• 2018-11-06, 10:29
  • 7

Jag läser på Facebook och ser att någon delat en artikel om Glenn Hysén. Nyfiket kollar jag kommentarerna och det första jag ser är att en Linda Johnsson skriver: Han har alltid haft fula fruntimmer!

Folk som Linda borde inte ha Facebook – och det är Facebook som måste göra något åt det.

Som profilbild har Linda en katt. En stackars katt ska få vara Lindas fula tryne för hon eller han vågar inte visa sitt egna ansiktet, för då kan man ju inte vara lika elak, vidrig och framför allt anonym där bakom sin dator. Känd som “KattLinda” på Facebook. 

Jag vet att alla människor är olika. Jag vet att vissa inte ens har en spärr vad man får säga eller inte säga. Men jag vet att vissa sitter där i skydd av sin dator och bara är jävligt elaka. Det är vidrigt att se dem spy ur sig sin skit enbart de själva har dålig självkänsla och hoppas kunna göra andra illa.

Allra värst verkar det vara när tidningarna själva delar artiklar. Handlar det om mig så vågar jag knappt kolla kommentarerna, jag vet att det kommer att finnas något hemskt. Samma tidningar som inte längre har kommentarsfält för att de fylldes av hat har bara flyttat hatet till Facebook, där det flödar. Mot muslimer, judar, hundägare, Glenn Hyséns sambo, mig, vem som helst som är olycklig nog att nämnas i en artikel. 

Tidningarna verkar inte ha lust att ta ansvar, de låter bara allting stå kvar. Även om de gör något så händer det inte så mycket. I bästa fall anmäls Linda med kattansiktet och kontot försvinner. Det tar dagar eller veckor, att skapa ett nytt konto med samma katt som profilbild tar tio sekunder. 

Låt det ta sin tid innan någon kan posta på sidor som inte tillhör vänner. Gör det mycket snabbare att få bort konton som bara är där för att vara elaka och när någon fått tre prickar, precis som på körkortet, så är det dags för en paus och att ta om det. Det går att spärra IP-adresser så inte den stackars katten bara är kopplad till en ny gmail-adress när Linda vill dela med sig av sina åsikter tio sekunder senare. 

Facebook tjänar pengar på användarna, även på användare som bara är där för att hata. Jag får väl skaffa ett konto med en viss hund som skäller på konton med katter.

 

 

2018-11-06 Johanna Toftby

Kommentarer

Lisa 8 månader sen

Bra att du lyfter detta. Förstår inte att vuxna människor som ska vara förebilder på nätet skriver dessa saker. Påhopp om utseende och val av partner.

Sussi 8 månader sen

Såå sant Johanna!! Varför kan man inte bara låta andra vara som de är och sköta sig själv!
Har tänkt mycket på detta hur snabbt man kan bedöma en person, utan att tänka på… Hur är jag själv?!
Behandla andra hur du vill bli behandlad själv, en självklarhet men tydligen inte för alla…

Carina H 8 månader sen

Tur att man inte har Facebook, tycker att det sprids mest skit där, men i vissa fall kan det vara bra att sprida trevliga evenemang eller annat roligt,man når ganska många där.

anna 8 månader sen

så sant!
Heja dej.

Katja 8 månader sen

Ja, det är elakt men visste inte om detta innan du skrev om det. Men varför är du elak tillbaka?
Ha en bra dag!

Svar på kommentaren:
Carina 8 månader sen

Hur menar du? Hon är väl inte elak tillbaka.

Johanna Toftby 8 månader sen

Visste inte om det? Jag skriver generellt, det delas hela dagarna, artiklar från tidningar.

Elak tillbaka till en katt? Jag tycker de ska släpas fram i ljuset, FB ska stänga av alla fegisar som sitter där bakom sin dolda profil och skriver skit.
Vidrigt är vad det är.

Ha en fin dag du med!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar till Ellos  Sitter i bilen och är på väg till Stockholm, vi ska hälsa på lilla Oliwer och gosa bebisgos. Det ska bli så mysigt, nu är han precis tre…

Innehåller annonslänkar till Ellos  Sitter i bilen och är på väg till Stockholm, vi ska hälsa på lilla Oliwer och gosa bebisgos. Det ska bli så mysigt, nu är han precis tre…