• 2018-10-17, 17:10
  • 34

Hora! Hora! Hora! Jag hatar det ordet. En hel generation tjejer växer upp och blir kallade för något så fult. Vi föräldrar borde slå oss ihop för att utplåna skällsordet hora. Men jag har inga förhoppningar när den osannolika tv-kändisen Anna Anka står och skriker det åt en mycket yngre kvinna direkt i tv-rutan. Eller horshow som hon kallade Elena Belles klädsel i programmet. 

Något mer oförskämt och förminskande än att bli kallad hora har jag svårt att tänka mig. Det reducerar en människa till en handelsvara, till en bit kött. Att en kvinna kan skrika det åt en annan kvinna förstår jag inte. Jag skäms! 

Men det är mycket med Anna Anka jag inte förstår. Hon har ett ego och ett tonfall som får Zlatan att verka ödmjuk och tystlåten – utan att ha gjort något alls för att förtjäna uppmärksamheten mer än just att stå och skrika och gapa på alla. Att hon gör det okej för unga människor att använda ordet hora skiter hon i. TV3 verkar också skita i konsekvenserna. 

Det enda Anna Anka har gjort för att bli känd är att gifta sig rikt. Så hon borde vara väldigt försiktig med att kalla andra för hora. 

 

 

2018-10-17 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Lotta 2 år sen

Kallar man någon för hora då är det bara att avsluta den karriären på TV3.
Noll tolerans mot att använda ett ord som sätter kvinnor i etr hörn ingen förtjänar.
Ordet hora är så nedsättande ,kvittar hur det sägs och av vem,det bör betraktas som lika illa att säga neger .
Kläder eller hur man ser ut har ibgen med att göra,alla har rätt att bara vara sig själv
Anna Anka… det efternamnet passar gott till den kvackande tamten.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Word!

catten 2 år sen

Chilla det är en tvshow. Inte på riktigt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Önskar det vore det.

Marika 2 år sen

Hu henne fick jag nog av efter att ha hört sett henne 1 gng på tv:n hon har visserligen bestämda åsikter men undrar om hon är så perfekt själv.. blir lite småjobbigt lyssna på en som hela tiden ska framhäva sina åsikter, då de oftast inte är positiva utan nedlåtande om andra. Fattar inte hur tv kan visa sånt över huvudtaget och att man väljer att se på det. Men det är upp till var och en absolut. 😊🙏🏼

Tina 2 år sen

TV 3 borde ha plockat bort henne direkt efter detta, hon boarde inte ha fått vara med mer och de borde inta ha visats!!!
Bedrövligt uppförande från en vuxen människa!!!

Håller med Chattis, gillar Zlatan:)

Louise 2 år sen

Så bra skrivet, Johanna👍Du har helt rätt😊

Elisabet 2 år sen

Här bara sett klippet…Men..
Hon verkar vara en otroligt farlig kvinna!!
Med en röst, så man fick ont!!

Myran 2 år sen

Anser att tv3 har ett ansvar att ta i detta fall. De medverkar till mobbing.
Fy så vidriga kvinnor kan vara mot varandra. Uppmanar att vi bojkottar detta program.

Filippa 2 år sen

Spot on! Så rätt i varenda ord har du Johanna 👏🏻 Mår illa över hur man kan bete sig så vidrigt som Anna

Ann Stenman 2 år sen

Håller helt och hållet med dig Johanna, hon är vidrig.

Carina H 2 år sen

Inget ovanligt uttryck från A Anka. tror att hon inte är helt ok däruppe.

Sanna 2 år sen

Word!!!!! Hon är mer än vidrig! Snacka om att ligga till sig pengar och status. Fy fan vilken dubbelmoral hon kör med. Helt rätt Johanna! Denna gången håller jag med dig till 200 procent! Ett av dina bättre inlägg,håller med att din blogg blir bättre och bättre,du skriver verkligen vad du tycker!
Kram

Sissi 2 år sen

Börjar tokgilla din blogg mer o mer när du nu än en gång säger vad du tycker!! Sist om Lucia som ska vara tjej och nu detta viktiga! Bra! Läser din o Magda Graafs blogg med glädje och inte så pk. Fortsätt så! Kram

Jossan 2 år sen

Älskar din sista mening!
Boom 😂👊🏻👊🏻👊🏻

Ullis 2 år sen

Alla dom vill veta mer om att vara “Hora” bör följa Instagramkontot som heter intedinhora eller prostituerad_less.
Kanske en ögonöppnare för många. En hora är en vanlig kvinna som pga omständigheter låter män begå övergrepp mot kvinnan. Man bör tänka sig väldigt noga när man använder ordet hora för det handlar om vilken tjej som helst som har hamnat snett i livet.

Svar på kommentaren:
Emma 2 år sen

Exakt, bra skrivet Ullis!

Emma 2 år sen

Otroligt tråkigt att prata så illa och nedlåtande till och om en annan människa:(. Däremot får vi inte glömma att även ”horor” är människor, oerhört utsatta sådana. Om skit ska kastas, kasta då på torskarna, de som utnyttjar!

Svar på kommentaren:
Emma 2 år sen

Jag menar alltså vi ska tänka på hur vi använder ord och termer för att beskriva det ”värsta av det värsta”. Det är inte att vara en hora, det är att utnyttja en hora. Skulden och skällsorden ska läggas där det hör hemma.

Magdi 2 år sen

Har inte sett programmet , vill nog inte heller. Men oj vad jag håller med dig Johanna. Vilken vidrig kvinna som säger ordet till en annan tjej pga att hon tycker hon är ” förmer” än andra. Vad har hon gjort ? Men än gift sig rikt ….wow vilken bedrift! Det värsta är nog tv 3 som godkänner sånt skit & många unga människor soeciellt tjejer ser på skiten , det räcker! Bort med ordet, hora är det lägsta ordet som finns enligt mig, min ex man som misshandlade mig under många år har kallat mig för mycket, hora fick mig att känna mig så förödmjukad & så låg trots slag sparkar mm så var just ordet som gjorde mest ont.
Vart är alla feminister i detta?! # metoo

Susanne Gabrielsson 2 år sen

Jag mådde rent ut sagt dåligt, efter hennes utsago,igår. Jag har jobbat inom psykiatrin i många år, & där skulle hon passa in bra. Som patient då. Vilken sjuk människa. Hennes ögon lyser av elakhet.
Dåligt av TV 3 att visa detta. Inte konstigt alls, att våra barn tar efter vissa beteende.

Svar på kommentaren:
Charlotte 2 år sen

Jaså du, du ser på dina patienter på de viset du. Urk!

Annette Gunnesson 2 år sen

Fattar inte att TV 3 sände det överhuvudtaget. Trodde inte en vuxen människa kan bete sig så hemskt och vara så otrevlig. 😡😡😡. Det finns ju fruar som är trevliga och roliga som tillför programmet mycket mer 🤔🤔🤔

Cattis 2 år sen

Jag håller med dig. Jag mådde illa efter Annas utspel mot Elena. Så elak människa.
I min värd så säger det så mkt om Anna. Hon ser uppenbarligen Elena som ett stort hot annars hade hon inte brytt sig. Blir verkligen patetiskt. Så uppenbart att den svunna ungdomen stör anna väldigt. Tycker det är synd för Anna e vacker på utsidan och behöver inte bevisa det för nån. Där emot så gör hon bort sig fullständigt när hon visar sin fula insida. Jag blir förvånad hur tv 3 väljer att publisera detta fruktansvärda utspel.

Pia Andersson 2 år sen

Tv 3 har ju tappat det, ett sånt jäkla skitprogram. Men jag håller med dig, ingen kvinna ska kalla en annan kvinna för h..a. Det säger mer om henne vad hon är för person ” no maners at all”

Åsa 2 år sen

Fruktansvärd människa. Inte alls konstigt att hon förlorat vårdnaden om sina 2 barn. Sandlådenivå på henne, hon bete sig värre än ett barn.

Chris 2 år sen

Jag tittar inte slutade förra året med det när jag mådde dåligt över hur människor tilltalar och helt verkar ha tappat det.. snart borde väl tv3 sätta ned foten eller…

Chattis 2 år sen

Ja, hon är verkligen elak. Blanda dock inte in Zlatan i det här, han har inte gjort illa någon vad jag vet. Han är cool😊

AnnaE 2 år sen

Hon är ju hemsk!

Jeanette arvidsson 2 år sen

Sägs det inte som så….som man känner sig själv,känner man andra. Klart att hon tror hon är the Queen när hon levde med x:ET , men vad va hon innan??? 😂😂 och jag tror inte Paul ramlade över henne direkt 😤😤hemska människa

Kristin 2 år sen

Hej!
Jag förstår inte varför Anna A ens får chansen igen att vara med i program i tv?! När det finns så många begåvade kvinnor att välja bland.
Hur kan en vuxen människa som hon bete sig så vidrigt, patetiskt! Tycker faktiskt synd om henne, hon förstår inte bättre antar jag.
Jag skäms för hennes skull ! Hu!

Vänligen Kristin

Ullis 2 år sen

Fattar inte hur tv3 kan ta med det där i programmet ens. Nä uteslut Ankan och ta in en trevligare människa istället.

Anonym 2 år sen

Bedrövligt att bete sig på det sättet, hon kan inte må bra.

Lotta 2 år sen

Jag skäms jag också, fy fan jag tål inte gaphalsen. Hon är vidrig!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Då var det dags igen. Trollet Linda är tillbaka. Just nu kallar hon sig Margareta eller M eller lite variationer på det. Hon är fortfarande expert på juridik, ska anmäla mig för…

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…