Oxfile med pepparsås och hasselbackspotatis


Innehåller annonslänkar 
Härligt med fredag, visst är det? Även om jag jobbar varje dag och inga kontorstider hänger jag kvar i den goa känslan man får på fredag. Veckans bästa dag, alla är glada och pepp inför helgen.
Vilken fin gala vi var på i går på Trägårn här i Göteborg. Superhjältar mot cancer. Ska visa alla bilder i eget inlägg sen. Tårar och skratt, underhållning men det viktigaste- Auktionen. Jag budade hem grejer från Wakkaku för 7500 som enbart går rakt in till deras insamling. Så kul att bidra till detta. Många barn som är sjuka som får glädje av superhjältarna. Gråter när jag ser alla bilder när de hälsar på sjuka barn på sjukhusen. Vilket fint arbete de gör, helt ideellt.


Min klänning frågar många efter på story, det är Anja och Filippas kollektion. ÄLSKAR den! Sitter jättefint på, stretch, fodrad till pangpris. HÄR har ni nyårsklänningen! Och nu är det röda och prickarna borta runt ögonen, hurra vad nöjd jag är.


En av de rätterna som toppar här inne är min pepparsås. Eller det är ju en sås, haha men ni söker ofta på den. Gör den till oxfile, ryggbiff eller kyckling. Den är så galet god!
Jag har precis varit på möte på hotell Post och om en timma ska jag ner och fixa naglar. Älskar göra sånt på fredagar. I kväll kommer bästis Hanna ner till Göteborg, ska bjuda henne på middag för hon hjälpte mig så mycket på studenten. Äntligen blir det av.


Grillad oxfile med pepparsås, hassebackspotatis och grillade grönsaker. 
Hasselbackspotatis
8 jämnstora potatisar
2 msk smör
1/2 tsk salt
lite ströbröd
Parmesanost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär skåror men inte helt igenom potatisen. Salta potatisen och smält smöret och pensla på. Lägg den i en ugnssäker form och gratinera potatisen i ugnen ca 20 min. Ta ut formen och pensla med mer smör och häll på ströbröd, sist den rivna osten. Man kan också lägga på riven ost. Baka potatisen ytterligare i 20 min tills den är färdig.
Grillad Oxfile i bit 
Jag låter köttet ligga framme en timma före. Steker det sedan i smör i en grillpanna på hög värme några minuter på varje sida och peppar salt. Lindar sedan in det i smörgåspapper en stund så blir det ännu saftigare.
Pepparsås:
1 msk mald pepparkorn- Svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar rosépeppar (Finns färdig på kryddhyllan)
3 dl grädde
1/2 dl creme Fraiche
1 msk oxfond
1 tsk dijonsenap
1 msk tomatpure
1 tsk honung
3 msk rödvin
1 msk smör
skvätt soja
Smaka av med salt
Gör så här: 
Fräs malda pepparkorn  i smör, tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Sänk värmen, låt småkoka ca 10-15 min så det kokar ihop och smakerna sätter sig. Bästa såsen ever till kött eller kyckling.


Grillad tomat: Lägg halvor i en form, ringla olivilja, salt och peppar, lite riven ost. Gratinera sist 15 minuterna från när potatisen är klar.
Grillade harricortvert, babymorötter och salladslök. Fräs grönsakerna i en panna eller lägg i en form och grilla i ugnen med lite olja, salt och svartpeppar.

11
9

Elizabeth Ardens kapslar för natten

Reklam och samarbete med Elizabeth Arden 

I kväll är vi på välgörenhetsgala, superhjältar mot cancer och har förinstallerat detta inlägget till er!

Nu har jag använt Elizabeth Ardens nya kapslar över en månad och jag älskar serumet! Huden blir len och det är skönt att smörja in sig, det är ingen produkt man glömmer av att använda.

De nya rosa kapslarna Retinol Ceramide är för natten som återfuktar, stärker hudbarriären och slätar ut och reducerar synliga, fina linjer.

Jag älskar dessa engångskapslar, har använt dem i några veckor och märker resultat! Huden får mer lyster och det är en härlig känsla att smörja in huden med den sköna oljan. Jag gillar att det är kapslar, inga bakterier kommer in och man tar varken för lite eller för mycket när man applicerar.

Jag tvättar ansiktet noga varje kväll, sedan tar jag serumet, man vrider på kapseln två varv sedan smörjer in hela ansiktet neråt halsen. En lyxig, härlig produkt som fungerar. 

Det är väldigt kul att se andras kommentarer om Elizabeth Ardens kapslar att så många som är nöjda och får en mjuk och fin hy.

Allra bästa är lystern man får. 

13
0

Sköna hundbäddar och hundprylar


Hoppas ni fått en fin torsdagmorgon, jag har suttit och jobbat i flera timmar, betar av mail och fotar samarbeten. Ligger efter en del pga ljudboken, det är så skönt att den är klar så det knappt är sant. Om två veckor ska den vara klar meddelar mitt ljudboksförlag. Nervöst och spännande! Måste boka tåg och hotell också kom jag på nu, ska vara med i Aftonbladet TV på onsdag morgon. Titta gärna om ni kan och vill.
Många frågar efter bäddar och koppel jag har till Lucy. Jag frågade Helene på Dashing dogs om vi kan ger alla fina läsare en rabattkod! Och det fick vi.
Skriv koden JOHANNA20 vid kassan så dras 20% av på allt. Rabatten gäller en vecka från idag.
Hemsidan HÄR!  Ni måste kolla bäddarna, de är underbara. Lucy ligger alltid på sin eller när hon vill sitta riktigt högt upp när hon äter sitt ben. Hon är tuff när hon är där uppe, haha.
Bäddarna är fin kvalite, de går inte jämföra med de billigare jag köpt innan Lucy fick dessa. Snygga och sköna. Klicka HÄR för att se dem. Bra pris ändå på dessa tycker jag, med rabatten ännu bättre.
Kopplet vi har finns HÄR. Älskar deras koppel, sköna och mjuka på hunden, sköna att hålla i.Vi ska gå ut en runda med Lucy i solen för motion, sedan åker jag ner till Göteborg för att vara med på välgörenhetsgalan på Trädgår´n -Superhjältar mot cancer, de jobbar hårt för att underlätta och stötta alla sjuka barn. Får ta med mig näsdukar.
Dessa dagar är aldrig roliga för det närmar sig 27 oktober då Louis dog. Allt känns som igår. Minns varje minut på sjukhuset veckorna på BB innan och förlossningen, begravningen, den lilla vita kistan men som är tyngst att bära.

4
0