Pasta med lax och sambal oelek


Har ni en fin måndag? Janne kom upp igår och i morse tog vi en morgonrunda, hjälp vad kallt. Men då får man upp tempot och förbränner. Kände mig stressad, mycket jobb den här veckan, även i helgen men efter rundan kände jag mig lugn, tänk vad motion gör mycket.
Sedan en massage på det! Jag går på massage varannan vecka, det gör massor. Slipper värk och stela axlar när jag går regelbundet.
Till middag lagade jag pasta med lax, detta är riktigt gott och enkelt. Smakerna är sambal oelek och tomat, enkelt men riktigt gott. Detta är Marilyns favoriträtt så hon blir nog glad efter jobbet idag.Laxpasta med sparris 4 portioner
4 bitar färsk lax
1 dl creme fraiché (ta mer om du önskar)
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
12 små röda babytomater
1 tsk sambal oelek
1 dl vatten
salt och peppar
Parmesan
Grillad sparris
Fullkornspagetti eller bönpasta
Gör så här: 
Koka upp vatten till pastan och koka enligt anvisningar. Stek

laxen så det blir en fin yta, lägg åt sidan eller i ugn på svag värme. Stek den färska sparrisen i olivolja, salt och peppar. Lägg med laxen i ugnen medan du gör pastasåsen.
Hacka lök och vitlök fint, fräs i olja i en stekpanna.
Häll i creme fraiche med löken i pannan, tillsätt ca 1 dl vatten och vinet och låt puttra ihop på svag värme.
Dela tomaterna och lägg ner i såsen, krydda med salt, peppar och sambal oelek. Häll av vattnet till pastan och lägg ner den i såsen, rör ihop och lägg upp på tallrik
Lägg på laxen och sparrisen. Riv en lagrad och god parmesan över.

5
0

Restaurang Winter på hotell Bügelhof


Nu är vi hemma från Sälen sedan några timmar. Vilken underbar helg vi haft! Vi har invigt restaurang Winter som ligger på hotell Bügelof som våra vänner Kalle och Ylva driver. Restaurangen är helt ny för säsongen och den ligger där Harrys låg innan. Nu är det helt ombyggt, ny meny och helt nytt kök med superproffs i köket.


Detta får ni inte missa om ni åker upp, hotell Bügelhof ligger vid Sälfjällstorget, helt klart det mysigaste i hela Sälen. Det var även i Sälen jag och Janne förlovade oss så vi har fina minnen. Hela atmosfären är bara något speciellt, luften och skidåkning, afterski och alla vänner vi lärt känna där uppe.
Tack Ylva och Kalle för en magisk helg, tack Linda och Fredrik, Emil som vi hängde med hela helgen. Vänner vi lärt känna genom åren när vi varit uppe.

Gregor som haft schlagerkvällar i många säsongen på nattklubben och Bügelhof uppträdde med sin duktiga kollega Irinis på kvällen, åh så duktiga! Jag som älskar schlager och när de är uppe på scenen går det inte sitta still. Greg kommer dessutom köra en gång i månaden på Bügelhof, håll utkik så ni inte missar det.Här är Ylva uppe och gästsjunger. Underbart!Härliga Linda som vi lärde känna via Ylva och Kalle.
Min älskade Marilyn, så mysigt vi haft det. Hon hade så kul och vill tillbaka till Sälen snart igen. Det är så roligt att umgås med sina barn när man får mer tid, älskar resa iväg så här.


Våra vänner Emil och Johan som vi lärt känna uppe i Sälen sedan några år. Emil stod för schlagermusiken, love it!


Här är Maria och Pelle som vi pratade med mycket under invigningen, frisörer både hon och jag så då har man mycket att babbla om, Pelle driver Epiccharter på Mallorca där man kan hyra båtar och åka ut, det måste vi göra när vi är i Palma nästa gång. 


Linda och hennes Fredrik, också från Götelabörj. Vilken rolig helg vi hade!


Här är från igår när vi hade bokat bord på Winter, i fredags invigde vi restaurangen och igår var deras första dag som de hade öppet med hela menyn. De har lavastenar, man grillar sitt kött, men de har även vanlig meny och det fanns mycket gott att välja på. Fina råvaror och allt vi åt igår var jättebra. Vi hade en långsittning med gott vin till och en mysig sista kväll.Här bodde vi, Bügelhofs nya hotellrum! Helt nya för säsongen.
Vi ville inte åka hem, så mysigt hade vi det. Men till nyår åker vi upp igen, ska bo på Bügelhof och kommer fira med vänner där uppe.


Ikväll har jag tagit fram adventsstjärnor här hemma och börjat pynta inför advent. Janne kom upp från Göteborg och vi tog en kvällssmörgås med julskinka. Hur gott? Det är nästan det bästa.


Hoppas ni haft en fin helg, nu är det snart natti här och en ny fullspäckad vecka väntar. En vecka kvar till första advent.

1
0

Hotell Bügelhof Sälen


Innehåller annonslänkar för Röhnisch
Kikar in och vill önska er en trevlig lördag och en hälsning från Sälen. Älskade Sälen, en tradition att åka upp så här när säsongen drar igång. Igår invigde vi Bügelhofs nya restaurang Winter som våra vänner Ylva och Kalle driver. Vilken trevlig premiär! Alla bilder kommer i ett senare inlägg.


Jag och Marilyn njuter! Ute mycket, har visat henne platser där vi var mycket när barnen var små, vi bodde här uppe under vintersäsongen när deras pappa spelade i pianobaren på Högis. Sälen i mitt hjärta. Glad barnen åker skidor och älskar vintersäsongen lika mycket som jag gör. Luften är helt annan här uppe, ljuset, mysigt med alla lampor och julpynt nu inför julen.
Älsklingen! Vilken mysig helg.


Är kär i min vinterkappa, den är underbar. Kommer inte frysa! Som en lång täckjacka. Fick många frågor om den på instastory och ni hittar den HÄR. 
Som man är inrullad i ett stort duntäcke, vill inte ta av mig den. Haha.


Har så mycket bilder från helgen som ni ska få se.
Vi umgås mycket med mina vänner Linda och Fredrik, de är underbara. Har ätit lunch på Victors och ikväll äter vi på Winter, ska bli mysigt.Vi bor på Bügelhof hela helgen, de har även mysigt spa så nu ska vi gå ner och bubbla och basta en sväng innan viska fixa oss.


Janne brukar ju förstås vara med den här helgen men hans stora barn Erik och Ida köpte hockeybiljetter och gav en överraskningshelg när han fyllde 50 och då krockade det med Sälen. Han är förstås glad över den presenten om ni kanske inte redan visste hur galen han är i hockey. Haha.
Önskar er en riktigt fin lördagkväll, en månad kvar till julafton idag.

19
0