ANNONS

Pasta med lax och sambal oelek

/


Har ni en fin måndag? Janne kom upp igår och i morse tog vi en morgonrunda, hjälp vad kallt. Men då får man upp tempot och förbränner. Kände mig stressad, mycket jobb den här veckan, även i helgen men efter rundan kände jag mig lugn, tänk vad motion gör mycket.
Sedan en massage på det! Jag går på massage varannan vecka, det gör massor. Slipper värk och stela axlar när jag går regelbundet.
Till middag lagade jag pasta med lax, detta är riktigt gott och enkelt. Smakerna är sambal oelek och tomat, enkelt men riktigt gott. Detta är Marilyns favoriträtt så hon blir nog glad efter jobbet idag.







Laxpasta med sparris

4 portioner
4 bitar färsk lax
1 dl creme fraiché (ta mer om du önskar)
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
12 små röda babytomater
1 tsk sambal oelek
1 dl vatten
salt och peppar
Parmesan
Grillad sparris
Fullkornspagetti eller bönpasta
Gör så här: 
Koka upp vatten till pastan och koka enligt anvisningar. Stek

laxen så det blir en fin yta, lägg åt sidan eller i ugn på svag värme. Stek den färska sparrisen i olivolja, salt och peppar. Lägg med laxen i ugnen medan du gör pastasåsen.
Hacka lök och vitlök fint, fräs i olja i en stekpanna.
Häll i creme fraiche med löken i pannan, tillsätt ca 1 dl vatten och vinet och låt puttra ihop på svag värme.
Dela tomaterna och lägg ner i såsen, krydda med salt, peppar och sambal oelek. Häll av vattnet till pastan och lägg ner den i såsen, rör ihop och lägg upp på tallrik
Lägg på laxen och sparrisen. Riv en lagrad och god parmesan över.

5
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00