ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Silviakaka med saffran och vit choklad

/
89


Silviakaka med saffran och vit choklad är ljuvligt gott. För inte tala om doften. Enkel fluggig ”Sockerkaka”men med saffran! Så god!


87

Jag älskar vit choklad och ihop med saffran är det en oslagbar kombo.
Silviakaka med saffran ca 16 bitar i en form ca 20×30
3 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
1/2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 gram smält vit choklad
1,5 dl ljummet vatten
Glasyr
125 smör
1,5 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vaniljsocker
0,5 gram saffran (1 påse. Men jag tog 2 påsar för jag gillar när det smakar mycket saffran)
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader, smält den vita chokladen i ett vattenbad, ställ åt sidan.

Vispa ägg och socker fluffigt som en sockerkaka. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör om noga, blanda mjölblandningen i äggsmeten och rör om försiktigt. Häll sist i vattnet och den smälta chokladen, inte vispa så smetens fluffighet försvinner. Bara röra något.
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, jag hade en form som är djupare och smalare än en vanlig stor för jag vill ha högre kakor. Tror den är ca 35 cm på längden.
Sätt in kakan i ugnen ca 20 minuter. Den ska inte bli för torr. Gör under tiden glasyren.
Glasyr
Smält smöret i en gryta, häll i saffran och rör om noga, sänk värmen och rör i florsockret, vaniljsockret, sist äggulorna. Ta av från plattan och rör ihop till en slät kräm.
Ta ut kakan och låt den svalna, bred på glasyren och strö kokos över hela kakan. Skär i fyrkantiga bitar.
Njut! Den blir fluffig och alldeles underbar med saffran och vita chokladen.

10

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00