ANNONS
Integritet på Tailsweep

Jag vill inte ha dina bröst i ansiktet!

/

Jag vet att många tycker att man ska få amma sitt barn när som helst, var som helst. Det får mig ändå att känna obehag, särskilt när det handlar om stora barn. Det är något så intimt att jag känner mig som en inkräktare, trots att jag inte bett om att få vara med. Hör bara vad jag var med om härom dagen.

Vad tycker du? Får man amma precis var som helst eller ska man visa hänsyn till omgivningen?

Jag sitter på tåget ner mot Göteborg och mitt emot sitter en småbarnsfamilj, barnet är minst ett år. Jag sitter alltid och jobbar vid datorn, perfekt tid att hinna med att skriva, men även att koppla av. Det luktar mat från familjens påse, men barnet nöjer sig tydligen inte med pommes utan klättrar upp på sin mamma som sitter mitt emot mig. Helt plötsligt har jag nakna bröst framför mig och barnet börjar amma. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. 

Jag har väldigt svårt för sånt och det blir inte bättre av att jag inte har någonstans att ta vägen. Kalla mig idiot eller tyck att jag har fel, men att amma inför andra är stor skillnad om barnet är litet. Ett spädbarn ska få äta när det villl. Jag ammade båda mina tjejer upp till de var 6,5 månader, sedan var både de och jag nöjda. Det finns inte mycket näring i mjölken efter det ändå. 

Men nu pratar vi om ett barn som äter pommes, knäpper upp mammans tröja och får amma utan att mamman gör det minsta för att skyla sig eller vilja sätta sig lite diskret. Så där sitter jag med nakna bröst mitt framför mig när jag försöker jobba. Någon mjölk verkade inte komma, barnet skrek bara och mamman plockade lika öppet fram det andra bröstet också medan hon fingrade på sin mobil.

Damen bredvid mig flyttar på sig utan att säga ett ord. Jag sitter kvar och försöker jobba medan jag känner hur jag rodnar, generad och irriterad samtidigt. Allt jag kan säga blir fel så jag säger ingenting utan låtsas som att allt är precis som vanligt.

Jag kan inte för hela mitt liv förstå varför man vill göra så mitt bland allt folk. Tycker ni att det är ok att amma stora barn bredvid andra och visa tydligt hela sitt behag? Vissa saker är privata, hur naturliga de än är. Därför har vi till exempel toaletter, alla vill inte se helt naturliga saker hela tiden.

476
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00