ANNONS

Kycklinggyta med röd curry och basilka i kokosmjölk

/


Nu sitter vi  bilen mot Sälen, Marilyn kör så en stund och jag sitter och jobbar lite. Blev så sugen på asiatiskt häromdagen, det är så gott med en stark kycklinggryta som doftar basilika och kokosmjölk. Behöver inte bli stark om ni inte gillar, ta mindre sambal oelek bara. Jag har väldigt mycket recept här inne just med kyckling, både billigt och nyttigt.
Den här går snabbt att svänga ihop, skönt om man ska ha gäster att kunna förbereda och värma på snabbt.





Lucy sitter med. Syns knappt, haha.



Kycklinggryta med basilika och röd curry i kokosmjölk 4 port
4 fina kycklingfiléer
1 1/2 burk kokosmjölk ca 600 ml.
1 röd paprika
1 gul paprika
2 stora vitlöksklyftor
1 msk röd curry
2 stora tsk sambal oleak
1 pressad lime
1 msk kycklingfond (flaska, står vid buljong)
10 färska basilikablad
1 msk riven färsk ingefära
Salt och peppar
Gör så här: 
Dela varje kycklingfile i två eller tre bitar.

Fräs i olja, ta upp dem när de fått yta. Skär paprika i bitar, jag gillar när de är lite större bitar. Fräs dem i olja snabbt. Hacka vitlöken och stek så det får lite färg. Lägg i kycklingen, kokosmjölk och resten av ingredienserna utom basilikabladen.
Rör ihop, sänk värmen så det får koka ihop och tjockna lite. Efter ca 10-15 minuter är det klart, dra pannan åt sidan och lägg i basilikabladen.
Servera med ris eller blomkålsris och en fräsch sallad till.
Riktigt gott!

3

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00