• 2018-10-17, 17:10
  • 34

Hora! Hora! Hora! Jag hatar det ordet. En hel generation tjejer växer upp och blir kallade för något så fult. Vi föräldrar borde slå oss ihop för att utplåna skällsordet hora. Men jag har inga förhoppningar när den osannolika tv-kändisen Anna Anka står och skriker det åt en mycket yngre kvinna direkt i tv-rutan. Eller horshow som hon kallade Elena Belles klädsel i programmet. 

Något mer oförskämt och förminskande än att bli kallad hora har jag svårt att tänka mig. Det reducerar en människa till en handelsvara, till en bit kött. Att en kvinna kan skrika det åt en annan kvinna förstår jag inte. Jag skäms! 

Men det är mycket med Anna Anka jag inte förstår. Hon har ett ego och ett tonfall som får Zlatan att verka ödmjuk och tystlåten – utan att ha gjort något alls för att förtjäna uppmärksamheten mer än just att stå och skrika och gapa på alla. Att hon gör det okej för unga människor att använda ordet hora skiter hon i. TV3 verkar också skita i konsekvenserna. 

Det enda Anna Anka har gjort för att bli känd är att gifta sig rikt. Så hon borde vara väldigt försiktig med att kalla andra för hora. 

 

 

2018-10-17 Johanna Toftby ,

Relaterade inlägg

Då var det dags igen. Trollet Linda är tillbaka. Just nu kallar hon sig Margareta eller M eller lite variationer på det. Hon är fortfarande expert på juridik, ska anmäla mig för…

Glad påsk alla läsare! Hoppas ni får en riktigt fin påskafton! Vi är snart framme hos mamma och påskmiddag. Så mysigt! Ikväll ska vi på stor 80-talfest! Är så taggad för det,…

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…