ANNONS

Kladdkaka med nougat och kokos

/


Kladdkaka med nougat ocn kokos är vår favorit om vi ska baka kladdkaka, den gjorde jag när barnen var små och när de fyller år vill de alltid ha den. Nu bakar jag inte alls mycket längre, vill hellre inspirera med annat nyttigt men en god dessert på en middag eller eller lördagsgott till helgen är inte fel.
Testa denna, den är som en dröm.
Mycket choklad i smeten, kokos i botten och hyvlad nougat på toppen. De tre godaste ingredienserna som finns.



Alltså så god…!


Kladdig kladdkaka med nougat och kokos
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
50 g mörk, fin choklad
150 g nougat
smör och kokos eller ströbröd till formen

Gör så här:


Smält smör och låt svalna. Rör samman socker och ägg med handvisp och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao. Tillsätt smöret och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner krossad mörk choklad i smeten.


Smeten ska röras, inte vispas så blir den kladdig.
Häll smeten i en smörad form som bröats med kokos. Grädda i 18-20 minuter i 175 grader. Den ska vara kladdig!
Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan. När nougaten stelnat  är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde. Till kalas strör jag strössel ovanpå.
Njut!

6

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00