• 2018-09-17, 09:36
  • 198

Då har det hänt igen, mardrömmen för oss som har små hundar. Jag känner tårar i ögonen medan jag läser och kramar Lucy extra mycket medan jag lovar henne att inget stort monster till hund någonsin ska få göra henne illa. Men kan jag verkligen lova det? Läs detta vidriga HÄR. 

Hur ska vi med små hundar kunna vara ute och gå utan att vara rädda för att en galen hund kommer farandes och hugger ihjäl den lilla? Kom inte med en enda kommentar om att det är hundägarens ansvar. Jag skiter i anledningen. Jag vill att raserna som dödar andra ska förbjudas oavsett vems ansvar det är. 

Ena sekunden har man en glad liten hund som är ute på promenad och tar in alla intressanta dofter. Nästa sekund har man en död liten hund och all glädje har blivit sorg. En tragedi. Allt för att någon med en stor, galen hund inte haft vett att använda koppel. Galna, oansvariga hundägare får monster till hundar. 

Koppeltvånget fungerar inte. Alldeles för många skiter i det och blir lika arga som hundarna när man påpekar det för dem. Ni såg själva vilket liv det blev i kommentarsfältet här när jag skrev om kamphundar. Då var det både en liten hund och en människa som angripits, pojken så illa att han dog. Men det spelade ingen roll, kamphundsägarna var tvungna att fortsätta vråla om att deras hundar minsann var jättesnälla.

Lisa-Marie drömmer ofta mardrömmar om galna hundar som flyger fram på gatan när vi är ute och går med Lucy. Ha för fan ordning på era monster som springer lösa och dödar både små hundar och tyvärr även människor. 

 

Kommentarer

Akira 7 månader sen

Från SKK

Finns det ofarliga hundraser?
Alla hundar kan bitas. Små raser ger små problem och stora raser ger stora problem. Alla hundar, små som stora, ska hanteras på rätt sätt. Som hundägare har man ett strikt hundägaransvar, man är alltid ansvarig för skador som den egna hunden orsakar, oavsett vem som vid tillfället har hand om hunden eller om hunden har blivit provocerad eller inte.

Marie 8 månader sen

Helt tokigt resonemang😳😫 ALLA raser har både kapacitet och förmåga att döda, och det är dessutom inget konstigt. En hund är ett rovdjur med instinkter och drifter som ett rovdjur. Fel fostrad , dålig mentalitet och under ” rätt” förutsättning kan alla hundar oavsett ras döda andra djur och eller hundar.

Annika 9 månader sen

Vi kan ju inte generalisera genom att säga “förbjud farliga hundraser”. Vad är en farlig hundras? Det är vilken hund som helst med fel uppfostran.
Problemet är att det inte skrivs lika mycket om hundattacker där det är till exempel en Labrador som biter.

Låt säga att en hundägare har en farlig Amstaff, som attackerar andra hundar, då beror det troligen på att hen inte fostrat hunden, aktiverat den på rätt sätt med mera. Alltså, ingen bra hundägare. Om samma person istället haft en Golden Retriever, skulle den hunden varit snällare? Den hade förmodligen varit lika ouppfostrad och understimulerad i ägarens händer och därmed också lika opålitlig.

Annika 9 månader sen

Förbjud farliga hundägare!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Inte lika lätt. Kommer ju aldrig bli så, det förstår du ju.

anonym 9 månader sen

Håller med bort med kamphundar och kamphundsblandningar!!
Skrämmande att folk inte håller sina hundar kopplade då de uppenbarligen inte har kontroll över de!!
Jag har själv småhundar och är ständigt rädd för att möta lösspringande hundar fått försvara mig och mina hundar ett par gånger och jag blir så jävla förbannad på ägaren av den lösspringande hunden de gånger det inträffat. Har alltid mina hundar i koppel. Hur svårt är det att använda koppel?!! 😤👊 Det är inte rätt att man ska måsta gå omkring med en ständig rädsla och måsta utrusta sig med självförsvarspray stålhätte skor och baseboll trä men tyvärr enda om man ska ha en chans att försvara sig mot attackerande hundar då regeringen och polisen inte tar problematiken på allvar.!

Anonym 9 månader sen

Tycker så synd om Lucy som har en sån korkad matte:(

Hedvig 9 månader sen

Jag håller med dig. Det är hemskt att gå ut och behöva vara rädd och se sig om när man är ute med sin älskade hund. Rädd för att få glåpord kastade efter sig. Rädd för att få alla blickar av folk man möter. Rädd för att mina människokära och superglada staffar ska bli anklagade för att vara mördarhundar och monster när de aldrig gjort annat än att vara glada och pussas. Rädd för att bli anklagad av vuxna människor för att jag är 20 år och har två staffar, som tydligen bara används för att se tuff ut när jag bara ville ha två fina och trevliga hundar. Är så trött på att behöva försvara mina hundar VARJE dag. Det finns en anledning att staffen även kallas för nannydogs.

Svar på kommentaren:
Anonym 9 månader sen

Håller med dig! Jag har en Amstaff/dobermann mix och hon är verkligen världens mest mesigaste hund och så snäll skulle aldrig ens ta dö på en fluga!
Sen har jag en Jack russell terrier och här snackar vi svårippfostrad och kaxig! Hatar andra hanhundar trots kastrering och går inte ha lös för då flygar han på och bråkar direkt om det kommer en hane! Det spelar ingen roll vilken stolek den andra hunden har. Har haft många olika hundar genom åren och mina erfarenheter är att små terriers är dem som är mest aggressiva. Sen finns det ju en anledning dom är ju avlade för att gå ner i gryt osv.
Men jag tror det är både genetisk men framförallt hur man uppfostrar sina hundar. Sen har väl jag misslyckas då med min Jack russell😂

KLM 9 månader sen

Fortfarande ägarens ansvar att ha hunden kopplad vid promenader o etc, samt inte skylla på hunden fortfarande ägarens ansvar för hundens beteende.

Lina 9 månader sen

Intressant att du endast svarar på kommentarer som inte kritiserar vad du säger. Troligtvis har du tjänat en hel del på att folk går in på din blogg efter det här men med största sannolikthet förlorar du följare och respekt för folk i din närhet vilket borde väga tyngre. Precis som en stor människa lättare kan göra större skador på mindre människa kan större hundar göra större skador på mindre hundar. Förbjuda större människor också? Men men, så röstar du väl på SD också.

Svar på kommentaren:
Anonym 9 månader sen

Håller med dig helt och hållet😂

Johanna Toftby 9 månader sen

Jag driver ingen bibel, jag forskar inte, jag har ingen blogg som är er bibel.
Jag driver en blogg med mina åsikter och vad jag tycker. Skriver om precis vad jag vill.

Behöver inte vara rasist för att jag vill förbjuda raser som Danmark och Norge gjort. Hoppas på ett förbud även i Sverige snart.

Kommer fortsätta skriva om ämnet. Ledsen att göra dig besviken, tjänar inte pengar på dina klick, ligger mer bakom en stor blogg än klick.

Lina 9 månader sen

Nja fast när det handlar om en sådan okunskap måste du förstå att du som ”känd” person får folk att reagera. Jag frågade tidigare vilka hundraser du menade som var farliga. Staffar till exempel är varken förbjudna i Norge eller Danmark. Men det kanske inte var staffar som du syftade på. Blir oklart när du inte är tydlig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Handlar inte om okunskap, handlar om mina åsikter och egna upplevelser.

Jag och många med mig, 9 av 10 med småhundar är rädda när de är ute och går sin promenad. Det är ofattbart att dessa kamhundar som ÄR/KAN vara farliga inte förbjuds, men jag hoppas Sverige inskaffar ett förbud som Norge och Danmarka gjort.

Blir bara löjligt att diskutera vad skillnaden blir av skador med en stor och en liten hund.

Jag har inga alls förpliktelser vad jag måste skriva om bara för jag driver en stor blogg. Jag skriver mina åsikter och kommer fortsätta ta upp ämnet.

Mikaela 9 månader sen

Heja SD!

Ledsen 9 månader sen

Att det ska behöva var så här att mindre hundar blir ihjäl bitna det är hemskt och fruktansvärt och man måste prata om problemet men på ett vetigt sett inte bara svart på vit. Men jag läser om en var son blev biten pomernaian med bestående hundrädda och nervskada och fick ett svar som gjorde ont din son är rädd för två kilos hund som att det inte räknades det är väl lika hemskt att bli hundbiten av hund oavsett storlek! Vi med större hund ska inte behöva få svaret när en liten rusar fram men min är så liten att den inte kan skada . Min lite större hund kopplad blev påflugen av en mindre hund det var inte häller roligt den lilla kom bakifrån och försöke nafsa min hund i hälarna ägarna kom tillslut och tog sin hund. Ett förbud löser problemet tillfälligt men folk kommer hitta nya raser tex för ca 20 år sen var det schäfer folk skaffade fel folk som inte skulle haft hund oavsett ras . Med amstaff vist är det så att man inte kan få bort kampen densiteter genetiskt men det är fortfrande hundägaren som har ansvaret för uppfostra sin hund och se till att olyckor aldrig händer .Det som ska disskuteras istället för vilka raser fram och tillbaka är hundägaransvaret .

Hundägare 9 månader sen

Hej
Jag förstår din oro, har haft hund i 15 år, under dessa år har vi blivit attackerade av 3 olika labrador korsningar, 1 schäfer, 1 chihuahua, 1 långhårig collie och 1 lagotto.
Alla anfall har gått bra genom att jag placerat mina hundar bakom mig och möt/stoppat/fångat den attackerande hunden innan den kom fram till mina hundar, på så vis har jag kunnat hålla den attackerande hunden tills ägaren kommer fram till oss samtidigt som mina hundar är trygga bakom mig.
Känner du sån extrem oro, gå kurser, lär dig läsa av och hantera hundar, så du snabbt kan läsa av den attackerande hunden och vet hur du ska agera med ditt kropps språk/röst för att avstyra en attack. Umgås även med dessa raser du fruktar så du lär dig deras signaler och kroppsspråk, “kamphundar” har ofta ett väldigt tydligt kroppsspråk.

Vicky 9 månader sen

Snacka om att dra alla hundar över samma kam! Alla hundar i samma ras är inte lika det är individer precis som människor:) absolut så måste en hund kunna leva enligt samhället, men det är fel att döma en hund bara för att den tillhör en viss ras eller rasgrupp det är okunskap, ni som har emot dem så kallade kamphundarna har ni träffat en stabil bra hund utav dem raserna? Eller en ägare som ger hunden vad den behöver för aktivering och motion? Jag har bara träffat super gulliga staffar och amstaff och det är enligt mig super mysiga hundar och jag ska skaffa en sådan monster hund snart:) jag tycker att alla som spyr ut hat mot dessa raser kan skaffa sig lite kunskap och läsa på om dem olika raserna:) absolut så blir det större skador av en större ras än vad det blir av en mindre vovve,men det är ju inte bra att en liten pomeranian har ett ej önsktvärt beteende heller? Och ärligt så tycker vissa människor att det är gulligt när en liten hund beter sig dåligt men om en schäfer skulle göra samma sak så är det ett helvete och det är fel en liten hund ska fan också kunna ha ett bra beteende, jag är mer rädd för en liten hund än en amstaff faktiskt:) jag älskar alla hundar och som sagt så ska man inte döma alla utav samma ras det är otroligt dumt! /en studerande hundinstruktör och en tjej som har liten hund och en schäfer

Svar på kommentaren:
Ullis 9 månader sen

👏👏👏

Magda 9 månader sen

På riktigt, blir mörkrädd hur många idioter det finns, lika många som också äger en hund. Att ni går igång på Johanna så till den mildra grad är skrattretande , att ni försvarar er & era så ” gulliga snälla fina straffar mfl” min hund skulle då aldrig någonsin …oj oj oj…en het potatis.
För ärligt ALLA vet att en stor ” kamphund ” är mer farlig & kan bita ihjäl en människa ett barn eller en annan hund , knappast en liten pom på 2 kg kan göra lika stor skada , det är sen gammalt!!
Jag håller med att ägaren ska ha koll & har det yttersta ansvaret om sin hund , oavsett storlek men sluta att förminska & mästra Johanna eller oss andra som vill ha ett förbud mot just dessa kamphundar. Ni läser bloggen som fan läster bibeln . Skulle vara intressant att veta hur många som går i gång här som skriver från samma IP adress , för inte kan var & varannan hundägare bli så kränkta & äga just en ” staff” som hittat hit????!!
Nej fy för människor som er!
Fakta finns forskning finns , väljer att tro på det.
Kram & bra Johanna att du skriver & tar upp detta , väl rutet !
Från en mamma som själv blivit svårt biten av en ” kamphund” staff som barn

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

De triggar varandra ovh går igång den ena värre än den andra, sitter på sina Staffegrupper på Fb och hetsar varandra, läser inte ens andras kommentarer eller min text, de gapar och skriver bara. ;-)

Kommer ett nytt inlägg här inne snart.

Lina 9 månader sen

Du känns som en rasist. Har aftonbladet skrivit om en invandrare som våldtar så bör alla utvisas för att alla gör så?
Har haft 3 staffar som aldrig hoppat på någon, varken hund eller barn. Däremot har en av dem blivit anfallen av både stora och små hundar helt oprocerat.

Svar på kommentaren:
Anonym 9 månader sen

👏

Mikaela 9 månader sen

Du är rasist! Mot ditt eget folk! Alltså svenskar! Så du menar att det är extremt sällsynta fall en kvinna blir våldtagen av invandrare? Tvärt om ca 85 % . MINST!
Svenska kvinnor /skattebetalare som hjälp dessa människor till en fristad. Ett tryggt land. Dom gör detta! Det är tacken tillbaka.
Tycker du då att dom ska få stanna?
Ge dom lite mer bidrag och tycka synd om dom! Stackars dig att va så jävla trångsynt och inte fatta någonting hur verkligen ser ut.
Kan inte du ta din kamphund och flytta till Afghanistan. Och kräva en jäkla massa. Som att staten ska ge dig bidrag! Du ska minsan få en svensk kyrka byggd och dessutom skall du kunna gå i mini kjol och magtröja. Sen kan du ju passa på att göra några inbrott och vålta någon där.

Så kan du ju höra av dig sen och berätta hur det går .

Pia 9 månader sen

Det är inte rätt att dra alla “kamphundar” över en kam .Var ska man dra gränsen över hundar som är “farliga”?En illa uppfostrad terrier kan också vara livsfarlig. Det handlar i dom flesta fall om fel uppfostran och tyvärr har ju “kamphundar” en tendens att hamna i fel händer, då dom kan bli direkt livsfarliga. Man borde införa en sorts lämplighetstest för att få skaffa hund .Där man kan få hjälp att välja rätt hundras för ens behov. Många raser kräver ju mer motion är andra osv.
Det är många som har aggressiva småhundar också och glömt bort att även dessa måste få rätt uppfostran. En söt liten hund kan vara väl så aggressiv men såklart gör den kanske inte lika stor skada som en större hund men man ska inte ska inte försköna någon ras dåliga uppfostran. Vet också hundägare som äger småhundar som inte sköter dem rätt och har dom instängda i en bur för att dom är så sköra att dom kan bryta benen, där hundarna blir aggressiva och opålitliga både mot människor och mot andra hundar. Mitt råd är att välj hund efter lämplighet, erfarenhet och kunskap.

Sofie 9 månader sen

Ja, förbjud de farliga hundarna… Chihuahua är en av de mest aggressiva, men flertalet små hundar har konstaterats vara agressiva mot både människor, andra hundar och objekt. Även Labrador och Golden hamnar högt i viss statistik, där det även förekommer dödsfall.
Allmänt tyckande skapar fördomar istället för en reell verklighetsbild.
Att tiga är guld.

“Breeds with the greatest percentage of dogs exhibiting serious aggression (bites or bite attempts) toward humans included Dachshunds, Chihuahuas and Jack Russell Terriers (toward strangers and owners); Australian Cattle Dogs (toward strangers); and American Cocker Spaniels and Beagles (toward owners).” Applied animal behaviour science, April 18, 2008.

Svar på kommentaren:
Madde 9 månader sen

Vill också ha ett förbud för kamphundarna. Trött på dessa raser som bara är avlade för att döda och slåss.

Ylva 9 månader sen

Men en aggresiv Chihuahua lämnar inte så stora skador efter sig som till skillnad mot en sk kamphund som har enorma muskler i sin käke.
Har heller aldrig hört talas om nån chihuahua som kommit lös o anfallit o bitit ihjäl en annan hund.

Henrik 9 månader sen

Till Madde

Om du ens har hund så hoppas ja d är ett gosedjur, för om du nu vill förbjuda alla hundar som e avlade för att slåss…. Ja då blir det knappt en enda hund kvar! Hundar är i grund och botten rovdjur och vad betyder det? Snälla nu alla människor, man kan inte förbjuda hundraser för att dom ser ut på ett visst sätt, det finns alltifrån små till stora och alla har dom mun och tänder och kan ta till detta vid behov! Det handlar om uppfostran och att man som hundägare gör rätt och ser till behoven efter just den hunden man har!

Sofia 9 månader sen

Och jag tycker att man ska förbjuda den äckliga rasen som Johanna har. Tack vare denna ulv förklädd till får så är min son fobiskt hundrädd och med nervskador i handen.

Svar på kommentaren:
Jonna 9 månader sen

Den äckliga rasen Pomeranian har jag också, stackars din son, är han rädd för en 2 kg hund.
Undra varför inte Norge eller Danmark har förbjudit dessa farliga raser, utan bland annat pittbull och flera andra kamphundar.
Vet du varför? Berätta gärna.

Mycket märkligt…

Louise.K 9 månader sen

Bra inlägg! Äntligen säger du det många tänker.

Svar på kommentaren:
Anonym 9 månader sen

Är du sjuk i huvudet?
Detta är ett fruktansvärt inlägg för oss som är hundägare åt staffarna, etc. Du och Johanna kan åka iväg till Norge och bosätta er i Trondheim för resten av era liv. Jag älskar alla hundraser, och jag tycker att det är vissa hundägare som bara föder upp dessa underbara små liv som borde för ha dem till…ja, att skada dem och andra människor. Sätt ett stort stopp för dem, istället.

Anonym 9 månader sen

Det många tänker? Man kan inte diskriminera och dra kamphundar över en kam. En hund föds inte till ett monster utan det är ägaren som präglar sin hund!!! Sen tror jag att många större hundar kan bli jävligt irriterade och provocerade av att små byrackor skäller så att man får ont i öronen…

Lena.K 9 månader sen

Jag tror Johanna skrattar åt er hela högen, ni gapar och skriker, jag är en av dom som också hatar dessa fula hemska kamphundar.
Gör som Norge, förbjud de värsta! Varför tror ni det kallas kamphund för?

Svar på kommentaren:
Anonym 9 månader sen

Jag kan göra som alla andra och sikta en vattenpistol på ditt ansikte, med vitlöksvatten så att du försvinner härifrån, din jävla energi-vampyr. Jag älskar min hund som är en utav dessa underbara hundraser, Staffordshire Bullterriers. De är bland det bästa som finns.

Stella 9 månader sen

Men lilla anonym, du måste vara olämplig att ha något djur över huvud taget så aggressiv som du är och som du fantiserar om att skada andra människor. Din äckliga hund måste bli lika sjuk som du är.

Jessica 9 månader sen

Tänka sig att jag inte trodde de fanns fler som var så fruktansvärt korkade som Johanna men tydligen. För de första! De finns inget som heter kamphundar!!! För de andra, att förbjuda raser är idioti när de ALLTID är ägarens fel. Du kan ju kolla vilken ras som enligt statistiken biter flest, inte fan är de en ”kamphund” utan en Golden! Önskar du o Johanna förbud kan ni ju flytta till Danmark. 👋🏻 jag kan med glädje köra er!

Linda 9 månader sen

Jessica du är mer än korkad.
Varför tror du Danmark och Norge infört förbud? Berätta?
Hela landet är idioter alltså?
Märkligt. 😂

Ullis 9 månader sen

Flytta till trångsynta länder som Norge och Danmark då om ni vill ha förbud. Ni har ju inte träffat “stabila kamphundar” märker jag som kan vräka ur er så mycket hat över vissa raser. Då kan ju jag säga att de flesta små hundar vi möter e förskräckligt ouppfostrade som bara skäller och gör utfall. Som tur e så har vi uppfostrade “kamphundar” som fullständigt skiter i mötande hundar. Sen det värsta av allt e alla lösa små hundar där ägarna skriker långt efter att deras hund minsann är van vid stora hundar. Såna avskyr jag. Stora som små hundar ska vara kopplade och jag vill inte att okända hundar springer fram till våra hundar.

Anonym 9 månader sen

Snacka om att visa sin dumhet helt öppet. Jag har ägt en amstaffblandras. Han gick ihop med nästan alla hundar, han bet ALDRIG någon annan hund eller var nånsin i hundslagsmål. Hur många gånger han blev oprovocerat biten av små hundar? Vid tre situationer, ena gången totalt 4 bett, han försvarade sig inte ens. Men eftersom att det var små pudlar 2 av 3 ggr så är ju det en ras bort. Min bästa väns doberman fick sy 16 stygn pga en chihuahua som högg honom oprovocerat i frambenet så blodet stod som en jävla fontän – det var en ras till borta. Nu äger jag en staffordshire bullterrier, jag antar att det är en av monsterraserna du syftar till, och en shitzu och gissa vad, han har inte ätit upp henne än. Vem tror du är vassast? Inte fan är det staffen. Och ärligt talat, de mest ouppfostrade gapigaste hundarna man möter ute är små hundar med ägare som resonerar som du, att stora hundar automatiskt är farliga.

Dessutom, (ja jag vet vad lagen säger om strikt hundägaransvar men rent moraliskt) om min hund hade försvarat sig efter bett 4 från pudeln så hade pudeln garanterat blivit skadad, den var lös med en ägare som vägrade hämta den, min var kopplad. Rent moraliskt kan det inte vara min hunds fel att den andra lilla hunden släpps lös, och attackerar min hund.
Men såna som du verkar tro att små hundar har nån slags dispens att bete sig illa. Stora och små hundar beter sig nämligen i grunden likadant – om man låter dem vara hundar och inte accessoarer förstås. Det innebär att en stor hund reagerar lika på en liten aggressiv hund som på en stor aggressiv hund – de skiter i storleken och går på energi och vad den andra hunden utstrålar. Det innebär att om man låter en liten hund bete sig precis som den vill eftersom den inte är farlig så utsätter man den för fara. Kommer den lös och springer fram och är aggressiv mot en stor hund som den lilla pudeln gjorde så gör min hund ingen skillnad. Så egentligen kan vi ju vända på det. Förbjud alla små raser så att folk måste uppfostra sina hundar så skulle vi nog ha färre problem med dumma människor som har hund som accessoar utan nån som helst jävla aning om hur det funkar.

Ida Pilmalm 9 månader sen

Men seriöst!! Kan man vara såhär okunnig!? SORGLIGT!!!
Läs på innan du skriver så här dumma saker på nätet!!

Mvh
Diplomerad hundinstruktör mm

Svar på kommentaren:
Hundägare 9 månader sen

Sorgligt att ni inte fattar att hon provocerar er ;-)

Ni går igång i alla fall.

Benny 9 månader sen

Diplomerad hundinstruktör, låter som en titel man köper på en hemsida för fem spänn. Trump University?

Jonna Gustavsson 9 månader sen

Det finns inga mördarhubdar. Det är ägarna som inte uppfostrar hunden rätt. Din hund kan också gå till attack, dock blir ibte skadorna lika stora som om en stor hund går till atack. Men klandra inte hunden, klandra ägaren.
Dom små som skäller och har sig så? Är inte dom jobbiga och kanske får folk illa till mods? Jo det tror jag säkert. Klandra som sagt inte hundens ras, klandra ägaren. Spry på sånt här skitsnack! Förstår att du är ledsen osv, men har själv en sådan hund som du nu kallar mördarhund. 9år, umgåtts med barn hela livet och inte rört en fena. Han skäller inte ens när han ser andra hundar. Är min hund fortfarande farligare än din?

Jag älskar kamphundar 9 månader sen

Seriöst? Jag äger en amstaff, världens mest kärleksfulla hund och det absolut sista hon skulle göra är att attackera en människa. Det är ÄGAREN som präglar sin hund, du kan prägla en chihuahua till ett monster också, så ska vi förbjuda dem då också? Du kan inte skylla något på en hund, det är inte direkt så att man föds till ett monster. Blir så besviken på folks fördomar. Förr skyllde de på schäfrar, nu skyller de på amstaffs/”kamphundar”, när ska de skylla på människan? Blir så besviken:(… dummaste inlägget jag har läst!

Bea 9 månader sen

Absolut! Vi förbjuder alla mördarmaskiner, gud va bra! Då gäller det alla hundar, katter, ja alla rovdjur helt enkel, och glöm inte människan för tänk va vi har skapat som kan döda allt faktist….
Asså detta var det dummaste och mest korkade inlägg ja någonsin har läst, även du äger ju en mördarmaskin för tro inte att den lille också kan skada och döda en annan liten hund om inte den hade fått en ok uppfostran, och konstigt hur du har lyckats med tanke på din hundkompetens…

Lina 9 månader sen

Fy vad besviken jag blir när jag läser sånt här. Läs på, gör om och gör rätt. Du kan aldrig skylla ett anfall på en speciellt ras.

Veronica 9 månader sen

Jag håller med! Förbjud alla raser som attackerar andra hundar!! 🤔 få se nu… de senaste jag träffat har varit schäfer, fransk bulldog, jack russelterrier, chihuahua så vi kan börja med att förbjuda dessa livsfarliga raser. Många blandraser är otroligt opålitliga så vi förbjuder alla blandraser också. Vi möter ofta ettriga små hundar som hänger längst ut i kopplet och hugger efter min staffe, en kamphund i mångas ögon.
Visst blir det värre när en stor hund anfaller en annan men vem tillåter att hunden attackerar? Allt är ägarens ansvar!

Margareta 9 månader sen

Linas kommentar är KLOCKREN!

Margareta 9 månader sen

Detta inlägg bevisar bara nivån på dessa bloggare.Inte särskilt hög kunskapsnivå med andra ord.

Marie Eriksson Haapala 9 månader sen

http://hundar.tips/hundraser/pomeranian/. Trots att att du valt en söt liten hund så är den benämnd som följande: Risk för Aggressivitet: hög. 🤔

Svar på kommentaren:
Marie Eriksson Haapala 9 månader sen

Poängterar även att: Även om hunden är liten så har den en benägenhet att ge sig på större hundar så koppel är att rekommendera på promenaden.

Fia Tapper 9 månader sen

Det finns bara en anledning till att hundar attackerar människor, och det är okunnighet hos ägare. Samma okunnighet som du har just nu när du skriver ett inlägg helt utan kunskap om hundar. Du ser endast ut som en hund-rasist.

Att förbjuda vissa hundraser är ingen lösning på problemet. En lösning skulle vara att skärpa krav hos uppfödare och hundägare oavsett ras. Självklart ska en kraven för att avla och köpa större mer krävande hundar vara strängare än om du köper en lite hund.

En hund föds inte till en såkallad ”mördarhund” precis som en människa inte föds till en mördare. Uppfostran är A och O.

Maja 9 månader sen

Det spelar ingen roll vilken ras. Det hänger på ägaren. En hundägare SKA kunna kontrollera sin hund, stora som små.
Detta va det dummaste inlägget jag någonsin läst :)

Amanda Persson 9 månader sen

Vafan är detta för trams!!! Idioti på hög nivå, har en American bully XL och en American staffordshire terrier MEN jag har även en chihuahua och det går hur bra som helst och JA DEM ÄR SUPER SNÄLLA ALLIHOPA! Det är ägaren som präglar sin hund… Tvi Tvi Tvi säger jag bara! Fyfan vad besviken jag blir när jag ser dessa kommentarer!
Fy skäms på er!

Edwin 9 månader sen

Jag skulle föredra om era små byrackor. som skäller på allt och alla blir förbjudna. t.ex. chihuahaor är missbildade dem har en mjuk punkt på sin panna och dem är istortsätt sönderavlade.

Svar på kommentaren:
Ulrika 9 månader sen

Edwin kan mycket om inavel.

Amanda 9 månader sen

You go Edwin! 👍🏽😉

Förbjud_idioteri 9 månader sen

Alltså alla som skriver ”världens snällaste hund” om sina doggar: Ja, vi vet, men lägg av nu, det är inget relevant argument. Det som är relevant är ert ägaransvar, DET ska ni ”skryta om”, inte vilka gulliga hundar ni har, det köper alla dessa idioter ändå inte.

Till dig som skrev detta korkade inlägg: Scenario ett – en farlig hund kan råka slita sig ur kopplet och döda din lilla söta hund – förbjud farliga raser.
Scenario två – din lilla söta hund kan slita sig ur kopplet och bli överkörd av en bil. Förbjuder vi alla fordon då? Eller kanske bara personbilar? Ska mopeder inte förbjudas? Cyklar då, finns ju också en dödlig potential där med?
Bristfällig logik ang. kamphundar. Det har varit samma problem med schäfrar och rottweilers förr, ska vi förbjuda alla bruksraser då, som faktiskt har en viktig funktion?
Det är inte hundar det är fel på, utan folk som skaffar dessa av fel anledningar, oftast lika stort okunskap som din egen. Det ni som borde förbjudas i första hand..

Mikaela 9 månader sen

Nu tycker jag att du ska ta och tänka efter en gång extra innan du skriver sådana här otroligt korkade inlägg. Jag har en staffe (kamphund i dina trångsynta ögon) som blev attackerad av en exakt samma ras som du har. Vad säger det om den rasen? Min lilla gris stod helt stilla medans den lilla dammråttan hängde i ansiktet på henne. Ägarens reaktion var ”oj då, tur du har en tålig hund”. Min hund är tack vare det här, rädd för hundar som är mindre än henne. Så ta ditt ”förbjud hundraser” och kör upp någonstans solen inte skiner.

Tiina 9 månader sen

Möter ofta jobbiga aggressiva hundar som skäller och morrar på promenaderna och verkar vilja attackera min snälla hund så hon blir livrädd å vill gå hem.
Jag håller med, hur ska vi kunna vara ute och gå utan att vara rädda för att en galen hund kommer farandes!?
Å just ja, de hundar som det handlar om är jävla småhundar som vissa ägarna verkar tro att man inte behöver uppfostra!
Både jag och min staffe är trött på det!

Svar på kommentaren:
Pernilla 9 månader sen

Håller helt med!!!!!

Stella 9 månader sen

Ojojoj min hund är sååååååå snäll! Precis som alla andra säger om sina dreglande odjur tills de biter någon. Bort med kräken!

Anonym 9 månader sen

👍👏

Marie 9 månader sen

Fy fan vilka äckliga rötägg som skriver nu, allvarligt, se er i spegeln.

Jag tål inte era stora farliga hundar.
Bra skrivet Johanna, du kanske kan påverka så vissa raser snart också kan förbjudas här i Sverige.

Svar på kommentaren:
Lina 9 månader sen

Vilka hundraser är det du inte tål? Kanske finns någon allergimedicin mot stora hundar?

Camilla 9 månader sen

Lina, du måste vara dummare än din hund. Vilket inte säger lite.

Lina 9 månader sen

Camilla, hur menar du? Varför är min hund dum?

CCL 9 månader sen

Alla hundar oavsett ras kan bli/vara farliga så ser absolut inte någon vits med att förbjuda vissa raser (snarare som andra skrivit idiotiska ägare).

Jag hade för att dra ett exempel på att alla raser kan vara farliga en Chinese Crested…en kille på 5,5 kilo, naken och världens sötaste (fick ofta kommentarer kring detta).

Under den söta ytan var han dock en opålitlig hund, extremt osäker med aggressionsproblem. Han hade många olika sjukdomar och åkommor och bland dessa är en stark misstanke från min sida (efter att ha läst en massa kring detta ovanliga syndrom) att han hade RAGE syndrom.

Han kunde komma helt oprovocerat och hoppa upp mot soffan och morra som tusan/försöka huggas (när man satt i godan ro och såg på tv). Han kunde njuta av massage i en halvtimma för att plötsligt från en millisekund till en annan, försöka hugga mot ansiktet. Hans blick var vid dessa tillfällen konstig…som att han inte var “hemma/där” och han visste inte vad han gjorde. Han morrade ofta och sträckte huvudet/blicken mot taket (alltså inte i närheten av att titta mot mig eller så) när jag skulle klä på honom. Han bet mig vid flera tillfällen och även vid ett tillfälle när jag vände bort blicken för att han inte skulle uppfatta mig som hotfull.

Jag gjorde vid ett tillfälle samma sak mot en morrande Rottweiler (vände bort blicken alltså = lugnande signal och satt ner) som jag (när jag praktiserade på ett djursjukhus) hade fått uppgift att tvångsmata/mata med spruta. Rottweilern slutade omedelbart upp med att morra och lät mig mata honom utan problem (han förstod att jag inte var ett hot).

Min egen hund läste inte av mig alls (som Rottweilern gjorde) utan bet mig i huvudet (på sidan) när jag vände mig bort. Ingenting jag lärt mig kring hundar (i stort sett), deras språk, signaler etc. fungerade på min hund (utbildad djurvårdare, gått massor med hundkurser och läst hundars beteende på universitet, läst 100-tals böcker osv.). Ska tillägga att det var inte heller någon veterinär, etolog eller hundpsykolog/hundinstruktör som förstod sig på min hund heller.

Han hade svårt att lära sig saker förutom alla andra problem och jag skulle nog sätta honom i kategorin FARLIG hund (opålitlig som oprovocerat bet och som gärna högg mot just ansiktet osv.)…men den stora morrande rottweilern i mitt exempel hade jag inte alls klassat som en farlig hund. Han lyssnade fint på mig och det fanns aldrig tillstymmelse till att han blev farlig.

Min hund å andra sidan var visserligen liten…men gick inte alls att lita på och man fick vara på sin vakt hela tiden och lära sig (i den mån det gick, med tanke på att han gick till attack oprovocerat också) att läsa av just honom. Med åren lärde jag mig ganska väl hur jag skulle undvika (oftast) att bli biten och han lugnade sig även en hel del efter att han kastrerades i fem-sex års åldern. Han blev 10,5 år och det var inte lätt att leva med honom men han var såklart helt underbar också…på sitt sätt, sina villkor osv. annars hade jag nog inte orkat fortsätta kämpa.

Att förbjuda vissa raser som ex. rottweiler, amstaff osv. för att de kan bli/vara farliga håller inte…när och vid vilken ras drar man gränsen?

Jag har nu en hund (skulle inte kalla honom farlig…men han är osäker och har bitit p.g.a. detta – mig då, jag har naturligtvis koll så han inte biter andra som ex. barn eller så) som är en blandning mellan Chihuahua och Chinese Crested, han väger fyra kilo…ska man förbjuda Chihuahuor och Chinese Crested för detta?

Om en golden, labbe eller en pudel bits…innebär det då att även dessa raser ska förbjudas liksom? Eller har det betydelse för VARFÖR hunden biter? Om någon idiot slår sin hund…får hunden då bitas utan att anses som farlig (den försvarar ju sig bara) eller hur tänker man när man vill förbjuda raser?

Ska man förbjuda hundar för att de kan bli/är farliga så blir det tillslut inga raser kvar för vilken hund som helst kan bli farlig (se bara på min lilla hund)…

Sen kan man ju när man då har förbjudit alla raser av hundar och alla blandraser börja förbjuda andra arter också för andra arter kan också gå till attack och bitas…var går gränsen?

/CCL

Svar på kommentaren:
Ledsen 9 månader sen

har läst en del om rage och det är en fruktansvärd sjukdom det finns aggresivitet som ej beror på ägaren den är sällsynt men finns.

Theres 9 månader sen

Förlåt, men kan du något om hundar? Vet du hur mycket småhundar som attackerar? Ska vi förbjuda din lilla skithund också då eller?
Jag har en ”kamphund” hemma. Världens snällaste. Han blir DAGLIGEN attackerad av små äckliga skithundar, men eftersom dom anses som ”snälla” hundar så är det ingen som bryr sig.
Nä ta dina åsikter och stoppa upp dom någonstans!

Svar på kommentaren:
Louise 9 månader sen

Haha klart din kamphund är världens snällaste. Hur många kommentarer finns det med den meningen. Ändå är det de hundarna som är avlade till att SLÅSS.

Har också en Pom Johanna, världens sötaste goaste skithund.

Boxerägare 9 månader sen

Finns dåliga hundar
Och dåliga människor

Så sjukt många som köksavlar på kass mentalitet och säljer till höger och vänster samt blandar alla möjliga raser .

Fel människor köper ” fel ” raser .

Jag har en fransk bulldog , en lite puff och en boxer. ( boxern räknas ibland in i kamphundsfacket av viss människor , samtidigt ses de som en av topp 10 hundarna att ha bland barn och familj .

Jag har aldrig mina lösa
Förutom på tomten i våran stuga utan grannar . Dom leker inte heller med mkt andra hundar för dom har inte behovet av det enligt mig .

Mina små hundar har gjort godkänt mh
Boxern ska mh testas, hon e bara 10 månader än.
Jag litar på mina hundar
Men har ändå i bakhuvudet att det är hundar !
Jag vet inte hur mina reagerar i alla situationer , därför hälsar vi varken på folk eller andra hundar vi inte känner .

Vad ville ja komma fram till i detta ?
Sömnlösheten som härjat här gör sig påmind så de blir bara snurrigt känner jag.

Tror iaf inte att ett förbud direkt är rätt väg att gå !
Å bara för att hund 1 är ostabilt betyder det inte att hund 2 av samma ras är det. Tänk så många underbara hundar som vi skulle avliva ! Hemska tanke..

Men ja, något måste göras , men att få stopp på all oseriös köksavel oxh försäljning skulle nog göra en del …

Lisa 9 månader sen

Och där försvann min respekt för dig. Har tyckt att du har skrivit massor av fina tips om hår men här gick du över gränsen och gav dig på mina familjemedlemmar. Har blivit attackerad och biten av små troll men inte av någon av dessa “farliga” raser. Jag har barn som är uppvuxna med hundarna, vi har träffat massor av olika hundar i varierande storlekar och de har inte visat minsta aggressivitet. Tycker det är synd att du generaliserar och tack vare det är det slutläst på din sida.
Tack och adjö!

Lina 9 månader sen

Vill du förklara vilka hundar du anser är dessa farliga kamphundar? Så jag vet om jag måste avliva min underbara staffe. Vi bor dessutom granne med en liten spets som gång på gång skäller och gör utfall på min stackars staffe som inte säger ett knyst. Ska den också avlivas?

Johan Valkeapää 9 månader sen

Eller för att citera Annie Lööf: Hur uttrycker du dig?!

Lite samma retorik och tankesätt som hennes meningsmotståndare

Anna Labrosse 9 månader sen

Typ alla raser kan bita ihjäl nån annan ras…… läs lite beteendevetenskap så kandke du hajar

Johan Valkeapää 9 månader sen

Punish the deed, not the breed!
Ganska enkelt, man drar inte alla över samma kam. Som samhälle borde vi ha kommit längre.

För övrigt, de två gånger jag blivit biten av hundar har det varit små raser såsom Bichon Frisé. För var det ingen stor grej men tänk om det hade varit ett barn? Vill jag förbjuda dessa raser på grund av snedsteg hos ett fåtal individer? Nej, verkligen inte. Man MÅSTE förstå att det är problem hos INDIVIDEN och inte i alla hundar tillhörande rasen.

Jane 9 månader sen

Så du menar att min chihuahua som bor tillsammans med en amstaff/staffe som du då skulle kalla kamphund egentligen skulle vara död då? Dom har bott tsm i två år och funkar fortf lika fint tillsammans. Chihuahua är nog den som visar mest humör när de kommer till andra hundar medans staffen gärna håller avstånd eller vill går till pussattack ist. Snälla. Skaffa lite fakta och kunskap innan du öppnar flabben. Detta inlägget är ju bara pinsamt

Svar på kommentaren:
Sussi 9 månader sen

Kan hålla med här. Amstaffen jag kände var världens goaste hund, men blev attackerad och svårt biten av en annan hund i Gbg.
Så dumt detta; även om det var en liten hund som bet min väldigt stora hund i halsen så är väl det också farligt, med då infektion mm. Varför är inte det illa?

Annica 9 månader sen

Hmm… jag jobbar med djurvård och om vi ska avliva alla raser som attackerar så kommer inga hundar att finnas kvar. Varken stora eller små. Det finns nämligen ingen ras som är mer representerad än andra i det här om man ser på det stora hela. Retriever var den som sist stod för en hundattack hos oss.

Richard Axelsson 9 månader sen

Attackerades och dödades – av grannens sju taxar https://www.aftonbladet.se/a/e14524

Dags att förbjuda taxar också då.
Och alla vilda djur som är farliga borde utrotas. Och helt klart så borde dödsstraffet införas i Sverige igen så vi kan ta död på alla våldsamma människor.

Nellie 9 månader sen

Skratt! Bästa jag läst på länge! Eller inte.
Tur att alla inte tycker som dig.
Jag kan hålla med om att de såkallat kamphundar du syftar på har varit framavlade för att slåss. Men de avlas inte för det längre, lika olagligt som att slåss på krogen. Jag tycker ändå det är orättvist att dra alla de hundarna över samma kam. Jag älskar mina staffordshirebullterriers.( hundar som inte är förbjuda någonstans) Hundar som folk kallar kamphund..Men jag vet som precis med alla andra raser som finns kan man inte lita på dem till 100%.
Många människor ska inte ha de raserna. Så jo mycket hänger visst på hundägaren. Spelar ingen roll vad du säger om det. Du får hata hur mycket du vill men vi som älskar de raserna kommer fortsätta med det. Vi vet vad vi har och att det blir bra hundar med en fast hand. Alla ni som håller med henne heja er…. all kärlek till alla hundar.. jag vet bättre än att döma ut… Min ”kamphund” blev attackerad av en sibirisk husky gissa vad han gjorde ? Han gjorde inget tillbaka den hunden hade inte en ända skråma tillskillnad från min hund som blödde. Men jag kommer aldrig säga att jag har de snällaste hundarna för det har absolut ingen..

Jacqueline Cuadra 9 månader sen

Vilken vidrig korkad tankesätt. Okunskap heter det men när man väljer att öppna käften och inte ens skäms så undrar man hur många gånger du blev tappad som liten.

Jag är ägare till en hund på 2,5 år som faktiskt har dödat en liten hund, p.g.a en olycka. Vi har aldrig någonsin haft honom loss. Förutom i hundgården dårå.
Samma hundrastyp, 8 år. Aldrig rört en fluga.

Grejen är, att reaktivitet inte ligger i rasen. Det ligger i mentalitet. Och kommer i alla raser.

Precis som jag inte kan döma alla svenskar utifrån dig.. ganska lätt matte.
Vet inte vem du är och aldrig sett din sida tidigare, inlägget delades i en hundgrupp där alla tycker du är dum i huvudet men jag valde att skriva det direkt till dig.

Svar på kommentaren:
Hundkär 9 månader sen

Men fy fan….. avlida din hund säger jag, Usch

Sussi 9 månader sen

Tycker du man skriver så som en vuxen person? Fruktansvärt onödigt!! Du ska nog tänka om ett par varv….
Tänk vad det vore lättare om man vore lite snällare, men kan tycka att du Johanna spär på hatet här inne med dina ilskna svar. inte profffsigt alls enligt mej. Tror du behöver få lite handledning i detta faktiskt, för du förlorar på att gå på som du gör. Din vänlighet försvinner plötsligt

Sara 9 månader sen

Ja det är så synd om er småhundsägare. Vi kanske skulle avliva och förbjuda alla småhundar så slipper ni oroa er 🤔😏

Ironi 9 månader sen

Män är farliga. De kan ju våldta och mörda. Jag säger förbjud alla män i Sverige. Eller ja just de, katter kan ju döda mindre djur med. Förbjud dom också. Min granne ser också skum ut. Förbjud henne också.

Caroline 9 månader sen

Det dummaste jag läst på länge. Stor okunskap har du tydligen. Jag har en så kallad kamphund en engelsk staffordshirebullterrier. Världens snällaste hund. I England kallas den “the nanny dog” för den är så snäll mot barn. Ska den ändå dödas tycker du?
Felet ligger hos människan inte hos hundarna.

Maja 9 månader sen

Haha… vad ska man säga.. snaaark, vilket okunnigt inlägg. Jag skulle vilja börja med att fråga, vad definierar du som en kamphund? Vilka raser anser du är kamphundar? Enligt SKK är det ”En hund som tränats till att göra slagsmål”, dvs, det kan vara vilken hundras som helst, även din hund skulle kunna attackera om den var tränad till det (eller otränad i den definition att hundägaren inte tar sitt ansvar). Dessutom tycker jag att du bör se över fakta, inte grunda något på det du tror. Har du varit med om en attack? Har din hund det? Vad var det för ras? Jag vill ha källhänvisningar på det du skriver!
Om man nu skulle fundera på att förbjuda det skulle man kanske istället sätta en lag på vilka hundar som är lämpliga för vilka människor och hur man kan få rätt matchning där. Men att dra alla över en kam, visar bara på okunnighet.

Lisa karlsson 9 månader sen

Vilken okunskap har du om jag får fråga som hundägare egentligen? Om man ska döda alla raser som du kallar döda andra hundar så skulle vi inte har några hundar kvar. Finns ingen specifik ras som attackerar hundar mer än andra. Spelar ingen roll om hunden är liten eller stor alla hundar oavsett ras kan gå till attack bara att om det är en liten hund så blir skadorna kanske inte lika allvarlig. Blir rent ut sagt flyförbannad när personer som du hänger ut specifika raser!!!! Skärp dig !

Cajsa 9 månader sen

Var tvungen tillägga att dessa hundar man avlivar på utseende även kan vara valpar. Det är mord. Varför är vi människor så mäktig vem säger vi har rätten att bestämma vem ska dö och vem som ska leva enbart baserad på hur man ser ut?
Nä Sveriges lag är fantastisk. FARLIGA Individer ska undersökas och hjälpas.

Cajsa 9 månader sen

Nu svarar jag på din kommentar till Adams inlägg Johanna.
Ang Norge och Danmark då finns det absolut INGET statistisk om att utfall mot hundar/människor blev mindre vid att förbjuda dessa raser. Läser man på orsaken till dom blev förbjudna står det på vissa en kort beskrivning om att de såg farliga ut och vossa en “bättre” förklaring om att dom hade gjort en undersökning och frågat massa folk (på en pytteliten ort i Danmark, ca 100 pers).
Om en hund ens har en misstanke om att ha tex amstaff i sig kan vilken som helst person ringa polisen och få hunden avlivad. Och det händer JÄMNT. Hundne behöver inte ha gjort ngt eller ens “sagt” nfr, nä den ser ju ut som en muskelhund (ja det man kallar s.k. kamphundar då det “speciella” med dessa “kamphundar” är att dom har större och starkare samt lättare att bygga muskler, därav användes VISSA hundar, oftast blandraser, till kamp. Men hey, dessa hundar användes i MÅNGA ÅR till NANNYDOGS på grund av deras ödmjukhet, tillgivenhet och vänliga sätt. But hey just saying.

Sen håller jag inte alls med om att en hund blir vad du gör den till, för annars hade det inte funnits orsak till att valla på vallhundar för att få en vallande hund tex.
Men detta betyder att tar du aggresiva, mentalt instabila och även fysisk dårliga hundar (som lever sitt liv i smärta, finns även raser som aldrig slipper det, mops, basset hound, etc) och avlar på dessa, då har du en större CHANS att få ngt som kan vara till fara för hundar, människor och sig själv. Sen kan man även påverka mycket med uppfostran. Men hade man kanske istället avlat på två trevliga, stabila och friska individer utav tex amstaff (vilken ras som helst, men nu nämner jag en muskelhund för ämnets skull) har du MYCKET STÖRRE CHANS att få en trevlig stabil individ I RÄTTA HÄNDER.

Jag tycker definitivt det bör finnas ngt som körkort för många hundar och raser, och i det i kluderar jag chihuahua, schäfer, basset, kelpie, collie etc.

Tack för mig och hoppas rasismen kan sluta föralltid ngn dag, inom alla arter 💙

Anonym 9 månader sen

Jaha så efter som att jag har en amstaff rottweiler så ska han inte få finnas bara för att han ser “farlig” ut? De här är ju helt sjukt! Alla är lika mycket värda oavsett ras. De är såna här människor som du som gör dåliga rykten om så kallade kamp hundar m.m de är hitte på!!!

Emie 9 månader sen

Hej! Innan ni säger för mycket, vet ni vilka hundraser som hade förbjudits först? Så kallade kampraser är inte en utav dem. Golden retriver är den hundras som har registrerat för mest attacker pga okunniga hundägare.

Svar på kommentaren:
Bulldogägare 9 månader sen

Det förutsätter ju att regeringen/riksdagen tar hänsyn till den formen av statistik, vilket jag betvivlar.

Anna. S 9 månader sen

NI som skriver att Johanna har fel, ni har FEL. Ni gör bort er totalt.
Gapar och skriker, tror ni att vi som INTE har hundar gillar era stora hemska bestar?
Hoppas också det blir förbud.

Julia 9 månader sen

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över hur okunnig du är. Du tror alltså inte små hundar är avlade för en uppgift? Du förespråkar Google. Googla, som förslag, chihuahua, Jack Russell, tax, Affenpinscher, Borderterrier så kommer du upptäcka att samtliga är utmärkta jakthundar.
Intressant också att hundraser med en historia att användas till kamp ska förbjudas. Då behöver både franska och engelska bulldoggar förbjudas med tanke på deras historia som djurhetsare. För att inte tala om shar pei som har varit en mycket tacksam och uppskattad ras att använda till kamp!
Tycker dina åsikter och din oerhörda brist på kunskap är betydligt mer monstruösa än de hundar du har mage att dra över en kam.

Svar på kommentaren:
Anette 9 månader sen

julia har en Chihuahua dödat någon? Berätta?

Jolene 9 månader sen

Människan är skälet till att djur blir farliga, man borde förbjuda människor som inte kan ta hand om djur att få ha djur. Inget fel på hunden, en chihuahua kanske inte har “dödat” någon men dom fedta aggressiva hundarna är små. Dom biter och morrar och skäller. Men man lägger inte märke till dom lika mycket. För dom är “små och söta” en även dom kan vara skärpet till bråk mellan hundar för dom triggar och man tänker inte på att säga till den hunden först. Att säga att man ska “förbjuda hundraser” är som att Hitler ville utrota judar. Jag tycker verkligen att det är fel att djur ska behöva lida för människans val. Kämpa för att alla hundar ska hamna rätt ist för att säga att dom ska förbjudas. Vart ska dom som redan finns ta vägen och alla som faktiskt bor med barn och älskar sina familjer, ska dom bara avliva sina hundar för att en liten hund dog?

Ullis 9 månader sen

Ett så korkat svar. Jag vill veta som Anette, har en chihuahua dödat en människa?

Vanja 9 månader sen

Johanna!
Till att börj med vill jag säga att kamphund är ingen ras.
Ingen hund föds elak eller farlig. Det är vi människor som gör dem farliga genom felaktig hantering och bristande uppfostran redan under valptiden!
Jag vill påstå att “småraserna” är kraftigt överrepresenterade när det gäller brist på uppfostran. Om dessa vore lika väluppfostrade som de allra flesta hundar av brukshundstyp skulle det inte hända så mycket olyckor med utfall mm. Eftersom de små hundarna oftast får bjäbba och borsta upp sig som de själva vill och faktiskt har blivit lärda, eftersom de inte fått någon uppfostran, kan det bli FÖR stor provokation även för den mest väluppfostrade hund.
Jag har fostrat sju schäfrar under loppet av 47 år och åkt över hela Sverige och tränat och tävlat och även fostrat två tjänstehundar. M.a. ord har jag hunnit se en hel del både vad gäller stora och små hundar. Det är inte ofta jag mött småhundar som visat ett önskvärt uppförande.
Ett gott råd till dig Johanna, gå några kurser på en Brukshundsklubb så kanske du kan lära dig att läsa hund och förstå deras beteenden. Lycka till i framtiden med en väluppfostrad hund!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Kära Vanja, det är ganska roande att läsa alla slå sig på bröstet kommentarer här inne. Alla hade den bästa hunden.

Nu är det tack och lov inte jag som behöver fostra en galen hund, skiter faktiskt i vad det är för ras. Behöver inte gå mer kurser, har ingen hund som jag behöver fostra så den inte gör utfall och dödar andra djur eller människor.

Jag vill att det blir ett förbud i Sverige för dessa sk raser, vill säga kamphundar.
Jag bryr mig heller inte om vems ansvar det är. Vill inte ha dessa galna raser i Sverige.

Ullis 9 månader sen

Helt rätt. Kamphundar är generellt farligare än andra hundar. Därför måste de förbjudas. Spelar ingen roll att din gullegris är undantaget. Förbjud dem för små barn och andra djurs skull.

Svar på kommentaren:
Vanja 9 månader sen

Ullis, kan du definiera ordet “kamphund” ?

Linda 9 månader sen

Ullis- håller med helt.
Varför står ordet kamphund i wikipedia?? Varför tar ni åt er ni som har dessa hundar, varför bryr ni er så?

Malin 9 månader sen

Finns inget som heter kamphund …..

Adam 9 månader sen

Aso varför ska små hundar få leva men inte stora hundar? Det är väl inte stora rasers fel att små hundar är så små o sedan så handlar det mycket om uppfostran så du borde nog kolla din iq Johanna du verkar vara helt hjärndöd, jävligt efterbliven är du som drar alla stora hundar över en kam. Ska jag också säga att små hundar är farliga för att nästan alla är aggressiva o attackerar barn eller människor? Små hundar har ingen nytta ingen uppgift medan stora raser har uppgifter att göra. Så jag rekommenderar att du går och kollar upp din hjärna för att se om det finns någon lösning för dig men tyvärr finns det nog inte för en efterbliven människa som dig

Svar på kommentaren:
Janne 9 månader sen

Adam, ditt inlägg bevisar bara en otrolig okunskap eller är det så att det är helt tomt mellan öronen?

Johanna Toftby 9 månader sen

Du verkar ta mycket illa vid dig när du kallar någon för hjärndöd. Vet du vad som har hänt med en hjärna som är död?

Googla på det. Googla även efterbliven. När du ändå håller på att googla runt så slå upp lagen vad den säger om dessa sk kamphundar.
Läs även vad de gjort i Norge och Danmark.

Så förstår du nog varför de måste stoppas.

Små hundar har ingen nytta, ingen uppgift- medan stora hundar har det? :-) Jag tror du behöver googla lite till.

Helena 9 månader sen

Hej Johanna!
Vad är det för ras du har ?? Din hund är det gulligaste jag sett. Och är en sådan jag själv är ute efter att skaffa . Skulle du kunna ge mig namnet på den rasen skulle jag bli jätteglad. Mvh Helena

Svar på kommentaren:
Katalina 9 månader sen

Hund på bilden ser ut som en Pomeranian, den minsta spetsstorleken. Jag har själv en i svart.

jacqueline 9 månader sen

Håller så med dig Johanna!

Sofia 9 månader sen

Uppenbarligen bra respons gällande ämnet.
Tycker du som förebild för många borde göra ett lika starkt ställningstagande gällande PÄLS. Det går lite hand i hand med empati och djurägande.

Rebecca 9 månader sen

Dessutom finns de ingen lag om allmänt koppeltvång utan ett koppeltvång får man av polisen om hunden varit med å orsakat nått å de bedöms att den är farlig. Då kan man få ett beslut på att hunden alltid ska hållas kopplad eller med munkorg tex annars är ju lagen så att har du koll på hunden får den va lös. Vissa städer har att hunden ska va kopplad men inte alla så ta reda på fakta innan du skriver Johanna.

Lena Johansson 9 månader sen

Älskar att alla är bäst, alla skriver noveller om vad man ska göra eller hur man inte ska göra.
Slappna av alla som tar åt sig :)

Rebecca 9 månader sen

Så vad är en farlig hund då Johanna?? Senast idag såg ja ett inlägg på fb där en liten hund blivit Svårt biten men den överlevde tror ja kommer inte ihåg exakt å gissa vilken ras som hade bitit den hunden så svårt jo ett gäng gulliga ulliga golden tetrivers så svara gärna på min fråga Johanna, vilka hundar är farliga å vilka hundar ska förbjudas??

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Är inte ett skit rädd för varken Golden eller Berner Sennen, har växt upp med Berner Sennen.

Farliga hundar är kamphundar som har både dödat människor och ofta småhundar.
En tax dödar inte en människa, en Pomme dödar ingen, liksom fysiskt omöjligt. ;-)

Kommer fortsätta skriva om detta, hoppas på ett förbud som i Norge och Danmark. Är så trött på att gå runt och vara rädd om en galen hund kommer farandes, har aldrig någonsin varit med om eller sett någon annan ras än kamphundar som attackerat.
Har tyvärr sett en kamphund slita en mindre hund i stycken framför mina fötter. Värsta jag sett i hela mitt liv.
Trauma. Ett monster.
Käften satt fast. Så kom inte och säg att dessa raser inte är varken avlade eller har lynne för att döda OM det flyger fel i huvet på hunden. Spelar ingen roll vems ansvar det är.

Rebecca 9 månader sen

Johanna, min första hund blev nästan ihjälbiten av en golden å nu är de ju en golden som nästan bitit ihjäl en hund så frågan blir ju då varför är inte en golden farlig när den försöker bita ihjäl en hund men en hund av som du då kallar de kamphund är farlig?? De e ju bara löjligt av dig att ha den åsikten, en hund som biter ihjäl en annan hund oavsett ras är farlig å golden står väldigt högt i bitskador på barn tex är de inte farliga då?? Nä hitta du på nå vettigare sätt å få dina 5 min av fame å håll koll på din egen råtta så behöver du ju inte va rädd

Sunniva 9 månader sen

Hei Johanna. Hva er kamphunder for deg? Norge har kun forbud mot noen få raser (som er veldig synd) men heldigvis har vi blant annet staffordshire bull terrier som også er en av Norges mest populære raser (topp 3).

Disse rasene er forbudt, så det er kun de du mener en «kamphunder»?

Pitbullterrier
Amerikansk staffordshire terrier
Fila brasileiro
Toso inu
Dogo argentino
Tsjekkoslovakisk ulvehund.

Milou 9 månader sen

Fruktansvärt okunnigt inlägg, som ändå tar upp ett allvarligt problem.

Ja, det är tragiskt att småhundar dör i käften på en stor hund.
Ja, hundar borde vara kopplade.
Nej, stora hundar är inte per automatik mördarhundar.
Nej, man kan inte förbjuda allt som är farligt.

Om alla hundägare tar sitt ansvar och håller koll på vad de har i snöret skulle det inte hända några olyckor. Och har man en hund man vet är labil bör man ha ännu större koll.

Tyvärr finns det olämpliga ägare av både små och stora hundar. Och dessutom är tendensen de senaste 20 åren att mer och mer behandla hundar som nån sorts pseudobarn, oavsett ras.

Hundar behöver i fallande ordning:

*Regler/disciplin
*Motion
*Mental träning
*Bra kost
*Kärlek
*Prylar/utrustning

Folk börjar numera nerifrån och upp snarare än uppifrån och ner.

Alldeles särskilt gäller det småhundsägare. De/ni tramsar något oerhört med era små monster. Att de inte dödar någon beror bara på att deras käft mest används till att bjäbba med, ungefär som deras ägare.

Skulle de vara några kg större vore de istället precis som de ni vill förbjuda…

De enda hundar jag/min hund blivit anfallen av är idiotiska, lösa små vavvor eller blandraser av chihuahua/valfri golvmopp. Förutom en pundares schäfer. Det går minst 20 lösa idioter till småhundar/ägare på varje stor hund som ens lyfter ett ögonbryn mot mötande hundar. Och ALLA urskuldas med ett flin och ett “men hen tror hen är så stor”. Jag SPYR på såna ägare. Helt okapabla till både hänsyn och folkvett och uppfostran.

Svar på kommentaren:
Fredrik 9 månader sen

Tack för någon skriver ett vettigt svar till detta.

Ulrica 9 månader sen

Håller med till 100%. Så många utfall från små hundar som min stora hund ska nonchalera. Om hon nångång skulle skälla tillbaka får jag sura blickar från ägaren till den lilla hunden.

Birgitta 9 månader sen

Har haft både stora och små hundar. Det spelar ingen roll vilken hund du har. Man ska ha pli på sin hund. Har man inte det så ska den vara kopplad.

Madelein 9 månader sen

Jag har en stor hund och håller helt och hållet med ovanstående. Varenda runda vi tar så nog fasen ska en liten hund få göra utfall, skälla och bete sig väldigt illa. Så vad hade hänt om min gjort så med sina 40 kg? Det hade blivit ett jädra liv och säkert ännu ett sånt här meningslöst inlägg. Pli på sin hund oavsett storlek tack!!

Kristoffer 9 månader sen

Till att börja med så vill jag säga att det inte finns någon kamphund. Det beror helt och hållet på hur ägaren uppfostrar sin hund. Jag och sambon har en rottweiler / varghund som är hur snäll som helst vilket han inte borde vara efter det som han har fått uppleva. Visa hundägare förstår inte riktigt vad de har för hund eftersom att dom inte vet vad hunden faktiskt kräver. Det går även att få en liten hund till att bli livsfarlig. Skulle man förbjuda stora hundar så kan man göra likadant med de små också

Therese 9 månader sen

Ska man förbjuda polishundar också då är min fråga… Det är ju oftast “stora” “farliga” hundar man använder sig av inom polisen. Som för övrigt gör ett fantastiskt jobb!

Svar på kommentaren:
Katja 9 månader sen

Som säkert är väl uppfostrade!

Mari 9 månader sen

Jag har en olde english bulldogge. Hon är så klart världens snällaste, men jag låter henne inte hälsa på andra hundar. Hon skiter i dem så det finns ingen anledning. Jag blir däremot ursinnig på småhundar vars ägare låter dem springa vind för våg. Flera gånger har jag fått stoppa småhundar från att komma fram (brukar låta jättearg och skrika på hunden att stanna/gå bort). Jag vet ju faktiskt inte hur min hund skulle reagera om de kom fram. Hon har aldrig umgåtts med små pudlar (som oftast springer lösa) eller andra småhundar.
Om min hund skulle bita ihjäl en sån bjäbb skulle det vara mitt fel, trots att bjäbben varit lös och sprungit fram medan min varit kopplad.

Monika 9 månader sen

Det är i många fall inte hundens fel att den är aggressiv eller ouppfostrade, det är ägarens. Sen så köper människorna fel ras, de tänker inte till, vad vad hunden har för behov eller vad den är avlad för, att arbeta med, det är ju tex. sätta en jakthund i en etta i innerstan är ju inget bra liv för hunden. Sen ska man ju inte drömma ut stora hundar, de små hundarna är oftast ettrig aggressiv och utmanande, kan ju säga det att jag mött fler små hundar som varit aggressiv och då har jag själv varit hundägare i 40 år. Sen är det jätte tråkigt att det alltid är hundens fel, när det brister hos ägaren. innan ni köper hundar tänk efter vad i ska använda hunden till. En fel behandlad hund kan bli en riktig kamp hund, då spelar det ingen roll om de är stor eller liten, pudel eller amsaff

Katja 9 månader sen

Det står i tidningarna om en svenska artist som blivit sönderbiten i sin läpp av en pitbull. Detta hände inte i Sverige och inomhus. Plastikoperation krävdes. Kunde gått värre.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Läste det. Är inte förvånad tyvärr.

Lena 9 månader sen

Läs artikeln igen, hunden var innestängd i ett rum. Personen hade varit onykter o går in till hunden o lägger sig ner hos den. Har du tänkt på om den var trängd eller….

Litza 9 månader sen

Man kan inte vara total säker på att en liten hund inte bits bara för att den har mindre mun.
För ett år sen blev jag biten av en liten Pomerans. Det var en grannens hund, i trapphuset bredvid min. Kände grannen och hunden hade jag träffat några gånger. Skulle hälsa på hunden och den högg mig i fingret. Fick gå till sjukhuset och ta en stelkramps spruta och antibiotika. I efterhand fick jag höra att hunden är väldigt dåligt uppfostrad. En väninna passar en Amstaff, den är väldens snällaste hund. En annan Amstaff som rastades i parkens hundrastplats hoppade över staketet och attackerade en annan hund som kom gående med sin huse, utan någon provokation. Som tur så överbemannades amstaffen av den andra hundens huse. Jag är själv hundpassare. Tycker att rätt och kärleksfull uppfostran är en viktig del av hundens beteende.

Maria 9 månader sen

Det saknas kunskap om hundhantering. Där ligger felet. Om alla som skaffar hund läser på ordentligt, så blir det lättare att förstå hundhållning. Det finns hundkurser, böcker, tv program med mycket mera. Alla valpköpare bör grunda med valpkurs, grundkurs och en vardagslydnad. Läs om vad din hund är avlad till och ge hunden den stimulans den behöver. Varje dag. En sak som vi människor gör fel är att vi förmänskligar hundarna. Hundarna pratar med varandra deras språk som vi inte alltid förstår. De sänder ut signaler som vi inte ser. Den lilla hunden kanske är den som utlöser bråket genom att signalera till den stora hunden på ett sätt som vi inte märker. Det har absolut aldrig någon betydelse vad det är för ras eller storlek på hunden. Det är vad de säger till varandra som gäller. Försök att lära er att läsa av eran hund utan att förmänskliga den!!! Ni kanske upptäcker att det faktiskt är den lilla hunden som startar det hela. Men för allas och hundarnas säkerhet: ANVÄND ALLTID KOPPEL DÄR DU KAN MÖTA EN ANNAN HUND,!!!

Svar på kommentaren:
Vanja 9 månader sen

Bra skrivet Maria!

Ullis 9 månader sen

Har flera gånger råkat ut för idiotiska småhundsägare som haft sina golvmoppar lösa och som ropat det e ingen fara,han älskar stora hundar. Jag har fått ryta i åt dom jävlarna att hålla sina hundar kopplade. Jag skulle aldrig ha mina hundar lösa eller släppa fram dom till okända hundar. Nä fram för hundkörkort och förbjud idiotiska ägare istället.

Linda 9 månader sen

Skrattar ihjäl mig åt en del här inne, ni går igång varje gång Johanna skriver.

Då har hon lyckats :)

Bort med alla kamphundar, de borde utrotas för de är alltid de som dödar.
men det klart att just ER hund är den snällaste och gör aldrig nåt.

Svar på kommentaren:
Malin 9 månader sen

Haha, stick! Har du ens hund?

Totte 9 månader sen

IQ befriad?

Anton 9 månader sen

Finns inga raser som är farliga idiot. Det är upp till ägaren att uppfostra hunden. Du som skrivit detta är en idiot

Svar på kommentaren:
Malin 9 månader sen

☝🏻👏🏻

Johanna Toftby 9 månader sen

Eller din mail som heter [email protected]
Det var kul :-)

Jo det finns galna hundar och galna ägare. Överallt tyvärr.

Ingela 9 månader sen

Det är samma sak som att påstå att det finns inga hundar med jaktegenskaper o inga hundar med vallegenskaper?? Det är bara människan dom uppfostrar hunden. Då har du för stor tro till dig själv arv har lika mycket om inte mer bestämma personligheten än uppfostran. Hundar framavlade till jakt kan vara väldigt intresserade att dra till skogs trots att den bara är en fam.hund vallhunden vill gärna ha flocken samlad. Kamphunden är avlad för sin kampvilja. Istället för att lägga sig när en är starkare är dom avlade att slåss till dom stupar. Självklart finns undantag o bra uppfostran kan hålla en hund som funkar perfekt, men så kommer dagen då den blir irriterad el provocerad av en annan hund o då anser jag en sån ras potentiellt farligare än en hund utan kampegenskaper dom nedärvts i generationer. Alla hundar kan bli provocerade o bråka. Det händer tyvärr allvarliga tillbud även med andra raser men kamphunden är överreseprenterad i statistiken. Då ja det finns farligare hundraser o farliga hundägare som inte kan aceptera o erkänna det. Hunden som bet ihjäl en tonåring för ett tag sen hade varit en fungerande familjehund men det kommer alltid tillfällen då hunden kan komma att känna sig trängd rädd el provocerad. Tycker det är fruktansvärt hur man ens kunnat avla på sådana egenskaper 😢

Malin 9 månader sen

Som du skriver” hur ska vi med små hundar kunna gå ut utan att vara rädd för att en annan hund kommer och fasande fram och gör illa den lilla” jag kan förstå din rädsla om man varit med om något drastiskt. Men OFTAST så är det mer ”små” hundar som har en tendens till att bli aggressiva än större. Du är rädd bara för att en stor hund har mer kraft än vad en mindre har. Om du tänker tvärtom hur många tror du har ”avlivat” sina små hundar för att dom bitit en annan hund? Tycker det är pinsamt att läsa din text där du agerar utåt på ett sett som typiskt personer med ”små” hundar gör. För ”små” hundar gör väl inget fel eller? ;) för dom är ju bara små och gulliga oavsett om dom gör utfall. Men gör en 30/40 kg hund det så är det en ”kamphund” som borde ”avlivas” tänk på först och främst vilka signaler andra hundar ger, det kan vara en mindre hund som är aggressiv, men lättare att hantera utomhus, och gör så att den ”större” hunden reagerar med att säga ifrån, då blir ofta folk helt ställda och rädda och ska ”skydda” sin egna hund istället för agera bättre. Är så j*vla trött på ordet ”kamphund”, om du anser att amstaff osv är det så kan jag tala om för dig att min hund har blivit biten flertal gånger av dom riktiga ”kamphundarna” så kallade djävulshundar chihuahua. Allt är oftast ägarens uppfostrans sätt med hunden. Vissa människor ska inte ha djur som måste speciellt yttra sig om något dom verkar inte ha en aning om.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Du får tycka det är pinsamt. Jag tycker det är vidriga hundar (och hundägare) som dödar andra djur och människor.
Kommer alltid tycka det.

Malin 9 månader sen

Så då antar jag att du tycker även chihuahua rasen är vidriga? Eftersom den rasen har bitit min ”lilla” hund i halsen flertal gånger och gjort utfall utan anledning. Eller är den för liten och oskyldig för det?

Liselotte 9 månader sen

Malin har den dödat? Det är fysiskt omöjligt den dödar en hund som de stora gör.

Jag skulle må riktigt dåligt om jag hade liknande hundar som ofta dödar andra, hur klarar ni av att försvara? Det är ofattbart.
Hoppas det bli förbud som i Norge. Där kommer inga kamphundar in.

Malin 9 månader sen

Ärligt, en chihuahua har inte samma kraft som en 40 kg hund som du kanske förstår. Så nej den har inte dödat, men tvekar inte på att den har samma ”tanke” sätt som ni säger att större hundar har, att ”döda” hade den haft samma kraft så hade den inte tvekat. Dessa ”raser” som ni kallar ”kamphundar” hamnar oftast hos fel personer för att dessa hundar ser ”coola” ut och inte klarar av dom. Och vem uppfann ens ordet Kamphund? Människan såklart, för människan uppfostrat hundarna, så skyll på människor inte en ras.

Malin 9 månader sen

Tycker det bara är så sjukt tråkigt att vissa människor fått en sån skev bild just på en ras, alla är inte så. Det är som att man går ut på stan, träffar en människa som är helt dum i huvudet, och då antar man att alla personer man träffar efter det är det också. Och man kommer inte ändra sig, utan man tycker det och då är det så.

Karin 9 månader sen

Nä alltså detta spårar ur.
Har en underbar staffe som vi har gått på valpkurser med sen dag ett, han är en super fin och go kille. Det är tyvärr ibland så att det är helt fel personer som skaffar hund, man borde ha licens ibland för vissa hundraser så är det. Men att dömma ut alla är inte ok. Inte alls. Det är oftast mindre sorter som skäller på han och han bryr sig inte alls. Vi tränar han med skvaller träning samt psykiska lekar som får han att må bra.
Tycker att det är väldigt hårt av dig att döma ut alla “kamphundar” som monster. När det finns så många som uppfostrar dom på ett exemplariskt sätt.

Jannie 9 månader sen

Råkade hamna på sidan och har ingen aning om vem du är men tänker va en av dem som säger att min alternatice olde english bulldog är den snällaste vovven som finns.
Min mamma skaffa nyss en drever basset mix. Den valpen gör inget annat än att hugga min hund (Dino)så att han blöder. Säger han ifrån? Nej han rycker inte ens på läppen. Man kan plocka köttben från munnen på honom.. Man kan hålla skinka framför munnen på honom och han äter inte fören man säger varsegod. Gör din lilla fluffboll det? Eller skäller den hysteriskt på allt och alla? Jagar katter kanske? Min hunds bästs kompis heter Melker…Melker är en katt.

Dino blev som valp attackerad av en amstaff. Ja precis en amstaff. Ägarna var äkta idioter och det speglades i hunden. Däremot så tror jag att just amstaffs är allt för ofta opålitliga vid hundmöten. Det tycker inte jag att det går att blunda för. Men är det en mördarhund för det? Nej. Man behöver inte tycka om alla. Och djur har ett annat sätt att visa det. Så då är det upp till hundägarna att se till att vara uppmärksam samt att undvika hundmöten till varje pris om de vet att deras vovve inte gillar andra.

Men mördarhundar? Nej. Sluta.

Kolla gärna in @dinothebulldog på instagram ;)

Svar på kommentaren:
Ingela 9 månader sen

Hur tänker en del. Dom flesta hundar som ryker ihop o slåss får ganska snabbt en vinnare o den förlorande hunden ger upp o blir undergiven. Tror inte #chihuahua tänker att den ska döda o många ggr inte heller en större ras säkert men risken är ju större att det slutar olyckligt då den här så mkt kraft i förhållande till den lilla. Då ägare till stora hundar har ett större ansvar. Bara för att en minihund morrar o skäller kan du inte skylla på den om din hund sliter sig o skadar en annan hund. Har man inte krafter att hålla en stor arg hund ska man skaffa en mindre el ingen alls för alla hundar oavsett ras kan bli retade skrämda el provocerad i en trängd situation även om vissa hundar är överreseprenterade i statistiken

Eva 9 månader sen

Hej…
Ja det är så att vissa hundraser är mera kapabla att skada döda andra hundar..
Vanligt hundbråk slutar inte med död..
Dessutom hånar som biter i hjäl tikar har totalt fel i psyket..
Jag råder dig att ha en midjeväsks med Alltid på dina hundpromenad där du har försvaret för din hund ..
Finns massor av olika spray du kan spruta i ögon nos om din hund är i fara…går att göra egna special blandningar och få ner det i en sprayflaska och lovar dig att den andre hunden går i backen…
Tex piri piri är otroligt effektivt blötlägg och låt det dra menar nu massor av koncentrerat piri piri…fantasin har inga gränser .finns även spray på nätet mot hundar…använd det först och sedan din egen blandning och jag tror du har en blind utslagen hund med nosen i backen..gäller bara att du vågar ta striden mot att stoppa den galna hunden…Mår illa av alla tokiga hundar å dess ägare ..lär bli ett helvete från den aggressiva anfallande hundens ägare…men så går det om man har hundar som går på andra…har en stor snäll hund själv…men är kommer försvara min hund mot angrepp.. vill inte gå in på vassa redskap mot en hoppande hund men det finns medicin mot allt…spray som ödelägger är det bästa …Var rädd om din kära hund…

Lena 9 månader sen

Man ska aldrig lita på en hund till 100% oavsett om det är en vad du kallar “kamphund”, liten ras, golden etc. Det kan va så mycket som kan utlösa ett aggressivitet beteende tex ont, provocerad. Tycker att media har en stor del i denna skräck. Har nog aldrig läst någon artikel om när det har varit nån annan hundras inblandad. Det ÄR hundägarens fel, glöm aldrig det ! Det är mycket sorgligt det som hände, men lägg ner snacket om kamphundar. Läs på, se klipp från Kennelklubben, Fredrik Steen. Sen är det ju inte bra för er Lucy om ni har sådan skräck. Hon känner av det

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tänker inte utsätta henne för att bli dödad, skiter i om hon känner av det om jag måste ta upp henne när en galning kommer farandes. Händer nästan varje vecka lösa hundar kommer springandes. Skriker åt varenda ägare att koppla sin hund.
Men vissa fattar inte att vissa raser ser dessa små hundar som byte. Det är bara så.

Hon går jättefint och är trygg, men jag tar absolut upp henne, går volt, går runt om jag ser en större hund kommer mot oss. Utsätter henne inte för att bli dödad. Har tyvärr sett mindre hund bli slaktad och vägrar vara med om det med Lucy. Har starka sprayer med mig i fickan, har även fått sparka bort en hund i huvet när han hoppade upp på mig.

Så det händer oftare än vad ni förstår. Jag bryr mig inte om vems fel det är, stora hundar kan döda, det gör inte mindre.

Anita 9 månader sen

Stora hundar, mellan stora hundar, små hundar vad det egentligen handlar om är väl att alla skall vara kopplade vid promenader. Alla hundar älskar inte varandra oavsett hur snälla dom för övrigt är. Alla människor gillar inte varandra, vi är bara bättre på att dölja det än hundar, så koppel är bra.

Svar på kommentaren:
Karin 9 månader sen

Exakt Anita

Maria 9 månader sen

Jag har en staff. Den räknas in bland “kamphundarna” om du googlar kamphund så är det ett enormt brett namn, boxer, fransk bulldog och en hel del andra vanliga raser hör dit.

Nu har jag alltid min stafftjej kopplad. En hund vet inte om den är stor och stark och kan skada en annan hund. En stor hund kan bli rädd om en lite hund rusar fram vilt skällande och kan bita för att försvara sig.
Det har hänt mig och min hund hur många gånger som helst. Hundägarna brukar bli lätt hysteriska när de försöker fånga in sin skällande lilla hund.
Nu har inte min staff bitit någon liten hund, men om hon försvarat sig, när jag har haft henne kopplad, så lik förbannat hade det hetat att det var kamphundens fel.

Sussi 9 månader sen

Tycker nog att du är ute på lite `hal is`nu Johanna. Du verkar inte veta så mycket om hundar. Som offentlig person så blir ju effekten efter det…. Hundpsykologi är nog något man får studera kan jag tycka för sådana uttalande. Men visst förstår jag din oro, och verkligen hemskt för vad som inträffat med hundar. i Men… det finns inte `mördarhundar`längre`, i sin rätta bemärkelse i Svergie

Sussi 9 månader sen

Min svåger hade en Amstaff tills ivåras. Fick tyvärr cancer som var i hela kroppen… Världens snällaste å goaste hund. Alltid lugn och vänlig. Skyll inte på hunden; skyll på oansvariga ägare och oansvariga uppfödare.
Mördarhundar finns nog inte nu mer… snarare människor som skaffar hund som statusgrej och inte uppfostrar rätt. Min New foundlands hund skulle verkligen kunna vara farlig med sin storlek och kraft, om de inte blir rätt uppfostrade

Anna 9 månader sen

Hejsan johanna!

Jag förstår absolut din oro. Jag har själv en fransk bulldogg.
Lösningen är dock inte så enkelt att helt enkelt förbjuda vissa raser. Vart drar man gränsen på vilken ras som ska förbjudas? En av dom raserna som faktiskt har flest olyckor med just att bli biten, är tro det eller ej våran populära Golden retriver. Just på grund utav att många tar för givet att denna ras är snäll/trygg och vem som helst kan ju gå fram och klappa etc. Tyvärr resonerar många så även med sina hundar och då sker olyckor. Men tillbaka till ämnet, vilken ras skall man inte tillåta? För visst kan man förbjuda att staffar och dobberman/rottisar/schäfrar etc. Men nästa gång kanske det är en dalmatiner som flippar ur, eller en schnauzer, eller en Cocker spaniel. Det jag försöker förmedla är att lösningen är inte så enkel att bara förbjuda en eller flera raser rätt upp och ner. Utan det handlar väl snarare om att förbjuda vissa korsningar som kan bli livsfarliga, samt att bli hårdare tag mot dom hundarna som visar sig ha en form av störning. och givetvis mot vissa som väljer att skaffa hund och låter dem bli en vandrade dödsmaskin. Hoppas inte du tar illa upp av min reflektion av det hela.

Allt gott

Anna

Svar på kommentaren:
Sussi 9 månader sen

Ja min Newfounland blev biten i halsen av en liten typ pudel….

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Dödad av en liten pudel?

Sussi 9 månader sen

Johanna- jag vet inte var du läser att min Newfoundland blev dödad? Jag skrev biten i halsen

Tommy Andréasson 9 månader sen

Om ni med små hundar lär er läsa hundens språk så skulle ni se att det ofta är era små snälla oskyldiga accessoarer som är anledningen till att det blir bråk. Bara för att de är tysta så betyder det inte att de inte utmanar hundar runt omkring dem. En morrande eller skällande hund är mestadels ofarlig, det grundar sig ofta i osäkerhet eller att de inte gillar situationen. En hög svansföring, ihållande blick eller ett lyftande på överläppen resulterar dock nästan alltid i bråk. Detta är signaler som ni inte uppfattar för “lilla tusse” är ju tyst och snäll och ni skuldbelägger den andra hunden/föraren för något som ni själva orsakat.
Att rättfärdiga att små hundar attackerar större för att de inte ställer till lika stor skada är ju så jävla idiotiskt så det inte liknar något. Är det då ok om barn går runt med kniv men inte vuxna för att kniven i ett barns hand inte ställer till så stor skada?
En hund agerar efter hur den blivit fostrad, oavsett storlek, därav är det ägarens ansvar och inte hundens.
Om hundföraren utstrålar osäkerhet inför ett hundmöte så uppfattar hunden det och försöker försvara sin flockmedlem. Så sluta utgå från att alla stora hundar är farliga, ni förmedlar bara till er egen hund att nu är det dags att göra sig redo för kamp, och då kommer det troligtvis bli så – initierat av “lille tusse”, men den stora hunden som försvarat sig från “lille tusses” aggression får skulden.

Svar på kommentaren:
Dogforgod 9 månader sen

BRA

Funkydog 9 månader sen

Alla ni som skriver att det är “farliga raser”, ni är helt dumma i huvudet och tror ni vet mer än ni i själva verket gör.

Det mesta beror på individ, gener, uppväxt och inlärning. (Något som de flesta med rabiata småhundar inte vet mycket om)
Att det sker fler olyckor med dessa raser(bullys,rottis mm) beror troligen på att folk vill ha en kukförlängare, en symbol för respekt utan att ens veta vad det är dem skaffar! (Samma sak som att köpa en chihuahua att ha som accessoar),och då tar man inte hand om hunden på ett korrekt sätt och hunden börjar må dåligt och kan därför bli osäker och aggressiv.
En hund behöver få utlopp för sin energi och göra vad den är avlad för, det är det som människor inte fattar!

Att det beror på ras eller storlek är befängt, lika dumt som att säga att alla araber är mördare som ska förbjudas.

Lika idiotiskt är det att släppa lös en hund som man vet är osäker/reaktiv inte sköter sig och kommer på inkallning 100%.

Icke-hundkunniga människor ska INTE skaffa hund, varken stor eller liten. Har man hund ska man respektera regler och koppeltvång! Klarar man inte det ska man inte skaffa hund

För alla hundars lika värde!!

Svar på kommentaren:
Karin 9 månader sen

Sååååå rätt…. Bra skrivet

Fia 9 månader sen

Min stora väluppfostrade och snälla Dobermann hane på 38kg är alltid kopplad. Har blivit attackerad av små hundar i 6-10kg klassen när de attackerat min kopplade hund. Tack och lov svarar han inte, men jag har fått besöka veterinär med honom och ägarna med de små hundarna har smitit. Det var inte så kallade kamphundar utan ouppfostrade sällskapshund. Mycket har med ägaren att göra

Anonym 9 månader sen

Har säkert skrivits tidigare… men är ej hundarnas eller rasens fel….utan ägarna!!! Visst vissa raser är avlade för vissa saker men ALLA hundar skall fostras …. har själv träffat på folk som envisas ha vissa raser och som hund på hund misslyckas …. så varför ha bruksraser/jakthundar mm om man ej kan fostra/stimulera dom …köp en ras som är sällskapras… och inte behöver jobba/motionera flera timmar per dag…. “välj ras efter använndning/intresse o kunnande “

Alexandra 9 månader sen

Fast det är inte alltid det är okopplade hundar som dödar så jag tycker att det är fel att skylla bara på det. Jag vet flera stycken som varit kopplade men ändå lyckats attackera den andra hunden, för att inte tala om de många fall när hundarna tros vara instängda någonstans men bryter sig ut. Kanske man inte ska ha hundar som är livsfarliga om de råkar komma lösa snarare.

Annelie Grönlind 9 månader sen

Jag är totalt livrädd för dessa kamphundar . Tycker t.om att deras utseende ser aggressivt ut .

Emilia 9 månader sen

Jag håller med om att personer behöver ha bättre kontroll på sina hundar men det är inte ras som gör hunden farlig. Allt beror på hur hunden uppfostras, jag har sett små hundar ge sig på och göra illa både större och mindre hundar också, så att säga att kamphundar eller större hundar ska förbjudas är bara dumt och du bör läsa på lite mer innan du säger något sådant. Hundar ser inte sin egen storlek varese den är liten eller stor så alla kan va aggressiva.

Svar på kommentaren:
Alexandra 9 månader sen

Fast små hundar dödar eller allvarligt skadar ju sällan andra hundar. (Samma sak med många stora hundar som KAN bråka och säga till UTAN att gå in för att döda så lätt som många s.k. “kamphundsraser” gör.) Storlek är visst avgörande, det spelar väl ingen roll hur de “ser sig själva”, det är väl effekten som avgör! Och uppenbarligen kan folk inte ha kraftfulla hundar med stora tendsener till aggressivt beteende, så varför ska de ha dem? För att kunna hota andra? (säger ju något visst…) Annars finns det ju ingen anledning. Kan lika gärna ha en annan hund. Men i gengäld får väl vi småhundsägare beväpna oss då (och kanske skaffa stora skyddslingar till hundar själva).

Kim 9 månader sen

Så trött på denna eviga diskussion. Som om storleken på hunden är avgörande. Förbjud kamphund, förbjud farliga hundar, förbjud stora hundar, förbjud allt som oroar mig. Det är rent förjävligt att det är fritt fram att skaffa hund, samtliga borde genomgå kurs om rasen för att veta vad det dom har i kopplet kräver och vad dess avel syftar till. Jag är helt för körkort på hund. MEN olyckor kommer ske ändå, och det finns alltid de som ska skrika förbud då. Det här har fler sidor än bara att det är synd om ägare med små hundar som ska behöva känna räddsla inför stora hundar. Hundarna har ett eget språk, och ska därför socialiseras som unga med så mycket andra hundar det bara går men jag stöter alltför ofta på ägare med små hundraser som är så jävla dåligt uppfostrade och socialiserade att jag snarare ser de små hundägarna som det större problemet. Jag får intrycket av att pga av den lilla storleken så är det inte så noga med uppfostran. Jag har min tredje rottweiler nu, jag är uppvuxen med dem och de är för mig världens underbaraste djur. Jag minns väl när vi på kenneln hade 4 lekande ju kar lösa och en femte ägare frågade ifall hennes lilla terrier fick vara med. Absolut sade vi, men vi sade också att det är nu fyra hundar därute och alla vi här är medvetna om att det också finns en risk i det då hundarnas språk skiljer sig rejält ifrån vårat egna, deras sätt att uppfostra och rangordna likaså. Detta förstod hon minsann, släpper sin terrier som efter inte speciellt länge moppsar upp sig emot de andra,och såklart också blev satt på sin plats,inget allvarligt men några stygn blev det allt, och hundägaren till den som satte terriern på sin plats blev anmäld och dömd till böter. Något jag inte håller med om. Jag stöter dagligen på folk som tar andra vägar när jag kommer, av okunskap och räddsla. Människor som är rädda ska alltid döda eller förbjuda istället för att utbilda. Mina hundar har samtliga varit tränade för räddningstjänsten, människo sök, ett faktiskt syfte som få av alla handväske hundar ens vore kapabla till. Jag ser många utfall mot min hund som är en dominant hane. Självklart svarar min hund upp, en gång stötte jag även på dessa människor ni talar om som hade sina hundar lösa, åter igen var det en liten terrier som gjorde utfall mot min kopplade hund, det är inte svårt att räkna ut att min hund gör trasor av den lille jäveln, men det är inte min hund som startar då den är alltför väl uppfostrad från valp och ser mig som flockledare, mina hundar har inte känt att de behöver ta det ansvaret som jag ser många andra hundar ta då deras matte/husse inte är ledarna. Resultatet blir en vaksam högljudd dragande hund som ska leda flocken och varna för hot, oavsett storlek så får man höra hur jobbig deras hund är, sån jävla okunskap! Skrämmande. Små hundar är det jag hatar mest för de är över representerade bland ouppfostrade hundar, osäkra hundar och aggressiva individer och folk behöver lära sig hundarnas språk och se när deras små gulliga hårbollar faktiskt startar olika bråk med andra hundar, och se sin egen del i det ansvaret som gäller när det smäller. Det är tragiskt om någon med en liten hund attackeras av en okopplad hund med ödesdigra konsekvenser, men det är lika jävla tragiskt när en stor hund attackeras av en liten hund och får betala priset för att den gör vad varje hund hade gjort, bara det att storleksskillnaden ger värre konsekvenser. Värst är chiuahor osv, mode hundar, jag har sett flera exemplar som inte ens kan hundspråket ordentligt och bara gör andra hundar oroliga då de uppför sig på ett onaturligt sett. Det finns inga ursäkter för att utropa förbjud på vissa hundar, antingen har vi hund eller så har vi det inte. Strama åt hundförsäljningen över blocket och ställ större krav på ägarna, det skrämmer mig att vem som helst kan skaffa rottweiler som jag har, det är mycket jobb och ställer krav på ägaren, gör man det inte rätt kan det få ödesdigra konsekvenser. Men att jag inte ska kunna få äga och träna mitt val av ras pga din rädsla, skitsnack. Att försvunna personer inte skulle kunna få expert hjälp av hundarnas nosar pga din räddsla? Löjligt. Eller just tjänste hundarna kanske tillåts i tjänst samman häng eller vadå, vart dras gränsen? Alla ni som har hund ta ert ansvar, utbilda er och tänk efter lite innan ni ska leka gud och avgöra vilka som får existera eller inte existera. Mvh

Svar på kommentaren:
Håkan. 9 månader sen

Håller med totalt, kunde inte skrivit det bättre själv. Alla tummar upp till dig Kim. 👍👍👍👍👍👍👍

Alexandra 9 månader sen

Du, jag orkar inte läsa allt. Men det är MÅNGA rottweilers som attackerar mer eller mindre oprovocerat. Och även om hundar bråkar/har meningsskiljaktigheter, ska de gå in för att döda den andra hunden då? Det är det som är fel på de här hundraserna: de har inget riktigt hundspråk, hundspråket är mer eller mindre bortavlat för att det ska till en snabb attack. De går från noll (eller hög svansföring) till mord på en mikrosekund. Ja, många småhundar kan vara otrevliga. Men det är inte bara de som jag har känt som blivit attackerade, utan väldigt lugna, sociala hundar som trivs med andra hundar. En blev mördad av en rottweiler i koppel. Den hunden var en tyst hund, alltid omgiven av andra och olika hundar, märktes knappt att den fanns.

Dessutom, vissa små hundar må vara otrevliga ibland, men inte fan går de in för att döda på samma sätt. Dessutom är den en viss skillnad på att vara irriterande och vara farlig för sin omgivning. Men det är väl det ni rottweiler-ägare vill vara? Ni känner er inte tuffa nog i er själva? Och skyller på småhundarna (eller mellanstora hundar, för de går också åt om de inte “bara” blir allvarligt skadade). Det är det som gör mig så arg, att ni med rottweilers och andra skyller på den andra hunden (trots att det ofta inte alls är den mindre hundens fel). Även OM det är en bjäbbig liten skithund, ska er hund verkligen ha IHJÄL den? Det kallar jag jävligt dålig uppfostran och socialisering!!!

Anna 9 månader sen

Blir helt matt av alla dessa jävla kommentarer- ägarens ansvar- spelar ingen roll om det är en liten- bla bla bla.

Tro FAN det spelar roll!! Kan någon berätta för mig när en liten 3 kg senast dödade en annan hund eller människa?

Vad är det ni inte fattar??

Sara 9 månader sen

Jag håller med dig, kamphundar bör förbjudas. Det spelar ingen roll hur väluppfostrad en kamphund är, det ligger i deras blod att döda. Det är det en kamphund är till för. Tråkigt att just denna typ av hundägare enbart ser sina hundar som gulliga nallebjörnar och inte förstår hur viktigt det är att hålla sina monster kopplade och under kontroll.

Svar på kommentaren:
Anna 9 månader sen

Håller helt med!

Anya 9 månader sen

Det skulle väl snarare krävas hundägarkurs och med högre krav på ägaren om hundrasen är stor och stark!

Sussi 9 månader sen

Fy så hemskt! Vår lilla hund blev jagad av en Schäfer i våras, som tur var gick vår stora hund emellan och Schäfern blev rädd och stack. Hundägaren satt på toa i sin husvagn med båda hundarna springandes lösa utanför…
Skulle va ett måste med en kurs för blivande hundägare och höga böter för oansvariga hundägare.

Jenny 9 månader sen

Håller med dig, rädd att något ska hända min lilla på sex kg. Det skulle till rejäla böter på alla som bryter mot koppeltvånget så det känns. I Malmö där jag bor är det koppeltvång i hela staden utom anvisade rastområden men hur många struntar inte i det.. Nu kan det ske flera incidenter innan det får kännbara konsekvenser för oansvariga ägare. Sen håller jag med om att alla hundar kan orsaka problem i fel händer, det måste krävas mer av hundägare idag!

Nilla 9 månader sen

Borde krävas “körkort” för att få ha husdjur!

Margareta 9 månader sen

Det finns inga livsfarliga hundraser.Det är alltid hur ägaren har behandlat den och uppfostrat den som leder till slutresultatet.Oavsett ras.

Svar på kommentaren:
Håkan. 9 månader sen

👍👍👍👍👍👍👍👍

Michelle 9 månader sen

Det är aldrig hundarna som är fel på oavsett ras, jag har ägt Amstaff och den visar ingen agrivisitet. Dem är inte agresiva alls men om man tränar en hund att vara de så kan vilken hundras bli det oavsett vad.

Det är ägaren det är fel på. 100% det är fel utav människor att döma hundar när det inte är deras fel att dem är som de är. Dem har inte valt att bli sånna utan dem har en matte eller en husse som har ansvar för deras uppfostran. Sånt händer det är svårt att stoppa för hunduppfödare kan inte egentligen veta hur andra kommer uppfostra hundarna när dem lämnar sina hem från 8-9 v. Har haft hund hela mitt liv och Amstaff, Rottis, bully eller pitbull är inga farliga raser. Allt beror på vad ägaren lär upp hunden till vad dem vill att hunden ska bli.

Dessa raser behöver en fast hand som har mkt erfarenhet på rätt sätt. Annars blir dem aggressiva för dem inte får rätt träning eller uppfostran från början. Jag blir bara arg när folk dömer hundar när alla hundar har ingen kontroll över egentligen vem dem ska bli eller hur dem blir. Det är vi människor som förstör inte dem. Tänk på det istället!

Svar på kommentaren:
Håkan. 9 månader sen

👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Katty 9 månader sen

Fruktansvärt :( Det värsta är ju att alla raser av större modell kan vara farliga för hundar som är små. Det är den som är ägaren av en stor ras och som inte förstår allvaret i detta som är den största idioten i alla av dessa fallen, inte hunden. Det finns fall där labrador, jämthund, stövare bitit ihjäl mindre hundar. Likaså amstaff, rottweiler och pitbull. Dom är djur och har helt andra lagar och regler än vad vi någonsin kommer förstå. Jag har en labrador, det skulle aldrig falla mej in att chansa på att ha min hund lös. Det kan vara den lilla hunden som börjar hugga mot min hund, men som hundägare är det ju sunt förnuft att förstå att svarar min stora hund upp mot det så kan det få förödande konsekvenser. Hundar ska vara kopplade och den som håller i kopplet ska klara av kraften i andra änden!! Körkort på att få ha hund borde vara en självklarhet!!!!!!!

Annika 9 månader sen

Så himla obehagligt det där! Vi var hundvakter åt en mellanstor hund i helgen och trots att vi höll henne kopplad så tänkte jag tanken “om det kommer en lös galen hund”. Det ska inte behöva vara så.

Stina 9 månader sen

Vem säger vilken hund som är farlig?läste just om en som blivit attackerad av en Golden retriever som ska va en underbar hund och familje hund..Nä hårdare tag på koppeltvång och alla ska inte ha hund

Anna 9 månader sen

Skulle vara mycket bättre att förbjuda vidriga monster till hundägare. Det är inte hundarna det är fel på, dom blir en produkt av vad dom får uppleva med/genom sin hundägare….

Annika 9 månader sen

Ja, fy så hemskt att man ska behöva tänka på sånt!
Vi var hundvakter till en mellanstor hund i helgen, kopplad överallt utom i hundrastgården. Ändå kände jag viss oro där för tänk om de andra hundarna inte är snälla och jag som har ansvar för någon annans hund. Nu gick det jättebra, men tanken fanns där.

Anonym 9 månader sen

Fy faan blir så galet förbannad på dessa oansvariga hundägare som inte kan ha sina odjur i koppel. Jag går ju för det mesta med mina 3 småhundar samtidigt, hur ska jag kunna freda mig o dem när det kommer en best som vill döda en annan hund. Känner mig mer o mer orolig vid mina promenader😩

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar till Ellos  Sitter i bilen och är på väg till Stockholm, vi ska hälsa på lilla Oliwer och gosa bebisgos. Det ska bli så mysigt, nu är han precis tre…