ANNONS
Integritet på Tailsweep

Oxfile med pepparsås och hasselbackspotatis

/


Innehåller annonslänkar 
Härligt med fredag, visst är det? Även om jag jobbar varje dag och inga kontorstider hänger jag kvar i den goa känslan man får på fredag. Veckans bästa dag, alla är glada och pepp inför helgen.
Vilken fin gala vi var på i går på Trägårn här i Göteborg. Superhjältar mot cancer. Ska visa alla bilder i eget inlägg sen. Tårar och skratt, underhållning men det viktigaste- Auktionen. Jag budade hem grejer från Wakkaku för 7500 som enbart går rakt in till deras insamling. Så kul att bidra till detta. Många barn som är sjuka som får glädje av superhjältarna. Gråter när jag ser alla bilder när de hälsar på sjuka barn på sjukhusen. Vilket fint arbete de gör, helt ideellt.


Min klänning frågar många efter på story, det är Anja och Filippas kollektion. ÄLSKAR den! Sitter jättefint på, stretch, fodrad till pangpris. HÄR har ni nyårsklänningen! Och nu är det röda och prickarna borta runt ögonen, hurra vad nöjd jag är.


En av de rätterna som toppar här inne är min pepparsås. Eller det är ju en sås, haha men ni söker ofta på den. Gör den till oxfile, ryggbiff eller kyckling. Den är så galet god!
Jag har precis varit på möte på hotell Post och om en timma ska jag ner och fixa naglar. Älskar göra sånt på fredagar. I kväll kommer bästis Hanna ner till Göteborg, ska bjuda henne på middag för hon hjälpte mig så mycket på studenten. Äntligen blir det av.


Grillad oxfile med pepparsås, hassebackspotatis och grillade grönsaker. 
Hasselbackspotatis
8 jämnstora potatisar
2 msk smör
1/2 tsk salt
lite ströbröd
Parmesanost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär skåror men inte helt igenom potatisen. Salta potatisen och smält smöret och pensla på. Lägg den i en ugnssäker form och gratinera potatisen i ugnen ca 20 min. Ta ut formen och pensla med mer smör och häll på ströbröd, sist den rivna osten. Man kan också lägga på riven ost. Baka potatisen ytterligare i 20 min tills den är färdig.
Grillad Oxfile i bit 
Jag låter köttet ligga framme en timma före. Steker det sedan i smör i en grillpanna på hög värme några minuter på varje sida och peppar salt. Lindar sedan in det i smörgåspapper en stund så blir det ännu saftigare.
Pepparsås:
1 msk mald pepparkorn- Svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar rosépeppar (Finns färdig på kryddhyllan)
3 dl grädde
1/2 dl creme Fraiche
1 msk oxfond
1 tsk dijonsenap
1 msk tomatpure
1 tsk honung
3 msk rödvin
1 msk smör
skvätt soja
Smaka av med salt
Gör så här: 
Fräs malda pepparkorn  i smör, tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Sänk värmen, låt småkoka ca 10-15 min så det kokar ihop och smakerna sätter sig. Bästa såsen ever till kött eller kyckling.


Grillad tomat: Lägg halvor i en form, ringla olivilja, salt och peppar, lite riven ost. Gratinera sist 15 minuterna från när potatisen är klar.
Grillade harricortvert, babymorötter och salladslök. Fräs grönsakerna i en panna eller lägg i en form och grilla i ugnen med lite olja, salt och svartpeppar.

11
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00