ANNONS
Integritet på Tailsweep

Krämig pasta med strimlad oxfile och kantareller

/

Nu är vi hemma hos Janne och tar en paus efter lång shoppingdag. Marilyn har hittat en hel del kläder och vi har en mysig dag. Ska fixa oss och snart gå till Star bowling, ska bli kul! Aldrig sett mamma bowla så bara det blir en upplevelse, hehe.


Vill tipsa er om en riktigt god pasta!

En gång i veckan lagar vi en god pasta, antingen på helgen eller till onsdagsmys. Den här är med strimlad oxfile, funkar med fläskfile också. Så god och lyxig.
Servera den i en stor panna och ställ på bordet med en skål med riven parmesan. Galet gott!






Krämig pasta med oxfile och kantareller 4 port 
500 g tagliatelle
350 g oxfile
250 gram kantareller (Hade ostronskivling på bilderna)
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
1 msk oxfond
1 msk hackad färsk timjan
Salt och peppar
1-2 tsk sweet chili
Riven parmesan
Färsk bladpersilja
Gör så här: 
Lägg fram oxfilen en timma innan så köttet får vila, skär i mindre strimlor. Bryn i het panna i olja, salta peppra och lägg åt sidan. Jag vill inte ha den för stekt så det räcker med några minuter.


Fräs kantarellerna i het panna så vattnet försvinner, lägg i en klick smör och salta och peppra. Lägg åt sidan.
Skär löken och hacka vitlöken, fräs i pannan och lägg åt sidan.
Häll i grädden och creme fraiche, fonden och krydda med salt och peppar. Smaka av med lite honung, jag vill alltid ha lite sötma för det blir så gott till den kryddiga såsen.
Koka upp vattnet till pastan, lägg i allt till pastasåsen och låt puttra på svag värme ca 15 min. Späd med mer grädde om det behövs.
När pastan är klar, häll av vattnet och rör ner i pastasåsen. Rör om, det ska vara blandat och krämigt.
Njut! 


3

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00