• 2018-10-13, 11:00
  • 2

Härligt med solig och skön lördag! Igår var vi på premiären på Arvingarnas krogshow på Kajskjul 8, vilken grym show! Ska visa er bilder sen, finns även mycket filmer på min instastory.

Solen skiner och vi ska ut och gå en långrunda här i Göteborg, men vill tipsa er om en riktigt god brieosttårta om ni vill bjuda på något gott ikväll.

Krämig brieost som är inbakad i smördeg, detta är så gott och enkelt att göra. Rosta nötterna på svag värme så kommer smakerna fram mer, strössla de runt om tårtan och lägg på fikon.

Inbakad brieosttårta (ca 10-12 bitar men kan räcka till ännu fler)

1 Brieosttårta
1 rullad smördeg
1 äggula
hasselnötter
valnötter
Fikon eller jordgubbar
Färsk rosmarin eller timjan

Gör så här:
Ta ut osten minst en halvtimma före. Sätt ugnen på 200 grader och lägg brieosten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på smördegen så hela osten blir täckt och slät. Nyp ihop den under osten.

Pensla med uppvispad äggula och gratinera i ugnen tills den fått färg. Ca 10 minuter beroende ugn.

Rosta nötterna på svag värme i en stekpanna, då kommer smaken fram mer. Gnugga bort skalen på hasselnötterna efteråt med en handduk, det mesta brukar lossna av sig själv i pannan.

Lägg tårtan på ett fat, dekorera med nötter och färska fikon eller mer frukter. Jag lägger även rosmarinkvistrar över.

Alltså hur gott…!

Hoppas ni gillar, den är en favorit när vi har den hemma, gott till dessert om ni har middag eller varför inte bara detta och lite mer frukter till tv-kvällen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-10-13 Johanna Toftby, Recept

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…