Kladdkakans dag idag! Ska ni baka en kladdkaka är mitt tips den här vi gjorde igår. Kladdkaka med saffran, vit choklad och massa rostad mandel. Alltså gillar ni saffran kommer ni älska den. För inte tala om doften!
Ett enkelt recept som går snabbt att svänga ihop, jag hittade det på apoteket.se tycker deras saffran är riktigt bra. Häll på flagad mandel så blir den ännu godare.
Kladdkaka med vit choklad och saffran
200 gram vit bakchoklad
150 gram smör
1 påse saffran
2 dl socker
2 dl mjöl
2 ägg
Rostad flagad mandel, florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa en springform på ca 25 cm diameter.
Smält smöret i en kastrull, dra åt sidan och lägg ner vita chokladen. Rör tills den smält.
Häll i smeten i en bunke, häll i ägg, mjöl och socker. Rör om till en slät smet.
Häll smeten i formen och häll på mandeln. Ställ kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti.
Låt den svalna, pudra florsocker och servera med lättvispad grädde och ev rårörda lingon.
Galet gott, luktar ljuvligt!
Jäääävlaaaar vad goooood
Den ser verkligen god ut. Jag ska försöka komma ihåg detta och göra en till första adventsfikat.
Så gott
Åh gud såå god den ser ut, den måste jag göra. Älskar saffran.
Ja sååååå gott!
Sen undrar jag en sak bara, den där “grangirlangen” du har i valvet vid jul, var har du köpt den?
Jag har för mig jag köpte flera, tror det var minst 6-8 stycken på Åhlens. Letade överallt efter fin girlang utan ljus och massa glitter.
Det kommer många recept nu som ser väldigt smarriga ut! Jag måste testa den där grytan med räkor :-)
Ja bara sätta fart, haha ;-)
Hoppas du gillar! Den är så god, lätt också!