ANNONS
Integritet på Tailsweep

Paj med salami och brieost

/


Måste tipsa er om den här nya pajen jag gjorde som onsdagsmys till mig och Marilyn. Salami, brieost, spenat, soltorkade tomater… vilka smaker!

Älskar enkla pajer som smakar mycket. Jag gör ofta på mandelbotten så slipper man det vita mjölet och det blir inte så mastigt. Snarare godare. Eller grahamsmjöl som gör det krispigt. Gör klassisk pajdeg men hälften grahamsmjöl.




Fantastiskt gott, hoppas ni gillar den! Ta bort salami för vegetariskt och lägg i mer grönsaker. Tex Squash, purjolök.

Salami och brieostpaj 6 port

Fyllning
100 gram salami
150 gram brieost
200 gram tinad spenat
10 soltorkade tomater
2 tomater
1 tsk basilikakrydda
1/2 italiensk salladskrydda
Färsk basilika
3 dl grädde
3 ägg
Salt och peppar
1 dl riven stark ost

Gör fyllningen så här:
Skär soltorkade tomater i mindre bitar och lägg i pajskalet. Fräs spenaten med salt och lite peppar, krama ut vätskan i ett durkslag. Lägg spenaten utspritt i pajskalet. Krydda med basilikakryddan.


Vispa ihop ägg, grädde och riven ost i en bunke. Salta och peppra. Häll blandningen över pajskalet. Skär stora tomater tunt, lägg över hela fyllningen, allra sist brieostskivorna. Krydda med lite färsk basilika.
Höj ugnen till 200 grader och gratinera pajen i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter tills den fått färg.
Servera med krispig sallad och vitlökssås! Riktigt god, doftar ljuvligt.

Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
40 gram smör
1 ägg
2 tsk olivolja

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop pajdegen, lägg ut den i en pajform och upp på kanterna. Sätt in pajskalet i mitten av ugnen ca 5 minuter. Akta så det inte bränns.
Gör fyllningen.

Vitlökssås:
3 dl creme fraiche
1 tsk honung
2 pressade vitlöksklyftor
några droppar tabasco
nypa cayenpeppar
Salt och peppar
Rör ihop och ställ kallt en stund före servering.

17
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00