Innehåller annonslänkar för Ellos
Har ni en fin fredag? Här i Göteborg skiner solen, om ett par timmar ska jag över till hotell Post för att fota inför ett stort event framöver! Så taggad för detta.
Måste tipsa er om den här nya pajen jag gjorde som onsdagsmys till mig och Marilyn. Salami, brieost, spenat, soltorkade tomater… vilka smaker! Älskar enkla pajer som smakar mycket. Jag gör alltid på mandelbotten så slipper man det vita mjölet och det blir inte så mastigt. Snarare godare.
Fällarna har många frågat efter, jag har beställt 6 stycken till så jag kan ha på alla stolar kring bordet. De är underbara! Blir ombonat. HÄR. Stora lyktor HÄR
Här dog min blixt så ni får hålla till godo med mörkare matbilder. Hopplöst att fota när det varit så mörkt dagtid. Men lovar göra pajen, ni blir inte besvikna.
Fantastiskt gott, hoppas ni gillar den! Ta bort salami för vegetariskt och lägg i mer grönsaker. Tex Squash, purjolök.
Salami och brieostpaj 6 port
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
40 gram smör
1 ägg
2 tsk olivolja
Fyllning
100 gram salami
150 gram brieost
200 gram tinad spenat
10 soltorkade tomater
2 tomater
1 tsk basilikakrydda
1/2 italiensk salladskrydda
Färsk basilika
3 dl grädde
3 ägg
Salt och peppar
1 dl riven stark ost
Vitlökssås:
3 dl creme fraiche
1 tsk honung
2 pressade vitlöksklyftor
Några stänk tabasco
Nypa cayenpeppar
Salt och peppar
Rör ihop och ställ kallt en stund före servering.
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop pajdegen, lägg ut den i en pajform och upp på kanterna. Sätt in pajskalet i mitten av ugnen ca 5 minuter. Akta så det inte bränns.
Lägg i brieostskivor, skär soltorkade tomater i mindre bitar och lägg i pajskalet. Fräs spenaten med salt och lite peppar, krama ut vätskan i ett durkslag. Lägg spenaten utspritt i pajskalet. Krydda med baslikakryddan.
Vispa ihop ägg, grädde och riven ost i en bunke. Salta och peppra. Häll blandningen över pajskalet. Skär stora tomater tunt, lägg över hela fyllningen. Krydda med lite färsk basilika.
Höj ugnen till 200 grader och gratinera pajen i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter tills den fått färg.
Servera med krispig sallad och vitlökssås! Riktigt god, doftar ljuvligt.
Ja, det står med i listan över ingredienser men inte i beskrivningen hur man går till väga. Det går ju att lista ut men …
Tror du missat salamin i beskrivningen.,,
Nej det står med.
Varför nio bilder på samma paj???
För den är värd 9 bilder.
Johanna, villket dumt svar av dig. Det är faktiskt väldigt många bilder på oftast en väldigt enkel rätt.
Mums! Ser jättegod ut!
Så gott det ser ut. Den pajen ska jag testa någon gång.
Johanna, jag har precis lyssnat klart på din bok. Vilken livsresa! Efter att få följa dig på bloggen under dessa år och sedan få höra din historia gav så många känslor.
Underbart att du och Janne hittade varandra, man blir så glad det är så kärleken ska va och stark och fin mamma till dina tjejer! Sista minutrarna kom alla tårarna.
Jag önskar dig all lycka och välgång i livet!
Kram Anna
Sååå gott.
Omelett är min favorit just nu. Gott och enkelt.
https://nouw.com/gourmettjejen/sparrisomelett-29832630
Ser väldigt gott ut. Fina fällar.
Jag är väldigt tveksam till att du äter en paj som är så kalorität med tanke på hur vikt (”vara i form”) är så i fokus för dig… Eller har jag fel? Hinner du motionera bort detta under en dag 🙇🏼♀️
Åhh så gott! Tack för ännu gott recept😁
Ha en jättefin helg🌸
Tio bilder på en och samma paj? Bra där. Behövs det?
Har oxå beställt nu, men det blev dyrt, har åtta stolar 😁
Helt otroligt att du lägger upp ett recept på paj -för vi ska käka en räk o kräftpaj med din botten.
Önskar dej och Janne ett jättebra helg.
Vilka färger har du på fällarna Johanna? 😍
Ha en fin helg ❤️