• 2018-10-31, 15:22
  • 16

Innehåller annonslänk till Clarks 

Wow vad många som ville ha recept på kycklingen med ädelost jag lagade igår. Den är magisk. Fylld med ädelost och krämig sås med dijonsenap och tomatpure. Recept längst ner. Älskar sås, kan inte leva utan god sås i mat.

Vet ni! Mina webbutvecklare jobbar nu med ny receptmall och utskrift för alla recept. Intresset är stort för mina recept så det kommer inom kort. Jippie!

Är precis klar med det sista mötet i Stockholm, det gick bra på “Aftonbladet morgon”som sändes på TV3 i morse, men oj vad jobbigt och känslosamt det var att prata om Louis. Har årsdag dessa dagar, då känns det mer, även om jag tror det är lättare för varje år. Ska lägga ut klipp, vi pratade om boken, vägen tillbaka och mina tips till andra som behöver råd och stöd.

Glad över att det är så stort intresse, men det är hårt jobb när man släpper en bok, går inte sitta hemma i soffan och tro alla andra löser saker åt dig, bara att köra på och vara glad och tacksam för att Tv, radio och media vill ha med dig och jobba på.

Det nu som gäller och inte sen. Ser även fram emot efterlängtad semester efter den här hektiska hösten men sen börjar jag skriva på bok nummer två!

Linne med leopard och svart spets HÄR. Såg de även hade snake HÄR. Stretch, skönt material. Rak modell. Inte tight.

Här kommer kycklingen! Den är så god så jag smäller av, bara gör den. Ta bort ädelost om ni inte gillar, ta mozarella eller färskost om ni inte gillar ädelost men det blir så gott. Jag gillar ädelosten för det blir mycket smak. Gillar ni min fläskfilegryta kommer ni älska denna.

Ädelostfylld kycklingfilé med dijonsås 4 port

4 fina kycklingfileér
8 baconskivor
150 gram ädelost
1 stor chalottenlök
12 champinjoner
5 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 msk soja
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpure
Salt och peppar
Några droppar coloritsoja

Färsk klippt bladpersilja

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader.

Stek filen i smör så den får yta, ta upp kycklingen och skär ett litet snitt på mitten i varje file. Stoppa in en bit ädelost, vira två baconskivor runt varje och lägg kycklingen i en oljad form. Ställ in formen i ugnen och gratinera ca 20 minuter. Höj värmen de sista 5 min så får du mer färg.

Fräs under tiden svampen på hög värme i stekpannan. Hacka löken, fräs den i smör tills den mjuknat. Häll i grädden och resten av ingredienserna. Sänk plattan och rör, låt det puttra ca 10 minuter på svag värme. Grädden ska bli lite tjockare.

Ta ut kycklingen när den är klar, lägg i fileerna i grytan och häll såsen över, låt de småputtra någon minut. Strö färsk bladpersilja över.

Servera med kokt blomkålsris eller vanligt ris, klyftpotatis funkar också och en fräsch sallad.

Så gott så man svimmar, haha!