ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hemmagjorda bars med nötter, kokos och choklad

/


Idag är en stor dag! Ska berätta lite senare, men först ut är mina hemmagjorda bars. Ni var många som hörde av er på instastory när jag lade upp dem häromdagen. Nyttiga bars utan tillsatt socker, ett gott alternativ om du vill göra något gott under veckan och inte vill köpa godis.
Jag gillar bars med chokladsmak och nötter, dessa blev så goda! Smakar lite som chokladkola med kokos.


Man lägger degen på bakplåtspapper, trycker ut med en sked, sedan la jag bakplåtspapper över och kavlade, då fastnar det inte.
Det är kalorier, ska ni gå ner i vikt eller har svårt med sötsuget tänk på ändå att man kanske inte äter många bara för att det inte är godis. Det blir som godis men utan massa tillsatser och vitt socker.


Bars med choklad, nötter och kokos ca 30 mindre bitar
ca 20 färska dadlar, gärna lösvikt. De är godare och mjukare
2 msk kokosolja
1 msk vaniljpulver
2 msk kakaopulver
1 dl mandelmjöl
6-8 valnötter
1/2 dl pistagenötter
1 msk ljusa linfrön
2 msk solrosfrön
Nypa havssalt
2 msk kokosflingor
Gör så här: 
Kärna ur dadlarna och mixa dem till en slät kräm.

Går bättre med färska dadlar i lösvikt, de smakar kola! Blanda ihop kokosoljan (jag har kung markattas) med dadelkrämen i en skål, rör till en slät kräm.
Grovhacka valnötter, pistagenötterna, blanda ihop med krämen och rör ner resten av ingredienserna utan kokosflingorna. Arbeta ihop alltihop och lägg på bakplåtspapper. Tryck ut med en sked, lägg bakplåtspapper ovan och kavla ut. Jag vill ha dem ganska tunna.
Häll på kokosflingorna och pressa dem försiktigt så de sitter fast. Ställ kallt i kyl minst 2 timmar. Skär sedan i rutor och njut av en god bars.

3
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00