ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pannbiff med himmelsk kantarellsås

/


Jag älskar kantareller! Gör ni det? Vi gjorde en makalös god kantarellsås igår som ni måste prova, jag tycker knepet är att alltid ha i lite lingonsylt i såsen, puttra länge och smaka av med lite fond. Himmelskt!
Vi gjorde saftiga pannbiffar med potatis, jag och tjejerna tycker den här maten är riktigt lyxigt och älskar husmanskost för det påminner så om barndomen.





Pannbiff med kantarellsås 4 port 
Biffar:
600 gram nötfärs (blandfärs om du hellre vill)
2 äggulor
1 dl grädde
1 tsk dijonsenap
1 msk kalvfond
salt och peppar
Gör så här: 
Rör runt alla ingredienser, gör små fina pannbiffar och stek i smör eller olja några minuter på vare sida. Biffarna blir underbart goda och saftiga.
Kantarellsås 4 port 
500 gram färska kantareller
1/2 gul lök
3 dl grädde
1-2 dl vatten
1 msk soja
1 msk kalvfond
1 msk lingonsylt
1 msk majstärkelse
Peppar och salt
Persilja
Gör såsen så här: 
Rensa kantarellerna och fräs dem i en torr panna utan smör så vattnet försvinner ur svampen. Då blir de knapriga och fina. Lägg i smör i pannan det sista minuterna. Ta upp svampen och fräs hackad lök tills de blir lite mjuka. Häll i lite grädde och majsstärkelse, rör runt och häll på all vätska när du fått en redning, så inga klumpar blir.
Häll i resten av ingredienserna och låt såsen puttra på svag värme ca 15 minuter, späd med mer vätska om behövs.
Lägg i pannbiffarna de sista, klipp färsk bladpersilja och strö över. Servera med valfritt tillbehör, vi hade potatis och rörörda lingon.
Magiskt gott!

12

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00