ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Het köttfärspaj med guacamole

/


Hoppas ni mår bra, idag är det solglasögon för att inte skrämma livet av någon, jag är rejält svullen och röd, ser hemsk ut! Gjorde plasmapen kring ögonen igår, ska bli så kul att se resultatet sen. Har så mycket jobb i datorn så betar av samarbeten och massor med nya blogginlägg som ska in så det passar bra att stänga in mig.
Blev riktigt sugen på köttfärspaj med knaprig mandelbotten så måste svänga ihop den sen. En av mina populäraste pajer här inne, den är så galet god! Het köttfärspaj med chili och stark ost. Den måste ni göra om ni inte vet vad ni ska göra för middag idag.
OM annonserna upprepas är det en bugg som Bonnier ihop med mina webbutvecklare håller på att fixa. Det ska vara löst efter helgen.

Copyright 2014






Skräms inte att det ser ut som många ingredienser i köttfärsen, de mesta har man hemma och bara lägga i pannan.


Pajdeg med mandelmjöl 
3 dl mandelmjöl
1msk fiberhusk
1/2 dl sesamfrön
Nypa salt
40 g smör
1  ägg
Sätt ugnen på 175 grader
Gör så här:
Mixa madelmjöl, fiberhusk, sesamfrön i en matberedare, funkar att röra ihop om ni inte ha mixer. Rör ihop resten av ingredienserna. Låt vila i kylskåp en stund.


Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 8 min. (Passa så det inte bränns) Ta ut pajskalet.
GuacamoleHÄR (även gott recept på frasiga tortillas)
Köttfärsröra: 
500 gram nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1/2 chili
1 dl creme fraiche
1 msk kalvfond
2 tsk sweet chili
2 msk tomatpuré
1/2 dl chilisås
1 dl vatten
1 tsk paprikakrydda
1 tsk chilikrydda
1 tsk basilikakrydda
10 jalapeno (bitar)
salt, peppar
En ask babytomater
150-200 g riven stark ost
Gör så här: 
Höj ugnen till 200 grader.
Hacka lök och vitlök, skär paprika i mindre bitar, hacka chilin,  stek köttfärsen och löken, lägg ner paprika, chili och resten av ingredienserna förutom ost. Koka ihop och låt det småputtra ca 10 min. Lägg köttfärsen i pajskalet. Dela tomaterna och lägg på över köttfärsröran, sist lägger du på riven ost. Jag blandade gratängost och västerbottenost.
Gratinera pajen i ugnen tills allt fått färg, ca 20 min.
Vi serverade fräsch sallad och god guacamole. Galet gott!





4
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00