ANNONS

Kräftor och västerbottenpaj med löjromstopping

/


Hoppas ni har en fin lördag! Jag är nere i Göteborg efter varit på möte och en invigning på ny restaurang, ska berätta senare. Nu är jag på väg hem igen för ikväll kommer vänner hem, så mysigt det ska bli!
Först måste jag visa bilder från när jag och tjejerna hade en liten minikräftskiva i torsdags. Brukar äta havskräftor men nu blev det svenska! Herregud vad gott. Fiskade mycket kräftor med morfar och pappa när vi var barn i Ätran vid Åsarp. Tältade och kollade burarna på natten. Mysiga minnen.


Har ni gjort västerbottenpajen? Om inte så gör det! Jag gör alltid på mandelbotten, blir så gott och mycket lättare än mättsam paj på vitt mjöl.






Så skön träningsvärk jag har efter bodypumpen igår, älskar den känslan. Nu ska vi träna, äta bra och alla rätt vitaminer så ska vi nog hålla oss friska i vinter.


Västerbottenpaj ca 8 bitar
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 dl sesamfrön
lite salt
40 g smör
1 ägg
Sätt ugnen på 200 grader
Gör så här: 
Mixa madelmjöl, fiberhusk, sesamfrön i en matberedare, rör ihop resten av ingredienserna. (Har du ingen mixer funkar det ändå)
Låt vila i kylskåp en stund.
Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 8 min. (Passa så det inte bränns)
Fyllning:
3 dl grädde
3 ägg
3 dl västerbottenost
salt, peppar
2 msk hackad gräslök
Gör så här:
Vispa äggen lätt, blanda ner grädde, riven västerbottenost, gräslök och smaka av med salt och peppar.
Grädde nederst 200 grader ca 25 min tills äggststanningen stelnat och den fått färg. Låt den vila en stund före servering.
Servera med en klick crème fraîche, stenbitsrom och färsk dill på varje bit och ställ fram.

10

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00