• 2018-10-30, 09:15
  • 3

Vaknar upp till ösregn och mörkt, alltså hur mörkt kan det bli? Nu får det komma snö så vi får ljust igen. Älskar vinter, tända ljus och pynta hemma. Visst är det härligt?

Igår tände vi massa ljus, drack the och kvällsmat i soffan och kollade film. Johanna har tittat på film två kvällar i rad, igår somnade jag men i söndags såg vi Hyptonisören, Kepler. Alltså har ni inte sett den måste ni. Älskar svensk thriller. Hu vad otäck den var.

Sitter med kaffe och jobbar vi datorn, lovade klippa Marilyn så det ska vi göra strax. I kväll åker jag till Stockholm och gästar Aftonbladet TV i morgon 8.15. Sedan lunchmöte på Tailsweep på Bonnier.

När jag sitter vid datorn på morgonen har jag alltid på Nyhetsmorgon, tycker ofta det är intressanta ämnen och vill ha koll på nyheterna. Idag pratar de om Adhd och Add, Neuropsykiatriska funktionshinder.

Så intressant, jag har lyssnat på många kunder som har barn med dessa diagnoser, alla är lika tydliga med att de måste få hjälp i tid. De kommer efter i skola, svårt med sociala sammanhang, depressioner, hela framtiden påverkas. Så viktigt med hjälp. Så tufft för så många.

Doktor Mikael på Nyhetsmorgon var tydlig med hur viktigt det är att man får både läkemedel och psykologhjälp, precis det jag ofta skriver om. Blir galen på föräldrar som låter sina barn äta mediciner men inte någon kontakt med psykolog. Skönt när de lyfter upp sånt här på Nyhetsmorgon så fler förstår hur viktigt det är med mer hjälp och stöd än bara medicinering.

Jag har själv drabbats av psykisk ohälsa efter vi förlorade vår son.

Motion, psykolog och läkemedel om man verkligen måste. Jag ville verkligen prata med en psykolog för jag förstod att det går inte bara blir frisk utan det stödet. (Vet att adhd, add inte är samma men många drabbas av svår ångest, depression just pga av sin diagnos och att de kommer efter, känner sig annorlunda, sömnproblem mm)

Nu ska jag jobba på här, ska strax lägga upp ett nytt recept på goda bars jag gjorde igår.

2018-10-30 Johanna Toftby

Kommentarer

Ann Bengtson 2 år sen

Njae älskar inte vinter men pynta och tända ljus ja 😀.

Väldigt viktigt!

Lotta 2 år sen

God morgon Johanna! Ja, så bra de tar upp alla dessa svåra diagnoser. Viktigt med mycket stöd, har en vän som har barn med diagnos, de har haft det väldigt tufft.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Mormor ringde precis. Hon ringer mig många gånger om dagen och hon är ledsen, arg och gråter. Allt handlar om en och samma sak, att hon vill ha tillbaka sitt hus i…