• 2018-09-08, 12:51
  • 10

Hoppas ni har en fin lördag! Jag är nere i Göteborg efter varit på möte och en invigning på ny restaurang, ska berätta senare. Nu är jag på väg hem igen för ikväll kommer vänner hem, så mysigt det ska bli!

Först måste jag visa bilder från när jag och tjejerna hade en liten minikräftskiva i torsdags. Brukar äta havskräftor men nu blev det svenska! Herregud vad gott. Fiskade mycket kräftor med morfar och pappa när vi var barn i Ätran vid Åsarp. Tältade och kollade burarna på natten. Mysiga minnen.

Har ni gjort västerbottenpajen? Om inte så gör det! Jag gör alltid på mandelbotten, blir så gott och mycket lättare än mättsam paj på vitt mjöl.

Så skön träningsvärk jag har efter bodypumpen igår, älskar den känslan. Nu ska vi träna, äta bra och alla rätt vitaminer så ska vi nog hålla oss friska i vinter.

Västerbottenpaj ca 8 bitar

Pajdeg:

3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 dl sesamfrön
lite salt
40 g smör
1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader

Gör så här: 

Mixa madelmjöl, fiberhusk, sesamfrön i en matberedare, rör ihop resten av ingredienserna. (Har du ingen mixer funkar det ändå)

Låt vila i kylskåp en stund.

Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 8 min. (Passa så det inte bränns)

Fyllning:

3 dl grädde

3 ägg

3 dl västerbottenost

salt, peppar

2 msk hackad gräslök

Gör så här:

Vispa äggen lätt, blanda ner grädde, riven västerbottenost, gräslök och smaka av med salt och peppar.

Grädde nederst 200 grader ca 25 min tills äggststanningen stelnat och den fått färg. Låt den vila en stund före servering.

Servera med en klick crème fraîche, stenbitsrom och färsk dill på varje bit och ställ fram.

2018-09-08 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

anne 3 år sen

Hej.
Vad äter du för vitaminer?
Glad för råd.

C 3 år sen

När dras vinnaren i tävlingen?

Svar på kommentaren:
C 3 år sen

Stod onsdag kl. 12 men du har kanske haft fullt upp ;)

Britt 3 år sen

Då jag har celiaki så blir jag så himla glad när du lägger ut recept med annat mjöl än vetemjöl. Tack och ha en härlig helg! Kram

Ann 3 år sen

Skaldjur är det bästa :) Gillade ditt porslin får jag fråga
var det kommer ifrån. Trevlig lördagskväll.

Pajamaja 3 år sen

Insjökräftor är bara bäst! Gärna från Vättern. Hoppas dom finns ett tag till.

Västerbottenspaj är supergott ja och fin tillpiffning med löjrom du har där. Jag brukar fuska och köpa färdig pajdeg. Sparar säkert hela 11 minuter på det ha ha (plus att den är godare än den jag gör själv).

Lise 3 år sen

Tack! – jag hade inte smakat Västerbottenpaj förut men till en minnestund efter en begravning i Linköping där min man är född (vi är danska) fick vi pajer och också Västerbottenpaj – kanske det bästa jag smakat !! I Danmark har vi inte Västerbottenpajer men nu ska jag göra min Västerbottenpaj till min familj!

Katja 3 år sen

Härligt svettig och rosig om kinderna!

Sussi 3 år sen

Ja precis vad vi ska äta ikväll:) Gudomligt gott!!
Ha en fortsatt mysig lördag:)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…