• 2018-10-31, 15:22
  • 16

Innehåller annonslänk till Clarks 

Wow vad många som ville ha recept på kycklingen med ädelost jag lagade igår. Den är magisk. Fylld med ädelost och krämig sås med dijonsenap och tomatpure. Recept längst ner. Älskar sås, kan inte leva utan god sås i mat.

Vet ni! Mina webbutvecklare jobbar nu med ny receptmall och utskrift för alla recept. Intresset är stort för mina recept så det kommer inom kort. Jippie!

Är precis klar med det sista mötet i Stockholm, det gick bra på “Aftonbladet morgon”som sändes på TV3 i morse, men oj vad jobbigt och känslosamt det var att prata om Louis. Har årsdag dessa dagar, då känns det mer, även om jag tror det är lättare för varje år. Ska lägga ut klipp, vi pratade om boken, vägen tillbaka och mina tips till andra som behöver råd och stöd.

Glad över att det är så stort intresse, men det är hårt jobb när man släpper en bok, går inte sitta hemma i soffan och tro alla andra löser saker åt dig, bara att köra på och vara glad och tacksam för att Tv, radio och media vill ha med dig och jobba på.

Det nu som gäller och inte sen. Ser även fram emot efterlängtad semester efter den här hektiska hösten men sen börjar jag skriva på bok nummer två!

Linne med leopard och svart spets HÄR. Såg de även hade snake HÄR. Stretch, skönt material. Rak modell. Inte tight.

Här kommer kycklingen! Den är så god så jag smäller av, bara gör den. Ta bort ädelost om ni inte gillar, ta mozarella eller färskost om ni inte gillar ädelost men det blir så gott. Jag gillar ädelosten för det blir mycket smak. Gillar ni min fläskfilegryta kommer ni älska denna.

Ädelostfylld kycklingfilé med dijonsås 4 port

4 fina kycklingfileér
8 baconskivor
150 gram ädelost
1 stor chalottenlök
12 champinjoner
5 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 msk soja
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpure
Salt och peppar
Några droppar coloritsoja

Färsk klippt bladpersilja

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader.

Stek filen i smör så den får yta, ta upp kycklingen och skär ett litet snitt på mitten i varje file. Stoppa in en bit ädelost, vira två baconskivor runt varje och lägg kycklingen i en oljad form. Ställ in formen i ugnen och gratinera ca 20 minuter. Höj värmen de sista 5 min så får du mer färg.

Fräs under tiden svampen på hög värme i stekpannan. Hacka löken, fräs den i smör tills den mjuknat. Häll i grädden och resten av ingredienserna. Sänk plattan och rör, låt det puttra ca 10 minuter på svag värme. Grädden ska bli lite tjockare.

Ta ut kycklingen när den är klar, lägg i fileerna i grytan och häll såsen över, låt de småputtra någon minut. Strö färsk bladpersilja över.

Servera med kokt blomkålsris eller vanligt ris, klyftpotatis funkar också och en fräsch sallad.

Så gott så man svimmar, haha!

 

Kommentarer

rose-marie 12 månader sen

Hej Johanna!
Åh vad jag ser fram emot en tydlig receptdel i bloggen. Jag använder i stort sett alltid dina recepet när jag vill prova nytt. Särskilt om vi har gäster. Misslyckas aldrig. Grattis till din framgång med boken :)) Ha en härlig helg//Rosie

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 12 månader sen

Tack, vad glad jag blir! Ja nu är det på gång! Så många som lagar rätterna så nu investerar jag i att bygga om här inne.
Ska bli så kul!

Ha en fin fredag, kram Johanna

Annelie 12 månader sen

Hej Johanna,
Älskar maten du lägger upp. Den är alltid så god.
En fråga: Kan du visa mat utan grädde? jag försöker gå ner i vikt…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 12 månader sen

Hej Anneli!
Jag äter mindre kolhydrater, därför mer fett.

Vissa äter äter KH och mindre fett. Bloggen är inte en ren Lchf eller GI men maten som jag gillar och äter.
Däremot har jag massor med recept som ni kan söka efter, mina webbutvecklare håller även på att ta fram receptmall, receptindex mm så snart kommer ni kunna hitta lättare.

Mitt tips är idag, Lax med mandel och grönsaker, den är så god. Sök i fältet längst upp, lax med limsås. Men du kan ju ta bort såsen. Den är magisk!

Kram Johanna

Marie 12 månader sen

Svar till Camilla .. om du högerklickar och markerar det du vill ha så kommer bara det och inte alla andra sidor !

Camilla 12 månader sen

Jag skulle skriva ut receptet men får ut så många sidor inte bara receptet. Har hänt flera ggr. Går det inte bara så man får receptet??

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 12 månader sen

Skrev precis detta häromdagen men du läste nog inte det.

Har anlitat mina webbutvecklare att ta fram en mall och utskrivtsfunktion, de kommer ta fram detta inom kort.
Investerar i detta så ni blir nöjda, vet att många vill skriva ut mina recept.

Kommer snart! Kram

Jessica 12 månader sen

En kanske påflugen fråga men ett tag sedan man läste ngt om Janne eller att ni gjorde ngt tillsammans ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 12 månader sen

Inte alls påflugen, men senast var i lördags där jag även lade upp bilder här inne. :)

Jag jobbar däremot väldigt mycket med min bok och allt kring den så är iväg på mycket intervjuer mm.

kram Johanna

Zita 12 månader sen

Så blev det lige Johanna-mad i aften 😊
Har præcis taget kylling ud af ovnen og jamen hvor mange gange har jeg ikke prøvesmagt saucen 🙈 – den er fantastisk

Tak for endnu en god, hurtig og let opskrift

Barbro 12 månader sen

Ännu ett gott recept som du delar med dej till oss läsare.
Har du provat lövbiffreceptet jag maila dej?
Ha nu en fin kväll!
Många kramar till o Janne

Svar på kommentaren:
Barbro 12 månader sen

dej skulle stå.
kram igen.

Karin 12 månader sen

Så gott det lät måste testas kanske till helgen.
Vad bra då blir det lättare att skriva ut recepten.

Är det en recept bok du nu ska skriva??

Oavsett lycka till.

Camilla 12 månader sen

Älskar din fläskfilé gryta så denna blir nog en ny favorit. Hockey kväll idag så denna rätt blir nog passande ikväll!!! Tack för en underbar blogg. Härligt att du delar med dig av ditt liv!! Ha en underbar dag! Kram

Ewa 12 månader sen

Hej Johanna
Vad gullig du är som hör på oss bloggläsare angående recept
skrev precis ut receptet på ädelostfylld kyckling så smarrigt.
Tack ännu en gång för en ärlig blogg.
Ha en mysig helg
Kram Ewa

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 12 månader sen

Tack! Ja absolut! Investerar gärna i det så allt funkar som ni önskar här inne.

Kul att du skrev ut, alltså det var helt galet gott. Hjälp alltså :)

Ha en fin onsdagkväll, stor kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Innehåller reklam för min bok Middag hos mig  Idag var jag på gymet före halv åtta. Grym känsla att ge sig ut i mörkret och in på gymet för att träna, redan…

Är det något jag är noggrann med så är det att alltid ta mina vitaminer och mineraler varje dag. Magnesium tar jag varje kväll innan jag går och lägger mig, det gör att…