ANNONS

Promenader och vardagsträning mot depression och ångest

/


Vilken skön luft det varit idag. Får inte nog av att vara ute. Jag och tjejerna gick med Lucy uppe på berget, luften är underbar. Frisk och hög, lite mysig trolldimma och perfekt väder för att både springa eller gå långa powerwalk. Jag går varje dag, det är en bonus förutom träningen. Helst i skogen. Rogivande.

Försök kom in i träning varje dag, låt ingenting stoppa er. Får ni in den i vardagen kommer det inte bli jobbigt när ni väl är igång. En kort promenad på 15 minuter blir 20 minuter nästa gång osv. Belöningen är underbar.
Testa öka eller förändra, det är då ni märker resultat. Oavsett vilken nivå man ligger på.
Vila är också viktigt, återhämtning, en stund för dig själv. Idag var min vila hos massören. Fick en välbehövlig massage, jag kommer ner i varv och blir totalt avslappnad. För 10 år sedan var det otänkbart. Fick panik bara av tanken.

Jag var väldigt trött i eftermiddag, satt vid datorn och fick inget gjort. Glodde rakt in i väggen.
Sedan gick jag ner till gymet, efter 15 minuter på crosstrainer kom jag igång. Hjärnan vaknade. Det är otroligt. Men det är just därför ni måste tvinga med den som inte mår bra ut. Ångest, depression, upp med dem från sängen- Alla borde ha en Pernilla som ni fått läsa om i min bok.
Hon knackade på min dörr varje dag. Varje dag. Ni måste tvinga med dem ut över tröskeln. Upp med mörka gardiner och ut i ljuset. Blir ännu mer deprimerad annars. Läs gärna Anders Hansens böcker som forskat i detta.

Han är överläkare i psykiatri. Man måste inte äta antidepressiva hela livet. Han är bekymrad för att många läkare bara skriver ut medicin innan de provat något annat innan. Träffade Anders i Stockholm bara för ett par veckor sedan och jag hoppas vi ses igen i Malou efter 10 framöver.
Mediciner ger dessutom alltid biverkningar. Vissa tror man måste äta piller hela livet, men nej det måste man inte alls. Men man behöver göra andra saker istället. Läs Anders böcker, även min bok som handlar exakt om detta.
Sedan vet jag att man ibland måste ha medicin, tycker synd om alla som mår psykiskt dåligt, jag har ju varit där. Det är hemskt. Läs gärna min bok, det är så många som känner igen sig och som testar röra på sig ännu mer efter mått dåligt, det är häftigt att höra era berättelser vad boken kan hjälpa er. Blir så glad!
God natt älskade läsare, i morgon är det fredag!
 

12

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00