• 2018-08-30, 19:50
  • 15

Hej på er! Hoppas ni har en fin torsdag, redan helg snart. Veckorna flyger fram! Jag har inte hunnit landa efter releasen än, tänker så mycket på kvällen, på alla vänner som var där för att fira.

Är fullbokad non stop nu, men vilar på kvällarna och har sovit skönt dessa dagar. Är tacksam för att det är så stort intresse för boken. Tänk om det inte hade varit det? Så jag klagar inte!

I morgon är jag dagens gäst i P4 Extra, lyssna gärna om ni vill och kan mellan 13.30 och 14.

Tidigare idag var jag och spelade in en podd på stadsbiblioteket här i Skövde, vi pratade om min bok och jag läste ett stycke. Nu finns “30 om dagen” på de flesta bibliotek att låna! Direkt efter hade jag en intervju med en tidning som kom ner från Stockholm, ett avslappnat möte på två timmar. Ska länka när det är ute.

Direkt efter intervjun till nästa möte med ett kommande samarbete. Hade med mig både lunch och träningskläder så jag hann med ett pass på gymet. Igår körde jag ben och idag blev det bröst och armar. Så skönt att vara igång inne på gymet igen.

Styrketräning är riktigt bra, man bränner fett, får bättre hållning och muskler. Jag har inte varit inne på gymet på flera månader. Märks direkt, nu ska det bli ordning på allt igen.

Känner ni någon som inte mår bra, släpa upp han eller hon från soffan och tvinga med ut på promenader eller träning. Ren och skär medicin. Är förundrad att inte motion på recept har slagit igenom mer hos läkarna idag när vi är så medvetna vad motion gör med hjärnan. Tycker det är tragiskt att många hellre skriver ut tabletter som ger massor med biverkningar istället.

Njuter av mina vackra blommor och presenter. Massor med champagne och vin, vackra presenter, hur mycket blommor som helst. Älskar blommor!

Titta! Så här såg det ut på Post efter vi plockat ihop alla blommor och presenter. Vi fick ta två bilar för att hämta allt. Tack än en gång, overkligt!

Nu ska jag ge mig ner till Göteborg, tjejerna är snälla och storstädar här, tömmer skåp och rensar. Vilken lättnad. De har även rensat bland alla deras kläder, ska länka till var ni kan köpa pangbilliga snygga kläder snart. Jag funderar på en bloppis? Vet att ni brukar gilla det. Skulle november funka? Eller har folk börjat tänka på julstressen då?

2018-08-30 Johanna Toftby

Kommentarer

Cecilia 1 år sen

Håller helt med dig angående medicinering som läkarna skriver ut allt för lättvindigt idag. Har själv ätit antideppresiva i många år och sett baksidan av dessa mediciner. Varje gång jag försöker sluta med medicinen drabbas jag av neurologiska utsättningssymptom. Efter många år vänjer sig hjärnan vid tillförseln av dessa mediciner och när du slutar kan det få allvarliga konsekvenser. Jag har upplevt baksidan av antideppresiva önskar inget hellre än att jag aldrig börjat med medicinen. Tyvärr saknar många läkare kunskap om vilka biverkningar och skador de här kan ge på sikt!

Lotta 1 år sen

Ha-ha, såg dig först inte bakom blomsterhavet😀!
Vilken fantastisk kväll, ett minne för livet!
Jag ser fram emot att läsa din bok. Tack även för alla tips och ditt sätt att inspirera här på bloggen!
En riktigt skön helg önskar jag dig! Kram❤️

Johanna Andersson 1 år sen

Vart kommer din blus ifrån? :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Clarks men osäker om den finns kvar, ska kika!

Helena 1 år sen

Motion är inte lösningen på allt. Livet är mer komplex än så.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Har du läst min bok? Där är det mer än motion kan jag lova dig.

Ulrika 1 år sen

Din BOK säger bara woow alltså woow!! Jag börja läsa den i morse och har inte kunnat sluta mer än när hunden skulle ut. Så nu har jag läst klart den. Jag har inte kunnat läsa sedan jag blev utbränd. Detta blev så häftigt upplevelse. Och du delar med dig och skriver på det sätt att man verkligen känner att man inte är ensam med bla ångest. Att man inte ska behöva skämmas. Tusen TACK för att du delat med dig och skrivit boken verkligen tusen TACK. Du verkar vara en sådan fin människa ❤️.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Åh, tack Ulrika! Så fint skrivet.
SÅ glad jag blir att du kunde läsa den. Starkt!

Just den boken jag behövde som mest när jag var dålig. Skönt att den kunde hjälpa dig.

Heja dig! Kram på dig

Monica karlsson 1 år sen

Härligt Johanna att boken gjort sån succé. Jag läste min på fyra kvällar,så jättebra. Ha en trevlig helg och var rädd om dej. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Tusen tack! Ja det har den gjort, det är overkligt! Så glad!

Roligt att du tyckte om boken.

Kram till dig

Sussi 1 år sen

Ja fast nu är det ju så att motion skrivs ut som `recept`sen ett bra tag av läkare.
Riktigt bra

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Nej nej, långt från många läkare gör det. Känner flera nära vänner som är läkare, det är sorgligt att de inte slagit igenom ännu mer.

Katja 1 år sen

Behövs mer och med det receptet får man nedsatt pris på tex badhus.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Helt rätt Katja. Jag känner Marcus Olausson som är läkare, även Herkules i Gladiatorerna. Han skulle kommit på min release, men fick jobba.

Vi skrev en del om detta, han sa för en vecka sedan att det är väldigt synd inte fler läkare pratar med sina patienter om motion, det ÄR tyvärr vanligare med tabletter. Han sitter ofta med i nyhetsmorgon där han pratar om vad viktigt det är för vår hälsa, fysiskt och psykiskt att vi rör på oss. Inte många som faktiskt förstår hur viktigt det är, man kan bli friskt från många sjukdomar.

Han har gästbloggat hos mig, även föreläst på mina event. Ska fråga om han hinner skriva något gästinlägg till er här inne.

Sussi 1 år sen

Jag har tre läkare i min familj och nära vänner som är läkare….. om det nu är det som gäller hur många man känner som är läkare…. Både min man och min son fått motion på recept, men inte av dessa läkare.
Lite konstigt att skriva att man vet något man tydligen inte vet.
Jag vill inte vara otrevlig på nåt vis, bara ha koll på hur det faktiskt ser ut

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Har ni ätit någon semla idag på Fettisdagen? Jag har faktiskt inte gjort det men smakade lite på den här himmelskt goda semmelglassen jag gjorde i helgen. Fick se Jessica Frej förra…