ANNONS
Integritet på Tailsweep

Krispig äppelpaj med kardemumma och kanel

/


Måste kika in med tips på en fantastisk äppelpaj vi gjorde i eftermiddag. Marilyn ville göra en paj och gick ut i trädgården och plockade äpplen. Vilken lyx.
Pajen är gjord av mandelmjöl, kokossocker, rågflingor, hackade mandlar och kardemumma.  Alltså den var bland den godaste vi ätit! Ni måste bara göra den. Knaprig!
Lova det. Är ni allergiska byt ut mandlarna till tex solrosfrön och ta vanligt mjöl om ni är nötallergiker.




Det är en ganska lös paj men himmelskt god. Älskar krispet.


Knäckig äppelpaj 6-8 port 
6-8 svenska äpplen
2 dl mandelmjöl
2 dl rågflingor el havregryn
3/4 dl kokossocker
1/2 dl hackad mandel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk kanel
125 gram smör
nypa salt
Gör så här:
-Smöra en pajform och skala äpplena och skiva dem tunt. Lägg äppleskivorna i pajformen, strö kanel och lite kokossocker över.
-Hacka mandlarna och blanda ihop alla torra ingredienser och nyp ihop med smöret, det ska vara smulor.
-Lägg över allt över äpplena och skiva lite smör över så blir det knaprigt.
-Baka pajen i ugnenpå 200 grader ca 20 minuter, jag lade folie över efter 10 minuter så inte nötterna bränns. Servera med vaniljkvarg eller vaniljvisp.
Pajen är underbar. Inte alls lika onyttig som vanlig med vitt mjöl och vitt socker, men självklart kalorier. Men jag hade kört ett riktigt hårt styrkepass så jag tog en mumsbit med gott samvete.


Trött som regnet före men pigg efter! Älskar styrketräning. Nu ska det bli ordning på kroppen igen.
Janne är här och ikväll äter vi lasagne! Mums. Hoppas ni har en fin kväll även om det regnar och blåser.

15
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00