ANNONS
Integritet på Tailsweep

Världens godaste kålpudding på plåt

/


Hemmalagad kålpudding lchf med god gräddsås kan man bjuda en kung på. Jag gjorde en stor plåt igår så sköter det sig själv i ugnen och allt går snabbt att svänga ihop. Vill ni ha potatis tar ni det men detta är mättande, servera med rårörda lingon, mer behövs inte.
Ska tipsa er om produkter från By Terry, alltså den bästa fondation jag haft! Ger fint lyster men inte glitter. Ska tipsa nästa inlägg. Köpte ofta gröna, nyttiga smoothies från Juicekällan, unnar mig det när jag jobbar mycket.


Det här receptet fick jag av en kund på salongen sedan har jag gjort det många gånger.
Kålpuddingen blir riktigt saftigt, låt skyn gå in ordentligt och stek den inte för länge i ugnen. Gräddsåsen kan du imponera på om du ska bjuda kärleken på middag.
Har läst in ljudbok i studion idag, ska sitta varje dag den här veckan, nu är jag igenom kapitel 12, snart 13. Så skönt. Efter det ett roligt möte med Delli som är min kontakt på Ellos, vi har träffats flera gånger nu, så go tjej. Spännande nytt samarbete och projekt på Ellos snart.


Kålpudding på plåt 10 port (Dubbel sats)
1 kg nötfärs
1 gul lök
900 gram vitkål
3 dl grädde
2 ägg
250 gram keso
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 krm svartpeppar
3 msk oxfond
4 dl vattenGräddsås 5 port
3 dl spad från kålpuddingen
3 dl grädde
2 msk soja
2 msk oxfond
1 msk lingonsylt
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Strimla kålen tunt, stek vitkålen i smör i stekpanna tills det mjuknat. Ta en stor bunke och blanda nötfärs, äggen, grädde, hacka löken fint i småbitar och blanda i färsen, rör ner keso, salt och peppar. Rör ihop så allt blandas, rör ner vitkålen.
Lägg färsblandningen på en plåt eller en stor form, platta till den och skär portionsbitar. Blanda vatten och fond och häll över hela plåten. Kommer vara mycket vätska men det kokar in i kålpuddingen när den gratineras. Gratinera i mitten av ugnen 45 minuter. Efter ca 30 minuter ta ut formen, häll av det mesta av spadet ner i en gryta. Sätt sedan in formen igen de sista 15 minuterna.
Såsen
Spadet från kålpuddingen som du hällt av från gratängen är basen. Rör ner grädde, oxfond, lingonsylt och soja. Låt koka ihop, sänk plattan och låt det småputtra. Red med lite maizena så det blir lite tjockare, jag tar även några droppar kulörsoja för att få mer färg.


8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00