ANNONS

Låt Lucia vara en flicka!

/

Jag förstår om dagis eller skolor vill att alla ska få vara vad de vill, killar får vara lucia, tjejer får vara stjärngossar, det är jättebra. Men Lucia har alltid varit en kvinna, en symbol som bygger på en verklig människa som helgonförklarats. Att Malmös Lucia ska låta även killar ansöka, det är jättefel! 

Vad tycker ni om detta? Jag tycker det är galet!!

Kan inte bara kvinnor vara kvinnor och män vara män? Vi är ju som vi är. Vi är födda som vi är. Ja, jag vet att några vill operera om sig och då får de göra det. Men det är inte ett skäl till att alla människor ska vara könlösa. Det blir så löjligt att en man ska gå runt och vara kommunens Lucia på äldreboenden, det blir som ett stort skämt. Lucia var en kvinna, en verklig person som var ett helgon från början.

Ska vi kanske inte ha flick eller pojknamn heller kvar? Alla får heta unisex så man kan välja vilket kön man vill vara. Jag tycker det har gått för långt! Vi är HAN och vi är HON punkt. 

Jungfru Maria var en kvinna, jesus en man , jultomten en man, påskkärringar är kvinnor, Lucia en kvinna och Rudolf med röda mulen är en ren. En renhane. 

Varför ska alla heta HEN? Ska vi bli teletubbies allihop?

135

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00