ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pizza med gorgonzola och mandelbotten

/


Lång dag efter bokmässan och intervjuer men så kul! Idag äter vi den här pizzan! Oj oj så gott. Jag gör ofta på glutenfri botten med mandelmjöl istället, blir knaprigt och inte så tungt mättande. Gärna en god parmaskinka, gorgonzolaost och pinjenötter.
Vi ska ta ett glas italienskt rött vin till. Tre dagar kvar- Nu närmar det sig Jannes stora dag! Så kul att planera även om jag inte kan planera så mycket med honom, hehe. Han vet inte omen bråkdel kan jag säga.
Älskar, älskar högtidsdagar! Han har även gett mig lov att fira, vill man inte får man respektera det.


Pizza med mandelbotten 2-3 p0rt (Jag brukar dubbla)
Botten:
3 dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
2 ägg
4 tsk olivolja
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk timjan
Salt, peppar
Fyllning: Tomatsås, (mutti är bäst) riven stark ost, parmaskinka, färska champinjoner och en god gorgonzola, oregano på toppen.
Gör så här: 
Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut på en plåt med bakplåtspapper. Alt kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan för det fastnar lätt. Be någon hålla i plåten så kavlar du ut degen med papper mellan. Går smidigt.
Grädda på 175 grader ca 12 min tills det fått färg. Ta ut och lägg sedan på fyllningen. Sätt ugnen på 220 grader efter du tagit ut botten.
Ta sedan det du tycker om eller har i kylen. Jag älskar parmaskinka och gorgonzola, behöver inte vara mycket. Less is moore.
Rester är också smart, tänk på miljön. Gratinera pizzan ca 20 minuter så osten smält. Pizzan igår hade jag skivade champinjoner, parmaskinka, gorgonzola och riven ost över allt. Herregud så god den blev!Strö gärna lite pinjenötter över, blir så gott!
Njut till ett italienskt gott rödvin, eller alkoholfritt.

6

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00