• 2018-11-27, 19:10
  • 1

//I Annonssamarbete med We Effect //

Jag stödjer We Effect!

Har du någonsin varit med om något riktigt jobbigt som du behövt hjälp för att ta dig ur? Det har jag. Och alla andra också. I tredje världen händer det varje dag för miljoner människor. Därför stöder jag We Effect, som gör att kvinnor kan hjälpa andra kvinnor. Ni som följt min blogg och läst min bok vet vad som hände mig, hur jag inte kunde ta mig ur sorgen efter min Louis som bara fick leva en dryg timma. Det var något som jag inte klarade av att lösa själv, jag behövde hjälp. Tack vare att jag haft turen att födas i Sverige så fick jag den också, i form av ett recept på motion och vänner som tvingade mig att följa det.

Att tvingas ut på långa promenader när jag egentligen bara ville sitta hemma och fortsätta må sämre för varje dag räddade mitt liv. Det låter som något litet, men det betydde allt för mig. Jag hade aldrig kunnat göra det på egen hand, när man mår som sämst måste man ta emot hjälp – och andra måste våga ge den.

Jag hade tur, men det har inte alla, så många människor i andra delar av världen saknar det skyddsnät som vi här i Sverige tar för givet. Det är därför We Effect finns. De gör att vi kvinnor kan hjälpa andra kvinnor i tredje världen genom lokala organisationer. Småbönder får hjälp att skapa ett hållbart jordbruk att få ett tak över huvudet och människor får stöd att starta spargrupper och lånegrupper för att få kontroll över sin ekonomi.

Därför är det så viktigt att vi kvinnor hjälper andra kvinnor, även om de råkar vara långt borta. Vi kan ge varandra kraft och en jämställt samhälle är ett starkare samhälle. Gå in på Instagram och sök på #jämställdhetseffekten för att se vilken skillnad det kan göra

Tycker du också att det låter bra? Skänk en gåva i jul? Du kan läsa mer om deras arbete HÄR.

2018-11-27 Johanna Toftby, Promotion

Kommentarer

Ewa 1 år sen

Hej Johanna
Ditt förra inlägg om Lucia var bra man blir sååååååå trött på allt dom hittar på
inte Lucia inte pepparkaksgubbar mm för det är kränkande för vem frågar man??????
Det är dom som går ut med sådant här som skapar kränkningar mm fattar dom inte det.
Men nu till annat :vad bra att man kan skriva ut recept från din blogg tack för att du lyssnar på oss läsare
Ha nu en riktigt bra dag
Kram Ewa

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk till Lindex  Äntligen sommartid! Nu går vi mot ljusare tider, så skönt. Vi är i Skövde och vaknade till strålande sol, hoppas ni också får en fin dag. Idag blir…

Innehåller annonslänk till Lindex  Äntligen sommartid! Nu går vi mot ljusare tider, så skönt. Vi är i Skövde och vaknade till strålande sol, hoppas ni också får en fin dag. Idag blir…

Innehåller annonslänk till Åhlens God förmiddag lördag! Vad gör ni idag? Så roligt när vi delar med oss vad vi gör nu när vi är så begränsade. Jag tänkte odla groddar i…