• 2018-09-16, 12:00
  • 9

Vad äter ni till söndagsmiddag? Lasagne kan vara det godaste som finns, det finns ju så många olika varianter och en av de som ni söker mest på här inne är den här med kyckling och spenat. Den är bara så god!

Jag brukar även göra en vegetarisk som är riktigt god HÄR. 

Vi ska ut och gå en långrunda snart, har fått betat av massor med mail och åker mot Skövde i eftermiddag, jag ska till Stockholm i veckan på möten, och fotografering för Topphälsa, Fridas bokrelease och möten på Bonnier och mitt förlag. Fullt ös, men när jag är uppe passar jag på att beta av så mycket som möjligt. Måste i säng tidigt och träna varje dag så jag orkar jag mer.

Kycklinglasagne 4 portioner 

3 Kycklingfiléer
2 Schalottenlökar
2 paket kelda ostås eller en egen jag brukar göra HÄR.
1 pkt fryst spenat
10 soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 burk krossade tomater (Mutti är godast)
Salt och peppar

Gör så här: 

1. Stek kycklingen mindre bitar
2 .Skär löken och fräs i pannan med fryst bladspenat, hackade soltorkade tomater, vitlök, salt peppar. Rör ner krossade tomater.
3. Lägg färska lasagneplattor i en form. Gör som en klassisk lasagne, varva kycklingröran med plattor och lägg ostsåsen mellan. Avsluta med såsen och strö lite extra ost över.
4.Gratinera i ugnen ca 225 grader ca 25 min.

Strö lite parmesanost över och servera en fräsch sallad till.

Hur gott som helst!

DSC_0501

 

 

2018-09-16 Recept ,

Kommentarer

Anette 2 år sen

Mmmm vad gott det låter. Älskar också lasange i olika former. Jag är så nyfiken på din matdag. Vill du dela med dig? Önskar dig en fin start på veckan. Kram Anette

Anna 2 år sen

Hej Johanna! Idag gjorde jag din kycklinglasagne. Så gott och enkel att göra. Har provat flera av dina recept och hela familjen blir så mätta och nöjda varje gång.
Kram Anna i Frölunda

Helena 2 år sen

Den är supergod!!

Å 2 år sen

Gjorde nyss lasagnen- blev en superhit för hela familjen 👏 tack för tipset-kommer göra den många gånger till ❤️

Karin 2 år sen

Tallrikarna är bara så snygga , har trånat efter dom länge , nog dags snart att byta ut det jag har hemma . Och lasagnen ser jättegod ut ! Ha en skön Söndag !

Johanna 2 år sen

Hej! Har handlat allt till den så ska göra den ikväll för andra gången så himla god!

Annette 2 år sen

Bara en allmän kommentar (som inte har just med lasagnereceptet att göra). Vill bara berätta att det är tack vare din blogg med träningspepp och bra recept som jag kommit igång med både träning och mer varierad matlagning. Körde igång med min träning för ca 1,5 år sedan och kör sedan dess 3-4 pass i veckan, då jag varierar mellan styrka och kondition. Nu har jag även lagt till yoga sedan några månader tillbaka. Trodde ALDRIG att jag skulle kunna bli beroende av träning, men det är precis vad jag har blivit. Planerar in passen i min kalender och missar ogärna något av dem.
Så mycket smalare har jag inte blivit, men jäklar vad mycket starkare och piggare!

Anneli 2 år sen

Hej!
Blir det nån recension på Rockshowen på Park Lane? Väntar 😁

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Jajamen! Hade så mycket som skulle ut före bara. Kommer :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…