• 2018-10-12, 08:00
  • 12

(Inlägget skulle publiceras 8 men jag hade inte tryckt på knappen)

Härliga fredag är här! Jag ska strax gå upp till studion och läser in ljudboken på förmiddagen, men vill tipsa er om fredagsmiddag först. Godaste fläskfilegrytan!

Jag har lagt upp massor av recept här, men denna fläskfilégryta verkar vara det ni tycker allra bäst om, så jag kör en lite repris på den. Receptet finns även med i min bok! I slutet av boken får ni alla mina favoritrecept. 

Vi älskar den här grytan med fläskfile, champinjoner, grädde, dijonsenap och goda kryddor. Servera med hasselbackspotatis så har du helgmiddagen klar.

Hasselbackspotatis är det godaste jag vet, men vill ni skippa kolhydrater eller bara att det ska gå lite snabbare så kan ni gratinera en fin blomkål i ugnen istället. Det har vi haft till och blir jättegott. 

Fläskfilegryta med hasselbackspotatis och grillad sparris 4 port 

7oog fläskfile
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 chalottenlök
1 msk tomatpure
250 gram färska champinjoner
1 msk oxfond
Salt peppar
Nypa cayennepeppar

Hasselbackspotatis 

8 jämnstora potatisar
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 msk ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär skåror men inte helt igenom potatisen. Salta potatisen och smält smöret och pensla på. Lägg den i en ugnssäker form och gratinera potatisen i ugnen ca 20 min. Ta ut formen och pensla med mer smör och häll på ströbröd. Man kan också lägga på riven ost. Baka potatisen ytterligare i 20 min tills den är färdig.

Fläskfilegrytan

Gör så här:

Stek fläskfilen i bitar, lägg åt sidan. Fräs löken och champinjoner, lägg i fläskfilen och rör ner resten av ingredienserna. Låt koka ihop, smaka av. Sänk värmen och låt grytan stå och småkoka under lock 15 minuter. Fyll på med vätska under tiden.

Grilla färsk sparris i olivolja några minuter i en stekpanna med lite havssalt och svartpeppar.

Bästa tjejerna vet hemma, den är så god!

 

 

Relaterade inlägg