• 2018-11-26, 18:43
  • 5

Har ni en fin måndag? Janne kom upp igår och i morse tog vi en morgonrunda, hjälp vad kallt. Men då får man upp tempot och förbränner. Kände mig stressad, mycket jobb den här veckan, även i helgen men efter rundan kände jag mig lugn, tänk vad motion gör mycket.

Sedan en massage på det! Jag går på massage varannan vecka, det gör massor. Slipper värk och stela axlar när jag går regelbundet.

Till middag lagade jag pasta med lax, detta är riktigt gott och enkelt. Smakerna är sambal oelek och tomat, enkelt men riktigt gott. Detta är Marilyns favoriträtt så hon blir nog glad efter jobbet idag.

Laxpasta med sparris 4 portioner

4 bitar färsk lax
1 dl creme fraiché (ta mer om du önskar)
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
12 små röda babytomater
1 tsk sambal oelek
1 dl vatten
salt och peppar
Parmesan

Grillad sparris

Fullkornspagetti eller bönpasta

Gör så här: 

Koka upp vatten till pastan och koka enligt anvisningar. Stek laxen så det blir en fin yta, lägg åt sidan eller i ugn på svag värme. Stek den färska sparrisen i olivolja, salt och peppar. Lägg med laxen i ugnen medan du gör pastasåsen.
Hacka lök och vitlök fint, fräs i olja i en stekpanna.
Häll i creme fraiche med löken i pannan, tillsätt ca 1 dl vatten och vinet och låt puttra ihop på svag värme.
Dela tomaterna och lägg ner i såsen, krydda med salt, peppar och sambal oelek. Häll av vattnet till pastan och lägg ner den i såsen, rör ihop och lägg upp på tallrik
Lägg på laxen och sparrisen. Riv en lagrad och god parmesan över.

 

2018-11-26 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Barbro 2 år sen

Ännu ett gott recept som du delar med dej av..Kan du inte dela in dina recept i olika kategorier så man lättare hittar dom -letar just nu efter dom med dadlar som du gjorde ifjol -dom på mitt gilla dom o jag tänkte bjuda i år igen.
Ha en fortsatt bra tisdag.

Anna 2 år sen

Du borde göra en kokbok :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack snälla, vem vet, det kanske är på gång. Men ingen vanlig kokbok ;-)

Eva 2 år sen

Ser jättegott ut, tack för recept!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack! Ja det var väldigt gott!
kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

God morgon lördag! Vilken segeryra vi har i Göteborg efter Frölunda tog hem guldet i hockeyn i torsdags, vi var på Götaplatsen och hyllade våra hjältar igår,  vilken stämning, hela Götaplatsen kokade!…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…