• 2018-09-27, 10:00
  • 9

Äntligen är skaldjuren fina! Månader med R, jag älskar kräftor och här kommer mitt bästa tips för det godaste smöret, det är från min mammas kokbok hon fick av oss barn när hon fyllde 30 (!) Jag var 11 år, hehe.

Detta är så gott!

Lägg på fat och ställ fram eller lägg upp på tallrik.

Örtgratinerade havskräftor 4 port Eller hummer 

Örtsmör:

200g smör
4 pressade vitlöksklyftor
1-2 msk ljus fransk senap
2 krm cayennepeppar
2 tsk dragon
1 tsk basilika
1 tsk italiensk salladskrydda
4 msk finhackad persilja

Salt och peppar

Vitt bröd som du rostar. Jag tar kryddor på burk eller fryst, har du färska finhackar du det bara.

Rör ihop örtsmöret i god tid. Ställ in i kylen så det får ta smak. Klyv, klipp itu havskräftorna på längden. Lägg kräftorna tätt i en ugnspanna eller en plåt med folie i botten.

Klicka över örtsmöret och grilla eller gratinera hastigt i het ugn på 220 grader tills smöret smält, några minuter. Detta går snabbt, förbered allt så är det bara att köra in i ugnen när ni ska äta. Enkelt men väldigt festligt. Lägg en brödskiva på tallriken för det är ganska mycket smör man kan doppa i.

Njut! Så gott och festlig förrätt eller plock.

 

Kommentarer

Tamy 2 år sen

Herregud så gott det såg ut och tusen tack för tipset/receptet. Vi har turen att kunna köpa direkt från en fiskare här på Gran Canaria så detta måste absolut bara testas.
Har du och familjen planer på att ta semester på Gran Canaria även denna vinter? Om så, vi är ett skandinaviskt team av massörer, massageterapeuter och spaterapeuter här på plats, så hör bara av dig så lovar jag att jag och vårt team här på plats ska pyssla om er allt vi bara kan :)
Hälsningar från mig och ett härligt varmt och skönt Gran Canaria.

Annette Nord 2 år sen

Halloj! Är du på mässan på lördag också? :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Nej tyvärr.. Janne fyller 50 år på lördag! :-)

M 2 år sen

Din läckergom där! ;)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Så gott med kräftor!

Helene 2 år sen

Du skulle ju bara ge ut en bok med mat och bakverk också. Du verkar hur duktig som helst på både matlagning och bakning. Allt ser så gott ut som du delar med dig utav.
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack snälla, det är nog på gång :-)

Kram till dig!

Malin 2 år sen

Hej Johanna!
Bor tyvärr för långt bort annars hade jag gärna velat komma förbi och träffa dig.
Fortsatt lycka till!
Kram Malin

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Stort tack Malin!

kramar

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…