Räkor med röd curry och kokosmjölk
Har ätit en riktigt god räkgryta precis, har gjort den flera gånger och tipsat er här inne, idag gjorde jag ett nytt recept, grytan är med mycket vitlök, röd curry, helt mjölkfritt och glutenfritt, vi åt blomkålsris till. Kändes fräscht efter träningspasset. Middagstipset till er idag!
Jag och Marilyn körde inne på gymmet idag, löpning och ett styrkepass efter, jag körde armar och bröst.
Energin jag får efteråt är obeskrivbar. Måste svettas rejält, då kommer endorfinerna och man känner den sköna trötta men behagliga känslan som är belöning efteråt.
Och här kommer räkgrytan, har ni inte gjort den måste ni testa. Hade inte purjolök hemma men det kan man också ha i.
Räkor i röd curry och kokosmjölk 4 port max 20 min tillagningstid
1 kg räkor stora med skal
1 gul paprika
1 röd paprika
100 gram sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök (jag hade ingen hemma)
1 msk röd currypasta
1 msk kycklingfond
3 dl kokosmjölk
1 tsk Sambal oelek
1 msk soja
1/2 pressad lime
Salt och peppar
Gör så här:
Skala räkorna, strimla paprikorna och sockerärtorna. Fräs grönsakerna i olja, tillsätt currypastan, sambal oelek, fond, kokosmjölk. (Skär purjolöken och fräs med grönsakerna om ni vill ha purjolök) Låt koka ihop ca 10 minuter. Stäng av plattan, vänd ner räkorna hastigt, de ska inte koka för då krymper de.
Servera med rivet blomkålsris som du kokar upp snabbt i vatten och lite salt. Eller ris.
Njut av en fräsch och god gryta!