Kyckling med jordnötssås
Marinerad kycklingfile med jordnötssås kan Janne önska sig varje dag. Nu var det väldigt längesedan jag lagade detta så det blev middagen igår.
Herregud så gott det blev. Såsen har jag gjort om något sedan förra receptet, denna blev ännu godare!
Idag är det jättefint väder här i Göteborg, vi har gått en långrunda men måste ut igen.
Hoppas ni njuter också idag och kanske lagar middagstipset ikväll. Lucys underbara uppfödare har kommit in med färska plommon från deras trädgård, måste göra något gott med dem.
Svårfotad rätt men lova att ni testar, otroligt gott.
Kyckling i jordnötssås 4 portioner
Marinerad till kycklingfile
4 kycklingfiléer
1 dl soja
1/2 dl sweet chili
1/2 dl neutral olja
1 hackad vitlök
1/2 tsk chilipulver eller färsk hackad chili
1/2 pressad lime
salt och peppar
Gör så här:
Blanda ihop marinaden i en bunke och lägg i fileérna. Ställ i kyl en timma.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp kycklingen från marinaden, lägg dem i en ugnssäker form och stek kycklingen i ugnen ca 20 minuter tills den fått färg. Jag höjer upp graderna de sista 5 minuterna.
Jordnötssås 4 port
4 dl kokosmjölk
1/2 dl jordnötssmör
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oleak
1 tsk röd currypasta
1 pressad lime
2 tsk sweet chilisås
1 tsk riven ingefära
1 msk soja
salt och peppar
Gör så här:
Hacka vitlöken och fräs i en gryta med lite olja. Riv ingefära på rivjärn, gärna skalet från lime, även pressad lime. Häll i kokosmjölken och resten av ingredienserna utom jordnötssmöret. Sänk värmen, låt det småkoka och smaka av med salt och peppar.
Lägg ner smöret, blir det för tjockt späd med lite vatten. Ta mer jordnötssmör om du vill ha ännu mer smak. Koka ihop och rör, ta av plattan.
Servera med kyckling och ris eller goda grönsaker till. Helt underbart gott!