• 2018-09-06, 23:00
  • 12

Vilken skön luft det varit idag. Får inte nog av att vara ute. Jag och tjejerna gick med Lucy uppe på berget, luften är underbar. Frisk och hög, lite mysig trolldimma och perfekt väder för att både springa eller gå långa powerwalk. Jag går varje dag, det är en bonus förutom träningen. Helst i skogen. Rogivande.

Försök kom in i träning varje dag, låt ingenting stoppa er. Får ni in den i vardagen kommer det inte bli jobbigt när ni väl är igång. En kort promenad på 15 minuter blir 20 minuter nästa gång osv. Belöningen är underbar.

Testa öka eller förändra, det är då ni märker resultat. Oavsett vilken nivå man ligger på.

Vila är också viktigt, återhämtning, en stund för dig själv. Idag var min vila hos massören. Fick en välbehövlig massage, jag kommer ner i varv och blir totalt avslappnad. För 10 år sedan var det otänkbart. Fick panik bara av tanken.

Jag var väldigt trött i eftermiddag, satt vid datorn och fick inget gjort. Glodde rakt in i väggen.

Sedan gick jag ner till gymet, efter 15 minuter på crosstrainer kom jag igång. Hjärnan vaknade. Det är otroligt. Men det är just därför ni måste tvinga med den som inte mår bra ut. Ångest, depression, upp med dem från sängen- Alla borde ha en Pernilla som ni fått läsa om i min bok.

Hon knackade på min dörr varje dag. Varje dag. Ni måste tvinga med dem ut över tröskeln. Upp med mörka gardiner och ut i ljuset. Blir ännu mer deprimerad annars. Läs gärna Anders Hansens böcker som forskat i detta.

Han är överläkare i psykiatri. Man måste inte äta antidepressiva hela livet. Han är bekymrad för att många läkare bara skriver ut medicin innan de provat något annat innan. Träffade Anders i Stockholm bara för ett par veckor sedan och jag hoppas vi ses igen i Malou efter 10 framöver.

Mediciner ger dessutom alltid biverkningar. Vissa tror man måste äta piller hela livet, men nej det måste man inte alls. Men man behöver göra andra saker istället. Läs Anders böcker, även min bok som handlar exakt om detta.

Sedan vet jag att man ibland måste ha medicin, tycker synd om alla som mår psykiskt dåligt, jag har ju varit där. Det är hemskt. Läs gärna min bok, det är så många som känner igen sig och som testar röra på sig ännu mer efter mått dåligt, det är häftigt att höra era berättelser vad boken kan hjälpa er. Blir så glad!

God natt älskade läsare, i morgon är det fredag!

 

2018-09-06 Johanna Toftby

Kommentarer

Lisa 2 år sen

Jag diskuterade detta med mina kusiner på en middag för en dryg vecka sen.. en av mina kusiner äter en låg dos av ngn typ av antidepressiva/ångestdämpande medicin och tyckte jag skulle börja äta det mot min ångest. Vi fick en livlig diskussion om detta. Jag sa nej tack, måste lösa det ändå, typ ngn form av träning. Min pappa är alkolist så är rädd för bli beroende samt att det jag tror inte på det

Paula 2 år sen

Toppen bra sagt av dig Johanna!
Hälsning från en båtutflykt på Malta till The Blue Lagoon.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack! Vad härligt det låter, ha det så skönt!

Anna 2 år sen

Tack för ett så bra inlägg!
Skrev häromdagen att jag vågade ge mig ut på promenad. Igår vågade jag också gå 15 min. Även om paniken hängde över mig, ”tänk om jag blir yr”, ”nu är jag fär långt hemifrån”. Ingen kan ana vilka problem jag har för det syns inte utanpå.
Idag ska jag våga ge mig ut 20 min, för det kändes så bra när jag kom hem igår!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Anna! Du är grym, för vet du hur du blir av med dessa svåra tankar? Det är att bemöta det som känns jobbigt.
Du bestämmer. Inte ormen som jag kallar det i min bok.
Ju mer du vågar ge dig ut, desto starkare blir du. Av endorfinerna mår du bättre. Det är ren och skär medicin.
Blir du yr, försök tänka på att du ska fram till varje lyktstolpe, gran eller vad som helst du sätter upp som delmål.

Försök tänka framåt, inte på vad som kan hända.

Idag fixar du även 20 min! :-)

Kram till dig

Marie Johansson 2 år sen

Åh, vilka snygga träningskläder :)
Får man fråga vad du har köpt dom.
Ha en goe helg !!
//Marie

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Marie! Kika på inlägget jag lagt ut idag :)

Tack det samma till dig.

Kram Johanna

Sussie 2 år sen

ÅHHHHH!!!!! Äntligen träningstips och träning inne på bloggen. Har saknat detta!!!! :)))
Det är sant att motion är bra medicin, dock finns det sjukdomar som kräver medicin som hjälper en till bättre hälsotillstånd, själv har jag nyligen fått skov i min reumatism, det bromsas och immunförsvaret blir lågt.
Men i övrigt så hjälper pw, yoga, bodybalance mig en HEL DEL!! !
Träning är sååååå bra för kroppen, gäller hitta sin grej!

Ge oss mer tips!!!!
Trevlig fredag!!!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Vad härligt! Låter underbart, det är smart att hitta något som passar, alla är olika.

Ha en riktigt fin fredag!

Kram på dig

Alexandra 2 år sen

Har läst din bok o den är jätte bra. Läser nu Anders hansens bok hjärnstark
Och den är så intressant :) verkligen två bra böcker med mkt bra tips och råd när man mår dåligt psykiskt. Kram :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tusen tack Alexandra. Vad glad jag blir!

Skönt när den kan hjälpa någon.
Anders Hansens böcker är fantastiska!

Kram till dig

Alexandra 2 år sen

Din bok är verkligen jätte bra! O har även börjat läsa Anders hansens bok hjärnstark :) den är så spännande den med:) två toppen böcker med mkt bra tips o råd när man mår dåligt psykiskt.kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…

Innehåller annonslänk till Ioaku Vilket kalas det blev i lördags! Inte mycket som slår västkusten, sol och härliga vänner. Magdalena hörde av sig och var i stan och skulle ut och äta…

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…