Krämig kycklinggratäng med sambal oelek
Härligt med fredag! Jag ska snart upp till Löfvingkliniken för en spännande hudbehandlingen sedan direkt till studion igen.
Den här kycklinggratängen gjorde ska jag göra i helgen, en snabb och smakrik gratäng med kyckling, grönsaker, sambal oelek, grädde och chilisås. Så god och passar en fredag så man inte vill stå så länge i köket.
Vi åt med massa god sallad till, den här ska ni prova. Gott med ris eller potatis om ni vill ha tillbehör. Jag äter ibland kolhydrater om jag ska träna på kvällen, annars med grönsaker.
Recept kycklinggratäng med sambal oelek 6 portioner
4-5 kycklingfileér
1/2 purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
10-12 champinjoner
2 tsk sambal oelek
2 msk chilisås (Inte sweet chili)
1 msk soja
1 msk mango chutney
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl stark riven ost
Gör så här:
Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i lite olja med salt och peppar. Lägg kycklingen i en form.
Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av.
Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.
Kika på min story på instagram får ni se Kattis Palmnäs vackra tavlor, jag var på hennes vernissage ute på Nääs fabriker igår. Ska visa bilder och vilken tavla jag köpte. Hon ställer ut där i sex veckor, åk dit och kika!