saffran","portions":{"from":4},"source":{"id":4436,"name":"Kökets middag","url":"/tv-program/kokets-middag","image":{"url":"images/kokets-middag.jpg","name":"Kökets middag","id":19717},"logo_image":null,"source_type":"tv"},"tv_publish_at":"2018-08-14T03:00:00.000Z","tags":"kräftor,pasta med skaldjur,skaldjurspasta,huvudrätt,pastarätter,Paolos pasta,paolo roberto pasta,paolo roberto","description":"

Härlig kräftpasta med saffran och chili av Paolo Roberto. En riktigt färgrik rätt som passar lika bra som vardagsmiddag som till fest!


  1. Hacka lök och vitlök, skiva chilin tunt
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av
  3. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna, lägg i lök, vitlök och chili och stek dem på låg värme i ett par minuter.
  4. Tillsätt grädde, saffran, sambal oleak, salt och peppar och låt allt puttra i ca 5-10 minuter. Ställ pannan åt sidan och tillsätt kräftstjärtarna (de ska inte kokas)
  5. Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen. När 2 minuter av pastans koktid återstår, lägg i ärtor och låt dem koka tillsammans med pastan.
  6. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pasta, bönor och ärtor i kastrullen. Rör sedan snabbt ner såsen.
  7. Blanda noga
  8. Servera pastan rykande het. Toppa med ett par kräftstjärtar, en nypa persilja och lite citronriv.
Paolo Roberto","groupedIngredients":[{"header":"","ingredients":[{"name":"bavette eller annan lång pasta","unit":"g","amount":"350-400","amount_info":{"to":400,"from":350},"main":false,"ingredient":true},{"name":"kräftstjärtar i lake","unit":"g","amount":"400","amount_info":{"from":400},"main":false,"ingredient":true},{"name":"grädde","unit":"dl","amount":"3","amount_info":{"from":3},"main":false,"ingredient":true},{"name":"saffran","unit":"g","amount":"0,5","amount_info":{"from":0.5},"main":false,"ingredient":true},{"name":"haricots verts, små, tunna och färska","unit":"g","amount":"150","amount_info":{"from":150},"main":false,"ingredient":true},{"name":"färska sockerärtor","unit":"dl","amount":"1","amount_info":{"from":1},"main":false,"ingredient":true},{"name":"färska gula lökar","amount":"2","amount_info":{"from":2},"main":false,"ingredient":true},{"name":"vitlöksklyfta","amount":"1","amount_info":{"from":1},"main":false,"ingredient":true},{"name":"färsk röd spansk peppar, chili","amount":"1","amount_info":{"from":1},"main":false,"ingredient":true},{"name":"olivolja","main":false,"ingredient":true},{"name":"salt och ev. svartpeppar","main":false,"ingredient":true},{"name":"Persilja för att strö över, finhackad","main":false,"ingredient":true},{"name":"citron, rivet skal","amount":"0,5","amount_info":{"from":0.5},"main":false,"ingredient":true}]}],"image":{"id":26273,"name":"Kräftpasta med chili och saffran","photographer":"Tv4","url":"images/kraftpasta-med-chili-och-saffran-2.jpg"},"video":{"id":"10995065","type":"tv4play"},"name":"Kräftpasta med chili och saffran","type":"recipe","id":33044,"key":"kraftpasta-med-chili-och-saffran","url":"/kraftpasta-med-chili-och-saffran","portions":{"from":4},"source":{"id":4436,"name":"Kökets middag","url":"/tv-program/kokets-middag","image":{"url":"images/kokets-middag.jpg","name":"Kökets middag","id":19717},"logo_image":null,"source_type":"tv"},"tv_publish_at":"2018-08-14T03:00:00.000Z","tags":"kräftor,pasta med skaldjur,skaldjurspasta,huvudrätt,pastarätter,Paolos pasta,paolo roberto pasta,paolo roberto","description":"

Härlig kräftpasta med saffran och chili av Paolo Roberto. En riktigt färgrik rätt som passar lika bra som vardagsmiddag som till fest!

