Kladdkaka med saffran, vit choklad och mandeltäcke
Kladdkakans dag idag! Ska ni baka en kladdkaka är mitt tips den här vi gjorde igår. Kladdkaka med saffran, vit choklad och massa rostad mandel. Alltså gillar ni saffran kommer ni älska den. För inte tala om doften!
Ett enkelt recept som går snabbt att svänga ihop, jag hittade det på apoteket.se tycker deras saffran är riktigt bra. Häll på flagad mandel så blir den ännu godare.
Kladdkaka med vit choklad och saffran
200 gram vit bakchoklad
150 gram smör
1 påse saffran
2 dl socker
2 dl mjöl
2 ägg
Rostad flagad mandel, florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa en springform på ca 25 cm diameter.
Smält smöret i en kastrull, dra åt sidan och lägg ner vita chokladen. Rör tills den smält.
Häll i smeten i en bunke, häll i ägg, mjöl och socker. Rör om till en slät smet.
Häll smeten i formen och häll på mandeln. Ställ kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti.
Låt den svalna, pudra florsocker och servera med lättvispad grädde och ev rårörda lingon.
Galet gott, luktar ljuvligt!