• 2018-08-31, 07:30
  • 2

Äntligen fredag! Bästa dagen på hela veckan, eller hur? Här kommer ett riktigt gott pastarecept med oxfile och kantareller. Den här rätten passar perfekt till fredagsmyset eller i helgen, en dag i veckan äter vi pasta. Vi tjuvstartade redan igår jag och tjejerna så jag vet att detta är supergott.

Har massor med färsk timjan, det lyfter hela rätten. Låt oxfilen ligga framme en stund, skär i strimlor och stek hastigt så det bara får yta.

Jag steker kantarellerna i torr panna så vattnet försvinner, sedan smör och salt och peppar.

Pasta med strimlad oxfile och kantareller 4 port

500 g spagetti
350 gram oxfile
250 gram kantareller
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
4 dl grädde
1 msk kalvfond
2 msk hackad färsk timjan
Salt och peppar
1 tsk sweet chili

Riven parmesan

Gör så här: 

Koka upp vattnet till pastan och koka enligt anvisningar.

Lägg fram oxfilen en timma innan så köttet får vila, skär i mindre strimlor. Bryn i het panna i olja några minuter bara, salta peppra och lägg åt sidan.

Dela svampen i bitar, inte för små. Fräs utan smör i het panna så vattnet försvinner, lägg i lite smör och fräs svampen. Doften…! Salta och peppra. Skär löken och hacka vitlöken, fräs i pannan med kantarellerna. Lägg i köttet och häll på grädden.

Krydda med salt och peppar. Häll i fonden, smaka av med lite sweet chili, häll i hackad färsk timjan. Sänk värmen så de får småputtra ca 10 minuter.

Lägg ner den färdigkokta pastan, rör om noga. Ställ fram på bordet och en fin parmesanost.

 

2018-08-31 Johanna Toftby, Recept

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…