• 2018-09-20, 20:00
  • 46

Tydligen är det bästa sättet att visa att man är lämplig att ha en stor och farlig hund att få vansinnesutbrott mot bloggare som använder ordet kamphund. 

Jag ber alla snälla vanliga läsare om ursäkt om ni också drabbats av de arga mattarna, och någon enstaka husse, som kräkts över allt och alla utom sina hundar i kommentarsfältet de senaste dagarna. 

Allra argast var nog de meddelanden jag fick privat som ni kan se nedan. Hon eller han vill visa sig som en ansvarstagande hundägare genom att hoppas att min hund blir biten till döds. Och tydligen att jag är “hjärn död” och obildad genom att inte kunna stava många ord rätt.

Jag antar att det är någon grupp för amstaffägare som sitter och dunkar varandra i ryggen när de skriver att deras hundar minsann är så snälla och att min lilla hund borde dö eftersom precis vartenda inlägg innehåller just de sakerna.

För mig bevisar ni bara att ni är totalt olämpliga att ha stora och farliga hundar. Så arga som ni är över att någon tycker annorlunda än vad ni gör måste ni få totalt obalanserade och därmed livsfarliga hundar också. 

 

 

2018-09-20 Johanna Toftby

Kommentarer

Pia 2 år sen

Citat från Svenska kennelklubbens vd Ulf Uddman angående förbudet på vissa hundraser i Danmark:

Men varken en licens eller ett regelrätt förbud är lösningen, tycker Svenska kennelklubbens vd Ulf Uddman.
– Liknande lagar har införts och tagits bort på andra håll i Europa eftersom de inte gav någon effekt. De som inte sköter sig kommer att strunta i det här också, säger han.

Evelina 2 år sen

Men det är ju självklart ägarens ansvar om en hund anfaller eller inte. Jag har inte hund själv men jag skulle inte vilja möta en lös hund med mina barn även om den är stor eller liten. En liten hund kan väl också göra skada om den går lös. Men du vill väl komma fram till att den inte kan göra lika stor skada. Fast på ex. Barn så kan ju små hundar döda också om dom inte har rätt uppfostran och ägare. Tycker det är väldigt tråkigt när du drar alla kamphundar över en kant. Jag har träffat på många hundar genom bekanta och släktingar genom åren som många ggr varit kamphundar och aldrig någonsin har dom varit aggressiva mot mig eller mina barn tvärtemot då har dom små hundar man träffat på vart mer “på” genom att hoppa på barnen och nafsat och faktiskt bitit till hårt nån gång. Så jag tycker inte som sagt att du är rättvis när du säger monster om ett djur som du säger dig älska.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Varför förbjuder Danmark och Norge inte små hundar som pommar eller tax utan betydligt värre farligare och större raser?
Berätta gärna.

Evelina Irlanmaz 2 år sen

Jag försöker inte vara otrevlig på nåt sätt utan berättar bara min bakgrund med dom hundraserna både stora och små

Pia 2 år sen

Det finns ju så klart människor som inte borde ha hund (eller djur) överhuvudtaget, små som stora. Jag vet en del som
t ex har am staff och är otroligt väluppfostrade och trevliga hundar som älskas utav sina hundägare. Visst är det ett problem med att dessa hundraser ofta hamnar i olämpliga händer och det är hemskt tråkigt. Har själv haft stor hund som blivit attackerad av småhundar och det är inte heller så kul. Vi måste ändå någonstans respektera att vi gillar olika hundraser och de flesta hundägare älskar sina hundar över allt annat. Jag gillar inte själv småhundar men respekterar dem som väljer det så klart.

Svar på kommentaren:
Ann 2 år sen

Självklart att det ska respekteras vad vi gillar för hundras.Men ändå ha respekt för vilken ras eller storlek det än är.
Liten som stor med bra mentalitet är väl det vi alla vill ha som hundägare.
Stora som små kan vara lika uppstudsiga. Men den lilla kanske kommer undan med ….hur liten och söt den är.
Jag har respekt för alla storlekar men vet ju att en liten hund aldrig kan göra så stor skada.
Varför inte…. jobba med din hund och lär dej signaler som kanske inte är så bra eller ok. för varken liten eller stor.

Ulrika 2 år sen

Jag har även en upplevelse som där var det min hund en stor labbe som gick snällt och lukta i gräset och så kommer en liten skit till hund och kastar sig upp och hänger i halsen på honom han tittar på mig och hunden hänger kvar och när matte kommer springandes släpper den taget och rusar till sin matte som hänvisar att den är så snäll annars. Jo min dog inte men tilliten till små hundar dog så skulle en liten komma springandes igen så måste jag se upp och lära min att inte bita som försvar så den dör.

Anette 2 år sen

Man slutar inte förvånas över dessa korkade, IQ befriade, osympatiska medmänniskor man har runt omkring sig lite varstans i samhället. HUR kan man önska att någon annans hund ska bli ihjäl biten? Det är riktigt sjukt. Sök hjälp säger jag bara.

Sussi 2 år sen

Ja herregud så många hårda ord här inne från allt å alla. Jag blir bara trött på detta…
Alla ska
svara alla med kommentarer som att man vet allt.. Nej tack för mej, känns väldigt billigt allt härinne nu…
Så besviken på hur din sida har utvecklat sig nu..

Margareta A 2 år sen

Jag vill minnas att en viss småhund riktade in sig mot min strupe i försök till hugg. Det är ett tecken på aggressivt beteende som naturligtvis kan finnas hos alla hundraser.Alla hundraser kan vara söndervlade och få dåliga gener och bli bitbenägna.

Frågan jag inte kan låta bli att ställa mig är:
Vilka storverk har våra kära bloggare gjort sig kända för?
Visst kan det väl va småtrevligt tidsfördriv att följa så här och ta del av en annan människas vardag.. men .Man kan inte tro på allt som står i tryck.

Carina H 2 år sen

Oavsett ras så inser man att den sista idioten inte är född,hur kan man ens uttrycka att Din hund ska bli biten till döds. Skrämmande hur folk beter sig i samhället.

Varför har det blivit så här 2 år sen

Jättetrist.Rubriken blir lite fel då det är ägaren som utrycker sig idiotisk inte hunden. Har sätt liknade ägare till andra raser som uttryckt sig illa eller ägare till hästar barn ja allt . Men våra djur får lida ibland för människans grymhet . Återigen är det människan som tappat förståndet och det fruktansvärt och ska vi någon gång få ordning på detta få vi börja jobba med oss själva !

Margareta A 2 år sen

Det är ju de små hundraserna som är de mest bitiga och ettriga.Antagligen för att hävda sig.Ofta är de större raserna så mycket lugnare till sitt temperament.Det vore nog på sin plats att även ägare till små pälsklingar gick någon kurs på Brukshundsklubben.Det finns mkt att lära sig av utbildade instruktörer där.Det dummaste en hundägare till liten hund kan göra är ju att överföra egen rädsla och osäkerhet till sin egen vovve

Maria 2 år sen

Dessa hundar som helt klart är krävande och behöver en fast, kärleksfull hand och mycket träning, hamnar så ofta i fel händer på grund av att de alltför ofta används i syfte att sätta skräck i andra. Inte sällan ser man “trasiga” människor med dessa hundar, hundar som hamnat i kläm och inte alls förtjänar att bli behandlade som ett verktyg för att trigga. Det kommer aldrig bli bra och det är för jävligt att se. Djur ska man ta hand om och visa respekt gentemot. När de blir utsatta för fel miljö, fel händer, fel till höger och vänster .. ja då smäller det till sist. Precis som hos människan. Att det finns snälla ägare med snälla hundar vet vi alla. Men problemet kvarstår när kriminella osv så ofta har hundarna i sin ägo. Hundarna är offer i detta också! Jag skulle därför välkomna ett förbud att äga dessa hundar så som läget ser ut. Och ett körkort för att öht få ha djur skulle även det behövas i många fall.

Margareta 2 år sen

Det beror inte på hur många hästkrafter som finns under huven på en bil om bilmärket kan klassas som farligt.Lika lite som en viss specifik hundras skulle anses som farlig.Det beror helt på vem som hanterar den naturligtvis.Olämpliga människor bakom ratten samt olämpliga hund”förare” som håller i snöret.Det är lika illa både och.
Sensmoralen är:Även småvovvar kan skapa blödande sår!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Nej det håller jag inte med om alls.

En liten hund dödar inte en stor hund om den stora kommer springandes.

Detta verkar vara svårt för vissa att ta in. Läs en kommentar här nedan så förstår du. En förkrossad ägare som blev av med sin lilla i måndags. Vad säger du om det?

Ann 2 år sen

Så tragiskt för den lilla hunden som blev ihjälbiten …..där finner jag inte ord.
Sen är det ju en självklarhet att en en liten hund inte kan bita ihjäl en större hund.
Såg i en kvällstidning idag att en 6 mån baby blivit biten och fick svåra skallskador.
Vill inte tro att en hund föds som en mördarhund. Som hundägare måste du alltid
ta ditt ansvar och kunna läs av hundens signaler. Sen kanske det är så att alla
inte är lämpliga att vara hundägare.

Anna 2 år sen

Precis! 👍

anna 2 år sen

Du tycker inte att du generaliserar lite när du sätter likhetstecken mellan stor hund och retarderad människa….?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Åh herregud :-)

Christina 2 år sen

Vet inte vad jag ska säga.Vi fick ärva min svärsons mammas lilla gulliga fjärilshund för hon gick bort på grund av sjukdom.Min svärson och dotter kunde omöjlgt ta sig an hunden eftersom den huggit min då 2-åriga barnbarn i ansiktet.Sagt och gjort så flyttade hunden hit.Så många bett har jag aldrig fått i hela mitt liv under de tre åren som kraken bodde hos oss.Jag har ägt Schäfer,Leonberger,Benner Sennen,Golden….och dessa hundar har aldrig någonsin visat vilja till att attackera.Just nu så äger jag en STOR Leonberger.Min bror var ägare till en Anstaff som var hur go som helst,mot både människor och djur.
Kan också tillägga att min svärsons syster har skaffat sig en liten Chiwava(hur stavs det?)och den hunden får de ha inlåst då min dotter och svärson besöker dom på grund av att den lille skiten hela tiden ska attackera ungarna.
Saken är att det finns ´(tyvärr) många idioter till hundägare.Om man tar Schäfer som exempel,så är det en otroligt formbar ras.Man kan forma den till vakt och man kan forma den till världens ljuvligaste familjehund.Saken med det som du kallar “kamphundar” är att dessa också är otroligt formbara.De har en liten gen i hjärnan som triggar till kamp.Får den hund fel ägare som uppmuntrar detta så kommer självklart hunden bara tro att han gör det rätta.Men om hunden växer upp hos en familj som bara vill gosa så formas hen till världens goaste hund.
Men jag tycker att det ska vara hårdare straff mot HUNDÄGARNA som äger en hund som dödar eller skadar en annan individ.Då skulle det kanske inte vara så kul att trigga igång aggresiviteten hos dessa fina hundar.
Hundarna är det inget fel på utan det är ägarna.
Vill också påpeka att det dagligen sker olyckor mellan hundar och människor.Men media tycker tyvärr inte det är lika intressant att ta upp detta när det är vanliga “Svenssonhundar”,men när det är en så kallad”kamphund” inblandad så blir det rubriker.Och i den kategorin hamnar även du Johanna.

Svar på kommentaren:
anna 2 år sen

bra skrivet!!!

Jenny 2 år sen

Mycket bra skrivet!

Nettan 2 år sen

I måndags hände det som absolut inte fick hända…..Jag fick se en av mina chihuahuor bli ihjäl biten av en större hund som bor på samma gata som mig…..Jag kan inte skylla allt på hunden som gjorde det eftersom jag tydligen inte hade stängt min ytterdörr ordentligt då jag nyss hade varit inne för att hämta rengöring till min bil som jag höll på att rengöra. Dörren flög upp när gubben kom med hunden okopplad och min älskade lilla Gnizzta sprang ut när de gick förbi och hunden högg direkt och släppte inte utan bara högg och högg. Jag är så fruktansvärt ledsen och förkrossad och gråter och vet ärligt inte hur jag någonsin ska komma över denna fruktansvärda händelse….

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Men åh nej nej nej nej!!!! Så ledsen jag är för din skull :-(

ÅH herregud!! Men det är ju detta jag menar- man ska kunna råka glömma att en hund springer ut genom dörren-
Ska den lilla då bli dödad, herregud jag gråter när jag läser vad du skriver :(
Tänker på dig ska du veta, det allra viktigaste är att det är inte ditt fel.
Aldrig dit fel.

Stor kram till dig, beklagar din stora sorg.

Maria 2 år sen

Beklagar din sorg! Sånt ska inte behöva ske, så fruktansvärt! Såå Ledsen för vovvens skull och förstår att det blev ett svårt trauma. Kramar om

U2 2 år sen

Ytterligare ett bevis på min tes vilken typ av människor det är som äger dessa kamphundar…men så obehagligt för dig att få dessa mejl, förjävligt rent ut sagt. Stå på dig Johanna! Kamphundar skall förbjudas även i Sverige! Kram på dig :-)

PS. Byter signatur ifrån Ullis till U2 då det finns flera Ullis som ej har samma åsikt DS.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Exakt det jag menar. Skiter i att alla tjatar om att deras hundar är så snälla-

Deras hundägare verkar inte kloka nånstans. Sånna mail får jag ofta.

Det är ju uppenbarligen något som inte står rätt till hos vissa :/

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Verkligen inte.

anna 2 år sen

det är nog bättre att rensa ut ägarna eller förbjuda dom. Hundarna blir det dom växer upp med, blir uppfostrade till. Alla dessa “kamphundar” som du kallar dom Johanna, är inte labila och farliga. Där har du fel.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Haha svårt att rensa ut människorna, hur skulle det gå till menar du?

Danmark, Norge har förbjud på dessa raser. Det är så man måste gå tillväga förstås.
Vi kan inte välja ägare till hundarna. Som du ser på mailet nedan- sånt får jag varje dag.

Inte direkt smarta hundägare. Men vi kommer aldrig kunna förbjuda människan. Lite svårt ;)

Agneta🌹 2 år sen

Skrämmande! Kommentarer!! Säger mycket om människan😳
Bra skrivet Johanna! Stå på dig!
Ha en fin dag/helg☺️

Chris 2 år sen

Ja vad ska man säga…det vet väl alla och även du Johanna att det finns “kamphundar” som är stabila och helt underbara. Men dina tidigare inlägg handlar ju inte om att alla hundar är risker…Det kommer tyvärr alltid finnas människor som kommer att tolka det skrivna ordet på fel sätt/ deras sätt. Dessa mail och kommentarer du får visar ju bara att de tar åt sig. Frågan är varför. Varför är detta ämne så känsligt. Alla och då menar jag alla med hundar stora som små måste ta sitt ansvar som hundägare. Jag jobbar på en djurklinik och möter både trygga och mindre trygga hundar. Jag och mina kollegor blir nog mest bitna av de små raserna….varför det är så vet jag inte, men de har också ett oförtjänt rykte att de skäller och är ouppfostrade vilket inte heller alltid stämmer, jag träffar på små raser som inte bits och inte skäller på allt och alla. Detta påstående är lika fel som de som menar att alla kamphundar är monster. Det finns individer som är instabila både stora som små. Men en stor hund kan ju givetvis skada en mindre hund mycket mera . Försök strunta i de som skriver så otroligt tråkiga mail till dig. De är inte värd din energi. Kram på dig

Anneli 2 år sen

Men kära nån! Vart har skolans ansvar för rättstavning och grammatik tagit vägen?
Det finns som bekant inget surrogat för förståndet men det hjälper nog lite om man inte “tänker högt”…

Stå på dig, dårar finns det gott om ;9

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

De roliga i detta är att den flesta mail från dessa kamphundars ägare ser ut så här.

Skrämmande.

Linda 2 år sen

Vad är det med människor ??? Obehagligt ………. Stor kram till dig <3

Katja 2 år sen

Inte klokt alltså! Tycker det är så bra att du tar upp olika ämnen och detta med farliga hundar också.

lotta 2 år sen

Hej! Alltså vad säger man? Vad är det för fel på folk? Det finns anledning till varför dessa raser är förbjudna i Danmark. Det är helt fel människor som skaffar dessa hundar och av helt fel anledning. Att sen ha mage men uppenbarligen inte förstånd nog att uttala sig om små hundar och önska livet av ägaren. Vart är vi på väg?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Visst är det så. Inte konstigt alls att både Norge OCH Danmark har förbjud. Men här i Sverige vill inte rasernas mattar eller hussar varför.
Jag är inte förvånad.

Chris 2 år sen

Exakt men då glömmer man att de tillåter blandraser. Alltså de som är en mix av olika kamphundsraser…är det verkligen bättre? Jag tänker att då har man ju ännu mindre koll på linjer osv.

Lotta 2 år sen

Hahahaha Johanna, alltså häng ut alla dårar, detta var underhållning.
Vilken jävla stolpskott!

Cissi 2 år sen

Verkar vara skrivet av en oerhört begåvad människa, NOT!

Sanna 2 år sen

Vilken dåre!!! Jag ser rött!!! Jag själv har en chihuahua på 2 kg..Världens gladaste,snällaste och mest älskade lilla kille,förstår precis vad du menar! Sista stolpskottet är inte född än. Man ser på hela texten vad det är för person,kall hård och hjärtlös. Behandlar säkert sin hund på samma sätt. Stackars dig som får ta emot såna vidriga meddelanden. Men ” What comes around goes around”
Stor kram Johanna

anonym 2 år sen

Nämen inte klokt hur kan folk skriva så. Usch vad obehagligt. Kram.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…

Innehåller annonslänkar Hej på er! Jag hoppas ni har en riktigt skön helg och har njutit av det vackra vädret! Jag och Marilyn körde ett skönt benpass på gymet i förmiddags, jag…